Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘Residential’ Category

Courtyard House in Gliwice, Poland by INOSTUDIO

Sunday, September 17th, 2017

Article source: INOSTUDIO 

The plot is located close to the forest but also among dense single family housing. The location of the plot and the view for the forest have given us direction of shaping the building. We heve chosen rather spacious building with the inside courtyard.

Image Courtesy © Marcin Grabowiecki

  • Architects: INOSTUDIO 
  • Project: Courtyard House
  • Location:  Gliwice, Poland
  • Photography: Marcin Grabowiecki
  • Lead Architects:  Zbigniew Gieczak, Magdalena Gierczak
  • Gross Built Area (square meters or square foot): 280m2
  • Completion Year: 2016
  • Software used: Autocad LT, Sketchup Pro

(more…)

Bellino Residence : The Epitome of Indoors and Outdoor Living in California by MAYES OFFICE |MO|

Sunday, September 17th, 2017

Article source: MAYES OFFICE |MO|

With the Santa Monica Mountains as a backdrop and the Pacific Ocean at its feet, the Bellino Residence was built to be in dialogue with its natural surroundings. Completed in 2015 by Santa Monica based architecture and design firm, Mayes Office, this abode in the Pacific Palisades comprises of two levels and a roof deck that affords a complete panorama of the California coast.

Image Courtesy © Tara Wujcik

  • Architects: MAYES OFFICE |MO|
  • Project: Bellino Residence : The Epitome of Indoors and Outdoor Living
  • Location: California, USA
  • Photography: Tara Wujcik

(more…)

Roof and Rectangular House in Tomakomai, Japan by Jun Igarashi Architects

Sunday, September 17th, 2017

Article source: Jun Igarashi Architects

I keep on design activities in Hokkaido, so most of my projects ran there. By designing in a remarkably cold, I continued thinking on response to completely different contexts from other areas. They are mainly “cold” and “snow”. Of course there are other various things to deal with, but these contexts have the great impact. In this state, I felt the possibility of “a windbreak room” and thought about the expansion and diversity.

Image Courtesy © Ikuya Sasaki

  • Architects: Jun Igarashi Architects 
  • Project: Roof and Rectangular House
  • Location: Tomakomai, Japan
  • Photography: Ikuya Sasaki
  • Software used: Vectorworks, Illustrator

(more…)

Palm Beach Project in Sydney, Australia by Alexander&Co

Sunday, September 17th, 2017

Article source: Alexander&Co

Palm Beach House project is the transformation of an existing waterfront holiday villa in Palm Beach, Sydney. The project is a restrained approach to a traditional European vernacular, exploring bespoke quality detailing, materiality and architectural framing.

With the existing house ineffectively dealing with scale limitations, the brief was primarily to explore how we could reintroduce a higher quality of spatial resolution. The plans and volumes were subsequently rationalized around better circulation, view corridors and access to the water.

Image Courtesy © Felix Forest

  • Architects: Alexander&Co
  • Project: Palm Beach Project
  • Location: Sydney, Australia
  • Photography: Felix Forest
  • Design Team: Jaime Bligh, Georgia Spence,  Amber Gallen, Sophie Harris
  • Principal Architect: Jeremy Bull & Charlene Cong
  • Stylist: Claire Delmar
  • Contractor: Lovett Custom Homes
  • Property m2: 537
  • Interiors m2: Ground Floor = 180m2; First Floor = 130m2
  • Date of Completion: December 2016

(more…)

House Embracing Sky in Seoul, Korea by ArchiWorkshop

Friday, September 15th, 2017

Article source: ArchiWorkshop 

“House Embracing Sky” is the second residential project by Archiworkshop in MangWoo district in Seoul.

It was built on a site, which has land area of 108.9. The border of the site was invading to and by its neighbors’ building, and the road for construction was not completely secured. Allowing building coverage ratio of the site 50%, there was only 56m2 to build. We had a thorough consideration on various issues, such as maximizing building coverage ratio, minimizing any problem with neighbors and their lands, rational application of architectural slant line restriction for daylight, etc. Due to building code, inclined facade was formed. The inclined facade has issues of getting polluted due to dust storm and air pollution. At the beginning, we tried to hide this slope but then we switch our thought and developed to an idea ‘what if this can be well appeared in different way?’. The inclined facade turned into a mirror Facade, which embraces sky and capture a change of the scenery while the mirror mass is unrecognizable and disappears. The rough surface of black brick facade and smooth mirror facade gives a great contrast. The shaded portion of the black mirror captures the sky and such reflection can been seen by publics on the ground floor. The mass with one side slash might have been the biggest concern at the beginning, but it became the signature of the building.

Image Courtesy © June Young Lim

  • Architects: ArchiWorkshop
  • Project: House Embracing Sky
  • Location: Mang-Woo-Dong, Joong-Rang-District, Seoul, Korea
  • Photography: June Young Lim
  • Lead Architects: Hee-Jun Sim, Su-Jeong Park
  • Other participants  Structure engineer: G & H Design Workshop
  • MEP: Jingyung Engineering
  • Gross Built Area (square meters or square foot): 172m2
  • Completion Year: 2016

(more…)

Apartamento Telheiras in Lisbon, Portugal by Miguel Marcelino

Wednesday, September 13th, 2017

Article source: Miguel Marcelino

This apartment, built in the 80s, has problems that are typical of the architectural debilities of most of the portuguese housing buildings of the second half of the XX century: low ceilings throughout the house, subdivided spaces, long narrow kitchens, winding corridors and numerous protrusions of pillars and beams that reveal an unresolved conflict between structure and architecture.

Image Courtesy © Archive Miguel Marcelino

  • Architects: Miguel Marcelino
  • Project: Apartamento Telheiras
  • Location: Lisbon, Portugal
  • Collaborators: Débora Martins
  • General Contractor: Vassalo & Sousa
  • Gross Floor Area: 115 m2
  • Phases: 2015 (project), 2015-2016 (construction)

(more…)

The Pool House in Randwick New South Wales, Australian by Luigi Rosselli Pty Ltd – Architects

Wednesday, September 13th, 2017

Article source: Luigi Rosselli Pty Ltd – Architects

The wraparound swimming pool plays the starring role in these alterations and additions and becomes the architectural pivot that binds one hundred years of history.

The organic two-storey addition at the back of a single storey 1910 cottage is surrounded by a swimming pool and the water is the focus that holds the two distinct sections of the house together.

Image Courtesy © Justin Alexander

  • Architects: Luigi Rosselli Pty Ltd – Architects ( Will Dangar )
  • Project: The Pool House
  • Location: New South Wales, Australian
  • Photography: Justin Alexander
  • Project Architect: Carl Rutherfoord
  • Builder: Moulds Construction
  • Structural Consultant: Rooney & Bye Pty Ltd

(more…)

Gokturk 118 in Eyup Istanbul by CM Mimarlik

Tuesday, September 12th, 2017

Article source: CM Mimarlik

This Project was designed as two separated blocks located on adjacent plots with different regulations, merging to a corner. The two blocks with different heights 12.5 m and 15.50 m, has been unified regarding their facade clearances. Within the evolving facade of the Çamlık Street in the last 10 year, these blocks were injected with a cynic eccentricity to the existing pattern. The form emerges from the meeting of the two separately perceived prisms. The entrance of the blocks is from the Sedef Street perpendicular to the Çamlık Street and both blocks are connected from this entrance.

Image Courtesy © CM Mimarlik

  • Architects: CM Mimarlik
  • Project: Gokturk 118
  • Location: Gokturk, Eyup / Istanbul
  • Client: Akro Yapi-Ucar Gayrimenkul
  • Project Team: Sezin Ergene, Yildiz Arican, Amina Rezoug, Tolga Yagli
  • Design Team: Cem Sorguç (Founder, Head Architect)
  • Land Area: 824,65 m²
  • Construction Area: 6.641,5 m²
  • Project Date: 2012
  • Construction Date: 2014

(more…)

HOUSE B in Zagreb, Croatia by SODAarhitekti

Tuesday, September 12th, 2017

Article source: SODAarhitekti 

Parcela The plot for the construction of a family house is situated on the slopes of Medvednica, in the northwestern part of the city. The terrain is an ideal south-facing slope. The house is located in the longitudinal west-east direction, in order to maximize the benefits od of the south orientation and to allow a view of the city from the entire house. It is designed with a simple gesture of pulling the upper floor volume in a relation to the ground floor volume. This formed two valuable outer spaces as a functional extension of interior of the house – the entrance to the parking lots, which covers the console to the west, and a terrace with a roof garden for parents in the east. Cantelevered space can be used as a covered dining terrace. The ground floor has a living room, dining room and kitchen, the upper floor consists of sleeping spaces, and the basement is the utilitarian floor. The organization of the house is done around the centrally placed two-storey living room, which is vertically connected with the upper floor gallery, with dining area and the kitchen on the same level and with the exterior through the large glass walls. Gallery serves as a horizontal connection between parental bedroom and children’s rooms and as a playroom. Large windows oriented to the south allow the decline of winter sun rays deep into the house and make passive heating possible. Duplex living room accumulates heat and distributes it to other areas of the house. In the summer, the house is protected from the sun with a pergola and movable blinds.

Image Courtesy © Ivan Dorotić

  • Architects: SODAarhitekti
  • Project: HOUSE B
  • Location: Zagreb, Croatia
  • Photography: Ivan Dorotić
  • Software used: AutoCADRevit, Autodesk, Photoshop
  • Author: Vedran Jukić
  • Collborators: Nikica Kronja, Maša Medoš, Maja Šnajdar
  • Budget: 250 000 €
  • Location area: 1630 m2
  • Gross area: 320 m2
  • Realized: 2015: 2016
  • Project year: 2012-2014

(more…)

015_Detached house on the Riviera Del Brenta in Venice, Italy by MIDE architetti

Tuesday, September 12th, 2017

Article source: MIDE architetti

The project takes place within a large parcel in Fiesso d’Artico, a little village along the bankside area of the Brenta River, also called ‘Riviera del Brenta’, in the mainland territory of the province of Venice.

Image Courtesy © Alessandra Bello

  • Architects: MIDE architetti
  • Project: 015_Detached house on the Riviera Del Brenta
  • Location: Venice,  Italy
  • Photography: Alessandra Bello
  • Committee: PRIVATO
  • Construction Company: COSTUZIONI EDILI ANDREA ROSSI
  • Infixes: SEA Serramenti
  • Surface: 190 m2
  • Timing: 03/2015 Job assignmen
    • 02/2016 Start of construction work
    • 07/2017 End of construction work

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley:YII2017
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise