Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘Residential’ Category

Plug-In City 75 Paris in France by Studio Malka Architecture

Thursday, March 16th, 2017

Article source: Studio Malka Architecture

Located in the heart of the 16th arrondissement of Paris, a stone’s throw away from La Seine river, the project consist in grafting the building with a succession of extensions, bow-windows and loggias; Each inhabitant control the necessary surface area needed for its own development upon request.

Image Courtesy © Studio Malka Architecture

(more…)

Hafye in Kanagawa, Japan by CUBO design architect

Thursday, March 16th, 2017

Article source: NEOPLUS SIXTEN INC.

Located in a terraced residential district, the lot for this project was half flat and half sloping. Nearby is Odawara Castle, built in the 15th century. The property looks down on the neighborhood that grew up around the castle, and beyond that Sagami Bay and Enoshima island in the distance. The client, who was born and raised in Odawara, wanted a relaxing home where he and his family could look out on this familiar yet constantly changing

Image Courtesy © Hiroshi Ueda

  • Architects: CUBO design architect (Hitoshi Saruta)
  • Project: Hafye
  • Location: Odawara City, Kanagawa, Japan
  • Photography: Hiroshi Ueda
  • Structural Engineer: Kenji Nawa (Nawaken-gym)
  • Structure: Reinforced concrete, Wood
  • Site Area: 318 m2
  • Total Floor Area: 187 m2 (74 m2/1F, 113m2/2F)
  • Date of Completion: September, 2016

(more…)

Concrete Slit House in Nanjing, China by AZL architects

Thursday, March 16th, 2017

Article source: AZL architects

Slit House is a contemporary concrete residence enmeshed within a quiet Kuomingtang-era neighborhood in central Nanjing. The entire structure and roof are made from concrete pressed into a custom mould, handmade from five-centimetre horizontal wood strips to remain in scale with the adjacent century-old brick buildings. The slit in the concrete creates transparency as it responds to interior circulation, and provides different programmes with differing interior heights & elevations, thus crates in upper bedrooms half floor volume shifting for its privacy. The living room spans over two stories, the dining area extends over one and half levels, and remaining bedrooms and studies occupy single storey spaces.

Image Courtesy © Iwan Baan

  • Architects: AZL architects
  • Project: Concrete Slit House
  • Location: Jiangsu Province, Nanjing, China
  • Photography: Iwan Baan
  • Design Team: Zhang Lei, Meng Fanhao, Cai Menglei, Lu Yuan, Tang Xiaoxin
  • Collaborator: Architectural Design & Planning Institute, Nanjing University
  • Floor Areas: 270 m2
  • Design: 2005.07
  • Completion: 2007.10

(more…)

Loft F5.04 in Prague, Czech Republic by Klára Valová / SMLXL studio

Wednesday, March 15th, 2017

Article source: BoysPlayNice

When the chance to buy an apartment in the former factory ETA Regula arose for its prospective owners, they did not hesitate for a minute. After a long search of an apartment offering both interesting and atypical elements, and located in central Prague, this proved to be an ideal choice. Time management was perfect, and the arrangement with the developer was that the apartment would be made over as shell and core, meeting only the most basic approval standards. The owners also addressed our studio ahead of time, providing us with enough time to think about the project in detail. As soon as the owners were handed the keys to the apartment, we were ready to begin with the change

Image Courtesy © BoysPlayNice

(more…)

LOFT Praha 1 in Prague, Czech Republic by Objectum studio

Wednesday, March 15th, 2017

Article source: BoysPlayNice

Two bedroom loft apartment with central staircase and two bathrooms.

Create a colorful interior was the criteria set out from client for the architect. Large glass windows are dominant for the space and that was determining for the choice of the colors. Blue as a sky and yellow as a sun. You can see these colors vary in the apartment in all their range from their subdued version in the entrance lobby to the darker blue in the bedroom referring to the evening sky and the dark red for the sun as it meets the horizon.

Image Courtesy © BoysPlayNice

  • Architects: Objectum studio (Jana Hamrová)
  • Project: LOFT Praha 1
  • Location: Prague, Czech Republic
  • Photography: BoysPlayNice
  • Area: 150 sqm
  • Project year: 2016

(more…)

The Folding House in Chile by B+V Arquitectura

Tuesday, March 14th, 2017

Article source: B+V Arquitectura 

The project is located near Lake Rapel, on a site of 896.5 sqm. This is characterized by a privileged view of the lake and a strong slope in most of its development. The budget forces to minimize the intervention in the slope, containing the largest amount of program in the minimum of flat space available at the beginning of the site. This, together with the high temperatures presented by Rapel’s microclimate in summer, implies the following problems: high program density, excessive solar radiation and lack of comfortable space for recreation.

Image Courtesy © Rodolfo Lagos Berardi

  • Architects: B+V Arquitectura
  • Project: The Folding House
  • Location: Chile
  • Photography: Rodolfo Lagos Berardi
  • Software used: Autocad and 3ds Max

(more…)

Concrete House At The Seaside in Klaipeda district, Lithuania by NEBRAU

Tuesday, March 14th, 2017

Article source: NEBRAU 

The Idea

To create such an architectural character, which is clear, unique, in harmony to the landscape, preserves and highlights the natural surroundings, and the nature itself.

Integration to the environment

The place of the house in the quarter: the angular, square-shaped land plot which starts the row of villas emphasised with a small-volume turning, it maintains the line of the built-up area.

Image Courtesy © Laurynas Avyzius

  • Architects: NEBRAU
  • Project: Concrete House At The Seaside
  • Location: Lithuania, Klaipeda district, Aukstkiemiai village, Ringelio alley 1
  • Photography: Laurynas Avyzius
  • Software used: Autodesk Autocad
  • Clients: Remigijus Drakšas, Lina Drakšienė
  • Lead Architects: Laurynas Avyzius, Andrius Gabrys
  • NEBRAU team: Laurynas, Avyzius, Andrius Gabrys
  • Landscape Design: Artūras Poškus, Domas Timinskas
  • Glass Art: Ieva Žilytė
  • Concrete façade: “Betonika”, UAB
  • Gross Built Area: 360sqm
  • Site Area: 3000sqm
  • Completion Year: 2016

(more…)

COUNTRY GARDEN FOREST CITY in Malaysia by LAVA

Tuesday, March 14th, 2017

Article source: LAVA

LAVA has won 2nd prize in an international competition to design a new city in Malaysia.

LAVA’s concept sees the city defined not as one iconic building, nor as a skyline, but as a central public space, a real forest. Chris Bosse, director of LAVA, explains: “Skylines across the world look the same – usually a couple of iconic towers in the centre surrounded by lots of lesser quality buildings, which all resemble each other.” “Here we have designed an inverse city skyline where the icon of the city is a public space, not an object/building. Our central space is a Rainforest Valley and demonstrates the equation: PEOPLE = CITY. From an object to a place.”

Image Courtesy © Bitscapes

  • Architects: LAVA
  • Project: COUNTRY GARDEN FOREST CITY
  • Location: Malaysia
  • Photography: Bitscapes
  • Client: Country Garden Group
  • Lava: Chris Bosse, Alexander Rieck, Tobias Wallisser
  • Size: Total development: 20 square kilometres; site: 24 hectares
  • Status 2nd prize, design competition 2017

(more…)

Flying House (Pilot’s House) in Incheon, South Korea by IROJE KHM Architects

Tuesday, March 14th, 2017

Article source: IROJE KHM Architects 

Landing of An Airship that Load Nature

The owner of this house is a young pilot and his family for his future home space, the house landed on the site in the new developing town near the Incheon airport. 

Image Courtesy © Sergio Pirrone

  • Architects: IROJE KHM Architects (HyoMan Kim)
  • Project: Flying House (Pilot’s House)
  • Location: Gyeongseo-dong, Seo-gu, Incheon, South Korea
  • Photography: Sergio Pirrone
  • Team: JiYeon Kim
  • Materials: Dry-vit system, Painted aluminum sheet
  • Structure: Reinforced concrete
  • Site Area:   291.80 M2
  • Building Area:   137.29 M2
  • Total Floor Area:   194.77 M2
  • Status: Completed 2016

(more…)

Saltholmsgade in Aarhus, Denmark by WE architecture and JWH arkitekter

Tuesday, March 14th, 2017

Article source: WE architecture

WE architecture have won a new social housing competition, consisting of 38 apartments, in Saltholmsgade, Aarhus. The proposal has been made in collaboration with the housing organization Ringgaarden and JWH Arkitekter.

The project interprets the traditional historical city houses along Hjortensgade as modern, social and green communities. Communal features are places on the roof-garden from where residents can have an overview of Aarhus.

Image Courtesy © WE architecture

  • Architects: WE architecture and JWH arkitekter
  • Project: Saltholmsgade
  • Location: Aarhus, Denmark
  • Software used: Rhino 3d, V-ray, Photoshop, Illustrator
  • Client: Ringgaarden (Aarhus Kommune)
  • Team: Marc Jay, Julie Schmidt-Nielsen, Barbara Drud Henningsen, Corrado Galasso, Àngels García, Alex Pavel, Alicja Szczęśniak, Josefine Rita Vain Hansen
  • Collaborator: JWH Arkitekter
  • Size: 3500 m2
  • Year: 2016

(more…)

Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
Bentley:YII2017 Register Now
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy