Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘Residential’ Category

Zilverzijde – Social Housing in The Hague, The Netherlands by Atelier Kempe Thill architects and planners

Tuesday, May 9th, 2017

Article source: Atelier Kempe Thill architects and planners

Radical Tabula Rasa

In 2006, Atelier Kempe Thill is commissioned to design Block 10 in the Moerwijk neighborhood of The Hague with eighty-eight apartments and twenty-seven terraced houses as the result of a negotiation procedure by Vestia, the largest building corporation in the Netherlands.

Moerwijk is a typical restructuring area with residential buildings from the nineteen-sixties, as also exist in many large cities in the Netherlands. Also here, the city and housing corporations agreed on the comprehensive demolition of the entire area rather than renovation of the existing buildings.

Image Courtesy © A2 Studio Rotterdam

  • Architects: Atelier Kempe Thill architects and planners
  • Project: Zilverzijde – Social Housing
  • Location: Erasmusweg 106 – 178, Wildenborgstraat, The Hague, The Netherlands
  • Photography: A2 Studio Rotterdam
  • Client: Ceres / Vestia Den Haag Zuid-West
  • Team Atelier Kempe Thill: André Kempe, Oliver Thill, Teun van der Meulen with Rafael Alencar Saraiva, Marcel Geerdink, Anja Mueller, Peter Graf, Stefanie Diwischek, Andris Rubenis, David van Eck
  • Urban planner: KCAP, Rotterdam / The Hague department urban planning
  • Supervisor: Ruurd Gietema / Frank Weijzen

(more…)

095 Letto in Madrid, Spain by elii [oficina de arquitectura]

Tuesday, May 9th, 2017

Article source: elii [oficina de arquitectura]

Project for the refurbishment of an old flat in downtown Madrid, for ‘anonymous’ residents that will be sharing their domestic space in the future.

The proposal is arranged around six strips with alternating living areas and service areas. This arrangement optimises the floor space while also guaranteeing the utmost functional flexibility and the incorporation of other possible programmes, such as co-working spaces, a study, offices, etc. A wooden box is installed on the entry axis to divide the space into a public area and a private area, although the system employs a number of swivelling and sliding doors to improve the choice of circulations within the house so that it is possible to lead independent lives while sharing the common elements.

Image Courtesy © Imagen Subliminal (Miguel de Guzmán + Rocío Romero)

(more…)

160 E 22ND ST in New York by S9 Architecture

Friday, May 5th, 2017

 

Article source: S9 Architecture

Located in the Gramercy Park neighborhood of Manhattan, 160 East 22nd Street is a 21-story, 84-unit condominium apartment building. In addition to luxury residences, the building includes ground loor retail space. The design is based on a modern interpretation of the elegant and timeless classic pre-war apartment buildings in the neigh-borhood. The limestone clad building’s massing is sculpted to incorporate a 24’ cantilever, and punctuated with alternating deep set fenestration pattern.

Image Courtesy © S9 Architecture

  • Architects: S9 Architecture
  • Project: 160 E 22ND ST
  • Location: 160 East 22nd Street, New York
  • Size: 116 000 SF
  • Client: Toll Brothers City Living (more…)

Argumosa House in Madrid, Spain by BEDV – Baroja Estévez Del Valle Arquitectos

Friday, May 5th, 2017

Article source: BEDV – Baroja Estévez Del Valle Arquitectos

The project of CASA ARGUMOSA consists of the integral reform of an old flat in the area of ​​Lavapiés.

The original housing consisted of four bedrooms, two bathrooms, a kitchen and a living room, all of tiny dimensions. The structure was complex: it consisted of three facades on three different streets, and the angles between them generated three different axes, which left their mark on the partition and structure. The reform has as an idea to take advantage of the three facades of the house, which flood the house with light during all hours of the day, while adapting the housing program to the needs of the new client, a young man living alone: ​​a bedroom, A living room, a work area and a kitchen connected in an open concept. The solution provided consists of the design of a large piece of lacquered wood that contains a working area and that articulates and nourishes the other spaces. This piece of wood can be closed, containing a guest bedroom with bathroom and storage area, or open, converted into work, to the living area. The piece is exempt, so that the spaces are connected and, most importantly, allow the light to pour into the living area from morning to night.

Image Courtesy © Imagen Subliminal

(more…)

Bazillion Apartment in Vilnius, Lithuania by YCL Studio

Friday, May 5th, 2017

Article source: v2com

In the Bazillion apartment, YCL Studio has drawn a clear line between the day and the night program of this pied-à-terre for two, while simultaneously blurring the conventional division between the ‘wet’ and the ‘dry’ part of a dwelling. The compact apartment, which comprises 45 square meters, is essentially one open space divided into two by a single, ceramic-clad wall. The dwelling is located in a new residential building in the Old Town of Vilnius and has been commissioned by a frequent traveller, who uses it for short stays in the capital of Lithuania.

Image Courtesy © Leonas Garbačauskas / AGROB BUCHTAL

  • Architects: YCL Studio
  • Project: Bazillion Apartment
  • Location: Bazilijonų str., Vilnius, Lithuania
  • Photography: Leonas Garbačauskas / AGROB BUCHTAL
  • Design Team:Tomas Umbrasas, Aidas Barzda, Tautvydas Vileikis, Rokas Kontvainis, Justė Surplytė
  • Ceramic Tiles: AGROB BUCHTAL, Schwarzenfeld, Germany
  • Size: 45 sq.m.
  • Completion: 2016
    (more…)

Bookcafe House in South Korea by KDDH

Thursday, May 4th, 2017

Article source: MasilWIDE

The client has drawn a life where children can run, family communicates each other and communicates with their neighbors, but there are clear limits of the apartments. The most characteristic feature of a book house resembling a book is the bookcase where all books on the bench can be stacked. It had always been the client’s dream to have a house full of books on the one side of the wall. The living room have turned into a study room, and the bookshelves was made on the entire wall with a high floor. The window between the bookshelves was created to relieve the tightness of the walls and the front of the bookshelves became a center of communication where the whole family can gather and spend time. The kitchen is placed facing the bookshelf so that it can communicate with the family in the living room at any time. After closing the sliding door installed in the kitchen, the living room becomes a space like a cafe and becomes a guest room for the neighbors as well as the family. The book house has lots of spaces to read like a book, as ‘The bookcase of the wisdom’, built by using the 9m ceiling height that can be seen at the entrance, ‘Balcony of Romeo and Juliet’, connects between the brother and sister’s rooms on the second floor and ‘Bridge of the never ending story’, which is the nickname of the stiarcase that looks like leading to the sky. These spaces gathered to make the house that open inside and outside, top and bottom unimpededly and coexist.

Image Courtesy © Song,Jung-keun

  • Architects: KDDH
  • Project: Bookcafe House
  • Location: South Korea
  • Photography: Song,Jung-keun

(more…)

House of Switzerland Alameda Pavilion in Mexico by Dellekamp Arquitectos

Wednesday, May 3rd, 2017

Article source: Dellekamp Arquitectos

House of Switzerland Pavilion emerges with the celebration of the seventy years of diplomatic relations between Switzerland and Mexico, Dellekamp Arquitectos began to work on the project without a defined program and site, so a modular system was designed based on a triangular grid that allows adaptation to different locations and changing needs of the program, which allowed transformations during the design process. This adaptability feature allows it to be itinerant and a location to multiple sites without damaging the environment.

Image Courtesy © Sandra Pereznieto

  • Architects: Dellekamp Arquitectos
  • Project: House of Switzerland Alameda Pavilion
  • Location: Mexico
  • Photography: Sandra Pereznieto
  • Team: José Manuel Estrada (Project leader), Alice Seban, Gustavo Hernández, Eduardo Cabral, Benoist
  • Construction: Metal y Madera (more…)

Mattos House in São Paulo, Brazil by FGMF Arquitetos

Wednesday, May 3rd, 2017

Article source: FGMF Arquitetos

Design a house for a young family was the project’s main point. The steep-sloped site had a unique view to one of São Paulo’s main arterial roads. To use said site to our advantage in the creation of the house’s spaces, the attention to the circulation flows and the leisure area seemed to us like some of the most important questions to be addressed from the very beginning.

Image Courtesy © Rafaela Netto

  • Architects: FGMF Arquitetos
  • Project: Mattos House
  • Location: São Paulo, Brazil
  • Photography: Rafaela Netto
  • Type of Construction: Single Family
  • Site area: 885,30m²
  • Construction completion: 2015

(more…)

FF HOUSE in Jalisco, Mexico by HERNÁNDEZ SILVA ARQUITECTOS

Wednesday, May 3rd, 2017

Article source: HERNÁNDEZ SILVA ARQUITECTOS 

The house is located on a gated community, to the west of the metropolitan area in Zapopan, México. The land is located at the end of the subdivision which you need to access by passing through a roundabout with an old laurel.

The project was developed in a short period of time; however the construction took a little longer than expected but the approved design did not suffer any changes because the owners always respected the original idea.

 

Image Courtesy © Carlos Diaz Corona

  • Architects: HERNÁNDEZ SILVA ARQUITECTOS
  • Project: FF HOUSE
  • Location: Zapopan, Jalisco, Mexico
  • Photography: Carlos Diaz Corona
  • Team: ARQ. DIANA QUIROZ CHÁVEZ, ARQ. ALEJANDRO APONTE GÓMEZ, ARQ. ROBERTO PEÑA, ARQ. ANDREA ASSAD ÁLVAREZ, ARQ. LESLIE VEZ SÁNCHEZ
  • Area: 587 M2
  • Project Year: 2007

(more…)

Champs-Meunier Sud in Le Mont-sur-Lausanne, Switzerland by Richter Dahl Rocha & Associés architectes SA

Wednesday, May 3rd, 2017

Article source: Richter Dahl Rocha & Associés architectes SA 

The southern part of the newly built Champs-Meunier compound holds 3 buildings. These are scattered following a terrace scheme and sit in a rural context whilst still standing on the border of the city center. The 47 flats are each composed of 3 to 5 rooms and are transversal. The flats are distributed around a central core, allowing the scheme to be simple and efficient.  Moreover, large balconies outspread the living areas, thus permitting the interior / exterior boundary to vanish.

Image Courtesy © Fernando Guerra | FG+SG

  • Architects: Richter Dahl Rocha & Associés architectes SA
  • Project: Champs-Meunier Sud
  • Location: Ch. des Champs-Meunier 11-13-15, 1051 Le Mont-sur-Lausanne, Switzerland
  • Photography: Fernando Guerra | FG+SG
  • Client | Investor: Solvalor Fund Management SA
  • Team Lausanne: Jacques Richter, Ignacio Dahl Rocha, Manuel Perez, Nuno Santos, Angela Clua, Thanh Trinh, Roberto Kossi Odi, Sacha Pannatier, Bernard Emonet
  • Structural engineer: Jean-Paul Cruchon & Associés SA
  • Geotechnical EngineerKarakas & Français SA

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy