Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘Residential’ Category

No 86 in Singapore by ROBERT GREG SHAND ARCHITECTS

Thursday, July 12th, 2018

Article source: ROBERT GREG SHAND ARCHITECTS

The property in Singapore’s Luxury Island Resort of Sentosa Cove is built on a long narrow plot with views to the rear of the Sentosa Golf Course.  The design inspiration for the house was a traditional Japanese courtyard house, with rooms spilling onto terraces that surround a central courtyard garden.  Combined with a holistic approach to sustainability and climactic needs, this contemporary beach house is a refreshing escape for the family that owns it.

Image Courtesy © Aaron Pocock Photography

(more…)

Sixteen oak barn in Berlicum, The Netherlands by HILBERINKBOSCH architecten

Thursday, July 12th, 2018

Article source: HILBERINKBOSCH architecten

Traditionally, most farmhouses in the Meierij of ’s Hertogenbosch, a former administrative realm or bailiwick, have their separate parts such as living quarters, storage space and cowsheds integrated into a single building. Over time, however, these compact buildings frequently became too cramped to house all of these functions and a separate barn was added. These were usually built from locally available materials and largely followed the structural pattern of the farmhouses themselves.

Image Courtesy © René de Wit

  • Architects: HILBERINKBOSCH architecten (Annemariken Hilberink, Geert Bosch)
  • Project: Sixteen oak barn
  • Location: Berlicum, The Netherlands
  • Photography: René de Wit
  • Software used: Adomi ASD
  • Client: project HILBERINKBOSCH at own property
  • Collaborator: Frenske Wijnen
  • Contractor: Zandenbouw, Aarle-Rixtel
  • Sawing: Brabant Hout
  • Building period: May 2017 – January 2018

(more…)

Leya Villas in Kuwait by ALHUMAIDHI ARCHITECTS

Thursday, July 12th, 2018

Article source: ALHUMAIDHI ARCHITECTS

The L shaped plan of each villa encloses within it a spacious garden, which is directly accessible from the main reception space through large sliding doors. The second arm houses are the dining space.

Image Courtesy © Nelson Garrido

  • Architects: ALHUMAIDHI ARCHITECTS
  • Project: Leya Villas
  • Location: Al Salam & Al Sideeq, Kuwait
  • Photography: Nelson Garrido
  • Client/s: Bluebird Properties
  • Area: 500-625 sqm
  • Completion Year: 2017

(more…)

Skyview in Austin, Texas by MURRAY LEGGE ARCHITECTURE

Thursday, July 12th, 2018

Article source: MURRAY LEGGE ARCHITECTURE

This typical Austin 1940’s bungalow was strategically remodeled to transform an arrangement of dark, low-ceilinged rooms into a single continuous space with kitchen, dining, and living areas. Custom clerestory windows provide indirect day lighting throughout the day, and a tall window slot in front of the kitchen sink frames a crape myrtle. Built-in cabinets maximize storage along both sides of the room.

Image Courtesy © Whit Preston

  • Architects: MURRAY LEGGE ARCHITECTURE
  • Project: Skyview
  • Location: Austin, Texas, USA
  • Photography: Whit Preston
  • Design Team: Murray Legge, Travis Avery
  • Builder: Gray Renovation
  • Consultants: TK Consulting Engineers
  • Gross Built Area (square meters or square foot): 1300 sqft
  • Completion Year: 2015

(more…)

House with Panoramic Ocean View in Uruma, Japan by CLAIR archi lab Co.,ltd.

Wednesday, July 11th, 2018

Article source: CLAIR archi lab Co.,ltd.

On the east side of Uruma-city, Okinawa, Japan, the site is situated on the hill which is 500m away from the ocean. Panoramic ocean view can be seen on the east side of the site. When standing at the site, I conceived that I had to create an architecture optimizing the beautiful location overlooking the sea. To take advantage of the panoramic view, I planned to place large openings as much as possible on the east side of the house, while minimizing the openings on the south side of the house connected to the road. In addition, I planned to install the long walls extended in east-west direction in the parallel with the sea, so as to over look the sea anywhere inside of the house. By the long walls, we clearly divide the house into three spaces which are the entrance, public and private spaces. These three spaces are positioned in parallel from the front side toward the back side of the site. The extra length of the walls makes it possible to enjoy the beautiful ocean from respective spaces of the house, while preventing any obstacle from coming into sight.

Exterior_1, Image Courtesy © CLAIR archi lab Co.,ltd.

  • Architects: CLAIR archi lab Co.,ltd.
  • Project: House with Panoramic Ocean View
  • Location: Uruma-city, Okinawa, Japan

(more…)

Sky Box House in Panchkula, India by Garg Architects

Wednesday, July 11th, 2018

Article source: Garg Architects

The Sky Box house, constructed in a small rectangular 240 sq. meters lot of land, located in the Himalayan foothills, facing towards the north direction, is an architectural outcome guided by three main design aspects – Light, Simplicity and Proportions. The client for the project was a nuclear family with each of the three members involved in different professions, thus, possessing distinctive tastes and preferences.

Image Courtesy © Purnesh Dev Nikhanj

  • Architects: Garg Architects
  • Project: Sky Box House
  • Location: Sector- 29, Panchkula, India
  • Photography: Purnesh Dev Nikhanj
  • Structural Engineer: Rakhra Associates
  • Contractor: Building Pro Solutions
  • Project Budget: Rs. 90 lakhs (construction cost only) 140,000 $ approx.
  • Project Area: 240 square meters
  • Project Year: 2017
  • Project Duration: 6 months

(more…)

Townhouse Kralingen in Netherlands by Paul de Ruiter Architects

Tuesday, July 10th, 2018

Article source: Paul de Ruiter Architects

In one of the oldest streets in Rotterdam we designed the renovation of a monumental townhouse. We transformed the former museum of Kralingen into a luxury home. While maintaining the existing framework of the villa, we completely restructured  the floor plans.  We wanted to adapt the villa in a way to meet the needs of users while retaining the original features.

Image Courtesy © Tim van de Velde

  • Architects: Paul de Ruiter Architects & Chris Collaris
  • Project: Townhouse Kralingen
  • Location: Rotterdam, Netherlands
  • Photography: Tim van de Velde
  • Project Team: Marieke Sijm, Wouter Oostendorp
  • Contractor: Aannemingsbedrijf Kokshoorn B.V.
  • Gross Floor Area: 461 m2
  • Completion: July 2015

(more…)

Stradella in Los Angeles, California by SAOTA

Tuesday, July 10th, 2018

Article source: SAOTA

SAOTA’s first completed project in Los Angeles, Stradella, is a remodel of an existing 1970’s house on a beautiful promontory in Bel Air.

The original layout of site and dwelling were well planned to ensure privacy from the street and to address spectacular views over the LA basin, capturing the full panorama from Downtown to Century City, with mountains to the east and ocean to the south.

Image Courtesy © Adam Letch

  • Architects: SAOTA
  • Project: Stradella
  • Location: Bel-Air, Los Angeles, California, USA
  • Photography: Adam Letch
  • Project Architects: Mark Bullivant & Tom Burbidge
  • Architect of Record: CM Peck
  • Development Managers: PLUS Development
  • Contractor: Gordon Gibson Construction
  • Structural Engineers: JLA Structural Engineers

(more…)

Lawes St Extension – Hawthorn in Australia by Habitech Systems

Tuesday, July 10th, 2018

Article source: Habitech Systems 

The Hawthorn – Lawes Street extension is a project to rejuvenate an original Victorian cottage and bring it up to modern, high performing standards.

The street façade was to be refinished and the rear addition replaced with a modern and efficient open living space. The property had been brown brick-clad in the eighties with an ineffective addition to the rear.

Image Courtesy © Nic Granleese

  • Architects: Habitech Systems
  • Project: Lawes St Extension – Hawthorn
  • Location: Hawthorn, VIC, Australia
  • Photography: Nic Granleese
  • Builder: Henry Netherway Builders
  • Extension Area: 106m2

(more…)

Rehabilitation of 17 housing in Paris, France by Benjamin Fleury – Architecte-Urbaniste

Tuesday, July 10th, 2018

Article source: Benjamin Fleury – Architecte-Urbaniste

This residence, a suburb parisian building type, is situated in 90 street Leibniz in Paris 18.

It’s constitued by a five levels building, aligned on the street, and a two levels house in which lives a disadvantaged population.

The programm consists of two shops open on the street, a studio and 16 social housing wich surfaces varying from 27 to 37 m².

Image Courtesy © David Boureau

(more…)

Canon: oce crystalPoint
Kenesto: 30 day trial
Bentley: -YII 2018 Awards
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2018 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise