Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘Residential’ Category

Graça Apartment in Lisbon, Portugal by fala atelier

Friday, January 13th, 2017

Article source: fala atelier 

The apartment lies in an unremarkable building in Lisbon. Its obsolete fragmented typology presented a series of small rooms, some devoid of natural light, and an impractical exterior bathroom. The intervention aimed to erase these faults and to clarify the use of the available surface: a gently curved wall was extended from façade to façade, defining the limit between a vast common space and the different private rooms.

Image Courtesy © Fernando Guerra (FG+SG)

Image Courtesy © Fernando Guerra (FG+SG)

  • Architects: fala atelier
  • Project: Graça Apartment
  • Location: Lisbon, Portugal
  • Photography: Fernando Guerra (FG+SG)
  • Project team: Filipe Magalhães, Ana Luisa Soares, Ahmed Belkhodja, Clara Pailler, Mariana Silva, Lera Samovich
  • Year: October 2015 – May 2016

(more…)

Old People’s Home in Durango, Spain by Roberto Ercilla Arquitectura

Friday, January 13th, 2017

Article source: Roberto Ercilla Arquitectura

This competition involved a double intervention. On the one hand, it involved the construction of a new building next to the historical building which would hold all of the welfare services for the permanent care of the elderly.  On the other hand, it involved the rehabilitation of the former hospital, to hold different social services and associations. Both buildings were to be related, complementing each other in some way.

Image Courtesy © César San Millán

Image Courtesy © César San Millán

  • Architects: Roberto Ercilla Arquitectura (Roberto Ercilla, Miguel Angel Campo)
  • Project: Old People’ S Home
  • Location: Barandiarán Street, Durango (Bikaia), Spain
  • Photography: César San Millán
  • Developer: Bideak Bizkaiko Bideak
  • Technical Architects: Javier Valdivielso, Gorka Sagasti
  • Collaborators: Cesar Besada. Architect, Pablo Dormal. Architect
  • Estructural work: Eduardo Martín
  • Landscape: Local 4
  • Construction Company: Olabarri S.L.
  • Works Budget: 4.730.000 €
  • Surface: 6.000 m²
  • Year: 2000/2005

(more…)

“House in Yatomigaoka” in Aichi, Japan by TSC Architects

Friday, January 13th, 2017

Article source: TSC Architects

This house offers the family a life to live closer to green. Living room is that the sash is completely full open, and has a space to feel the green integrated north garden and south garden. On 2nd floor balcony, planters are placed randomly, which makes a series of green together with green in front and back of the building. These plants help to cool down the temperature , block sunshine and offer privacy for residents. Planted zone with a vertical ties forms a favorable environment for the residential and region.

Image Courtesy © Masato Kawano(Nacasa & Partners Inc.)

Image Courtesy © Masato Kawano(Nacasa & Partners Inc.)

  • Architects: TSC Architects (Yoshiaki Tanaka)
  • Project: House in Yatomigaoka
  • Location: Aichi, Japan
  • Photography: Masato Kawano(Nacasa & Partners Inc.)
  • Site area: 400.63 sqm
  • Built area: 118.52 sqm
  • Total floor area: 279.47 sqm
  • Design time: 2013
  • Completion: 2015

(more…)

M3・KG in Tokyo, Japan by MOUNT FUJI ARCHITECTS STUDIO

Friday, January 13th, 2017

Article source: MOUNT FUJI ARCHITECTS STUDIO

“dialogue” between the old and the new “substance” 
This is a house to be built in Tokyo, for a movie producer couple.
This architecture is consisted by combining L-shaped blocks of reinforced concrete and sequential frames of box-shaped engineer-wood. We put bedrooms, film archive and galley in solid concrete part for security, and living room in engineer-wood part for openness. 
As material that consist an open space that is 6m in height, 5.5m in width, 14m in depth, we choose thin engineer-wood (38mmx287mm).
Main theme for this architecture is to bring out a sense of mass and material, which were denied by modern architecture which pursued “white, flat wall” as a style.
We intentionally left the wood grain of mold on the surface of concrete, and choose textured stones and irons.
It goes without saying that a house is a relaxing place. A house like a white-cube, surrounded by flat, white walls everywhere, gives a person very abstract image.
But that image could only be sensed when we use intellective part of our brain. 
The problem is that we’re not all-intellective-creature. For the people like this client, who do enough intellectual labor on a daily basis, white-cube would only bring sense of fatigue.
The role of architecture, especially the ones for living, is to soothe the sensory side of people, not to stimulate the intellectual side. That’s my take.
Sure, intellectual living would have got some meaning as a fashion at the time when modern architecture was born.
However, now that it became a part of everyday life, its identity has been lost.
We have to examine whether our approach is rational or not every time we build architecture.

Image Courtesy © Ryota Atarashi

Image Courtesy © Ryota Atarashi

  • Architects: MOUNT FUJI ARCHITECTS STUDIO
  • Project: M3・KG
  • Location: Tokyo, Japan
  • Photography: Ryota Atarashi, Satoshi Asakawa
  • Design Team: Masahiro Harada + MAO (principals-in-charge) Naoto Ishii, Shohei Kuma, Yusuke Kakinoki
  • Consultants:
    • Structural engineering: Jun Sato structural engineers
  • MEP:
    • Buildings General Contractor: Eiger co.,ltd.
  • Structure: Reinforced concrete. partly wood frame
  • Site area:177.27m2
  • Building area: 106.33m2
  • Total floor area: 259.72m2
  • Number of stories: 2 story + 1 basement
  • Project year: 2006

(more…)

Brutalistic icon in Eindhoven, The Netherlands by Powerhouse Company

Thursday, January 12th, 2017

Article source: Powerhouse Company

The Bunker in Eindhoven will be redeveloped and extended with a high-rise residential tower

The Bunker, the former student centre of Eindhoven University of Technology, will receive a full renovation and will be extended with a high-rise residential tower.

Late 2015, the development combination RED Company & Being Development, along with architectural firm Powerhouse Company, won the competition for the redevelopment of The Bunker. The winning plan has been further developed in the past year in close collaboration with the Technical University and the municipality of Eindhoven.

Image Courtesy © Powerhouse Company

Image Courtesy © Powerhouse Company

  • Architects: Powerhouse Company
  • Project: Brutalistic icon
  • Location: Eindhoven, The Netherlands
  • Developers: RED Company & Being Development

(more…)

The Hidden House in London, England by AR Design Studio

Thursday, January 12th, 2017

Article source: AR Design Studio 

AR Design Studio is delighted to announce the recent planning approval for its latest project, The Hidden House.

Situated in the Surrey Hills Area of Outstanding Natural Beauty, The Hidden House is a four bedroom home that has been fastidiously engineered to sit seamlessly within its stunning surroundings. Set on a disused riding school that was once a scar upon the countryside, the house has been designed to complete the landscape. The house’s geometry was informed by the North Downs’ geological arrangements. By embracing the erosion patterns of the area, the form was sculpted to become a continuation of the hill in which it sits. Taking further measures to blend the house in to the landscape, the project form uses ‘Dazzle Camouflage’, a tactic employed by ships during the First World War to deceive the eye and create illusions that help break up the solid mass.

Image Courtesy © AR Design Studio

Image Courtesy © AR Design Studio

  • Architects: AR Design Studio
  • Project: The Hidden House
  • Location: London, England
  • Visuals: AR Design Studio
  • Sketches: Mike Ibbotson- Ibbotson Studios
  • Size: GIA 500m2

(more…)

Duplex & the City in Sydney, Australia by Luigi Rosselli Architects

Thursday, January 12th, 2017

Article source: Luigi Rosselli Architects

Equivalent to the brownstones of New York, this interwar duplex is a humane scale solution to housing in the Sydney city fringes.

Shoulder to shoulder with other apartment buildings, the original 1920s two-storey flats were transformed into a four storey block with a basement carpark and cellar, a ground floor garden apartment and a two-storey penthouse.

The scissor balconies of the back elevation are angled to offer side views while maintaining the building’s rear alignment with the neighbouring properties. The Council thought but resisted the tempation to emacitate the elevation by cutting it back to a flat façade. Sydney City Council is a design intelligent council, a rare thing in that level of authority, Image Courtesy © Edward Birch

The scissor balconies of the back elevation are angled to offer side views while maintaining the building’s rear alignment with the neighbouring properties. The Council thought but resisted the tempation to emacitate the elevation by cutting it back to a flat façade. Sydney City Council is a design intelligent council, a rare thing in that level of authority, Image Courtesy © Edward Birch

(more…)

River Heights Residences in Taiyuan, China by People’s Architecture Office

Thursday, January 12th, 2017

Article source: People’s Architecture Office 

In a context of emptiness, 10,000 people are housed in 600,000sqm of residential development. The River Heights Residences, approaching the size of New York City’s Rockefeller Center, are located in an undeveloped suburban plot on the outskirts of Taiyuan, China. The project is an assemblage of mini-towers that promotes urban living and achieves a ‘metropolitan’ presence in a tabula rasa environment. By privileging collective form over the individual tower, the River Heights Residences express a unified and articulated skyline of mini-towers.

Image Courtesy © People's Architecture Office

Image Courtesy © People’s Architecture Office

  • Architects: People’s Architecture Office
  • Project: River Heights Residences
  • Location: Taiyuan, China
  • Client: Heights Properties Co., Ltd.
  • Principals: He Zhe, James Shen, Zang Feng
  • Project Architect: Zhang Minghui
  • Project Team: Liu Xiujuan, Zhang Yan , Li Peiyao, Liang Shaoyi, Liu Qianqian , Lu Jing, Chen Yixuan, Wang Wei, Ren Wei, Yang Bing, Lin Tianquan, Zhang Zhen, Cai Wenxin
  • Area: 600,000sqm
  • Completion: 2016

(more…)

House 28 in Brasília DF, Brasil by Equipe Lamas

Thursday, January 12th, 2017

Article source: Equipe Lamas

The architecture of the House 28 is an extension of the arid and lush landscape from the Cerrado Biome. A family that sought tranquility and connection with nature commissioned this urban refuge located 10 minutes away from the national congress of Brasilia.

The area of 7000 m2 enabled to spread 850m2 of construction on the ground. Gardens permeate the volumetry and generous windows of wood and glass connect the interior to the landscape.

Image Courtesy © Haruo Mikami

Image Courtesy © Haruo Mikami

  • Architects: Equipe Lamas
  • Project: House 28
  • Location: SMDB conjunto 28 Lago sul, Brasília DF, Brasil
  • Photography: Haruo Mikami
  • Engineering and incorporation: Ruy Lamas
  • Architect Responsible: Samuel Lamas
  • Team: Samuel Lamas, Ruy Lamas, Anderson Magallães
  • Area (m2): 850m2
  • Year of conclusion: 2016

(more…)

Solar house in Vens Valle D’aosta, Italy by Studio Albori

Thursday, January 12th, 2017

Article source: Studio Albori

The project originates from the stunning view offered by the site and the particular generosity of its exposition to the sun. The house is situated at 1750 metres above sea level, in Valle d’Aosta, behind the small village of Vens, facing an arc of mountains stretching from Monte Emilius to the massif of Gran Paradiso and Grivola. The wooden frame which constitutes the weight-bearing structure is visible on the south façade – which all the internal rooms look onto – consisting in the main of windows and is open to the sun and the landscape, while it is completed with a wooden casing with robust isolation on the other sides. Solar energy is used here in three different ways: direct accumulation through the windows on the south façade, stored and released slowly by the mineral salts contained in the PCM (Phase Change Material) panes which complete the façade, transformed into electricity by the photovoltaic panels placed on the roof. The only other source of energy used by the house is the wood for the cooking stove, situated on the ground floor. The wood used in the structure and on the façades is local larch, which is untreated and unpainted.

Most of the house furniture was constructed by us with scrap materials.

Image Courtesy © Studio Albori

Image Courtesy © Studio Albori

 

  • Architects: Studio Albori
  • Project: Solar house
  • Location: Vens Valle D’aosta, Italy

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Canon
Bentley:Microstation License
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy