Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘Residential’ Category

4 courtyard houses in Zumikon, Switzerland by Think Architecture AG

Thursday, December 15th, 2016

Article source: Think Architecture AG 

The four courtyard-houses are located on a hilly plot on the top of the settlement area of Zumikon/Switzerland. The typology of the courtyard-house is a reaction to the strict building regulations of the community, which unable a concentration of the living areas.

Image Courtesy © Think Architecture AG

Image Courtesy © Think Architecture AG

(more…)

House Lightray in Dnepr by Azovskiy&Pahomova Architects

Thursday, December 15th, 2016

Article source: Azovskiy&Pahomova Architects

It was difficult and diligent work, but as a result we’ve got incredibly charming and soulful house. The original building has neither roof nor finishing, also a part of foundation was absent. We had to work very hard over the architecture of the building and the landscape. The result is a two-storey house of 240 sq m with three bedrooms, dining and living area, a kitchen, a lounge on the first floor, two bathrooms, laundry room and the furnace. The customer wanted to divide a whole space into several functional areas. The lion’s share of the first floor was taken by the living room, where we also organized a dining area. The ceiling height was really a problem, but at the same time, it was the starting point for the entire home concept. We decided to set the rhythm with wooden beams on the ceiling, which helped not only visually stretch the space, but also create the necessary comfort. A fireplace became a beautiful decoration of the living room. We used marble to cover the fireplace. Dining area is located near the window. We intentionally abandoned a textile to open a panoramic courtyard view. Laconic and functional kitchen is separated by a system of sliding panels that reflecting a light. Also there is a comfortable zone for breakfast, which has become a favorite place of the customer. A slate tiles is practical and aesthetic solution for the walls in the kitchen and hallway. We put down the sills to let a light in, what has visually raised the ceiling. On the first and second floor we have made spacious halls with a gallery on the first and work place on the second one.

Image Courtesy © Azovskiy&Pahomova Architects

Image Courtesy © Azovskiy&Pahomova Architects

(more…)

VILLA CLESSIDRA in Netherlands by LAAV Architects

Wednesday, December 14th, 2016

Article source: LAAV Architects

Villa Clessidra is a construction of much defined proportions. And as such it is also a bet. A bet in designing freedom within confinement. A bet in allowing continuity with the environment through an austere geometrical structure.

Villa Clessidra is a 200sq.m. 3-level residence of an almost cubic shape, with dimensions 9.7×9.7×10.4m (LxWxH). It has no underground or excavated parts and consists of steel frame and bare (foamboard molding) concrete, only as paneling cladding. Villa Clessidra is hypothetically placed amidst the beautiful pine forest of the Dutch dunes. The surrounding nature communicates with the residence via the use of glass, water and mirrors. The front (South) façade opens up with rotating, sliding windows to allow in the smells, sounds and images of the sublime forest.

Image Courtesy © Lefteris Schetakis

Image Courtesy © Lefteris Schetakis

  • Architects: LAAV Architects (Laertis-Antonios Ando Vassiliou)
  • Project: VILLA CLESSIDRA
  • Location: Netherlands
  • Renderings: Lefteris Schetakis
  • Associate Architect: Michalis Takopoulos
  • Project management: Arup (Amsterdam) bv Structural, electrical and mechanical engineer; fire safety, acoustics and building physics consultant Arup (Amsterdam
  • Programme: 3-level Forest dwelling of 200m² (concept)  BREEAM Pending report
  • Design: 2016

(more…)

Yildiz Apartement in Istanbul, Turkey by QARA

Wednesday, December 14th, 2016

Article source: QARA

Ataşehir, a modern suburban district of Istanbul, Turkey., with a dense and heavily occupied geographic. It came to mind to form an peaceful, functional space.

To maximise the use of natural light, glass facade system was used and this became one of the most distinguished features of this house.

Image Courtesy © QARA

Image Courtesy © QARA

  • Architects: QARA
  • Project: Yildiz Apartement
  • Location: Istanbul, Turkey

(more…)

Libertine Lindenberg in Frankfurt, Germany by FRANKEN \\ ARCHITEKTEN GMBH

Wednesday, December 14th, 2016

Article source: FRANKEN \\ ARCHITEKTEN GMBH

Franken Architekten has been commissioned for the building and interior design planning of the renovation and expansion of a “Gründerzeit” building in Frankfurt Alt-Sachsenhausen. The late nineteenth old building was completely renovated and updated with a new elevator core in the courtyard. The lacking in parts in natural stone facade has been restored and the remedial measures of recent years dismantled and adapted to the Wilhelminian facade. The object associated 60s buildings have been replaced by a new building, as an archaic gabled house without roof overhangs.

Image Courtesy © Dieter Schwer

Image Courtesy © Dieter Schwer

  • Architects: FRANKEN \\ ARCHITEKTEN GMBH
  • Project: Libertine Lindenberg
  • Location: Frankensteiner Straße 20, 60594 Frankfurt am Main, Germany
  • Photography: Dieter Schwer
  • ProjectTeam: Prof. Bernhard Franken, Frank Brammer, Sebastian Stehl, Robin Heather, Manuel Naranjo Alpresa, Natascha Baier, Verena Hornsteiner, Risa Kagami, Sahdia Kaster, Tina Strack, Isabel Strelow
  • Client: ROTHENBERGER ANSHIN GMBH
  • Area:
    • 2.036 sqm total area (gross floor area)
    • 1.423 sqm area, 7 levels (net floor area)
    • 934 sqm area old building (net floor area)
    • 489 sqm area new building (net floor area)
    • 167 sqm office space (net floor area)
    • 656 sqm area one-to three- bedroom apartments / maisonette (net floor area)
    • 459 sqm public spaces; incl. corridor / staircase (net floor area)

(more…)

Nanluoguxiang Hutong 01 PJ in Beijing, China by B.L.U.E. Architecture Studio

Wednesday, December 14th, 2016

Article source: B.L.U.E. Architecture Studio 

Renovation of tenements in Nanluoguxiang. The small house is the home of three generations, five people. We don’t want the intimate feeling in this family disappear, and to create individual space for every member at the same time. Therefore, the basic concept is to provide each person a relative private living space, but to keep the opportunity of interpersonal communicating in details.

Image Courtesy © Ruijing Photo

Image Courtesy © Ruijing Photo

  • Architects: B.L.U.E. Architecture Studio (Shuhei Aoyama, Yoko Fujii, Yufeng Di, Hanlin Yang)
  • Project: Nanluoguxiang Hutong 01 PJ
  • Location: Nanluoguxiang, Beijing, China
  • Photography: Ruijing Photo
  • Client: B.l.U.E. Architecture Studio
  • Building Area: 24 M2
  • Construction Period: 7.2015

(more…)

TREE Sukkasem VILLA in Petchabun, Thailand by TOUCH Architect

Tuesday, December 13th, 2016

Article source: TOUCH Architect 

The site is located on the Northern part of Thailand, approximately 1,200 meters above sea level. An outback terrain area has no electricity, water supply, or even other buildings nearby. There is only an agricultural space for native.

Image Courtesy © Chalermwat Wongchompoo

Image Courtesy © Chalermwat Wongchompoo

  • Architects: TOUCH Architect
  • Project: TREE Sukkasem VILLA
  • Location: Petchabun, Thailand
  • Photography: Chalermwat Wongchompoo
  • Owner: Mr.Phol
  • Used Area: 450 sq.m.
  • Site Area: 80,000 sq.m. (aprx. 50 rai)
  • Completion: 2013

(more…)

Condo Hôtel de Ville in Québec, Canada by ACDF Architecture

Tuesday, December 13th, 2016

Article source: ACDF Architecture

The Hôtel-de-Ville Residence is a multifamily residential project in the Plateau Mont-Royal district of Montreal. This historic workers neighbourhood offers a variety of architectural richness, including the extensive use of traditional red clay brick. The project consolidates a block corner with an existing twostorey building through the construction of a new three-storey building that cantilevers over the existing volume. The project is distinguished by creating unity and cohesion between a patrimonial building and contemporary architecture, through a simple stripped-down language. For ACDF Architecture, the Hôtelde- Ville Residence was an opportunity to reflect on the expression of contemporary urban architecture.

Image Courtesy © Adrien Williams

Image Courtesy © Adrien Williams

  • Architects: ACDF Architecture (Maxime-Alexis Frappier, Joan Renaud, Martin Champagne, Christelle Montreuil Jean-Pois, France Perras, Marie-Eve Chapados, Laurence Le Beux, Martin St-Georges, Matthew Belaen)
  • Project: Condo Hôtel de Ville
  • Location: Hôtel-De-Ville Avenue, Corner Of Villeneuve Avenue, Plateau Mont-Royal, Montreal, Québec, Canada
  • Photography: Adrien Williams
  • Client: Orbitat
  • Other Professionals: GENIEX /CIVIL STRUCTURE,  FOB CONSTRUCTION INC. / ENTREPRENEUR GÉNÉRAL
  • Completion date: March 2015

(more…)

University of Chicago Campus North Residential Commons in Illinois by Studio Gang Architects

Tuesday, December 13th, 2016

Article source: Studio Gang Architects

Residential Amenities:

• 800 student beds: 252 single rooms, 193 double rooms including 16 RAs, and 48 student apartments including eight Resident Head apartments and two Resident Master apartments.
• Grouped into eight “houses” of 100 students named for prominent members of the UChicago community: Dr. Robert A. Behar House, John and Barbara Boyer House, Brady W. Dougan and Laura E. Niklason House, Rogers Family House, Alexis and Steven Strongin House, Immanuel Thangaraj House, Tina and Byron Trott House and Francis and Rose Yuen House
• 48,791 sf green roof, including 23,603 sf resident-only (private) landscaped courtyards on the second level
• Five music practice rooms and eight pianos
• Community Commons, multi-purpose room, 14 group study spaces, and a 24 hour reading room

Image Courtesy © Tom Harris

Image Courtesy © Tom Harris

  • Architects: Studio Gang Architects
  • Project: University of Chicago Campus North Residential Commons
  • Location: 5500 South University Avenue, Chicago, IL 60637 (55th Street and University Avenue), USA
  • Photography: Tom Harris, Steve Hall | Hedrich Blessing
  • Client: The University of Chicago
  • Design Builder: Mortenson Construction
  • Architects: Jeanne Gang, Mark Schendel, Todd Zima with Aurelien Tsemo, John Castro, Emily Licht, Vincent Calabro, Wei-Ju Lai, Ashley Ozburn, Laura Ettedgui, Chris Vant Hoff, Beth Zacherle, Paige Adams, Ana Flor, Zac Heaps, William Emmick, Roger Molina-Vera, Kara Boyd, Jay Hoffman, Schuyler Smith, Weston Walker, Juan de la Mora, Christopher Ciraulo, Lindsey Moyer, Will Lambeth, Danny Jimenez, Angela Peckham, Michael Leaveck
  • Associate Architect: Hanbury
  • Engineers:
    • dbHMS – MEP/Fire Protection Engineer
    • Magnussen Klemencic Associates – Structural Engineer
    • David Mason & Associates – Civil Engineer

(more…)

MP House in Sesma, Spain by alcolea+tárrago arquitectos

Tuesday, December 13th, 2016

Article source: alcolea+tárrago arquitectos

The commission began in a private competition, in which our office was selected not by a particular project, but by the attitude showed to the clients to build a maximum house with a very small budget in a plot with a very sharp slope. And not least, the involvement and commitment, perhaps beyond any logical reason, to propose successive approximations to the project (up to five preliminary projects and a full executive project with its visa) before the final solution.

Image Courtesy © Iñaki Bergera

Image Courtesy © Iñaki Bergera

  • Architects: alcolea+tárrago arquitectos (Rubén Alcolea / Jorge Tárrago)
  • Project: MP House in Sesma
  • Location: Calle Doctor Magallón 31293 Sesma, Navarra, Spain
  • PhotographyIñaki BergeraJuan Rodríguez, Aitor Acilu
  • Collaborator: Leire Zaldua / Aitor Acilu / Izaskun Bilbao
  • Estructure consulting: Víctor Goñi Juvera / Helena Goñi Barbarin
  • Technical Arq: Isabelino Río Rodríguez
  • Contractor: Construcciones Irisarri-Munilla
  • Subcontractor: instalación geotermia/geothermal facilities: Visiona BD
  • Structure: encofrados Larraga
  • Area: 315 m2+273 m2 (exterior +gardening)
  • Budget: 330.000 euros
  • Project date: July 2010
  • Start date: December 2010
  • End date: July 2012

(more…)

Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
Bentley: Be Inspired Awards
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy