Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘Residential’ Category

Countryside villa in Sassari, Italy by Officina29 Architetti

Sunday, April 30th, 2017

Article source: Officina29 Architetti

Countryside Villa is a project by Officina29 Architetti and includes the renovation of an existing house and the construction of a guest house with a swimming pool.

The renovation project stems from two specific intentions: to restore the right proportions between living and sleeping areas and open the building to the countryside, thereby generating a direct relationship between internal and external environment.

Image Courtesy © Officina29 Architetti

  • Architects: Officina29 Architetti
  • Project: Countryside villa
  • Location: Sassari, Italy
  • Software used: Autocad, SketchUp, Vray, Photoshop
  • Team Project: Stefano Ercolani, Antonio Chessa, Alessandra Caria
  • Year: 2012-2013

(more…)

Club House in Shanghai, China by Studio Marco Piva

Sunday, April 30th, 2017

Article source: Studio Marco Piva 

Historical Background: Acquisition of the Project & Concept

At the beginning of the project there was a careful research focused on the dualism between classic and contemporary, international and traditional, public and private spaces, to integrate all those aspects in a fluid and natural way.

Precisely, it has been the dualism of public and private that has strongly influenced the project concept.

Image Courtesy © Studio Marco Piva

  • Architects: Studio Marco Piva
  • Project: Club House
  • Location: Shanghai, China
  • Customer: Shanghai Real Estate Group
  • Area: 865 square metres on 3 levels
  • Date: 2014-2016
  • Project Phase: Completed

(more…)

The Melbourne Residences in Brisbane, Southbank by Tony Owen Partner

Friday, April 28th, 2017

Article source: Tony Owen Partner

The Melbourne Residences, is a 20 storey building consisting of 200 units in Brisbane’s Southbank. It contains retial and rooftop club including gym, pool, cinema and dining room. The tower plan is driven by the desire to maximise the oblique views from the units to the river and CBD. This results in a stepping form which maximises the number of units with access to the East. We derived inspiration from the ripple patterns created by the wind. This ripple orders the stepping of the façade reflecting the interplay of the environment on the façade. The tower has a unique undulating façade which ranges from zero to 4m. These facades contain operable glass screens to create wintergardens. These wintergardens provide a second skin to maximise thermal efficiency and reduce energy use. Melbourne street is becoming a fashionable retail address. We designed a 4 storey retail façade. Retail connects the street via a through site link to Fish Lane which is being revitalised by art installations and cafes as a bohemian centre. The clients brief was to create a superior residential address and activate the street with world class retail.

Image Courtesy © Tony Owen Partner

  • Architects: Tony Owen Partner
  • Project: The Melbourne Residences
  • Location: Brisbane’s, Southbank

(more…)

E20_Private Residence in Pliezhausen, Germany by Steimle Architekten GmbH

Friday, April 28th, 2017

Article source: Steimle Architekten GmbH

The striking residence, a monolith designed of insulating concrete is located on a quiet street with little traffic in the village of Pliezhausen, a good 30 km south of Stuttgart.

Facing the street, the new building presents only a few openings cut deeply into the solid concrete shell. While the crystal-shaped house still relates to the existing built context due to its parallel elongated sides, it contrasts distinctly with the neighboring buildings by virtue of the tapered ends formed by its shorter sides. It is this oblique arrangement of the facades that enables the building to open out to the surrounding outdoor spaces and to offer its inhabitants unexpectedly expansive views in the distance. A conventional gable roof and the gently rising terrain reinforce the angular, sculptural effect of the house, which is designed on a hexagonal ground plan.

Image Courtesy © Brigida González

  • Architects: Steimle Architekten GmbH
  • Project: E20_Private Residence
  • Location: 72124 Pliezhausen, Germany
  • Photography: Brigida González
  • Construction: Insulating concrete outside, Masonry inside
  • Facade: Concrete front, Wood-aluminium glazing
  • GFA/ Area: 376 m²
  • GBV/ Volume: 1.375 m³
  • Living Area: 258 m²
  • Property Size: 658 m²
  • Completion: 12/2016

(more…)

Paddington Terrace House in Sydney, Australia by Luigi Rosselli Pty Ltd – Architects

Friday, April 28th, 2017

Article source: Luigi Rosselli Pty Ltd – Architects

A designer would find oneself dancing to a familiar tune when approached to upgrade this terrace house in Paddington, a suburb east of Sydney City. Faced with the age old problems presented by much loved terrace housing – damp, dark and introverted – we sought to create a luminous space to give a full family a much needed dose of vitamin D. Introducing some fluid lines with a light filled stairwell at the centre and a sun drenched kitchen and living at the rear, the new configuration of old and new proves an enriching experience. Accustomed to muted tones, and a subtle palette, a much needed spring was put in our step by the bold use of colours, delphinium blues, cadmium yellows, beautiful artworks, exotic patterns and rich textures carefully selected by the interior designer in residence, Heidi Correa. The lush landscaping at the rear provides a verdant backdrop to family life. The final result knocked even us off our feet.

Image Courtesy © Justin Alexander

  • Architects: Luigi Rosselli Pty Ltd – Architects
  • Project: Paddington Terrace House
  • Location: Paddington, Sydney, Australia
  • Photography: Justin Alexander
  • Project Architect: Naoko Nishizu
  • Builder: David Anderson of Buildsmart Projects
  • Structural Consultant: Charles Blunt of Rooney and Bye Consultant Engineers
  • Joiner: Corelli Joinery
  • Landscape Architect: Secret Gardens
  • Interior Designer: Heidi Correa

(more…)

The Birdcage Lift Enquiry in New South Wales, Australia by Luigi Rosselli Pty Ltd – Architects

Friday, April 28th, 2017

Article source: Luigi Rosselli Pty Ltd – Architects 

It began with a simple enquiry. “Can we have a bird cage lift?” And so with this addition at its core, a once unexceptional dwelling on Sydney Harbour was transformed into an extraordinary waterfront townhouse. By reconfiguring the house around a revived grand stair with the new bird cage lift at its centre, accessibility, comfort, elegance and good living across five stories was made possible.

Image Courtesy © Justin Alexander

(more…)

Vertical House in Dallas, Texas by Miró Rivera Architects

Friday, April 28th, 2017

Article source: Miró Rivera Architects 

Located on one of the few lots in Dallas elevated enough to enjoy a view of the downtown skyline, the five-story Vertical House rises dramatically above the treetops to capture views of the surrounding gardens and the skyline beyond. Characterized by clean lines, sheer glass walls, and sculptural sun shades, this sharply-detailed house offers an intriguing counterpoint to the tropical ambiance of its forest-like setting.

Image Courtesy © Paul Finkel | Piston Design

  • Architects: Miró Rivera Architects
  • Project: Vertical House
  • Location: Dallas, Texas, USA
  • Photography: Paul Finkel | Piston Design
  • Design Team:
    • Design Partners: Juan Miró, FAIA LEED AP and Miguel Rivera, FAIA LEED AP
    • Project Architect/Manager: Ken Jones, AIA LEED AP
    • Team Members: Carina Coel, Matthew Helveston, Edward Richardson, Andrew Torres
  • Site Area: 1.4 acres (61,726 sf)

(more…)

S APARTMENT in NEUILLY-SUR-SEINE, FRANCE by Dwek Architectes

Friday, April 28th, 2017

Article source: Dwek Architectes 

Interior design is one of the disciplines that Olivier Dwek undertakes with a passion. His taste for the interaction of materials and unexpected, exclusive textures leads him to conduct all kinds of experiments with seasoned artisans. Working together, they engage in treatments of materials that generate sometimes unexpected results. For this Parisian apartment, the materials are combined and confronted following a rhythm that is metered down to the last detail. Nothing allows itself to be fully understood from the outset. Olivier Dwek likes to cover his tracks. Brushed aluminium, which boldly dominates the composition of the reception room, offers moiré reflections that could be mistaken with the grey velvet. The sense of a somewhat futuristic sophistication which he elicits is nuanced by touches of American walnut and natural foalskin introduced in the selected items of furniture. The stone flooring, shaped by the years it has spent in a riverbed, in turn creates an unfathomable impression, a vibrancy that appeals and questions. In this highly architectural, urban environment, it was important to incorporate light and nature. According to Olivier Dwek, one of the major revolutions in contemporary architecture involves the thickness of window frames. Having now become imperceptible, they enable the exterior to reach right to the heart of this city home.

  • Architects: Dwek Architectes
  • Project: S APARTMENT
  • Location: NEUILLY-SUR-SEINE, FRANCE

(more…)

The House of Prajna in Gyeonggi-do, South Korea by studio_GAON

Friday, April 28th, 2017

Article source: studio_GAON

<The House of Prajna> seems like a vessel heading for the woods, embraced by the forest, with the pentagon shape of building site reminding of that of ship. On the bow of ship shape, a persimmon tree over hundred year old branches its arms toward the large sky with hollowed trunk.  Although this house is a result of intentional design, I feel like it is already been completed by thousands of interactions of invisible components. Every time I visit, I feel like appreciating the work of someone else’s.

Image Courtesy © Yong Kwan Kim

  • Architects: studio_GAON (Hyoungnam Lim, Eunjoo Roh)
  • Project: The House of Prajna
  • Location: Munwon-dong, Gwacheon-si, Gyeonggi-do, South Korea
  • Photography: Yong Kwan Kim
  • Video: Giraffe Pictures
  • Project Team: Sangwoo Yi, Seongwon Son, Sungpil Lee, Hanmoe Lee, Joowon Moon, Minwoo Lee
  • Structure: Reinforced Concrete, Wood Frame structure
  • Finish: Stucco
  • Construction: Starsis

(more…)

Habitatge M11 in Catalonia, Spain by FFWD Arquitectes

Thursday, April 27th, 2017

Article source: FFWD Arquitectes  

In this flat situated in Barcelona’s Eixample, our starting point was an unfortunate period renovation from the 1980s.

At first glance, it seemed like the ’80s had erased all the original and distinctive elements of the space, which dates to 1875. But after some light “cleaning”, we uncovered some of the original elements, and realized they could be the soul for the new space. These elements were traditional Catalan hydraulic cement tiles, and exposed structural elements of the building, including exposed brick walls and the wooden beamed ceilings.

Image Courtesy © FFWD Arquitectes (David Benito Cortázar)

  • Architects: FFWD Arquitectes (Laia Guardiola Raventós & David Benito Cortázar)
  • Project: Habitatge M11
  • Location: Eixample, Barcelona, Catalonia, Spain
  • Photography: FFWD Arquitectes (David Benito Cortázar)
  • Total Area: 70 sqm
  • Project development: March to June’15; Interior
  • Built: 1st fase: June to July’15. 2nd fase: October’15 to January’16
  • Completion time: Interior works: January’16

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise