Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘Residential’ Category

The Screen in Bierbeek, Belgium by DMOA architects

Sunday, March 11th, 2018

Article source: DMOA architects

A beautiful plot with endless views… but unfortunately next to a truckers company. How to make the most of these two contradictory influences? Our concept: we placed a narrow, long and tall house on the far right of the parcel. The property itself acts as a screen to cover up the unsightly, noisy neighbour on the right. The right side of the house has a blind facade, while the other side opens freely towards a large, sunny garden, where there is little evidence left of the fleet and accompanying roar. Or how everything falls into place by an atypical choice of implantation and volume.

Image Courtesy © Luc Roymans

  • Architects: DMOA architects
  • Project: The Screen
  • Location: Bierbeek, Belgium
  • Photography: Luc Roymans
  • Software used: Vectorworks, SketchUp
  • Lead Architects: Charlotte Gryspeerdt, Marleen Rosier, Benjamin Denef, Matthias Mattelaer
  • Engineering: Marcel Lavreysen
  • Site Area: 2683 m2
  • Floor Area: 440 m2 in 3 floors
  • Finished: In 2015

(more…)

Extension and renovation Amsterdam in Netherlands by derksen|windt architecten

Sunday, March 11th, 2018

Article source: derksen|windt architecten

Our clients in Amsterdam gave us the opportunity to make a design for their home, do the elaboration and guide the project until completion. They live in a beautiful and popular antebellum residential block with a large courtyard garden, which is divided in private backyards. This spacious backyard provided the ideal opportunity to transform the already beautiful dwelling into a contemporary family house. We created a large entrance, many bedrooms, a large bathroom, and a beautiful, light-flooded, kitchen.

Image Courtesy © Studio de Nooyer and derksen|windt architecten

  • Architects: derksen|windt architecten
  • Project: Extension and renovation Amsterdam
  • Location: Amsterdam, Netherlands
  • Photography: Studio de Nooyer and derksen|windt architecten

(more…)

I6-house「House with sunlight through the leaves of trees」in Isahaya, Japan by Architect Show Co.,Ltd.

Sunday, March 11th, 2018

Article source: Architect Show Co.,Ltd. 

I6 House is a design plan for a house that is located in continuously developing rural housing area in Isahaya city Nagasaki Prefecture.

The eaves and wall of each masses that is slanted towards the skies with different directions is covering the mass of the house finished in red cedar material. The building stands as a sculpture in a harmonious peaceful rural environment, aiming for an iconic architecture structure.

Image Courtesy © Architect Show Co.,Ltd

  • Architects: Architect Show Co.,Ltd.
  • Project: I6-house「House with sunlight through the leaves of trees」
  • Location: Isahaya, Japan

(more…)

KleinOud in Niederschönhausen, Berlin by brandt+simon architekten

Sunday, March 11th, 2018

Article source: brandt+simon architekten

A semi-detached house in the north of Berlin had become to small for the to date family of four. The house from the 1930s with rooms all smaller than 15 m2 and a ceiling height of 2,70m had been extended with attachments for bathroom, kitchen and vestibule several times through the last century. As result the living room at the ground floor had lost its connection to the garden and the centrally located dining area – the functional center of the house – had become de facto inlying.

Garden View, Image Courtesy © Dirk Dähmlow

  • Architects: brandt+simon architekten
  • Project: KleinOud
  • Location: Niederschönhausen, Berlin
  • Photography: Dirk Dähmlow
  • Structural Engineers: Niehues Winkler Ingenieure
  • Construction Period: 6 month
  • Floor Area Attachment: 60 sqm
  • Completion: 2016

(more…)

Raffles Kindergarten Complex in Hebei, China by Interval Architects

Sunday, March 11th, 2018

Article source: Interval Architects

Project background:

The project is located at Sha Cheng, the center of Hualai city in the province he Hebei, China.  120km way from Beijing and at an altitude of 550m above sea level, the site is at a place where there are great mountains, nice air and extremely bright sun.  The place is also famous its frequent and heavy wind.

Instead of a single kindergarten, the project is actually a kindergarten complex consists of a kindergarten, a education center for children and residence for teachers.

East facade, Image Courtesy © GU Yunduan

  • Architects: Interval Architects
  • Project: Raffles Kindergarten Complex
  • Location: Hebei, China
  • Photography: GU Yunduan
  • Scope of design: Architectural design, Interior design, Landscape design
  • Principal architect: Oscar KO, GU Yunduan
  • Team: Oscar KO, GU Yunduan, LIU Wentian, HUANG Jin, FANG Hanqi, GONG Yujie, QI Lihui, DONG Hang, CHEN Xin, KONG Min, SI Mazhiyan, YANG Shiyu
  • Lighting design: MIAO Hailin
  • Client: Raffles Kindergarten
  • Local design institute: Zhangjiakou Zhongtian Architectural Design Limited

(more…)

Lincoln Street Residence in Bethesda, Maryland by EL STUDIO

Friday, March 9th, 2018

Article source: EL STUDIO

This modest renovation resists the current inner-ring suburban trend towards demolition of older, smaller homes in favor of new over-scaled ‘farmhouses.’ The clients, a young family with two small children wanted more space for play and individual bedrooms but expressed a desire not to ‘lose one another’ in a home too vast or impersonal. Their one-story bungalow, a relic of the first wave of suburban development in this area, has been expanded through the careful integration of appropriately scaled additional program and volume. The modest scale of the addition both responds to the client’s programmatic needs and limits the environmental footprint of the proposal. A carport and efficiency apartment on the first floor were removed to make way for a new addition containing a first-floor playroom and a partial second story with side-by-side bedrooms for the children connected through a ‘Jack & Jill’ bathroom as well as a new Master Suite. The family room’s double-height volume binds all of the above and provides access to the garden beyond through a covered porch tucked under the Master Suite. Strategically placed south-facing roof apertures capture and direct daylight deep into the north-facing playroom and porch year-round, reducing the need for artificial lighting. New expansive windows frame views to a mature Japanese maple tree in the yard.

Image Courtesy © EL STUDIO

  • Architects: EL STUDIO
  • Project: Lincoln Street Residence
  • Location: Bethesda, Maryland, USA

(more…)

Hema Shop And Apartments in Gorredijk, The Netherlands by Lautenbag Architectuur

Friday, March 9th, 2018

Article source: Lautenbag Architectuur

Within a regeneration area in Gorredijk, The Netherlands, Lautenbag Architecture were commissioned to renovate and refurbish the existing façade of the Dutch Chain Store Hema and associated warehouse into eight individual apartments to complement the redevelopment of the surrounding areas.

Image Courtesy © Marcdefotograaf

  • Architects: Lautenbag Architectuur
  • Project: Hema Shop And Apartments
  • Location: Gorredijk, The Netherlands
  • Photography: Marcdefotograaf
  • Area: 600 m2
  • Year: 2016

(more…)

Marie’s Wardrobe in London, England by TSURUTA ARCHITECTS

Friday, March 9th, 2018

Article source: TSURUTA ARCHITECTS

An impressive large staircase in a turn of the 20th century house made the circulation generous, light and airy, but its dominance compromised the entire layout. The challenge was to replace this once favoured staircase whilst enhancing this previous spacious quality.

Image Courtesy © Tim Crocker

  • Architects: TSURUTA ARCHITECTS
  • Project: Marie’s Wardrobe
  • Location: London, England
  • Photography: Tim Crocker
  • Software used: SketchUp

(more…)

Silhouette in Moscow, Russia by MVRDV

Thursday, March 8th, 2018

Article source: MVRDV 

Silhouette is a 52,000m2 complex that will consist of luxury apartments, a sports centre, flexible workspaces, an event space and a sky deck. The top floors accommodate apartments in a variety of configurations and sizes with the largest located on the corners providing panoramic views in every direction. Underground programs include a supermarket and both commercial and residential parking. A modular system allows for diversifying the building’s shape and interior typologies whilst at the same time, this provides both compact and spacious apartments. The volume of the building is sculpted and diversified to create distinctive entrances and a sloping roofscape that strengthens the views of the city. Sculptural cuts on the top and bottom of the facade are carved out according to the function that needs to take place, or certain quality that needs to be provided within the space inside.

Image Courtesy © MVRDV

  • Architects: MVRDV
  • Project: Silhouette
  • Location: Moscow, Russian Federation
  • Client: GK Osnova
  • Design MVRDV: Winy Maas, Jacob van Rijs and Nathalie de Vries
  • Design Team: Jacob van Rijs, Frans de Witte, Fedor Bron with Mick van Gemert, Elija Kozak Daniele Zonta, Fouad Addou and Iker Perez
  • Visualization: Antonio Luca Coco, Davide Calabro, Pavlos Ventouris and Tomaso Maschietti
  • Management Coordination: Interstroy – Aleksey Polischuk, Ekaterina Abramovich, Arseniy Zubuga, Svetlana Babloeva and Igor Belyaev
  • Year: 2017+

(more…)

Elegant Living | Kingkey Yu Jing Central Residence in Shenzhen, China by HONGKONG H DESIGN FIRM LTD.

Thursday, March 8th, 2018

Article source: HONGKONG H DESIGN FIRM LTD. 

French fashion guru Genevieve Antoine Dariaux has smartly described how a refined and well-bred lifestyle could be shaped through terms of our life in ,”
Elegance is harmony, similar to beauty. Simply, beauty is a gift from God, but elegance is an ideal result of art; elegance was born in the process of cultural cultivation, and grown in it as well.”

Image Courtesy © B+M Studio.YanMing

  • Architects: HONGKONG H DESIGN FIRM LTD.
  • Project: Elegant Living | Kingkey Yu Jing Central Residence in Shenzhen
  • Location: Shenzhen, China
  • Photography: B+M Studio. YanMing
  • Designer: Kevin Hu
  • Design Team: Jason Jiang, Wendell Wu, Vivi Zhang, Rachel Guo
  • Building Area: 97m²
  • Complited Time: 2017.11

(more…)

Kenesto: 30 day trial
Bentley: -YII 2018 Awards
AIA 2018
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2018 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise