Open side-bar Menu

Archive for the ‘Residential’ Category

MS House Renovation and Reform in Asunción, Paraguay by Biocons Arquitectos

Tuesday, January 2nd, 2018

Article source: Biocons Arquitectos 

The renovation of a house type Chalet on a plot of 7x45mts implanted in the middle of the land, with 3 situations proposed to be solved:

1 – The family was not moving
2 – Reusing the pre-existence as much as possible
3 – A mango tree 15m high in the middle of growth.

Image Courtesy © Nicolás Morales

  • Architects: Biocons Arquitectos
  • Project: MS House Renovation and Reform
  • Location: Asunción, Paraguay
  • Photography: Nicolás Morales
  • Software used: Autocad And SketchUp
  • Construction m2: 190m2


Sterna Residence I in Nisyros, Greece by Sterna

Wednesday, December 27th, 2017

Article source: Sterna

In a unique location within the medieval castle of Emporeios in the island of Nisyros comes Sterna Nisyros Residences. A new proposal fit for all lovers of eclectic residence, aesthetics and art. For everyone who wishes to spend his holiday in a quiet island of long history, which encourages introspection and strongly resists the intense commercialization and mass tourism.

Image Courtesy © Panos Kokkinias

  • Architects: Sterna
  • Project: Sterna Residence
  • Location: Castle of Emporeios, Nisyros, Greece
  • Photography: Panos Kokkinias
  • Client: Greg Haji Joannides
  • Design team: Giorgos Tsironis, Greg Haji Joannides
  • GFA: 128sqm
  • Design: 2013
  • Completion year: June 2014


Turn,Turn,Turn in Aichi Prefecture, Japan by bandesign | Hisanori Ban Architect

Wednesday, December 27th, 2017

Article source: bandesign | Hisanori Ban Architect 

Turn,Turn,Turn, There is a spiral slope.

Turn and go up, And then go through a wall, Turn up next space, Turn,Turn,Turn, At last reach the sky.

Image Courtesy © Shigetomo Mizuno

  • Architects: bandesign | Hisanori Ban Architect
  • Project: Turn,Turn,Turn
  • Location: Yatomi City  Aichi Prefecture, Japan
  • Photography: Shigetomo Mizuno
  • Structure: Reinforced Concrete structure + Wooden structure
  • Architects: Hisanori Ban , Yasutaka Shinkai/ bandesign
  • Structural Design: Takao Michikura /IIJIMA Structural Design Office
  • Site area: 213.26sqm
  • Area: 212.56sqm
  • Year: 2014


Double View House in San Bernardino, Paraguay by Biocons Arquitectos

Wednesday, December 27th, 2017

Article source: Biocons Arquitectos

This weekend house is located in the city of San Bernardino, Paraguay, a summer town bordering the Ypacarai lake, the land is around 50x50mts and it has a view that is not very clean, towards the lake, and a side view towards the sierras of the Cordillera department.

Image Courtesy © Nicolás Morales

  • Architects: Biocons Arquitectos
  • Project: Double View House
  • Location: San Bernardino, Paraguay
  • Photography: Nicolás Morales
  • Software used: Autocad and SketchUp
  • Client: CG
  • Collaborators: Yolanda Hermosa, Fernanda Aquino, Eva Parini
  • Construction m2: 256m2


LOFT above JAFFA in Israel by Henkin Shavit Architecture & Design

Wednesday, December 27th, 2017

Designers:  Henkin Shavit Architecture & Design

The couple, an interior designer and a graphic designer, lives in the apartment for two years. The loft is based on the 12th floor of a prefabricated exposed concrete building built in the early 60’s and it occupies approximately 95 sqm. From the loft, found at the top of the building in southern Jaffa, Tel Aviv, there are some spectacular views of the Mediterranean Sea and the ancient neighborhoods of Jaffa and Tel Aviv.

Image Courtesy © Aviad Bar-Ness


MMMMMS House in Girona, Spain by Anna & Eugeni Bach

Wednesday, December 27th, 2017

Article source: Anna & Eugeni Bach

The MMMMMS house is placed at the outskirts of Camallera, in a recent development area facing the village. Due to the location, the house is openly visible from the village.

The local building regulations are straightforward, specifying mere general characteristics for the new houses, such as stone cladding, or sloped roofs with “arab” tiles. The main aim of these regulations is to lead new buildings to look like old rural houses, the so called Catalan “masias”.

Image Courtesy © Eugeni Bach

  • Architects: Anna & Eugeni Bach
  • Project: MMMMMS House
  • Location: Camallera, Catalonia, Girona, Spain
  • Photography: Eugeni Bach
  • Collaborators: Eulàlia Cudolà, quantity surveyor; Carina Silva, Sara Matías, Albert Cabrer
  • Surface: 300 m2
  • End date: 2014


Kashubian House in Kashubia, Poland by Grzegorz Layer

Wednesday, December 27th, 2017

Article source: Grzegorz Layer 

Kashubia is an unusually picturesque region in the north of Poland, rich in pine forests, meadows full of flowers, and crystal-clear lakes. Near one such lake – Lake Gowidliński –lies this place of repose and close contact with nature. The idea behind this project was to create a simple, functional and economic building which can be used all year round.

Image Courtesy © Grzegorz Layer

  • Architects: Grzegorz Layer
  • Project: Kashubian House
  • Location: Gowidlino, Kashubia, Poland
  • Area: 67 m2
  • Project Year: 2016


Maison PERCÉE in Montreal, Canada by APPAREIL architecture

Wednesday, December 27th, 2017

Article source: APPAREIL architecture

The project:

Renovation of the ground floor level and basement of a historic duplex. The new staircase serves not only as a link between each level, but also as the focal point of the updated space and as a skylight. This new light allows the use of the living and work spaces in the basement, which wasn’t possible before the intervention.

Image Courtesy © Francois Bodlet

  • Architects: APPAREIL architecture
  • Project: Maison PERCÉE
  • Location: Montreal, Canada
  • Photography: Francois Bodlet
  • Area: 2000 sqf
  • Team: Kim Pariseau, architect; François Bodlet and Guillem Lopez, project leaders
  • Year: 2014


Tehama 1 in Carmel-by-the-Sea, California by Studio Schicketanz

Wednesday, December 27th, 2017

Article source: Studio Schicketanz

Studio Schicketanz organized the design of this house around a central cleared knoll and prioritized outdoor space, producing a deep exploration into the ways in which a structure can merge with and arise from a very specific ecological language. Textured stone walls give rise to controlled cement steps leading to a crisply modernist structure detailed with geometric framing and supporting a cantilevered roof that offers a shaded penumbra around the entirety of the structure. Light is at play everywhere, from the dappled light that hits the stone wall to the reflection of the majestic neighboring tree in the house’s expansive glass facade.

Image Courtesy © Studio Schicketanz

  • Architects: Studio Schicketanz
  • Project: Tehama 1
  • Location: Carmel-by-the-Sea, California, USA


Villa L in Assen, the Netherlands by Mannen in de ruimte

Wednesday, December 27th, 2017

Article source: Mannen in de ruimte

For a new part of Assen, a city in the north of the Netherlands, architecture firm Mannen in de ruimte has developed a house with a distinct roof.

The clients asked for a house adapted for living at an advanced age that would fit their triangular shaped plot of land. They had realized that a traditional rectangular house would not work at this location. Nevertheless they did want a house the way a child draws a house: with brick walls and pitched roof.

Image Courtesy © Mannen in de ruimte

  • Architects: Mannen in de ruimte
  • Project: Villa L
  • Location: Park Diepstroeten – Assen – the Netherlands
  • Design: 2014
  • Execution: 2015-2016


Bentley: -YII 2018 Awards
AIA 2018 - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.

Internet Business Systems © 2018 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise