Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘Residential’ Category

Summer House Gravråk in Flakstad, Norway by Carl-Viggo Hølmebakk AS

Sunday, January 8th, 2017

Article source: Carl-Viggo Hølmebakk AS

This project for a summer retreat is an addition to, and rehabilitation of an old “Nordlandshus” (traditional northern Norwegian house) on a remote site in the coastal island area of Lofoten. The original idea was to encapsulate the old and worn-down timber core within a new climatic shell, leaving the old house standing freely and structurally unstressed inside, with the traditional timber constructions exposed. The added construction followed its own grid module, which – apart from a number of technical advantages – gave an interesting “syncopation” of window openings between the old and new structures.

Image Courtesy © Carl-Viggo Hølmebakk

Image Courtesy © Carl-Viggo Hølmebakk

  • Architects: Carl-Viggo Hølmebakk AS
  • Project: Summer House Gravråk
  • Location: Andopen, Flakstad, Norway
  • Photography: Carl-Viggo Hølmebakk
  • Client: Olve Gravråk
  • Team: Carl-Viggo Hølmebakk, Anette Bringsverd, Elisabeth Øymo, Halvard Amble, Hilde Rostadmo
  • Heated: 25 m2 (new addition)

(more…)

Mediterraneo 01 _ Private Villa in Ibiza, Spain by Metroarea Architetti Associati

Sunday, January 8th, 2017

Article source: Metroarea Architetti Associati 

The main concept of the building is the fusion of the Mediterranean culture with the natural environment.

Inspired by the roman villa and by Spanish and Arab heritage, the house takes form through the natural lexicon of Italian expressionism (Moretti, Michelucci etc.), which also maintains a strong memory of Rudolf Steiner. For us, infact, designing a contemporary building in 2016 means establishing a dedicated dialogue with history and with nature.

Image Courtesy © Fernando Alda

Image Courtesy © Fernando Alda

  • Architects: Metroarea Architetti Associati
  • Project: Mediterraneo 01 _ Private Villa
  • Location: Ibiza, Spain
  • Photography: Fernando Alda
  • Partners: Arch. Antonio Baroncelli (project leader and construction director), Tazio di Pretoro, Giulio Paolo Paladini
  • Collaborators: Elisa Di Martino, Paolo Civiero, Veronica Petrangeli, Juan Grau Fernández, Guillermo Quintas Orias, Marta Grau Fernández
  • Structural Engineering: UPV / David Gallardo Llopis, José Manuel Castillejo Llácer
  • Hvac and electrical  Engineering:  SID / Sami Hawash
  • Contractor: CSI Ingenieria y Construcción
  • Principal Materials: Concrete, Glass, Steel, Stones, Teak-Wood, Bamboo
  • Structure: Concrete
  • Total Floor Area: 1100 m2
  • Building Area: 1600 m2 (inside + terraces)
  • Site Area: 6000 m2
  • Status: Completed (2016)

(more…)

U38 House in Bangkok, Thailand by OFFICE AT Co., Ltd.

Sunday, January 8th, 2017

Article source: OFFICE AT Co., Ltd. 

SITE:

The U38 house is located on soi Udomsuk 38  Bangkok, Thailand. The 400 sq. m. house was designed for a couple and a child in the site next to the husband existing family house surrounded by typical suburban houses.

Image Courtesy © Mr. Rungkit Charoenwat

Image Courtesy © Mr. Rungkit Charoenwat

  • Architects: OFFICE AT Co., Ltd. (Mr. Surachai Akekapobyotin, Ms. Juthathip Techachumreon)
  • Project: U38 House
  • Location: Soi Udomsuk 38, Bangna, Bangkok, Thailand
  • Photography: Mr. Rungkit Charoenwat
  • Owner: Mr. Pongsak Korkiatsanti  and  Ms. Naruemon Tantikarun
  • Interior Designer: OFFICE AT Co., Ltd.
  • Landscape Designer: OFFICE AT Co., Ltd.
  • Structural Engineer: Mr. Sarawut Yuanteng
  • System Engineer: Mr. Petch Panyangam
  • Contractor: S.P. Civil System Co., Ltd.
  • Site Area: 368 sq. m.
  • Area: 400 sq. m.
  • Completion: 2014

(more…)

Residence Saint-Ange in Seyssins, France by Studio Odile Decq

Sunday, January 8th, 2017

Article source: Studio Odile Decq

Perched on the crest of a hill, the residence is a monolithic sculpture —one that turns its back on the rest of the compound, looking out to to the historic city of Grenoble in the valley and the jagged French Alps beyond. Up the slight slope lies a bosque-like park, studded with sculptures from the owner’s collection, and the rest of the Tour Saint- Ange estate, which includes a 17th-century farmhouse, expanded into a villa in the 20th century.

Image Courtesy © Roland Halbe

Image Courtesy © Roland Halbe

  • Architects: Studio Odile Decq
  • Project: Residence Saint-Ange
  • Location: Seyssins, France
  • Photography: Roland Halbe
  • Client: Colette Tornier
  • Structural Engineer: Batiserf
  • Technical Equipment: Axes Ingénierie
  • Constructor: SEMA
  • Landscape: Jocelyne Icart
  • Framework: Soraetec
  • Structure: Bois Conseil
  • Carpentry: M. Philippe Vial Jolibois
  • Electricity & Plumbing: EDMI
  • Cost: 460 000 € HT
  • Area: 185 m2
  • Date: 2015

(more…)

odD House 1.0 in Quito, Ecuador by odD+ Architects

Friday, January 6th, 2017

Article source: odD+ Architects

DESCRIPTION

odD House 1.0, located in the sector of Tumbaco in Quito, Ecuador was conceived as a  therapeutic experiment and change of lifestyle for an elderly couple and their family after living in a rustic style home for over 30+ years. Facing very specific demands from the client, the architects strategized on a methodology for the design and final product by studying Neuroscience as well as the client´s lifestyle. This made the initial solution towards solving the design of the house easier; it made a clear diagram, and  gave a design direction towards the client`s main needs. It also raised questions about overall form and language.

NORTHWEST PERSPECTIVE, Image Courtesy © Jose Ignacio Correa & Jean-Claude Constant L

NORTHWEST PERSPECTIVE, Image Courtesy © Jose Ignacio Correa & Jean-Claude Constant L

  • Architects: odD+ Architects
  • Project: odD House 1.0
  • Location: Urb. Auquí Chico, Quito 170157, Ecuador
  • Photography: Jose Ignacio Correa & Jean-Claude Constant L
  • Founder and Principal: Lucas Correa-Sevilla
  • Design team: Lucas Correa-Sevilla, Parshan Fatehi
  • Presentation Drawings: Maria Lorenzo Muñoz
  • Site Area: 1227.31 m2
  • Building Footprint: 275.86 m2
  • Gross Floor Area: 412.76 m

(more…)

38 Housing units in Rue Bonnet, France by Avenier Cornejo Architectes

Friday, January 6th, 2017

Article source: Avenier Cornejo Architectes 

The 38 social housing units at 10/12 rue Bonnet in the city of Clichy-la-Garenne completed for Efidis (social housing landlord) are located at the doorstep of Paris, along the périphérique beltway.

At the edge of the capital and its inner suburbs, they look towards both the Clichy-Batignolles district and the new high court designed by Renzo Piano, and the greater Paris area. Inside and out, they embody the metropolitan issue of eliminating borders. The architects seem to have set a roadmap to relay the dynamism that characterizes the urban development zone of Batignolles in a disparate environment. It is this double relationship with the city dictating the physiognomy of the building that seems to transcend the limits of the périphérique to connect two different urbanities towards a common future.

Image Courtesy © Takuji Shimmura

Image Courtesy © Takuji Shimmura

  • Architects: Avenier Cornejo Architectes
  • Project: 38 Housing units 
  • Location: Clichy-la-Garenne 92110, France – 10/12, rue Bonnet
  • Photography: Takuji Shimmura and Avenier Cornejo
  • Client: Efidis / groupe SNI
  • Project leaders: Miguel Cornejo, Christelle Avenier, Somanad Petitjean, Julia Leroy
  • Engineering firms: EVP Ingénierie, CFERM Ingénierie, Fabrice Bougon
  • Cost: 4500 000 € ex-Tax
  • Total floor area: 2739 sqm
  • Plot area: 430 sqm
  • Garden: 57 sqm
  • Floor area apartments: 2 563 sqm
  • Floor area commercial space: 90 sqm
  • Floor area billiard room: 86 sqm
  • Completion: June 2016

(more…)

The Point in Tadley, England by Ayre Chamberlain Gaunt

Friday, January 6th, 2017

Article source: Ayre Chamberlain Gaunt

The new two-storey, 410m2 building caters for around 100 young adults and houses two multi-purpose halls, music room and recording studio, café, a series of activity pods and break-out spaces as well as an outside recreation space. The £860,000 project is used by 11-19 year olds during weekday afternoons and evenings and is available to the wider community during the daytime and weekends.

Image Courtesy © Hufton+Crow

Image Courtesy © Hufton+Crow

  • Architects: Ayre Chamberlain Gaunt
  • Project: The Point
  • Location: Tadley, Hampshire, England
  • Photography: Hufton+Crow
  • Client: Tadley & District Community Association
  • Structural engineer: KFR Consulting
  • Quantity surveyor: APS Associates
  • Main contractor: Francis Construction
  • Hard landscaping: Ayre Chamberlain Gaunt
  • Planting scheme: Place Design + Planning
  • Highways: JPC Highway Consultants
  • Ecology: Ecological Planning & Research Ltd
  • Gross internal floor area: 410m2
  • Funding for the building included: Tadley Town Council – £236,000; Public Works Loan – £150,000; Turbury Allotment Charity – £330,000; Greenham Common Trust – £70,800; Basingstoke and Deane Borough Council – £24,090; Local infrastructure Fund – £201,000.
  • Total cost: £860,000
  • Start on site date: April 2015
  • Completion date: July 2016

(more…)

Villa Meijendel in Wassenaar, Netherlands by VVKH architecten

Friday, January 6th, 2017

Article source: VVKH architecten

House in dune landscape

A dense forest opens to a dune valley. Sunlight casts shadows of branches and leaves against tree trunks. In the distance, a golfer walks through the empty surreal landscape. This unique environment – trees, light and dunes – influences the design of “villa Meijendel” in such a way as if it has sculpted the house.

Image Courtesy © Ronald Knappers

Image Courtesy © Ronald Knappers

  • Architects: VVKH architecten (Thomas Gillet)
  • Project: Villa Meijendel
  • Location: Doornweg 4, Wassenaar 2243 GS, Netherlands
  • Photography: Ronald Knappers
  • Design: Ronald Knappers
  • Team: Ronald Knappers, Mark Verdoold, Hans Schepman
  • Interior design: Same-D
  • Landscape architect: West 8, Adriaan Geuze
  • Structural engineer: Breed Integraal Ontwerp
  • Advisor: ingenieursbureau Halmos
  • Building contractor: bouwbedrijf Kon

(more…)

LIVING SPACE in Moscow, Russia by Ruetemple

Thursday, January 5th, 2017

Article source: Ruetemple

Project of multi-functional living room

We propose creating a multifunctional space where you can make a choice: either to retire or be together with everybody. The space, clear of all unnecessary items, will take you to another dimension and help you to get tuned to a calm repose.  Lot’s of light and air.

Image Courtesy © Ruetemple and "NTV Broadcasting Company"

Image Courtesy © Ruetemple and “NTV Broadcasting Company”

  • Architects: Ruetemple
  • Project: LIVING SPACE
  • Location: Moscow, Russia
  • Photography: Ruetemple and “NTV Broadcasting Company”
  • Team: Alexander Kudimov, Daria Butakhina, Evgeny Dagaev
  • Area: 48м2
  • Creation year: 2016

(more…)

Sluishuis Housing Development in Amsterdam, The Netherlands by BIG – Bjarke Ingels Group

Thursday, January 5th, 2017

Article source: BIG – Bjarke Ingels Group

Located between the dense city and the vast landscapes on the edge of Amsterdam, the new Sluishuis is shaped by its complex surroundings at once close to large infrastructure and to small-scale urban settlements. The classical courtyard building is revitalized by two transformations; it fully embraces the idea of living on the water and appears different from every vantage point. Toward the water the block is lifted up, forming a large opening that brings water from the IJ Lake into the courtyard and brings daylight and views to the complex’s inner apartments. Toward the neighboring urban district the block steps down like a cascade of landscaped terraces, creating a natural transition from cityscape to smaller-scale, natural surroundings. “Having spent my formative years as an architect in Holland at the end of the 20th century, it feels like a homecoming to now get to contribute to the architecture of the city that I have loved and admired for so long. Our Sluishuis is conceived as a city block of downtown Amsterdam floating in the IJ Lake, complete with all aspects of city life. Towards the city, the courtyard building kneels down to invite visitors to climb its roof and enjoy the panoramic view of the new neighborhoods on the IJ. Toward the water, the building rises from the river, opening a gigantic gate for ships to enter and dock in the port/yard. A building inside the port, with a port inside the building.” Bjarke Ingels, Founding Partner, BIG. A promenade with public programs winds around the building and continues into the water, forming an archipelago of islands with houseboats, a sailing school, and floating gardens. A public passage climbs the cascading terraces of the building, serving as a small rooftop street that eventually loops onto the very top of the building to create a viewing platform over the IJ Lake. The passage will not only create a destination for visitors and neighbors, but will connect the residential units to each other and create a unique three-dimensional community between the residents of the building.   “The world famous urban environment of Amsterdam was created by the fusion of water and city. The new Sluishuis is born of the same DNA, merging water and perimeter block and expanding the possibilities for urban lifeforms around the IJ.” Andreas Klok Pedersen, Partner, BIG. The silhouette of Sluishuis will change as one moves around the building. At one vantage point it appears as the bow of a ship that reflects the water below; at another a vertical green community that invites visitors to engage directly with it; and finally as a true urban block with street access and city liveliness that is to be enjoyed by residents, neighbors, and the rest of Amsterdam.

Image Courtesy © BIG - Bjarke Ingels Group

Image Courtesy © BIG – Bjarke Ingels Group

  • Architects: BIG – Bjarke Ingels Group
  • Project: Sluishuis Housing Development
  • Location: Amsterdam, The Netherlands
  • Client: VORM / BESIX
  • Collaborators: BARCODE Architects, BOSCH SLABBERS, ABT, VAN ROSSUM, BURO BOUWFYSICA, KLIMAATGARANT, BIG Ideas
  • Partners in Charge: Bjarke Ingels, Andreas Klok Pedersen
  • Design Lead: Dimitrie Grigorescu
  • Project Manager: Birgitte Villadsen
  • Team: Justyna Mydlak, Nina Vuga, Santtu Johannes Hyvärinen, Jonas Aarsø Larsen, Kirsty Badenoch, Vinish Sethi, Yannick Macken, Ulla Hornsyld, Brage Mæhle Hult, Sebastian Liszka, Sabine Kokina, Jakob Lange, Tore Banke, Kristoffer Negendahl, Manon Otto, Carolien Schippers
  • Project type: Competition
  • Size in m2: 46.000
  • Date: 28/11/2016
  • Status: In Progress

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley:Microstation License
xponential2017
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy