Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘Residential’ Category

House B in Herrin, France by Yoda Architecture

Friday, September 25th, 2015

Article source: Yoda Architecture

Half brick, half corrugated iron, this house in the northern French countryside by Yoda Architecture aims to meld together the local urban and agricultural typologies. Designed by Robin Lamarche and Julien Chabert – co-founders of local studio Yoda Architecture – Maison B provides a 100-square-metre home for a family in Herrin, a commune near Lille.

Image Courtesy © Yoda Architecture

Image Courtesy © Yoda Architecture

  • Architects: Yoda Architecture
  • Project: House B
  • Location: Herrin, France
  • Photography: YODA architecture
  • Client: Private
  • Program: Single Family house.
  • Year: 2013 – 2014
  • Situation: HERRIN 59
  • Surface: 100m²
  • Team: YODA architecture (Robin Lamarche Julien Chabert)

(more…)

The ZEB Pilot House in Larvik, Norway by Snøhetta

Friday, September 25th, 2015

Article source: Snøhetta

Snøhetta is an active partner within ZEB (The Research Center on Zero Emission Buildings). The ZEB Multi-Comfort House is a cooperation between Snøhetta, Scandinavia’s largest independent research body SINTEF, ZEB partner Brødrene Dahl, and Optimera.

Image Courtesy © Bruce Damonte

Image Courtesy © Bruce Damonte

  • Architects: Snøhetta 
  • Project: The ZEB Pilot House
  • Location: Ringdalskogen, Larvik, Norway
  • Photography: Paal-André Schwital, EVE, Bruce Damonte
  • Software used: Rhino, DIVA, SIMIEN, REVIT, PVSYS and AutoCAD
  • Client: Optimera and Brødrene Dahl (Saint Gobain)
  • Typology: Zero Emission Demonstration Building
  • Size: 220m²(house), 220m2 (site)
  • Status: Completed September 17, 2014

(more…)

Residence in Paderborn, Germany by Architekten Wannenmacher +Möller GmbH

Friday, September 25th, 2015

Article source: Architekten Wannenmacher +Möller GmbH

The House for a family with a child was completed in 2010 and is located on a busy street in a residential area of the Central German city of Paderborn. In accordance with the predominant development in this area (existing development of the environment), the one-and-a-half storey building has a gabled roof, thereby deliberately integrating typologically into the existing neighbourhood. The House is accessed over a gravel-covered introverted courtyard, which is closed off from the adjacent road by a concrete wall. Also the garage is accessed through the courtyard. It was designed in a way that it merges with the house and is barely noticeable.

Image Courtesy © Architekten Wannenmacher +Möller GmbH

Image Courtesy © Architekten Wannenmacher +Möller GmbH

(more…)

Next to the chapel in Sterzing, Italy by Bergmeisterwolf architekten

Friday, September 25th, 2015

Article source: Bergmeisterwolf architekten 

The project is situated in a little village, above Sterzing, on a height of 1.400m above sea-level. Out of a farmhouse with an old oven (made of stone) which were both fit for demolition, a new holiday residence of the Brunner family should arise. Together with the historical chapel an ensemble on the mountain should come into existence. It was important for us to integrate a place to live, a sauna, a garage and a henhouse into the landscape. All new buildings were inserted into the landscape without changing the topography. Design tools were the found, the discovered – the landscape as well as the remains of the old farmhouse like the stone wall and the traditional materials as for example the shingles from the chapel.

Image Courtesy © Bergmeisterwolf architekten

Image Courtesy © Bergmeisterwolf architekten

(more…)

SOCIAL HOUSING RESIDENCE in VAULX-EN-VELIN, FRANCE by PETITDIDIERPRIOUX ARCHITECTES

Friday, September 25th, 2015

Article source: PETITDIDIERPRIOUX ARCHITECTES

This new social housing residence comprising 92 apartments aims to replace the “Mas du Taureau” hostel which is programmed to be demolished. It is located in an urban development zone within which no other works have yet begun. Intended to house former migrant workers, single-parent families and isolated individuals, the residence must accompany a new page of their life and develop the identity of the future neighborhood. To favor the appropriation of the setting by its inhabitants and its acceptance by the neighbors, the architecture moves away from the codes that generally define the image held by hostels and particular care is taken inside the building to organize the routes of the residents. Laid out as a right angle, the building offers a vast interior garden. The assembly of three small buildings is a pleasant neighborhood scale and allowed the lessor to rehouse former neighbors on the basis of affinities. A specific approach is proposed for each side of the building: the north glazed façade provides transparency between street and garden, placing emphasis on the movements on the access decks. Vertical elements forming fins optimize the provision of natural light and enliven the façade. The rhythmic continuity and the effect of slightly offset projecting fascias assure the link between the two façades giving onto the streets.

Image Courtesy © Sergio Grazia

Image Courtesy © Sergio Grazia

  • Architects: PETITDIDIERPRIOUX ARCHITECTES
  • Project: SOCIAL HOUSING RESIDENCE
  • Location: Vaulx-en-Velin (69), ZAC de l’Hôtel de Ville, France
  • Photography: Sergio Grazia
  • Project manager: PETITDIDIERPRIOUX architect, SNC LAVALIN All-trades, sustainable engineering and quantity surveying
  • Client: ADOMA
  • Program: 92 housing units (78 studio apartments and 14 one-bedroom apartments)
  • Surface: 2,180 m2 habitable floor area + usable floor area // 2,460 m2 floor area
  • Environmental objectives: RT 2012 (French Thermal Regulation)
  • Calendar: Completion March 2015
  • Cost: €4.32 M excl. VAT

(more…)

Split House in East Sussex, England by Alma-nac – Collaborative Architecture

Wednesday, September 23rd, 2015

Article source: Alma-nac – Collaborative Architecture 

Split House is a contemporary private house on a coastal hill top in Fairlight, Rother. The client, a couple well engaged with the local community,  wanted to build a through-life house that would engage with the surrounding landscape, with a construction process that would draw from the local trades.

Image Courtesy © Jack Hobhouse

Image Courtesy © Jack Hobhouse

  • Architects: Alma-nac – Collaborative Architecture
  • Project: Split House
  • Location: East Sussex, England
  • Photography: Jack Hobhouse
  • Client: Private
  • Commission: Competition
  • Project Completion: November 2014
  • Construction Cost: £775,000
  • Structural Engineers: Heyne Tillet Steel
  • Project engineer: Mark Goodbrand
  • Lighting design: Clementine Rodgers
  • Consultant team:  
    • Specialist Joinery  – Olly Adams
    • M&E – EEP

(more…)

FOUR HOUSES IN São Sebastião, Brazil by Studio Arthur Casas

Wednesday, September 23rd, 2015

Article source: Studio Arthur Casas

This condo is located in front of Baleia beach, sitting between a large rainforest reserve in the mountains and the Atlantic Ocean. These are weekend houses, with layouts that stimulate social interaction and blend spaces developed through diagonal relations.

Image Courtesy © Fernando Guerra

Image Courtesy © Fernando Guerra

  • Architects: Studio Arthur Casas
  • Project: FOUR HOUSES IN BALEIA BEACH
  • Location: Praia da Baleia, São Sebastião, Brasil
  • Photography: Fernando Guerra
  • Co-authors: Regiane Khristian, Flávia Castellan Milena Chieco e Renata Adoni
  • Contractor: GD8 ENGENHARIA
  • Consultants: Grau Engenharia (MPE Mechanical Electrical Plumbing); Gil Fialho (landscape); Lab Luz (lighting design); BK Engenharia (structural)
  • Project: 2008
  • Conclusion: 2012
  • Total Area: 2340m²
  • Suppliers: Snaldi (windows); Pantanal (stones); Parque SP (wooden floor); Palimanan (pool finishing); Kitchens (kitchen); Lumini (lighting); Nina Martinelli (facade)
  • Interior Design: Casual (sofa and coffee table – Arthur Casas); Casa Matriz (sofa); Dpot (Mole armchair); Interni (Vareta lamp); Tora Brasil (coffee table and dining table); Emporium Cortinas (futon and curtains); Arthur Decor (blinds); By Kamy (rug)

(more…)

LIMITED ITAIM in São Paulo, Brazil by PSA Arquitetura

Tuesday, September 22nd, 2015

Article source: PSA Arquitetura

This residential project inserted in the neighbourhood of Itaim Bibi, south of São Paulo, explored its best qualities to provide a respectful relationship with the surroundings. The basement proportion is designed as a volume that dialogues with the street scale. The distance between the building and the street allows a better landscape perception, including the open front garden that welcomes inhabitants and visitors.

Image Courtesy © Marcelo Scarpis

Image Courtesy © Marcelo Scarpis

  • Architects: PSA Arquitetura
  • Project: LIMITED ITAIM
  • Location: Itaim Bibi, São Paulo, Brazil
  • Photography: Marcelo Scarpis
  • Software used: AutoCAD
  • Sitearea: 1 455,17 m²
  • Builtarea: 13 925,36 m²
  • Project year: 2010
  • Conclusion: 2014

(more…)

SRK in Meguro, Tokyo by ARTechnic architects

Tuesday, September 22nd, 2015

Article source: ARTechnic architects

By expanding and adjusting the existing land condition and nature within, I have attempted to create a space which provides dwelling as like a part of the nature.

The shape has been finalized rationally and organically in the forming process of dealing with the site condition and requested function. Not only the result of the form being organic, by paying attention to the organic matter of the planning process, the process itself perhaps produced the organic space.

Image Courtesy © Nacasa & Partners Inc.

Image Courtesy © Nacasa & Partners Inc.

  • Architects: ARTechnic architects
  • Project: SRK
  • Location: Meguro, Tokyo
  • Photography: Nacasa & Partners Inc.
  • Software used: Archicad
  • Assistant: Ruri Mitsuyasu
  • Structural engineer: Naomi Kitayama / NAO
  • Client: Kazuyuki Shirakura
  • Site:
    • Conditions Residential area
    • Semi-fire protection area
    • Front street:5.45m
  • Scale:
    • Building scale: 2 stories / Maximum height 6.89m
    • Site area: 234.44 m2
    • Building area: 113.54 m2 (building coverage ratio 48.43 legal max.50)
    • Total floor area: 176.08 m2 (floor area ratio 71.18 legal max.100)
    • B1 floor: 9.2 m2
    • 1 floor: 101.22 m2
    • 2 floor: 65.66 m2
  • Process of work:
    • Design and construction
    • Management period Jun, 2012-Jun, 2013
    • Construction period Jun, 2013-Jun, 2014

(more…)

Bass Street Residence in Melbourne, Australia by B.E Architecture

Tuesday, September 22nd, 2015

Article source: B.E Architecture

A stacked rectilinear form, Bass Street Residence uses a series of subtly angled walls in opposing directions so the building composition creates a slight sense of tension between the property’s two key outlooks.

Image Courtesy © B.E Architecture

Image Courtesy © B.E Architecture

  • Architects: B.E Architecture
  • Project: Bass Street Residence
  • Location: Melbourne, Australia
  • Software used: Revit and CAD

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy