Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘Residential’ Category

Walmer Yard in London, England by Peter Salter

Tuesday, December 27th, 2016

Article source: Peter Salter 

Walmer Yard is the first residential scheme in Britain by Peter Salter, the internationally acclaimed teacher and architectural designer. Seven years in the making, four finely crafted houses built around a shared courtyard in Notting Hill are now being shown to the architectural press.

The houses reflect Salter’s unique approach to the design of spaces for living. The structure, volumes and materials are employed to create a series of rooms and circulation spaces that are precisely tuned to domestic use, private peace and sensory experience.

Courtyard looking north with shutters closed, Image Courtesy © Hélène Binet

Courtyard looking north with shutters closed, Image Courtesy © Hélène Binet

  • Architects: Peter Salter
  • Project: Walmer Yard
  • Location: London, England
  • Photography: Hélène Binet
  • Client: Crispin Kelly and Seb Kelly
  • Principal Designer: Peter Salter
  • Associate Designer: Fenella Collingridge
  • Collaborators: Mole Architects; John Comparelli Architects
  • Site Architect: Hugo Keene with Peter Salter and Fenella Collingridge
  • Structural Engineers: Tony Holdbrook, Chetan Palmer
  • Approved Building Inspector: Chris Tang, MLM approved inspectors
  • M and E installation: Shaw Building Group
  • Main Contractor: Daren Bye & David Tofts – Shaw Building Group

(more…)

RM HOUSE in Romano d’Ezzelino, Italy by Studio di Architettura Claude Petarlin

Tuesday, December 27th, 2016

Article source: Studio di Architettura Claude Petarlin

The main aspect the attention of this project was focused upon, was the pursuit of  the characterization of the living area, which was rethought according to the “coating” of the existing central pillar. The identification of the new “appearance,” has made it possible to determine and distinguish two specific living areas and to create at the same time a new volume / container which services the TV area. New recessed light fixtures and “blades” of indirect light, consisting of hidden LED strips have been installed. New flooring made of knotty oak has also made it possible to level out the spaces which were previously fragmented by continuous visual discontinuities, determined by the different floor surfaces. All the service areas have been modernized thanks to the use of new materials and surfaces, such as the use of large slabs of porcelain stoneware and coloured enamels.

Image Courtesy © Studio di Architettura Claude Petarlin

Image Courtesy © Studio di Architettura Claude Petarlin

(more…)

Tre.3 in Legnago, Italy by Studio Athesis

Sunday, December 25th, 2016

Article source: Studio Athesis

The building is adjacent to the historic city center of Legnago. The project includes a modern re-interpretation of the sixteenth and seventeenth-century buildings situated in the historic centers of our cities. The new volume fits into the already-existing buildings with such proportions as to mediate between the impressive volumes present in the rear part of the parcel and the relatively-small houses overlooking the perimeter. The main façade overlooking Via G. Martino, is marked by full and empty spaces with three full parts separated by two pillared loggias; the building is volumetrically symmetric with respect to the central axis of the main body. The vertical division is also tripartite according to ancient traditions: rustication on the lower part, plaster in the middle with a window-framed cornice at the top (skyline). In the main body are some embedded, proportioned red balconies that become the adornment of the façade. The building slopes down in the rear, this forming terraces at different levels, providing ample, exposed spaces available to users.

Image Courtesy © Studio Athesis

Image Courtesy © Studio Athesis

  • Architects: Studio Athesis (arch. Damiano Zerman)
  • Project: Tre.3
  • Location: Legnago, Italy
  • Software used: Autocad, 3dsMax + Vray
  • Customer: DMD s.r.l.
  • Architectural Project: Arch. Damiano Zerman
  • Collaborators: Arch. Alessandro Merigo, Arch. Gianpietro Rinaldi
  • Structural project: Ing. Giampiero Marchetti
  • Mechanical system project: Ing. Loris Bisighin
  • Work direction: Ing. Davide Osanni
  • Contractor: Osanni S.a.s.
  • Progress: Under costruction

(more…)

Casa Manzoni Restoration And Museum Design in Milano, Italy by aMDL studio

Sunday, December 25th, 2016

Article source: aMDL studio 

Alessandro Manzoni lived in numerous houses, but the only one that can be considered really his is the mansion in Via Morone in Milan, where the writer lived from 1814 up till his death. The building, which had been badly altered in the course of time, has now been restored in such a way as to re-establish the warm and domestic atmosphere in which Manzoni’s literary output was produced.

Main Front, Image Courtesy © Mario Carrieri

Main Front, Image Courtesy © Mario Carrieri

 

  • Architects: aMDL studio (Michele De Lucchi Srl – Michele De Lucchi)
  • Project: Casa Manzoni Restoration And Museum Design
  • Location: Milano, Italy
  • Photography: Mario Carrieri
  • Client: Intesa Sanpaolo
  • Project Team: Alberto Bianchi (project director), Simona Agabio, Federica Iula
  • Consultants: Ediltecno Restauri (building contractor); Gasparoli (restoration); Enrico Colombo spa (installations); Sp_Systema (set builder and graphic production); Rossi Restauri (artwork’s restoration); Open Care (historical furnishings’ restoration); Erco spa (lighting); Riva 1920, Paolo Castelli spa (furnishings)
  • Area: 1.326 m2
  • Chronology: 2014-2015 (design); 2015 (completion)

(more…)

Riel Estate in Tilburg, Netherlands by Joris Verhoeven Architectuur

Sunday, December 25th, 2016

Article source: Joris Verhoeven Architectuur 

House Riel Estate completed in 2014 is located in a new residential development in the small village Riel near the town Tilburg. The property conforms with its archetypal main structure and materialization with the rural character of the village and the surrounding countryside; a main building with a gable roof, rural hand-molded bricks and heavy oak doors.

Image Courtesy © John van Groenedaal

Image Courtesy © John van Groenedaal

(more…)

CT HOUSE in Bassano del Grappa, Italy by Studio di Architettura Claude Petarlin

Sunday, December 25th, 2016

Article source: Studio di Architettura Claude Petarlin

This renovation project has involved a detached house integrated in an urban context located in the outskirts of Bassano. It’s a house built on 3 levels with large windows overlooking the garden. The spaces were reorganized and elegant natural materials inspired by the years of construction of the house, were used throughout. The addition of unique pieces of design makes it more contemporary, while maintaining its original identity at the same time. A sole wooden flooring  levels out all the surfaces and the use of soft yet firm tones colours conveys the feeling of a warm atmosphere despite the wide spaces and the white of much of the finish.

Image Courtesy © Studio di Architettura Claude Petarlin

Image Courtesy © Studio di Architettura Claude Petarlin

(more…)

Moai Building in Seoul, Korea by L’eau Design

Sunday, December 25th, 2016

Article source: L’eau Design

Easter Island has almost been erased from history as it has no clear documentation of its past. Mysterious Moai statues are the only evidence of civilization. I gained a similar impression of Samjeon-dong, Seoul. Modern Moai at Samjeon-dong began with the consideration of a symbiotic structure for a city, including housing created by stacking commercial facilities and residential units on the everyday cultural ground.

 Image Courtesy © Kim Yongkwan

Image Courtesy © Kim Yongkwan

  • Architects: L’eau Design (Kim Dong-jin (Hongik University))
  • Project: Moai Building
  • Location: 56-16, Samjeon-dong, Songpa-gu, Seoul, Korea
  • Photography: Kim Yongkwan
  • Design: Lee Sanghak , Ju Ikhyeon, Jung Donghui, Yoon Jihye, Kwon Jungyeol, Kim Minji
  • Structure: RC
  • Finishing: Luxteel, Brick, Tile
  • Construction: BUMJIN
  • Structure Engineer: SDM Structural Engineering
  • Mechanical & Electrical Engineer: HANA Consulting Engineers Co.,LTD.
  • Construction supervision: L’EAU design Co., Ltd.
  • Client: Bae Geumryeol (UNO design)
  • Building scope: 5F, B2
  • Site area: 281.60m2
  • Building area: 164.5m2
  • Gross floor area: 557.0m2
  • Design Period: 2013.06 ~ 2013.12
  • Construction Period: 2014.03 ~ 2015.02

(more…)

Carlisle Street Extension in Adelaide, Australia by SANS-ARC Studio

Sunday, December 25th, 2016

Article source: SANS-ARC

The Carlisle Street extension is a foray into a new-Australian vernacular. Familiar materials and form are used with a higher-consideration to context and passive design, exploring a vernacular for the modern-day. The extension is restrained and simple; a volume of space that is light-filled and expansive yet private.

Image Courtesy © SANS-ARC Studio

Image Courtesy © SANS-ARC Studio

  • Architects: SANS-ARC Studio
  • Project: Carlisle Street Extension
  • Location: Adelaide, South Australia, Australia

(more…)

Carla Ridge Residence in Los Angeles by McClean Design

Sunday, December 25th, 2016

Article source: McClean Design

Located in the Trousdale neighborhood of Beverly Hills where all proposed work must take place without disturbing existing slopes, the challenge for this design is to find ways to create light for the lower level. Here we have created a light well which separates the drive court from the house itself and allows for an entrance across a water feature that cascades over glass to the atrium below. Landscaped with glass on four sides this allows light to the entertainment areas, gym and secondary bedrooms leaving more room upstairs for the rear yard and swimming pool. The upper level contains the master and two additional bedrooms, living room, family, dining and kitchen.

Image Courtesy © Jim Bartsch

Image Courtesy © Jim Bartsch

  • ArchitectsMcClean Design
  • Project: Carla Ridge Residence
  • Location: Los Angeles, CA, USA
  • Photography: Jim Bartsch
  • Designer: Paul McClean
  • Contractor: Reece Hamilton
  • Engineer: Steve Cox
  • Approximate Size: 10,000 sf
  • Completion Date: 2014

(more…)

Plot # 4328 in Kferdebian, Lebanon by Bernard Khoury / DW5

Friday, December 23rd, 2016

Article source: Bernard Khoury / DW5

Plot # 4328 is located on a 535-square-meter parcel in Kferdebian, Mount Lebanon on a steep topography with a 10-meter drop between its road frontage and the lowest point on the site.

Image Courtesy © DW5 BERNARD KHOURY

Image Courtesy © DW5 BERNARD KHOURY

  • Architects: Bernard Khoury / DW5
  • Project: Plot # 4328
  • Location: Kferdebian, Lebanon
  • Photography: GERALDINE BRUNEEL, JON SHARD
  • Status: Built 2010

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley:YII2017 Register Now
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy