Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘Residential’ Category

RF III APARTMENT in Lisboa, Portugal by Joao Tiago Aguiar Arquitectos

Sunday, February 19th, 2017

Article source: Joao Tiago Aguiar Arquitectos

Transformation of a 4 bedroom apartment into a 2 bedroom apartment, increasing this way its social areas .

The apartment was essentially developed along its length, structuring itself around a long corridor. However, thanks to two existing courtyards in the building it benefited from the entry of natural light in its inner part. The house was quite compartmentalized, and the rooms, with tiny areas, were mainly oriented to those courtyards. On the rear façade there used to be a very large and disqualified marquise devoted to storage and cleaning areas. It had only one complete bathroom.

Image Courtesy © FG+SG

  • Architects: Joao Tiago Aguiar Arquitectos
  • Project: RF III APARTMENT
  • Location: Lisboa, Portugal
  • Photography: FG+SG
  • Architecture Collaboration: Renata Vieira, Ana Caracol, Ruben Mateus
  • Builder: Oficina Dos Sonhos
  • Surface Area: 180m2
  • Built Area: 180m2
  • Project: 2014/2015

(more…)

Summerhouse Western Zealand in Denmark by Rubow arkitekter

Friday, February 17th, 2017

Article source: Rubow arkitekter

In a glade, three volumes form the iconic silhouettes of pitched roof houses in a staggered composition disposed with regards to site orientation, beach protection line and with respect for the existing pine planta-tion.

Image Courtesy © Torben Eskerod

  • Architects: Rubow arkitekter
  • Project: Summerhouse Western Zealand
  • Location: Denmark
  • Photography: Torben Eskerod

(more…)

Badalona Housing in Spain by MESURA + TOI T

Friday, February 17th, 2017

Article source: MESURA

Housing Competition in Badalona, 2016.

In July 2016, two young architecture practises based in Barcelona, Mesura and TOI T, teamed up to participate in an invited competition for a housing development in Badalona. Organised by Emesa, a private real estate investor, the competition had two key objectives: design a 21st century housing project and promote emerging spanish architects.

Image Courtesy © MESURA + TOI T

  • Architects: MESURA + TOI T
  • Project: Badalona Housing
  • Location: Badalona, Spain
  • Client: EMESA
  • External Collaboration: TOI T, PLAY-TIME
  • Project date/ construction date: 2016
  • Awards: Badalona Housing EMESA Competition Finalist

(more…)

Residential House Cologne Hahnwald in Köln, Germany by Corneille Uedingslohmann Architekten

Friday, February 17th, 2017

Article source: Corneille Uedingslohmann Architekten

The original planning brief foresaw an adaptation of the existing house, which was inhabited by the building owner at the time. The home owner’s driving aspiration for the project was the integration of a swimming pool with a visual relationship to the outside. After many design variations and the exhaustion of all building parameters it became clear this would not be feasible within the constraints of the old house. However the strong desire for a private swimming pool remained, leading the owner to the courageous decision to tear down the original house and build new in order to realize their ideas.

Image Courtesy © Michael Neuhaus

  • Architects: Corneille Uedingslohmann Architekten
  • Project: Residential House Cologne Hahnwald
  • Location: Köln, Germany
  • Photography: Michael Neuhaus
  • Software used: Bentley Microstation Connect, Adobe Photoshop CC, Ava Orca
  • Property size: 995 sqm
  • Living Area: 266 sqm
  • Other Area: 207 sqm
  • Completion: 2016

(more…)

House in Sharon area, Israel by Dan and Hila Israelevitz Architects

Friday, February 17th, 2017

Article source: Dan and Hila Israelevitz Architects

Program: a couple + three grown-up children. The house is meant to serve three grown-up children in suites of their own and their parents. The basement includes a play/ leisure room, apartmental protected space and one of the children’s suites.

Ground floor: living room, kitchen, dining room, guest bathroom and a pantry. The main idea in the ground floor is the division of the space into two sections: one is the living room, and the second one, hidden, is the kitchen and dining table, which face the front house’s morning garden. The element that constitutes the division is a wooden cube that is detached from the lateral walls to allow for a passageway and disconnected from the structure’s ceiling. This cube includes the guest bathroom from one side, and a pantry from the other side, serving the kitchen. The detachment of the cube from the house ceiling constitutes a sense of flow and continuity in the space.

Image Courtesy © Dan and Hila Israelevitz Architects

(more…)

Cottage in Ripollès, Spain by Mogas Arquitectes sl

Friday, February 17th, 2017

Article source: Mogas Arquitectes sl

A small residential area in the Pyrenees is the location of a small summer house, which was designed under common conditions for this kind of project, plot geometry, solar orientation, … and also under two impositions by the property: its materiality, the house had to be made of wood, and the budget, one hundred thousand euros.

Image Courtesy © Mogas Arquitectes sl

  • Architects: Mogas Arquitectes sl
  • Project: Cottage
  • Location: Ripollès, Spain
  • Architect’s name: Marc Mogas Bartomeu
  • Completion date: September 2015

(more…)

MARTaK Passive House in Masonville, Colorado by Baosol

Friday, February 17th, 2017

Article source: Baosol

Colorado’s first project to be certified by the Passive House Institute is an off-grid timber home located 2,000 meters up in the Front Range of the Rocky Mountains, near Fort Collins. The house’s pristine forest location inspired a building system with an emphasis on natural materials, that minimizes the use of foams and concrete.

Image Courtesy © Andrew Michler

  • Architects: Baosol
  • Project: MARTaK Passive House
  • Location: Masonville, Colorado, USA
  • Photography: Andrew Michler

(more…)

Residential Building Ex Berardi Area in Brescia, Italy by Camillo Botticini Architects

Friday, February 17th, 2017

Article source: Camillo Botticini Architects 

The planning process identifies an architecture that interprets the urban condition in which it appears, taking as generative condition, the new relationship with the southern part of the park Tarello here that the south end towards the street Lamarmora to continue north to street Sostegno. In a context of macro-isolated objects, many with clear vertical characterization, there is the recent intervention by the Forum and Banca Lombarda, which together with the park Tarello, while building a partial urban identity. To strengthen this condition, it is proposed that a fundamental principle the idea of continuity space, where the measure proposed architecture, space and structure compliant reference. The building does not look like an object suspended within a batch but an element that builds the site, integrating coherently open spaces, built spaces and relationships spaces. The extensive scale of the intervention allows, despite its bias, to identify a mode of urban construction that exceeds the factionalism of the atopic background. The architecture is contextualizes alone, in the sense thatarchitecture builds the site, opposing dispersion and peripheralization, extent and identity, without falling into a historicist interpretation of regressive.

Image Courtesy © Alessandra Bello E Gianni Botticini

  • Architects: Camillo Botticini Architects [arch. Camillo botticini con abdarchitetti botticini – de appolonia e associati with Paolo pasquini (Europa risorse) (Coordination: arch. Camillo botticini, arch. Giulia de appolonia)]
  • Project: Residential Building Ex Berardi Area
  • Location: Area Ex Berardi, Brescia, Italy
  • Photography: Alessandra Bello E Gianni Botticini
  • Client: Europa Risorse Srl
  • Collaborators: arch. Eleonora zucchelli, arch. Francesca bignardi, arch. Michela cibaldi, arch. Marzia mainardi, arch. Federica mometto, arch. Cristina sipolo, geom. Ignazio marchetti, arch. Alessandro alberti, arch. Alessandro galperti
  • Structural Engineering: Tecne Srl
  • Mep Engineering: Tesis s.r.l. – ing. Marco Pinchetti, ing. Angelo Zanotti, ing Giampiero Perrotta
  • Landscape Design: Abdarchitetti Botticini – De Appolonia E Associati
  • Construction Company: Carsana
  • Cost: 18.500.000,00 euro
  • Area: Outdoor Spaces 20.143 M2, Building 13.250 M2, Underground Area 12.000 M2
  • Date: 2007
  • Construction: 2009-2010

(more…)

Dafundo Apartment in Lisboa, Portugal by Joao Tiago Aguiar Arquitectos

Friday, February 17th, 2017

Article source: Joao Tiago Aguiar Arquitectos

Built with tabique (traditional wooden partitions), this building situated on the river bank of the Dafundo area, develops a privileged relationship with the river.

The future residence of a couple who are marine biologists, the intervention had as its main premise the perusal of this relation with the water, in a way to allow its visibility in as many as possible points of the house.

Image Courtesy © FG+SG

  • Architects: Joao Tiago Aguiar Arquitectos
  • Project: Dafundo Apartment
  • Location: Lisboa, Portugal
  • Photography: FG+SG
  • Software used: Autocad, Word, Excel
  • Architecture Collaboration: Renata Vieira, Ana Caracol, Sílvia Amaral
  • Builder: Oficina Dos Sonhos
  • Surface Area: 140m2
  • Built Area: 140m2
  • Project: 2010/2011

(more…)

Yakuin Condominium Renovation in Fukuoka, Japan by Yusaku Matsuoka architects and associates

Thursday, February 16th, 2017

Article source: NEOPLUS SIXTEN INC.

This renovation of a condominium in a complex built in 1982 in the city of Fukuoka comprises the second stage of the “Ever Design Project,” which aims to fully renovate and resell previously occupied condominiums. The design makes optimal use of the compact 50 m2 space, while also ensuring the marketability of the unit by providing future occupants with three possible layouts to choose from and significantly improving thermal performance.

Image Courtesy © Yousuke Harigane

  • Architects: Yusaku Matsuoka architects and associates (Yusaku Matsuoka)
  • Project: Yakuin Condominium Renovation [Ever Design Project 002]
  • Location: Fukuoka-city, Japan
  • Photography: Yousuke Harigane
  • Material Information:

    • Floor: Solid-wood, tile
    • Wall: stainless, galvanized-steal, vinyl Cross
    • Ceiling: Rigid PVC sheet, Vinyl cross
  • Total Floor Area: 49.57m2
  • Date of Completion: December 2016

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley:Microstation License
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy