Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘Residential’ Category

Mothers home in Ljubljana, Slovenia by Jereb in Budja arhitekti d.o.o.

Wednesday, March 1st, 2017

Article source: Jereb in Budja arhitekti d.o.o.

Mothers home is a safe haven. A stepping stone for mothers with difficulies. A chanse of respite for their children. And a sense of home for their small fragile families.

Architecture follows these statements and is trynig to give form to inteweaving dualities of this social programme.

Image Courtesy © Blaž Budja

  • Architects: Jereb in Budja arhitekti d.o.o.
  • Project: Mothers home
  • Location: Ljubljana, Slovenia
  • Photography: Blaž Budja
  • Client: Ministry of Labour, Family and Social Affairs
  • Structural engineering: Andrej Blatnik u.d.i.g./Plata d.o.o.
  • HVAC: Marko Mervič d.i.s./Marko Mervič s.p.
  • Electrical engineering: Primož Poje u.d.i.e., Tomaž Vrčon eč. teh./Avelis d.o.o.
  • Traffic regulations and landscaping: Gašper Janežič v.o.k./Aspekt plus d.o.o.
  • Signage: Žiga Culiberg u.d.o.
  • Construction supervision: Vinko Kralj d.i.g./Vinko Kralj s.p.
  • Contractors: Adaptacije vzdrževanje d.o.o., Atlas oprema d.o.o.
  • Area: 817 m2
  • Timeline: Project – 2011/12, completed – 2016
  • Opening: 7.11.2016
  • Awards:
    • Nomination for Piranesi Award 2016
    • Work nominated for the European Union Prize for Contemporary Architecture – Mies van der Rohe Award 2017

(more…)

House M in Möhlin, Switzerland by Jan Skuratowski Architektur

Wednesday, March 1st, 2017

Article source: Jan Skuratowski Architektur

The new single-family house was designed as a separate residential unit and can hold its own next to the existing building from the 80s. It is situated on a partly raised plateau in the south-eastern part of the property. The two buildings differ in their roof design and thus emphasize their autonomy. At the same time, the new building paraphrases the existing building’s design: by its polygonal ground plan, which follows the hill’s shape, and expressive cantilevered floors. Wood was used a material to contrast the rather heavy sand-lime brick of the existing structure. Hierarchically, the new building is supposed to subordinate to the existing building and is therefore set slightly to the rear of the site. The new structure appears like a pavilion and, thanks to the flat roof, has a large accessible roof terrace that expands the small plot effectively. The greening of the roofs is intended to give the new building an animated character and link it with nature and the hill.

Image Courtesy © Simon Menges

  • Architects: Jan Skuratowski Architektur
  • Project: House M
  • Location: Titlisstrasse 24b, 4313 Möhlin, Switzerland
  • Photography: Simon Menges
  • Software used: ArchiCAD 18
  • Client: Christoph Müller
  • Energy standard: Minergie
  • Structural engineering:
    • Wooden structure: Pirmin Jung Ingenieur für Holzbau AG
    • Basement: Ingenieurbüro W. Herzog AG
    • Building physics: Pirmin Jung Büro für Bauphysik AG
  • Builders: Wohlwend Baugeschäft AG
  • Plot area: 371 m2

(more…)

M House in Garda, Italy by CLAB architettura

Wednesday, March 1st, 2017

Article source: CLAB architettura 

M house is placed in a little hill surrounded by vineyards, in the southern Garda, close to the town and only a few steps away from the Natural Reserve of the Frassino Lake.

This amazing  natural Environment, enriched by the silent presence of the Mount Baldo, provide us the inspiration for the project.

Image Courtesy © Michele Mascalzoni

  • Architects: CLAB architettura
  • Project: M House
  • Location: Garda, Italy
  • Photography: Michele Mascalzoni and Marco Campolongo
  • Project Team: Circlelab s.r.l.
  • Landscape: Studio Lugo

(more…)

Lissen House in Castilleja de la Cuesta (Sevilla), Spain by Studio Wet

Tuesday, February 28th, 2017

Article source: Studio Wet 

“We carried out the expansion of a detached house, in an urban environment with a city model already closed years ago, a legally protected atmosphere, a building remaining in the plot that customers are willing to exhaust but always under the premise of a budget Limited and with reasonable programmatic requirements.We also add the derivations of the urban regulations -separation to boundaries and maximum fund- and the technological limitations in the local construction.To our methodology we call it critical pragmatism.Through it a project is built Of the tangible thing that always evaluates as contingencies indispensable, never assigning them the name of renunciation.In the end, contingencies become one, its construction.With
our proposal we respect the existing building by action (enlargement is done with a language Totally different) and omission (without transforming the volume or its appearance.) We have also found in the reverberation of the curved motives a vehicle for the visual coherence of the proposal, both for us in the process and for the client in the constructed. The curve as an expression of what is added to the existing building, both internally and externally.

And the result is a slowly developed and slowly built project. Too slowly, we are aware that this is also a luxury, especially for us, and that model of work is bound to disappear.

Image Courtesy © Fernando Alda Photography

  • Architects: Studio Wet (Gómez Mora, José and Montes Estrada, Daniel )
  • Project: Lissen House
  • Location: Castilleja de la Cuesta (Sevilla), Spain
  • Photography: Fernando Alda Photography
  • Collaborators: Sharifa Haidari, Manvir Hansra, Anna Thomaidou, Julián Calvo, Simona Lupo
  • Structure: Pedro Lobato
  • Facilities: Víctor Silveira
  • Execution Director: Daniel Yusty
  • Constructora: Cruz y Maguillo SL
  • Date: 11/23/2016

(more…)

PATIENT HOTEL in Copenhagen, Denmark by 3XN

Tuesday, February 28th, 2017

Article source: 3XN

Copenhagen’s Rigshospitalet, Denmark’ s leading hospital, recently inaugurated its new Patient Hotel and Administrative Building, designed by 3XN Architects. 3XN designed the 7,400m2 building as an open, supportive and comfortable environment for patients, as well as an efficient work environment for the hospital’s administrative staff. The Patient Hotel offers 74 rooms on the three lower floors, while administrative offices comprise floors three to six.

Image Courtesy © Adam Mork

  • Architects: 3XN
  • Project: PATIENT HOTEL
  • Location: Juliane Maries Vej 18, DK-2100 Copenhagen
  • Photography: Adam Mork
  • Client: Rigshospitalet, Region H
  • Total Advisor: Aarhus Architects
  • Engineer: Grontmij
  • Landscape Architects: Kirstine Jensen
  • Interior: Rigshospitalet, Region H
  • Facade: Facade appears as a horizontal relief clad in the bright natural stone, Jura Gelb.
  • Floors: 6 (plus basement)
  • Size: 8.000m2 (Basement approximately 1,100 m2)
  • Construction Start: January 2014
  • Completed: August 2015
  • Official opening: August 21, 2015

(more…)

M10-House in Fukuoka, Japan by Architect Show co,.Ltd

Tuesday, February 28th, 2017

Article source: Architect Show co,.Ltd 

M10-House 「House with Objects」 was a design planned in a corner lot in area crowded with houses and mansion right inside the heart of Fukuoka City, Fukuoka Prefecture.

With light court stands in its center, two volumes with different height and material articulation was neutralize by the L shape eaves element creating a modern an simple exterior appearance.

Image Courtesy © Ikuma Satoshi

(more…)

145 Student Housing in Bordeaux, France by GARDERA-D Architecture

Tuesday, February 28th, 2017

Article source: GARDERA-D Architecture

The project is located on the overall development program of the Bassins à Flots in Bordeaux, whose specifications were drawn up by the ANMA agency (Nicolas Michelin). The group concerned is coordinated by the architecture agency MATEO Arquitectura in Barcelona.

The program totals 145 rooms and combines a series of 9 duplex townhouses. The building exudes about 4452 m2 of floor space and is composed of two different estates oriented South-West / North-Est facing each other on both sides of a large landscaped slab cleared at the 2nd level.

Image Courtesy © GARDERA-D Architecture

  • Architects: GARDERA-D Architecture (Gardera Patrice)
  • Project: 145 Student Housing
  • Location: Bordeaux, France
  • Software used: Rhinoceros 3d

(more…)

House in Hollywood Hills, Los Angeles by Fran Silvestre Arquitectos

Tuesday, February 28th, 2017

Article source: Fran Silvestre Arquitectos

Placed on top of historic Hollywood Hills, the ones which draw Los Angeles profile where part of Case Study Houses program was built. The project lays on the ground, adapting to its hard slope and conditions, carrying out a change of direction at house level in order to frame the horizon of the city till the ocean.

John’s view, who will live the home, was determinant for its design. A monolythic piece, hanging from topography and opened to the distant landscape was what he imagined for this place.

Image Courtesy © Fran Silvestre Arquitectos

  • Architects: Fran Silvestre Arquitectos
  • Project: House in Hollywood Hills
  • Location: Los Angeles, CA, USA
  • Principal in Charge: Fran Silvestre
  • Project Architect: Maria Masià, David Sastre, Álvaro Olivares
  • Collaborating Architect: Sevak Asatrián, Esther Sanchís, Eduardo Sancho, Vicente Picó, Diego Civera, Fran Ayala, Ángel Fito, Estefania Soriano, Pablo Camarasa, Sandra Insa, Santiago Dueña, Ricardo Candela, Rubén March, José Manuel Arnao
  • Interior Deisgn: Alfaro Hofmann
  • Partner: Manuelian Architects

(more…)

Courtyard House in Toh Yi Rd, Singapore by Ming Architects

Tuesday, February 28th, 2017

Article source: Ming Architects

Flanked between the koi pond and the swimming pool, the double volume courtyard – a fulcrum to the house, was introduced to break the monotony of spaces in this linear house. Horizontal and vertical movements are endless and ample daylight floods the key living spaces. A 3-storey high feature steel staircase floats above the koi pond, with a vertical feature wall of black river pebbles as its backdrop. A slim bridge suspends over the courtyard and ties the front and rear wings of the house.

Image Courtesy © Ming Architects

  • Architects: Ming Architects (Tan Cher Ming)
  • Project: Courtyard House
  • Location: 22 Toh Yi Rd, Singapore
  • Software used: Google SketchUp Pro, Autocad

(more…)

Portales Housing in Mexico by Fernanda Canales

Tuesday, February 28th, 2017

Article source: Fernanda Canales

How to create a new house for twelve families that share the same site but different services? This project aims at redefining the concept of private domestic space within a collective structure. In a 400 square meter rectangular site, the building has three levels, plus one subterranean parking level with service areas and storage rooms. Each level has four apartments, with variations in each apartment, depending on different interior heights and views from the balconies in each room. The rooftop offers four terraces, each belonging to one of the duplex apartments in the last floor.

Image Courtesy © Rafael Gamo

  • Architects: Fernanda Canales
  • Project: Portales Housing
  • Location: Mexico
  • Photography: Rafael Gamo, Sandra Pereznieto

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley:YII2017 Register Now
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy