Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘Residential’ Category

Baufritz Haussicht in Erkheim, Germany by Studio Alfredo Häberli

Friday, December 2nd, 2016

Article source: Studio Alfredo Häberli 

Alfredo Haeberli:

I still have the copy of my letter, which I wrote in 2008 – and a copy of the woman’s magazine from back then. “Women changing the world” – I was so deeply impressed by it, I simply could not understand, that you wouldn’t respond in any way. Today we are strolling around the finished house, which we have developed together. Quite impressive, how this thing has taken speed.

Image Courtesy © Jonas Kuhn

Image Courtesy © Jonas Kuhn

  • Architects: Studio Alfredo Häberli
  • Project: Baufritz Haussicht
  • Location: Erkheim, Germany
  • Photography: Jonas Kuhn
  • Software used: Ashlar Graphite and Autodessys Form.Z

(more…)

LD 2 COUNTRY HOUSE in Moscow Oblast, Russia by DNK ag

Friday, December 2nd, 2016

Article source: DNK ag

The house and surrounding landscape form one strong unit. The terrace overhangs the pond. Garage and maintenance building are constructed as a hill with a park above. The hill conceals terrace from the road. All the inner house facades are made from water resistant and super strong merbau wood. The outer contour is a frame of Jurassic stone (!!!!).Windows are equipped with extendable wooden jalousie. They allow light through and give sense of privacy at the same time. The interior is the same color scheme as the facade: red wooden and grey-beige stone shades. The architects developed interior and construction parts, starting from the door knobs to magnificent dominate staircase. The upper light fixtures open the interior to sun beams.

Image Courtesy © Alex Naroditsky

Image Courtesy © Alex Naroditsky

  • Architects: DNK ag
  • Project: LD 2 COUNTRY HOUSE
  • Location: Moscow Oblast, Russia
  • Photography: Alex Naroditsky
  • Gross Built Area (square meters or square foot): 1200 m2
  • Completion Year: 2011

(more…)

Sunshine Beach House in Queensland, Australia by Shaun Lockyer Architects

Friday, December 2nd, 2016

Article source: Shaun Lockyer Architects

The Sunshine Beach House explores the coastal aesthetic through the use of greying timbers and natural materials in a bold, but equally eclectic, architectural expression. The house is planned around a sequence of courtyards (north and south) that offer a very comfortable year-round lifestyle. Built by Wade Jenner (who along with his wife Claire is also the owner), this project afforded us a wonderful opportunity to develop and craft ideas we’ve had for a long time with someone who trusted us enough to make them real.

Image Courtesy © SB Photo

Image Courtesy © SB Photo

  • Architects: Shaun Lockyer Architects
  • Project: Sunshine Beach House
  • Location: Queensland, Australia
  • Photography: SB Photo

(more…)

De Verkenner in Utrecht, Netherlands by Mei architects and planners

Thursday, December 1st, 2016

Article source: Mei architects and planners

Unique ‘Arts and Crafts’ facade for residential tower De Verkenner

A new residential tower completed on Churchilllaan in Kanaleneiland, Utrecht, will give a big impetus to the development of this typical post-war reconstruction district. The new 50-metre-tall building, designed by Mei architects and planners, acts as a gatekeeper to Kanaleneiland. The tower contains a mixed programme of housing: 71 private sector rental dwellings in the upper portion, 15 dwellings for autistic youths, and 9 live-work units in the base of the building.

Image Courtesy © Jeroen Musch

Image Courtesy © Jeroen Musch

  • Architects: Mei architects and planners
  • Project: De Verkenner
  • Location: Al-Masoedilaan 2-142, Utrecht, Netherlands
  • Photography: Jeroen Musch, Ossip van Duivenbode
  • Software used: AutoCad
  • Team Mei: Robert Winkel, Menno van der Woude, Robert Platje, Michiel van Loon, Reinoud van der Zijde, Roy Wijte, Jelena Radonjic
  • Client: Mitros, Utrecht
  • Construction: Era Contour
  • Structural engineer: PBT, Delft
  • Building Physics: Peutz
  • Fire safety: Peutz
  • Cost consultant: Basalt Bouwadvies
  • Realization: Oct 2014 – Apr 2016

(more…)

Bracketed Space House in Austin, Texas by Matt Fajkus Architecture

Thursday, December 1st, 2016

Article source: Matt Fajkus Architecture

Incorporating the site’s dynamic landscape into the daily life of its residents, the [Bracketed Space] House is designed as a meaningfully-framed procession through the property with nuanced natural lighting throughout. A continuous and jogging retaining wall from outside to inside embeds the structure below natural grade at the front with flush transitions at its rear facade. All indoor spaces open up to a courtyard which terraces down to the tree canopy, creating a readily visible and occupiable transitional space between man-made and nature.

Image Courtesy © Spaces & Faces Photography

Image Courtesy © Spaces & Faces Photography

(more…)

Skyhole in Shiga, Japan by ALPHAVILLE Architects Co.Ltd

Thursday, December 1st, 2016

Article source: ALPHAVILLE Architects Co.Ltd 

The building is an atelier and residence for a couple of painter and a designer. It is a  space to spend their whole day with their only son and will be used to regularly exhibit works as a gallery  and host a party. Therefore, the atelier and the residence will be used multi-dimensionally by shifting boundaries depending on usages. In order to house various activities, extra air volume and spatial intonation  were sought. By distorting the inside of one big volume, we searched for a vibrating space that responds to the weight of activities.

Image Courtesy © Yohei Sasakura

Image Courtesy © Yohei Sasakura

  • Architects: ALPHAVILLE Architects Co.Ltd
  • Project: Skyhole
  • Location: Shiga, Japan
  • Photography: Yohei Sasakura
  • Structural engineer: Takashi Manda (Takashi Manda Structural Design)
  • Structure system: Wood frame
  • Site area: 367.99 m2
  • Building area: 83.54 m2
  • Total floor area: 77.35 m2
  • Complete: 2014

(more…)

Silverhurst in Cape Town, South Africa by SAOTA

Thursday, December 1st, 2016

Article source: SAOTA 

This home is a contemporary reboot of the more classical architectural styles, surrounding it in one of Cape Town’s exclusive gated estates in the winelands suburb of Constantia. Set in a tailored parkland garden, the facade is Georgian inspired but the modern aspect of the look is driven by a dynamic of recessed and projecting panels and cubes that create courtyards and terraces that articulate and add interest to what is a highly organised shell. Inside, it’s no less organised but it becomes a story of sculpted space and secret luxury. VIVID Architects prepared the initial concept. SAOTA and ARRCC were then appointed to refine & develop the design and oversee the project to completion.

Image Courtesy © Wieland Gleich & SAOTA

Image Courtesy © Wieland Gleich & SAOTA

  • Architects: SAOTA (Stefan Antoni, Philip Olmesdahl & Gina Leinberger)
  • Project: Silverhurst
  • Location: Constantia, Cape Town, South Africa
  • Photography: Wieland Gleich & SAOTA
  • Interior Design: ARRCC (Mark Rielly & Tavia Pharaoh)
  • Completion Date: 2008

(more…)

Wooden house in Fischamend, Austria by ARCHITEKTI mikulaj &mikulajová

Thursday, December 1st, 2016

Article source: ARCHITEKTI mikulaj &mikulajová 

The house is floating over a slightly steep land, with a beautiful view to the forest at the end of a small village in Lower Austria. The inner space of the house is organised around an atrium, that creates the core of the structure. This smart way of space arrangement allows the sun and the daylight to enter the spaces the whole day long and also offers interesting views to the garden and the inner courtyard from the rooms.

Image Courtesy © ARCHITEKTI mikulaj &mikulajová

Image Courtesy © ARCHITEKTI mikulaj &mikulajová

  • Architects: ARCHITEKTI mikulaj &mikulajová
  • Project: Wooden house
  • Location: Fischamend, Austria
  • Team: Andrea Ambrovičová, Juraj Mikulaj
  • Net Floor Area: 128 m2
  • Year: 2013 -14

(more…)

House Y1 in Massif Central, France by Werner Sobek Group

Thursday, December 1st, 2016

Article source: Werner Sobek Group

The fully detached, 750 m² single-family home is located not far from the town of Yssingeaux in the Massif Central region of France. The ground floor of the house nestles against the slope. Although it has very few openings to the outside world, the interior rooms on this level are filled with natural light via the patio – a generously dimensioned glass-enclosed inner courtyard. The swimming pool, various guest rooms, the study and the owner‘s archive are situated on the ground floor, while the living quarters, dining area and bedrooms are all accommodated on the transparent top floor of the house. From the design of the patio to the diverse coalescing views and accessibility options, Y1 bonds with the landscape in every way.

Image Courtesy © Zooey Braun

Image Courtesy © Zooey Braun

  • Architects: Werner Sobek Group (Frank Heinlein)
  • Project: House Y1
  • Location: Massif Central, France
  • Photography: Zooey Braun
  • Planning time: 2010 – 2011
  • Construction time: 2011 – 2013

(more…)

Piano house in Kishinev, Moldova by LINE architects

Thursday, December 1st, 2016

Article source: LINE architects 

A single-storey pavilion of glass, concrete and wood, located in the suburbs of Chisinau.Flat plot of a trapezoidal shape, with three sides surrounded by the existing low-rise buildings, which dictated the shape of the house, but in spite of this plan forms the inner courtyard of regular shape with a swimming pool above which hovers home construction.Clear and concise exterior lines flow into the interior of the house.The house is spread over most of the area, all areas of the house are built around a courtyard.In addition to the common area in the house are three bedrooms of which two children and one master bedroom with bathroom en-suite bathroom and dressing room, as well as auxiliary facilities and a games room.Space home minimalist and restrained.

Image Courtesy © LINE architects

Image Courtesy © LINE architects

  • Architects: LINE architects
  • Project: Piano house
  • Location: Kishinev, Moldova
  • Project author: Dmitry Petrov, Lana Face
  • Construction: Monolithic iron concrete
  • Basic materials: Concrete, wood, glass
  • Orientation: The main façade faces west
  • Area: 550.8 m / sq
  • House Area: 264.2 m / sq
  • Start design: 2014
  • Completion: 2016

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy