Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘Residential’ Category

Lucien Cornil Student Residence in Marseille, France by A+Architecture

Wednesday, April 4th, 2018

Article source: A+Architecture 

In Marseilles, A+Architecture has designed one of the highest wooden buildings in France for the CROUS: the Lucien Cornil hall of residence.

This eight-floor student residence is the fruit of a successful environmental and construction period. Its sensitive urban approach makes this 200-room structure a functional building, comfortable and opening out towards the city.

Image Courtesy © Benoit Wehrle+î-ü

  • Architects: A+Architecture
  • Project: Lucien Cornil Student Residence
  • Location: Marseille, Bouches-du-Rhône, France
  • Photography: Benoit Wehrle+î-ü
  • Client: Crous in Aix – Marseille, Avignon
  • Construction Cost: €8,715,000 excl. VAT
  • Surface Area: 4, 352 m 2 SDP, Land 12,000 m 2
  • Completion: September 2017 End of works November 2017 2015 Competition winner

(more…)

A Two-Family House OGLE in Riga, Latvia by NRJA

Wednesday, April 4th, 2018

Article source: NRJA

Two separate apartments for two families make up the volume which complies with the strict regulations of Riga historical center. The height of the volume corresponds to the buildings across the street; the varying slopes of the roof react to the geometry of the nearby roofscape. The materials used for facades – black brick, painted timber boards and Rheinzink tin sheets – respond to the surrounding context of historical buildings. The tonality of used materials corresponds symbolically to the location – Ogļu (from latvian – Coal) Street.

Image Courtesy © Gatis Rozenfelds and Zigmārs Jauja

  • Architects: NRJA
  • Project: A Two-Family House OGLE
  • Location: Riga, Latvia
  • Photography: Gatis Rozenfelds – Zigmārs Jauja
  • Software used: Autocad, SketchUp
  • Lead Architects: Uldis Lukševics, Ivars Veinbergs, Zigmārs Jauja, Linda Leitāne-Šmīdberga
  • Area: 400.0 m2
  • Project Year: 2017

(more…)

House extention in Lviv, Ukraine by replus design bureau

Wednesday, April 4th, 2018

Article source: replus design bureau

As the family extended the residents have preferred to enlarge their home rather than moving elsewhere, as they are in love with their neighborhood and the city. Adding the extension in inner courtyard architects divided the house in two separate partitions.

Image Courtesy © Maksim Sosnov

  • Architects: replus design bureau
  • Project: House extention
  • Location: Lviv, Ukraine
  • Photography: Maksim Sosnov
  • Lead Architects: Khrystyna Badzyan, Dmytro Sorokevych
  • Gross Built Area (square meters or square foot): 360 sq.m.
  • Completion Year: 2017

(more…)

House-Studio ABAL in Granada, Spain by BENÍTEZ GONZÁLEZ ARQUITECTOS

Tuesday, April 3rd, 2018

Article source: BENÍTEZ GONZÁLEZ ARQUITECTOS

ABAL House-Study aims to establish a relationship between home and work, where all spaces are useful, comple-ment each other, form a whole, and at the same time have their own identity.

Image Courtesy © BENÍTEZ GONZÁLEZ ARQUITECTOS

(more…)

BMLZ Villa Office in Tongzhou District, China by Tsutsumi and Associates

Tuesday, April 3rd, 2018

Article source: Tsutsumi and Associates

This is a building complex for an architectural material company that mainly deals with import carpet and domestic acoustic absorption material. We renovate and expand the existing building which has basement floor and 3 floors above the ground. Because of the difference of ground level, basement floor has open space on its south side, but on its north side it can’t get daylight. We need to carefully design the expanded volume so as not to block the daylight into the existing space. We studied a lot of models, like hollow volumes around central court or several separated volumes,and finally decided upon a simple box. In consequence, on the one hand its volume is just a simple box with a lot of randomly openings on its walls and roof, on the other hand the 4 scattered small courts make the plan complex. Because the openings of the small courts are restrained so that we feel it “inside”, but inside we can see trees and receive enough daylight from toplights so we feel it “outside”, of course the existing area also receive enough daylight. That is to say, the inside and outside are reversed, or those are merged.

Image Courtesy © Tsutsumi and Associates

  • Architects: Tsutsumi and Associates
  • Project: BMLZ Villa Office
  • Location: Tongzhou District, Beijing, China
  • Software used: Autocad, Vectorworks, sketch up, V-Ray
  • Client: Bonus & Lambient
  • Structural Design: Beijing Yanhuang International Architecture & Engineering Co.,Ltd.(Liansheng Bao, Yanhui Liu)
  • Area: 740㎡
  • Completion: 1st November 2017

(more…)

HEPIstanbul Housing in Turkey by CM Mimarlik

Tuesday, April 3rd, 2018

Article source: CM Mimarlik 

HEPIstanbul designed by Istanbul based architectural practice CM Mimarlik is a residential project that it’s spacial organisation could be described as rhizomatic with its horizontal and vertical relations. There are no centre or centres designated in this organisation A centreless movement is aimed with the attraction points are hidden.

Image Courtesy © Cemal Emden

  • Architects: CM Mimarlik
  • Project: HEPIstanbul Housing
  • Location: Esenyurt, Istanbul, Turkey
  • Photography: Cemal Emden
  • Design Team: Cem Sorguc, Tolga Yagli, Sezin Ergene, Cigdem Yalrsu, Cuneyt Senturk, Ege Adas, Serra Ayhan, Amina Rezoug, Gizem Candemir, Eda Aytekin, Deniz Gezgin, Gizay Ozum, Tutku Sevinc, Elvan Cakit, Ozlem Yilmaz
  • Client: Tekfen Real Estate Development Group
  • Main Contractor: Tekfen Real Estate Development Group
  • Civil Engineering: Protek Group
  • Mechanical Engineering: Cilingroglu Engineering
  • Electrical Engineering: Fundamental Design and Consultancy

(more…)

Amsterdam 75 in Mexico City, Mexico by HERNANDEZDELAGARZA

Tuesday, April 3rd, 2018

Article source: HERNANDEZDELAGARZA 

Amsterdam 75 is located in the neighborhood Hipodromo of Mexico City in a rectangular area where the intervention consisted of solving 5 departments of different types and an additional dwelling which is inside an old house cataloged by the Institute National of Fine Arts.

Image Courtesy © HERNANDEZDELAGARZA

  • Architects: HERNANDEZDELAGARZA
  • Project: Amsterdam 75
  • Location: Mexico City, Mexico
  • Year of completion: 2018

(more…)

Mountaineer’s Refuge in San Esteban, Chile by Gonzalo Iturriaga Arquitectos

Monday, April 2nd, 2018

Article source: v2com 

The design brief was for a small cabin with a roof, kitchen, bathroom and bedroom – the necessities for resuming the mountain trek begun the day before.

Image Courtesy © Federico Cairoli

  • Architects: Gonzalo Iturriaga Arquitectos
  • Project: Mountaineer’s Refuge
  • Location: Comuna de San esteban, V región, Chile
  • Photography: Federico Cairoli
  • Surface Area: 60 M2
  • Year: 2015-16

(more…)

The “Centre de Services Le Bonnallie” in Orford, Canada by Anne Carrier architecture

Monday, April 2nd, 2018

Article source: v2com

This building is characterized by its interplay between opacity and transparency and between interior and exterior. It is very carefully integrated into its setting, following the site’s topography so closely that the building appears to be sculpted from the landscape itself. The mix of materials and colours gives it character, while creating clear boundaries between different spaces.

Image Courtesy © Stéphane Groleau

  • Architects: Anne Carrier architecture
  • Project: The “Centre de Services Le Bonnallie”
  • Location: Parc national du Mont-Orford, Orford, QC, Canada
  • Photography: Stéphane Groleau
  • Client: Société des établissements de plein air du Québec (Sépaq),Ms. Annie Lalancette, arch. project manager, Sépaq
  • Designers: Anne Carrier, lead architect, Robert Boily B.Arch./ B.Sc.A., Patricia Pronovost architect, Mathieu St-Amant architect
  • Structural And Civil Engineers: Les services exp inc.
  • Mechanical Engineer (Electrical): Martin Roy et Associés

(more…)

The Slender House in Ogden, Canada by MU Architecture

Monday, April 2nd, 2018

Article source: MU Architecture

Located in the beautiful region of the Eastern Townships near the US border in Quebec, the Slender House Residence unfolds in a long linear volume. Nestled on the steep shores of Lake Memphremagog it opens-up onto a peaceful secluded bay.

Image Courtesy © Stéphane Groleau

  • Architects: MU Architecture
  • Project: The Slender House
  • Location: Ogden, Canada
  • Photography: Stéphane Groleau
  • Team: Charles Côté, Jean-Sébastien Herr, Magda Telenga, Rosalie Trépanier-Blais, Steeve Galté, Camille Mollaret, Pierre- Paul Guillemette
  • Cabinet maker: Illo, Maël Le Bars
  • Structural engineer:  GenieX
  • Contractor: Denis Legault Construction
  • Project Completion: July 2017

(more…)

Canon: oce crystalPoint
Bentley: Top 5 Reasons
AIA 2018
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2018 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise