Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘Residential’ Category

The Birdcage Lift Enquiry in New South Wales, Australia by Luigi Rosselli Pty Ltd – Architects

Friday, April 28th, 2017

Article source: Luigi Rosselli Pty Ltd – Architects 

It began with a simple enquiry. “Can we have a bird cage lift?” And so with this addition at its core, a once unexceptional dwelling on Sydney Harbour was transformed into an extraordinary waterfront townhouse. By reconfiguring the house around a revived grand stair with the new bird cage lift at its centre, accessibility, comfort, elegance and good living across five stories was made possible.

Image Courtesy © Justin Alexander

(more…)

Vertical House in Dallas, Texas by Miró Rivera Architects

Friday, April 28th, 2017

Article source: Miró Rivera Architects 

Located on one of the few lots in Dallas elevated enough to enjoy a view of the downtown skyline, the five-story Vertical House rises dramatically above the treetops to capture views of the surrounding gardens and the skyline beyond. Characterized by clean lines, sheer glass walls, and sculptural sun shades, this sharply-detailed house offers an intriguing counterpoint to the tropical ambiance of its forest-like setting.

Image Courtesy © Paul Finkel | Piston Design

  • Architects: Miró Rivera Architects
  • Project: Vertical House
  • Location: Dallas, Texas, USA
  • Photography: Paul Finkel | Piston Design
  • Design Team:
    • Design Partners: Juan Miró, FAIA LEED AP and Miguel Rivera, FAIA LEED AP
    • Project Architect/Manager: Ken Jones, AIA LEED AP
    • Team Members: Carina Coel, Matthew Helveston, Edward Richardson, Andrew Torres
  • Site Area: 1.4 acres (61,726 sf)

(more…)

S APARTMENT in NEUILLY-SUR-SEINE, FRANCE by Dwek Architectes

Friday, April 28th, 2017

Article source: Dwek Architectes 

Interior design is one of the disciplines that Olivier Dwek undertakes with a passion. His taste for the interaction of materials and unexpected, exclusive textures leads him to conduct all kinds of experiments with seasoned artisans. Working together, they engage in treatments of materials that generate sometimes unexpected results. For this Parisian apartment, the materials are combined and confronted following a rhythm that is metered down to the last detail. Nothing allows itself to be fully understood from the outset. Olivier Dwek likes to cover his tracks. Brushed aluminium, which boldly dominates the composition of the reception room, offers moiré reflections that could be mistaken with the grey velvet. The sense of a somewhat futuristic sophistication which he elicits is nuanced by touches of American walnut and natural foalskin introduced in the selected items of furniture. The stone flooring, shaped by the years it has spent in a riverbed, in turn creates an unfathomable impression, a vibrancy that appeals and questions. In this highly architectural, urban environment, it was important to incorporate light and nature. According to Olivier Dwek, one of the major revolutions in contemporary architecture involves the thickness of window frames. Having now become imperceptible, they enable the exterior to reach right to the heart of this city home.

  • Architects: Dwek Architectes
  • Project: S APARTMENT
  • Location: NEUILLY-SUR-SEINE, FRANCE

(more…)

The House of Prajna in Gyeonggi-do, South Korea by studio_GAON

Friday, April 28th, 2017

Article source: studio_GAON

<The House of Prajna> seems like a vessel heading for the woods, embraced by the forest, with the pentagon shape of building site reminding of that of ship. On the bow of ship shape, a persimmon tree over hundred year old branches its arms toward the large sky with hollowed trunk.  Although this house is a result of intentional design, I feel like it is already been completed by thousands of interactions of invisible components. Every time I visit, I feel like appreciating the work of someone else’s.

Image Courtesy © Yong Kwan Kim

  • Architects: studio_GAON (Hyoungnam Lim, Eunjoo Roh)
  • Project: The House of Prajna
  • Location: Munwon-dong, Gwacheon-si, Gyeonggi-do, South Korea
  • Photography: Yong Kwan Kim
  • Video: Giraffe Pictures
  • Project Team: Sangwoo Yi, Seongwon Son, Sungpil Lee, Hanmoe Lee, Joowon Moon, Minwoo Lee
  • Structure: Reinforced Concrete, Wood Frame structure
  • Finish: Stucco
  • Construction: Starsis

(more…)

Habitatge M11 in Catalonia, Spain by FFWD Arquitectes

Thursday, April 27th, 2017

Article source: FFWD Arquitectes  

In this flat situated in Barcelona’s Eixample, our starting point was an unfortunate period renovation from the 1980s.

At first glance, it seemed like the ’80s had erased all the original and distinctive elements of the space, which dates to 1875. But after some light “cleaning”, we uncovered some of the original elements, and realized they could be the soul for the new space. These elements were traditional Catalan hydraulic cement tiles, and exposed structural elements of the building, including exposed brick walls and the wooden beamed ceilings.

Image Courtesy © FFWD Arquitectes (David Benito Cortázar)

  • Architects: FFWD Arquitectes (Laia Guardiola Raventós & David Benito Cortázar)
  • Project: Habitatge M11
  • Location: Eixample, Barcelona, Catalonia, Spain
  • Photography: FFWD Arquitectes (David Benito Cortázar)
  • Total Area: 70 sqm
  • Project development: March to June’15; Interior
  • Built: 1st fase: June to July’15. 2nd fase: October’15 to January’16
  • Completion time: Interior works: January’16

(more…)

Light-House in Hsinchu, Taiwan by Shen Ting Tseng Architects

Thursday, April 27th, 2017

Article source: Shen Ting Tseng Architects

Light-House is located in Hsinchu County, Taiwan. This multi-storied residential building block is designed in consideration of common Taiwanese terrace style houses. This project seeks to rethink the fundamentals of this particular housing model and intends to reinvigorate its underlining idea as “Lian-dong” (describing a continuous housing block) and “Tou-tian” (terrace houses describing buildings with roof spaces open to the sky) in the design approach.

Image Courtesy © LucasKDoolan

(more…)

Double Duplex in Toronto, Canada by Batay-Csorba Architects

Thursday, April 27th, 2017

Article source: v2com

The Double Duplex was created in response to the cities growing need for alternative housing models due to the rising cost of urban real estate and the need for urban densification within Toronto’s established residential neighbourhoods. A proliferation of high and mid-rise condo’s have densified the urban core and serve as the predominant model for entry level home ownership within the city. However, very few new low rise infill models of densification or affordable living within Toronto’s sought after historic residential neighbourhoods have been developed.

Front Elevation, Image Courtesy © Doublespace Photography

  • Architects: Batay-Csorba Architects
  • Project: Double Duplex
  • Location: Toronto, Ontario, Canada
  • Photography: Doublespace Photography
  • Area: (2) 3,500 sft
  • Status: Completed, 2016

(more…)

Casa en el Bosque in Jalisco, Mexico by COCCO Arquitectos

Thursday, April 27th, 2017

Article source: COCCO Arquitectos

PLOT

Immersed in a wooded area full of trees and lush vegetation, the terrain has a large slope which can be used to generate a view of everything around it.

LEGAL RESTRICTIONS

They delimit the area to move the construction, they affect the optimum area, from which we wanted to keep all the trees of the land.

Image Courtesy © Alejandro Souza

  • Architects: COCCO Arquitectos (Arq. Arcelia Cornejo & Arq. Salvador Covarrubias)
  • Project: Casa en el Bosque
  • Location: Teuchitlán, Jalisco, Mexico
  • Photography: Alejandro Souza
  • Other Participants: Marco Bueno, Ing. Luis Chavez, Arq. Ivan Moncayo, Ing. Fernando Guizar
  • Built area: 230.00m2
  • Year: 2016

(more…)

IRON PORCH HOUSE in Nagykovácsi, Hungary by Földes és Társai Építésziroda

Thursday, April 27th, 2017

Article source:  Földes és Társai Építésziroda

The 726 sqm site, being reminiscent of a fairy glade, is located at the northern part of Nagykovácsi.  The garden surrounded by young fruit trees and pines on three sides has idyllic atmosphere. There are cottages, some new family homes and most of all green all around. The square site is slightly sloped to the street and wide enough for a long house to fit in between its borders.  These makings suggested that the fourth side of the garden should be closed by the house itself creating intimate atmosphere inside.

Image Courtesy © Tamás Bujnovszky

(more…)

Home and Living Mall Ekkersrijt in Eindhoven, The Netherlands by VVKH Architecten

Thursday, April 27th, 2017

Article source: VVKH Architecten 

Home and Living Mall Ekkersrijt is located on the north of Eindhoven, directly at the highway A50. In 2013 the existing shopping mall (21.000 sq.mtrs) has been extensively renovated and expanded with 24.000 sqr.mtrs. 

Image Courtesy © René de Wit

  • Architects: VVKH Architecten
  • Project: Home and Living Mall Ekkersrijt
  • Location: Eindhoven, The Netherlands
  • Photography: René de Wit
  • Client: Altera Vastgoed N.V., Amstelveen
  • Developing contractor: Bouwbedrijf Pennings, Rosmalen
  • Commercial: CBRE, Houten
  • Engineering partners: ABT, Velp (construction); Ingenieusbureau Vogelvang, Apeldoorn (installations); Brink Groep, Son en Breugel (control); LMBS, Utrecht (rental)
  • Building period: renovation November 2009 – July 2011; new buildings September 2011 – march 2013

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Canon: CW910
Bentley:YII2017 Register Now
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy