Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘Residential’ Category

Shibuya Apartment in Japan by Hiroyuki Ogawa Architects Inc

Wednesday, April 5th, 2017

Article source: Hiroyuki Ogawa Architects Inc 

We renovated our apartment building in Shibuya, Tokyo for vacation rental services such as AirBnB.

We designed this space so that it will be a clean, quiet place for rest, opposite from the feeling of the city its located in and for tourists who will be enjoying all the excitement of Shibuya, one of the most cutting-edge downtown areas in Asia.

Image Courtesy © Kaku Ohtaki

  • Architects: Hiroyuki Ogawa Architects Inc 
  • Project: Shibuya Apartment
  • Location: Shibuya, Tokyo, Japan
  • Photography: Kaku Ohtaki
  • Floor area: 61 ㎡ (each)

(more…)

PS3H in Sweden by SIROTOV ARCHITECTS

Wednesday, April 5th, 2017

Article source: SIROTOV ARCHITECTS

Renders ps3h show one-storied private house. Composition of rooms: open space with living area, kitchen and with a view on the glass garage, master bedroom with master bathroom and 3 guest-rooms.

In the project are used Paola Lenti and Kristalia furniture, kitchen Valcucine, Davide Groppi lighting, sanitary engineering Agape, Nic design, Cea design, Mutina ceramic tile.

Total area is 200 m2.

Image Courtesy © SIROTOV ARCHITECTS

(more…)

Kuro no ie in Sasebo, Japan by TETO Architects

Wednesday, April 5th, 2017

Article source: TETO Architects

The outer wall of the deep ink black cedar and the double tying roof are impressive this house. We made the skip-floor for making full use of the site with the height difference.
We arranged the main living space on the 2nd floor upstairs from the entrance. We have proposed a way of living to enjoy comfortable wind and sunlight to be taken in through semi-outdoor wood deck while protecting the privacy of the family.

In consideration of moisture conditioning, we chose some natural and organic materials, such as diatomaceous earth, Japanese paper for pasting walls, solid silk flooring and red cedar as the indoor finishing. A calm contrast has been made of finishing color with off-white and brown.

Image Courtesy © harigane yousuke

Prestigious Villa in Ramat Gan, Israel by Dror Barda Architects

Wednesday, April 5th, 2017

Article source: Dror Barda Architects 

This prestigious villa is composed of two buildings: A house with a built-up area of about 700 m looking out onto the pool, and a guest house with a built-up area of about 200 m that sits directly on the edge of the pool.

Within the framework of this unique project, we challenged the forces of gravity by means of a floating cube/ark with a size of about 70 m which serves as the master bedroom and is connected by a bridge to another part of the residential floor. The ceiling of the ark is disconnected from the rounded roof above it, and an upper window lets the daylight in (with appropriate lighting also during evening hours), completing the ark’s detachment on all sides.

Image Courtesy © Dror Barda Architects

  • Architects: Dror Barda Architects 
  • Project: Prestigious Villa
  • Location: Ramat Gan, Israel
  • Built-up Area: About 900 m (700 m + 200 m)

(more…)

Green Forest Competition in Malaysia by gianluca milesi architecture

Wednesday, April 5th, 2017

Article source: gianluca milesi architecture

The geographic position of the project site is particular for the sea facing of the area and the vicinity to Singapore.

These two aspects suggested to us to take in big consideration the nature of the shore and its beauty to be valorised and the panoramic view to and from sea, to and from future islands to be built and Singapore.

Image Courtesy © gianluca milesi architecture

  • Architects: gianluca milesi architecture (Gianluca Milesi wiith ChenFeifan, Lin Jinchao, Samuela Martinelli, Xu Yichen)
  • Project: Green Forest Competition
  • Location: Malaysia
  • Software used: Autocad, PHOTOSHOP, 3dS  Max, V-ray, mental ray

(more…)

Family house in Punta Canide, Spain by Díaz y Díaz Arquitectos

Wednesday, April 5th, 2017

Article source: Díaz y Díaz Arquitectos

This detached house is located in Punta Canide, Oleiros, in the Bay, with stunning sea views. Due to this location, the building should respond to some very specific buildable constrains and setbacks, required by municipal regulations, as well as the morphology of the land itself, which required adapting to the slope of the plot, with a drop of nearly three metres. We also searched for the best orientation to promote the best views of the building sight.

Three materials are the absolute protagonists of this work, concrete, wood and glass.

Image Courtesy © Díaz y Díaz Arquitectos

  • Architects: Díaz y Díaz Arquitectos (Lucas Díaz Sierra, Gustavo Díaz García)
  • Project: Family house
  • Location: Oleiros, A Coruña, Galicia, España, Spain
  • Renders: Antonio García Andrés
  • Client: Privado
  • Draft: Vivienda Unifamiliar en Punta Canide
  • Infographics: Antonio García Andrés
  • Área: 550 m²
  • Date: 2015

(more…)

Work and live in Tel Aviv-Yafo, Israel by RUST architects

Wednesday, April 5th, 2017

Article source: RUST architects

RUST architects designed a small 53 sqm apartment in an International Style building at the heart of Tel-Aviv. The building, which is a part of the White City World Heritage Site, was built 85 years ago. It is characterized by small apartments with high ceilings and wide strip windows.

Image Courtesy © Yoav Peled

Student Housing Campus Eindhoven University of Technology in Netherlands by Office Winhov + office haratori in collaboration with BDG Architecten Almere

Wednesday, April 5th, 2017

Article source: Office Winhov

Work began on building the Eindhoven University of Technology (TU/e) in 1957 based on the urban development plan of S.J. van Embden. His design aimed at creating an idealised factory environment for technical research and study consisting of tall, modern buildings on stilts that were connected with one another and with the laboratories and workshops located in between them by means of aerial walkways. The plan followed the modern ideal of self-contained buildings in a continuous landscape. The rational structure in which the buildings followed a fixed grid pattern was expressed in the curtain walls of the first generation of buildings on the campus. A master plan for the reorganisation and expansion of the campus has been drawn up following the original design. It envisages the introduction of accommodation for students and researchers on the north side of the campus on the edge of the green brook valley of the Dommel.

The building at the banks of the Dommel, Image Courtesy © Stefan Müller

  • Architects: Office Winhov + office haratori in collaboration with BDG Architecten Almere
  • Project: Student Housing Campus Eindhoven University of Technology
  • Location: Campus TU/Eindhoven, Netherlands
  • Photography: Stefan Müller
  • Client: Stichting Woonbedrijf SWS/Hhvl
  • Contractor: Huybregts Relou
  • Gross Floor Area: 12.600 m2
  • Project: 2013-2016

(more…)

RF.C9 in Valparaíso, Chile by Gonzalo Iturriaga | Arquitectos

Tuesday, April 4th, 2017

Article source: Gonzalo Iturriaga | Arquitectos 

Refuge for a mountaineer. The commission consisted of a roof, a kitchen, a bathroom and one room. The necessary to start at dawn the route traced the day before.

The proposal consists in constructing through planes and angles a cover that in its folds allows the entrance and in its cuts the exterior views.

Image Courtesy © Gonzalo Iturriaga

  • Architects: Gonzalo Iturriaga | Arquitectos
  • Project: RF.C9
  • Location: Comuna de San Esteban, Valparaíso región, Chile
  • Photography: Gonzalo Iturriaga
  • Surface: 60 M2
  • Year of construction: 2015-16

(more…)

Refurbishment of a penthouse in Madrid, Spain by Mariano Molina Iniesta

Tuesday, April 4th, 2017

Article source: Mariano Molina Iniesta 

When faced sometimes with the question “what kind of architecture are we up to?”, the most convincing answer is probably “the one that circumstances allow”. This is particularly true in the case of a refurbishment, in which preexistences, coupled with the program and the wishes of the client, leave little room for a purely speculative proposal.

Image Courtesy © ImagenSubliminal

  • Architects: Mariano Molina Iniesta
  • Project: Refurbishment of a penthouse
  • Location: Madrid, Spain
  • Photography: ImagenSubliminal
  • Collaborators: Belén Collado González
  • Builder: Comercial Illescas
  • Built area: 204,25 m2 (housing) + 124,04 m2 (terrace)
  • Construction: 2015-2016 (more…)
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
Bentley: Be Inspired Awards
xponential2017
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy