Open side-bar Menu

Archive for the ‘Residential’ Category

Fighting House in Seoul, South Korea by studio_suspicion

Wednesday, November 8th, 2017

Article source: studio_suspicion

Sageun-dong in Seoul is a topographically isolated village. The southeast side of the village is surrounded by Cheonggyecheon stream and Hanyang University, while the north side is surrounded by the adjacent hill. The Saguendong-gil road that leads to the back gate of Hanyang University serves as the access way to the village, and yet pedestrian access to the village is difficult in many ways since the uphill path is very steep. Unlike any other neighborhoods in Seoul, the unique atmosphere of Sangeun-dong resulted from such isolated topography.​

Image Courtesy © Ryoo

  • Architects: studio_suspicion
  • Project: Fighting House
  • Location: Sageun-dong, Seongdong-gu, Seoul, South Korea
  • Photography: Ryoo
  • Software used: Rhinoceros, Autocad
  • Area: 274.78㎡
  • Year: 2015~2017


Paddock House in Hampshire, England by OB Architecture

Wednesday, November 8th, 2017

Article source: OB Architecture

Paddock House was formerly a charming New Forest house whose character had been consumed by a series of unsympathetic modern extensions. It had been left unloved for a number of years and had fallen into a rather tired state; and its poor condition was sadly highlighted by the beautiful paddock setting which surrounded the house.

Image Courtesy © Martin Gardner

  • Architects: OB Architecture
  • Project: Paddock House
  • Location: Hampshire, England
  • Photography: Martin Gardner
  • Software used: Autocad, SketchUp, Artlantis
  • Structural Engineer: I.W. Price and Partners
  • Gross Internal Floor Area – Extension: 156 sq. m.
  • Total Gross Internal Floor Area: 300 sq. m.
  • Start on Site Date: January 2016
  • Completion: February 2017


Barn House in Monte Real, Portugal by INES BRANDAO – ARCHITECT

Tuesday, November 7th, 2017


Recovering a building with 50 years ‐ half housing, half barn.

The aim is to maintain existing memories from a space that, once, was the stage to such varied experiences ‐ rural stories mixed with stories of young people from a controversial time.

Image Courtesy © João Morgado


Social Résidence for Coallia Habitat in Paris, France by PERIPHERIQUES ARCHITECTES

Tuesday, November 7th, 2017


Design a new  migrant  workers home by following an environmental approach while compromising with an existing building such is the objective of this operation. Located at 13/15 Lorraine street to Paris 19th land crossing giving on the Crimée  street. The plot is bounded by a modern 9 storey building in the northwest and a suburban Parisian building of 7 levels in the southeast.  This new project includes 173 housing of Type T1 and T1 ‘ and a social restaurant of 500 flatware. The features of project lies in its construction phase which should include the partial occupation of the site by some residents. In this context of constraints: deadlines, phasing, environmental ambitions, programs, two buildings very degraded of 1979.


  • Architects: PERIPHERIQUES ARCHITECTES (Anne-Françoise Jumeau + Emmanuelle Marin + David Trottin)
  • Project: Social Résidence for Coallia Habitat
  • Location: Rue de Lorraine, Paris 19ème (75), France
  • Area: 4 222 m² SHON (net floor area) 173 Social housing
    :255 m² SHON (net floor area) social restaurant


C181 in Madrid, Spain by Zooco Studio

Tuesday, November 7th, 2017

Article source: Zooco Studio

C181 is the new housing located in Paseo de las Castellana (Madrid) designed by Zooco Studio.

It is a comprehensive reform of 230 m2, which implies a total change of the space and the way of living.

The client expresses to us the importance of the kitchen for him.

Image Courtesy © Subliminal Image

  • Architects: Zooco Studio
  • Project: C181
  • Location: Paseo de las Castellana, (Madrid), Spain
  • Photography: Subliminal Image


E-Type House in Auckland, New Zealand by RTA Studio

Tuesday, November 7th, 2017

Article source: RTA Studio

This is a house for a family of five in the inner city suburb of Grey Lynn, Auckland. The empty site was purchased on the edge of Grey Lynn Park steeply rising from the street in an east-west direction leaving the long boundaries with north and south aspects. The brief was for a family house to span the evolution of the family from infancy to teenage years.

Image Courtesy © RTA Studio

  • Architects: RTA Studio
  • Project: E-Type House
  • Location: Grey Lynn, Auckland, New Zealand


Patriarch Ponds in Moscow, Russia by YoDezeen

Monday, November 6th, 2017

Article source: YoDezeen 

In one of Moscow’s apartments the architectural and interior design studio YoDezeen masterfully employ a tasteful palette, design furniture and stunning matte surfaces to compose a bespoke high-end design.

Image Courtesy © Andrii Shurpenkov

  • Architects: YoDezeen
  • Project: Patriarch Ponds
  • Location: Moscow, Russia
  • Photography: Andrii Shurpenkov
  • Area: 230,8 m2
  • Year: 2017


Daegu Wolbae IPARK – Residential Blocks 1 and 2 in Daegu, South Korea by UNStudio

Monday, November 6th, 2017

Article source: UNStudio

Creating identity on an urban and a human scale
Following its implementation as a result of the rapid urbanisation of the booming middle class in South Korea, apartment living continues to be the most popular type of housing in the country. In cities across South Korea this type of housing can be found stacked in identical, densely packed, utilitarian blocks.

Image Courtesy © Edmon Leong

 Block 1 – 2012-2015

  • Architects: UNStudio
  • Project: Daegu Wolbae IPARK – Residential Blocks 1 and 2
  • Location: 89, Yucheon-dong, Dalseo-gu, Daegu, South Korea
  • Photography: Edmon Leong and Hyundai
  • Client: Hyundai Development Company
  • Building surface: 199,908 m2
  • Building site: 50,774 m2


Tao Hua Yuan in Nanjing, China by CL3 Architects Limited

Sunday, November 5th, 2017

Article source: CL3 Architects Limited

Tea absorbs the spirit of the universe, appealing to men of letters throughout the ages. As a tea house to promote Chinese culture of tea drinking, while being innovative, Taohuayuan seeks to meet demands of modern life . The design utilized a quite Zen esthetic and simple style to bring a tranquil and free space to the bustling city.

Image Courtesy © Nirut Benjabanpot

  • Architects: CL3 Architects Limited
  • Project: Tao Hua Yuan
  • Location: Nanjing, China
  • Photography: Nirut Benjabanpot
  • Total Area: 300m²
  • Completion: Spring 2017


Saint-Laurent Apartment in Montréal, Canada by Atelier Barda architecture

Sunday, November 5th, 2017

Article source: v2com 

The Saint-Laurent apartment is located in Montreal’s Mile End district, the heart of the city’s vibrant arts scene. Both the apartment and furniture were designed by Atelier Barda.

The architectural firm was given the mandate to redesign this 1150 sq. ft. space, which serves as accommodation for the international clients and collaborators of a company in the fashion industry.

A cross between a hotel room and loft apartment, the space required a simple yet warm design treatment that would suit its diverse occupants.

Image Courtesy © Adrien Williams

  • Architects: Atelier Barda architecture
  • Project: Saint-Laurent Apartment
  • Location: Montréal, Canada
  • Photography: Adrien Williams, Atelier Barda
  • Area: 1150 sq. ft
  • Completion date: May 2016


Bentley: -YII 2018 Awards - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.

Internet Business Systems © 2018 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise