Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘Residential’ Category

Libertad street House in Montevideo, Uruguay by Arquitectos Pedro Livni + Karin Bia

Thursday, July 21st, 2016

Article source: Federico Cairoli

Starting with the aforementioned demands and the conviction of designing an urban house, two ideas relative to the spatial organization prevailed above the rest.

The first consisted of appealing to the horizontal dimension: this was materialized through the configuration of the living spaces in an open plan set at street level. In this manner it established a link and an uninterrupted prolongation of the interiority and domestic uses onto the exterior spaces. Continuity only mediated and protected from the street noise by green spaces. This was achieved with the application of diverse mobile walls which with their hiding and different configurations enable the spatial performance.

Image Courtesy © Federico Cairoli

Image Courtesy © Federico Cairoli

  • Architects: Arquitectos Pedro Livni + Karin Bia
  • Project: Libertad street House
  • Location: Montevideo, Uruguay
  • Photography: Federico Cairoli
  • Contributors:
    • Project: Architect Adirah Mautner
    • Structural calculations : Engineer Alberto Catany
    • Views : Arquitecta Victoria Martin
    • Maqueta: Federico Lapeyre
  • Date: September 2012 – March 2014

(more…)

Philips Business Innovation Centre FiftyTwoDegrees in Nijmegen, Netherlands by Mecanoo architecten b.v.

Wednesday, July 20th, 2016

Article source: Mecanoo architecten b.v.

Knowledge centre

At the start of the new millennium, Philips Semiconductors (now NXP) wanted to expand its current production and research site in Nijmegen by creating a new knowledge centre for the development of semiconductors for the electronics industry. The existing production site is sealed off and fenced in for security reasons. The new knowledge centre, where technology, science, culture, work, living and leisure come together, fosters chance encounters and collaboration with diverse parties. The name of the complex, FiftyTwoDegrees, refers to the site’s 52nd degree of latitude, which like the ambition of the initiators, spans the entire world.

Image Courtesy © Christian Richters

Image Courtesy © Christian Richters

  • Architects: Mecanoo architecten b.v.
  • Project: Philips Business Innovation Centre FiftyTwoDegrees
  • Location: Nijmegen, Netherlands
  • Photography: Christian Richters
  • Client: Ballast Nedam Bouw, Arnhem; ICE Ontwikkeling, Nijmegen
  • Architect: Mecanoo architecten, Delft
  • Structural engineer: ARUP, Amsterdam (competition); Adviesbureau Tielemans BV, Eindhoven (execution)
  • General contractor: Ballast Nedam Speciale Projecten, Utrecht
  • Building services consultant: Royal Haskoning, Nijmegen
  • Building costs including services: 1st phase € 42,000,000 (2006)
  • Design: 2004-2005, 1st prize in competition in 2002
  • Execution: 2005-2006
  • Awards: Dedalo Minosse for Sustainability 2008, International Design Award 2009, International Architecture Award 2009)

(more…)

Exterior Transformation of Ocean Beach McNamara Residence in California by Laurie C Fisher, Architect

Wednesday, July 20th, 2016

Article source: Laurie C Fisher, Architect 

San Diego-based Laurie C Fisher, Architect, has completed the exterior remodel of a 2,480-square-foot, two-story private residence in the Ocean Beach community of San Diego.  The project also included the addition of a front porch and patio, as well as re-landscape of the 1,000-square-foot front yard.

Image Courtesy © Laurie C Fisher, Architect

Image Courtesy © Laurie C Fisher, Architect

  • Architects: Laurie C Fisher, Architect
  • Project: Exterior Transformation of Ocean Beach McNamara Residence
  • Location: San Diego, California, USA

(more…)

“House in Enjyuji” in Fukuoka, Japan by tatta architects

Wednesday, July 20th, 2016

Article source: tatta architects

The site is located in Ukiha Yoshii town in southern Fukuoka prefecture. From Minoyama areas of the south side of the town rich water and wind, it is a magnificent landscape can enjoy land. Renovation of the Japanese house of this plan is built 60 years at the foot of the Minoyama land. Residents wanted a little richer life than the current three both, in the middle-aged and elderly people.

Image Courtesy © Tetsuya Yashiro

Image Courtesy © Tetsuya Yashiro

  • Architects: tatta architects
  • Project: House in Enjyuji
  • Location: Fukuoka, Japan
  • Photography: Tetsuya Yashiro
  • Construction: Sawayaka Kensetsu
  • Garden Design: Toshinori Kakuno
  • Total Area: 167.85 m2
  • Internal Area: 226.61 m2
  • Year:2016

(more…)

Les enfants Rouges in Paris, France by Ubalt architectes

Tuesday, July 19th, 2016

Article source: Ubalt architectes

In this typical 17th Century flat located in the heart of the Marais, three working axes have structured the work :

– Within the 36 m2 space, there will be a bedroom, a dinner-area, a lounge, an office, a kitchen and a bathroom.

– There will be an illusion of a larger surface by visually lengthening the flat.

– The space will be transformed while keeping the character of the old…

Image Courtesy © Ubalt architectes

Image Courtesy © Ubalt architectes

  • Architects: Ubalt architectes
  • Project: Les enfants Rouges
  • Location: Marais, Paris, France

(more…)

Renovation and extension in Mallorca, Spain by Hummel Architekt Mallorca

Tuesday, July 19th, 2016

Article source: Hummel Architekt Mallorca

BRINGING A HOUSE BACK TO LIFE

Andreas Hummel made a refurbishment and extension of an old mediterranean house in the center of the villa of Ariany in the island of Mallorca.

Image Courtesy © Hummel Architekt Mallorca

Image Courtesy © Hummel Architekt Mallorca

  • Architects: Hummel Architekt Mallorca
  • Project: Renovation and extension in Ariany, Mallorca
  • Location: Ariany, Mallorca, Spain

(more…)

Cervantes Building in Zaragoza, Spain by saiz+renduelesARQUITECTOS

Tuesday, July 19th, 2016

Article source: saiz+renduelesARQUITECTOS

This residential building makes the most of a tiny space that enjoys a privileged location on a chamfered sidewalk street corner.

The public space takes the lead. The strong volumen of the building steps back on the corner to emphasize the main access.

Image Courtesy © Eugeni Pons

Image Courtesy © Eugeni Pons

  • Architects: saiz+renduelesARQUITECTOS
  • Project:Cervantes Building
  • Location: Zaragoza, Spain
  • Photography: Eugeni Pons
  • Promoter / Client: Cervantes 19 S.L.
  • Constructor: Inviasa
  • Budget: 574,929.42 €
  • Area: 807.12 m² (above ground) and 601,17 m² (below ground)

(more…)

Morrison House in Sydney, Australia by Chris Elliott Architects

Saturday, July 16th, 2016

Article source: Chris Elliott Architects

The concept for this house renovation is simple -­‐ a protected and private timber box sits on top of a glass box that dissolves the boundary between house and garden.

The rear of house was a collection of long, narrow, dismal, poky, dark rooms with no view or connection to the garden. There was one small spot of sun – on the back step.

Image Courtesy © Richard Glover

Image Courtesy © Richard Glover

  • Architects: Chris Elliott Architects
  • Project: Morrison House
  • Location: Sydney, Australia
  • Photography: Richard Glover
  • Status: Built
  • Size: 190m2
  • Date: 2013

(more…)

Machaon Valley in Tatarstan, Russia by LEVS architecten

Saturday, July 16th, 2016

Article source: LEVS architecten

LEVS architecten has won an international competition for the design of a new residential area nearby the Russian city of Kazan. The winning master plan and architectural concept take a ‘Dutch approach’ to create a living environment for approximately 17,000 residents. Intimate dimensions, green spaces, informal bike paths and walkways, adequate facilities, and spirited architecture together make the Machaon Valley a sustainable community.

Image Courtesy © LEVS architecten

Image Courtesy © LEVS architecten

  • Architects: LEVS architecten
  • Project: Machaon Valley
  • Location:  Malye KabanyKazan, Tatarstan, Russia

(more…)

Transformation In Pronda Road Civic 8 in Turin, Italy by G.G. RAINERI

Saturday, July 16th, 2016

Article source: G.G. RAINERI

The measure in question provided for the restructuring and change of use of an industrial building destination located at the center of a quadrilateral of residential buildings. The shed in which we intervened, was placed exactly in the middle of a block of the west area of ​​Turin, near the border with the town of Grugliasco (block between Via De Santis, Pronda road, via Cimone and via Postumia). This is a city area developed after the Second World War, and still partially in the developing; in fact, some of the block buildings have recently been constructued. The intervention  involved the reshaping of the existing building in order to make it habitable. Its location is ideal, since being on the block center of gravity has a right distance from the buildings to have no annoying visual interference; moreover the intervention took place in accordance with the neighbor (the road Pronda 8), which was planning to demolish the existing buildings low to build a new building on front street, leaving the right of way (existing) to enter the lot in object. The existing building has been, so, surrounded by green gardens, partly to other condos in part derived uncovering part of the building itself. The GFA, originally located on the ground floor of the building, was distributed between the new mezzanine and the remaining ground floor. The height of the cover is not changed, the outer walls were maintained in part as boundary walls in part as the walls of the new residence. The most difficult part of the design was to give the proportions of residential building to a building that was built to house production activities. The main elevations are divided by dormers and recesses that mark the number of homes fitted inside. Moreover, the tall, narrow windows (partially obscured by fixed shading) try to give new proportions to the main prospect. The inputs to housing are designed as common compasses. All shutters and entrances are made of silver-colored metal profiles, the shell is finished with “ISOCOPPO” Alubel light gray, and the facades are painted in colored earthenware (red mattonaceo).

Image Courtesy © G.G. RAINERI

Image Courtesy © G.G. RAINERI

  • Architects: G.G. RAINERI
  • Project: Transformation In Pronda Road Civic 8
    Location: Turin, Italy
  • Ownership of the building: Impresa Monateri
  • Client: Impresa Monateri
  • Director of construction firm: geom.. Carlo Garelli
  • Designer and project manager: arch. Luigi RAINERI Turin
  • Structural design: ing. Sergio Vighetto
  • Project electrical and thermal plants: Fapa engineering
  • Construction cost: € 800.000
  • Area: 500 sm.

(more…)

Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
Bentley:Microstation License
xponential2017
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy