Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘Residential’ Category

FF HOUSE in Jalisco, Mexico by HERNÁNDEZ SILVA ARQUITECTOS

Wednesday, May 3rd, 2017

Article source: HERNÁNDEZ SILVA ARQUITECTOS 

The house is located on a gated community, to the west of the metropolitan area in Zapopan, México. The land is located at the end of the subdivision which you need to access by passing through a roundabout with an old laurel.

The project was developed in a short period of time; however the construction took a little longer than expected but the approved design did not suffer any changes because the owners always respected the original idea.

 

Image Courtesy © Carlos Diaz Corona

  • Architects: HERNÁNDEZ SILVA ARQUITECTOS
  • Project: FF HOUSE
  • Location: Zapopan, Jalisco, Mexico
  • Photography: Carlos Diaz Corona
  • Team: ARQ. DIANA QUIROZ CHÁVEZ, ARQ. ALEJANDRO APONTE GÓMEZ, ARQ. ROBERTO PEÑA, ARQ. ANDREA ASSAD ÁLVAREZ, ARQ. LESLIE VEZ SÁNCHEZ
  • Area: 587 M2
  • Project Year: 2007

(more…)

Champs-Meunier Sud in Le Mont-sur-Lausanne, Switzerland by Richter Dahl Rocha & Associés architectes SA

Wednesday, May 3rd, 2017

Article source: Richter Dahl Rocha & Associés architectes SA 

The southern part of the newly built Champs-Meunier compound holds 3 buildings. These are scattered following a terrace scheme and sit in a rural context whilst still standing on the border of the city center. The 47 flats are each composed of 3 to 5 rooms and are transversal. The flats are distributed around a central core, allowing the scheme to be simple and efficient.  Moreover, large balconies outspread the living areas, thus permitting the interior / exterior boundary to vanish.

Image Courtesy © Fernando Guerra | FG+SG

  • Architects: Richter Dahl Rocha & Associés architectes SA
  • Project: Champs-Meunier Sud
  • Location: Ch. des Champs-Meunier 11-13-15, 1051 Le Mont-sur-Lausanne, Switzerland
  • Photography: Fernando Guerra | FG+SG
  • Client | Investor: Solvalor Fund Management SA
  • Team Lausanne: Jacques Richter, Ignacio Dahl Rocha, Manuel Perez, Nuno Santos, Angela Clua, Thanh Trinh, Roberto Kossi Odi, Sacha Pannatier, Bernard Emonet
  • Structural engineer: Jean-Paul Cruchon & Associés SA
  • Geotechnical EngineerKarakas & Français SA

(more…)

Min Hwi Jeong in Ulsan, South Korea by On Architecture INC

Wednesday, May 3rd, 2017

Article source: MasilWIDE

This is a project looking for another architectural alternative to the housing market located in the innovative cities that are currently being developed.

The building site that is located in the Innovation City is located in the T intersection. The location of shopping mall is good, but for the location of the house is unsecure of the privacy. To solve this problem, we use the cube block as a screen device on the residential sector. As a commercial building, at night, it had an unique lighting feeling and gaining awareness became an advantage. Also, it’s located about 15m lower side of the road and the opposite side has an advantage of the view of urban landscapes and mountains. Considering this surroundings, at the 1st floor was external court and the entire floor was glass mass to give an enjoyment to the users. But, the biggest problem is that if the street block is form as a commercial type house only, then the 2nd floor and 3rd floor has a problem of lighting. A house should to be bright and naturally ventilated to maintain comfort. To secure the privacy of 1st to 3rd floor to the south, we formed a cube block as a screen device and on 3rd floor, we made sky garden in external court for the lighting and natural ventilation. Especially, on 3rd floor, between 2 external court can be a living room, dining room, or home bar and by placing a wall in kitchen, it can be an independent space or one space. Also, in this multi-purpose space, we installed a folding door around the external court to make as a another one space. The kitchen is the center space when the owner of third floor generation comes. The kitchen communicates with the sky garden, multi-purpose space, and living room. The attic separates the 2 areas into 2 spaces and make as a connecting passages. This connecting passage connects the attic with the bridge between the external court and the external deck and connects with the sky garden too. Through the center of the sky garden, various spatial program can be form and hopefully there will be new ways of communicating amongst family members too.

Image Courtesy © Yoon, Joonhwan

  • Architects: On Architecture INC
  • Project: Min Hwi Jeong
  • Location: Ulsan, South Korea
  • Photography: Yoon, Joonhwan

(more…)

Dupli Casa in Near Ludwigsburg, Germany by J. MAYER H. und Partner, Architekten

Wednesday, May 3rd, 2017

Article source: J. MAYER H. und Partner, Architekten

The geometry of the building is based on the footprint of the house that previously was located on the site. Originally built in 1984 and with many extensions and modifications since then, the new building echoes the „family archaeology“ by duplication and rotation. Lifted up, it creates a semi-public space on ground level between two layers of discretion. The skin of the villa performs a sophisticated connection between inside and outside and offers spectacular views onto the old town of Marbach and the German national literature archive on the other side of the Neckar valley.

Image Courtesy © David Franck

  • Architects: J. MAYER H. und Partner, Architekten (Juergen Mayer H.)
  • Project: Dupli Casa
  • Location: Near Ludwigsburg, Germany
  • Photography: David Franck
  • Project architects: Georg Schmidthals, Thorsten Blatter
  • Project team: Sebastian Finckh, Andre Santer, Simon Takasaki
  • Architect on site: Architekturbuero Wiesler, Stuttgart
  • Structural engineer: Dieter Kubasch, Ditzingen, IB Rainer Klein, Sachsenheim
  • Building service engineer: IB Hans Wagner, Filderstadt
  • Building physics: Ingebieurbuero Dr. Schaecke + Bayer, Waiblingen-Hegnach

(more…)

Guaparo House in Carabobo, Venezuela by NMD NOMADAS

Tuesday, May 2nd, 2017

Article source: NMD NOMADAS

In the tropics, the rooms of a house may be inner and outer spaces overlapping each other; nature and the house are everywhere.

It also seeks to express in the house a way of being characterized by understanding the inner and outer as domestic, even in the public and the open; where the exterior and interior are continuous as an expression without barriers of that expanded domesticity.

Image Courtesy © NMD NOMADAS

  • Architects: NMD NOMADAS
  • Project: Guaparo House
  • Location: Carabobo, Venezuela

(more…)

La Cardinale in Montréal, Canada by L. McComber

Sunday, April 30th, 2017

Article source: v2com

For a long time, this semi-detached house built in the 1950s in Montréal’s Ville-Saint-Laurent neighbourhood was home to a family of three young children. Over the years, many extensions were added to its aging structure. At the back, its broken-up spaces had only one opaque door and four small windows. Built without a foundation and worn by time, the annexes in the backyard were keeping the abundant natural light from coming into the kitchen. After the children fled the coop, the house was due to undergo major renovations, particularly to meet the needs of the owner’s new lifestyle. The owner entrusted his project to L. McComber architects with three goals in mind: open the living spaces, make the most of the natural light and garden view, and preserve the spirit of this family home filled with memories.

The rear facade, view from the backyard, Image Courtesy © Raphaël Thibodeau

  • Architects: L. McComber
  • Project: La Cardinale
  • Location: Ville Saint-Laurent, Montréal, Canada
  • Photography: Raphaël Thibodeau
  • Engineer: Latéral Conseil
  • Object design: Obiekt
  • Project end date: 2016
  • Budget: 695 800$

(more…)

GABRIEL MANCERA in Mexico City by FRANCISCO PARDO ARQUITECTO in colaboration with AMEZCUA

Sunday, April 30th, 2017

Article source: FRANCISCO PARDO ARQUITECTO in colaboration with AMEZCUA

On a 12.5 meters wide by 25 meters long site, 8 apartments were planned, 2 for each floor of the building. They were to be arranged longitudinally and divided by three voids: a central cube for services and two lateral ones for vine-covered terraces that would work as filters between the public and private spaces.

Image Courtesy © Fito Pardo

(more…)

Countryside villa in Sassari, Italy by Officina29 Architetti

Sunday, April 30th, 2017

Article source: Officina29 Architetti

Countryside Villa is a project by Officina29 Architetti and includes the renovation of an existing house and the construction of a guest house with a swimming pool.

The renovation project stems from two specific intentions: to restore the right proportions between living and sleeping areas and open the building to the countryside, thereby generating a direct relationship between internal and external environment.

Image Courtesy © Officina29 Architetti

  • Architects: Officina29 Architetti
  • Project: Countryside villa
  • Location: Sassari, Italy
  • Software used: Autocad, SketchUp, Vray, Photoshop
  • Team Project: Stefano Ercolani, Antonio Chessa, Alessandra Caria
  • Year: 2012-2013

(more…)

Club House in Shanghai, China by Studio Marco Piva

Sunday, April 30th, 2017

Article source: Studio Marco Piva 

Historical Background: Acquisition of the Project & Concept

At the beginning of the project there was a careful research focused on the dualism between classic and contemporary, international and traditional, public and private spaces, to integrate all those aspects in a fluid and natural way.

Precisely, it has been the dualism of public and private that has strongly influenced the project concept.

Image Courtesy © Studio Marco Piva

  • Architects: Studio Marco Piva
  • Project: Club House
  • Location: Shanghai, China
  • Customer: Shanghai Real Estate Group
  • Area: 865 square metres on 3 levels
  • Date: 2014-2016
  • Project Phase: Completed

(more…)

The Melbourne Residences in Brisbane, Southbank by Tony Owen Partner

Friday, April 28th, 2017

Article source: Tony Owen Partner

The Melbourne Residences, is a 20 storey building consisting of 200 units in Brisbane’s Southbank. It contains retial and rooftop club including gym, pool, cinema and dining room. The tower plan is driven by the desire to maximise the oblique views from the units to the river and CBD. This results in a stepping form which maximises the number of units with access to the East. We derived inspiration from the ripple patterns created by the wind. This ripple orders the stepping of the façade reflecting the interplay of the environment on the façade. The tower has a unique undulating façade which ranges from zero to 4m. These facades contain operable glass screens to create wintergardens. These wintergardens provide a second skin to maximise thermal efficiency and reduce energy use. Melbourne street is becoming a fashionable retail address. We designed a 4 storey retail façade. Retail connects the street via a through site link to Fish Lane which is being revitalised by art installations and cafes as a bohemian centre. The clients brief was to create a superior residential address and activate the street with world class retail.

Image Courtesy © Tony Owen Partner

  • Architects: Tony Owen Partner
  • Project: The Melbourne Residences
  • Location: Brisbane’s, Southbank

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Canon
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy