Open side-bar Menu

Archive for the ‘Residential’ Category

Bassins à flot in Bordeaux, France by Mateo Arquitectura

Wednesday, July 5th, 2017

Article source: Mateo Arquitectura 

In the Garonne river port, Bassins à flot, Bordeaux.

As though washed up here by nearby waters, rises the hulk of the World War II submarine base.

Image Courtesy © Luc Boegly

  • Architects: Mateo Arquitectura
  • Project: Bassins à flot
  • Location: Block B9 Bàssins-à-flot, Bordeaux (France)
  • Photography: Luc Boegly and Jean-François Tremege
  • Software used: Autocad
  • Author: Josep Lluís Mateo – mateoarquitectura
  • Client: Kaufman & Broad
  • Project leader: Laurent Baudelot
  • Project team: Till von Mackensen, Blanca Lora-Tamayo, Èlia Canadell, Maria Güell, Sara Dordas, Àlex
    Vilar, Marta Gual, Anna Profitós, Lu Xiao, José G. Perpiñá, Frédéric Géraud, Mireia Luzárraga
  • Site management: Xavier Monclús
  • Surface: 30,000 m2 of urban planning and 10,000 m2 of housing block
  • Project: 2010-2011
  • Construction: 2012-2016


Hide Out in Los Angeles, California by Dan Brunn Architecture

Wednesday, July 5th, 2017

Article source: Dan Brunn Architecture

Los Angeles-based architect Dan Brunn, AIA, Principal of Dan Brunn Architecture, redesigned the 3,600-square-foot former Janss Family residence—a hub associated with the contemporary L.A. art scene in the 1970s and 1980s—by using his minimalist aesthetic, while incorporating design cues from the home’s original architect Frank Gehry, FAIA. The entire first floor was gutted to create an open-air plan that accommodates work and display space for the owner, artist James Jean, as well as domestic necessities. Interiors are arranged around an existing oversized rectangular skylight. New windows were added to bring additional natural light into the kitchen and living areas. Brunn created a dynamic undulating staircase wall and utilized primary building materials—such as wood, concrete, and glass—as a nod to the architectural shapes and material palette famously used by Gehry at the time.

Image Courtesy © Brandon Shigeta

  • Architects: Dan Brunn Architecture
  • Project: Hide Out
  • Location: Los Angeles, California, USA
  • Photography: Brandon Shigeta
  • Contractor: Realco Creations
  • Structural Engineer: Salas Design Company
  • Landscape Design: Kaisei‐en
  • Size: 3,600 square feet; 2 floors


CIPEA No.4 House in Nanjing, China by AZL architects

Tuesday, July 4th, 2017

Article source: AZL architects

Situated in Laoshan Forest to the west of central Nanjing city, China International Practical Exhibition of Architecture (CIPEA) began in 2003 to bring twenty-four renowned international & domestic architects together onto one site. CIPEA consist of four public buildings and twenty small houses, in accordance with the brief, the houses should have at least five bedrooms, public spaces, and hospitality accommodations on 500 square meters.

west, Image Courtesy © AZL architects

  • Architects: AZL architects
  • Project: CIPEA No.4 House
  • Location: Nanjing, China


Portonaccio in Rome, Italy by na3 – studio di architettura

Tuesday, July 4th, 2017

Article source: na3 – studio di architettura

The connection is the focus: a continuous, equipped panel in raw iron and wood, thought as double wall, branches out into three spatial axes to thicken the consistency of one of the main building components. Value is conferred to the structure through additional panels that merge, loosen, huddle around, re-open and lastly extend; synchronous, inverted, alternate, they embody, unveil and gather the intimacy of this home: the panels are diaphanous to see, glimpse, conceal, discover, double: a wardrobe, an entrance, a hall, a large kitchen, a bookcase.

Image Courtesy © na3 – studio di architettura


Pillar form / Beam form in Osaka, Japan by PERSIMMON HILLS architects

Tuesday, July 4th, 2017

Article source: PERSIMMON HILLS architects 

This project involved redesigning one dwelling unit of condominium in Osaka, Japan.

Requests from clients were “widely and brightly expansive space” and “amount of storage that is twice as large as general house”, when we started design. Although these are at first somewhat contradictory, requests that everyone wants. For responding such requests in limited occupied area and ceiling height of building skeleton, we focused to three elements usually working behind the space.

Image Courtesy © Kenta Hasegawa

  • Architects: PERSIMMON HILLS architects / Yusuke Kakinoki + Shuhei Hirooka
  • Project: Pillar form / Beam form
  • Location: Osaka, Japan
  • Photography: Kenta Hasegawa
  • Structure: RC rigid frame structure
  • Construction: Wides construct office
  • Mumber of stories: 1st floor / 15 stories
  • Total floor area: 62 M2


Maison sur le Lac in Magog, Canada by ACDF Architecture

Sunday, July 2nd, 2017

Article source: v2com

Located on the shores of Lake Memphremagog in the Eastern Townships, the House Lachance is a secondary residence designed for two clients who are native to the region, and currently oscillate between Montreal and Magog. Rapidly, the two clients who love music, nature and the land expressed their desire for a home with an open living area, where gastronomy and good dishes are prepared in direct relation to nature and the lake. At the heart of the space thus settle the three strong and unifying elements of the project: the kitchen, the dining table and the piano.

Image Courtesy © Adrien Williams

  • Architects: ACDF Architecture
  • Project: Maison sur le Lac
  • Location: Memphrémagog lac, QC
  • Photography: Adrien Williams
  • Client: Denise & Monique Lachance
  • Architectural team: Maxime-Alexis Frappier, Martin Champagne, Christelle Montreuil Jeanpois, Clothilde Caillé-Lévesque, Maxime Boisselle, Maxime Boily
  • Structural engineer: Jean Marc Dugré   Boivin,
  • General contractor: Boivin
  • Area: 2 800 p2/ft2
  • Opening date: 2016


Artist Studio in Hohe Wand, Austria by Veech X Veech

Sunday, July 2nd, 2017

Article source: Veech X Veech

The core idea of the multifunctional house is to create an exhibition and living space with an extensive sculpture garden at the edge of a far-reaching valley. The artist-couple’s striking, large-scale works harmonise with the surrounding landscape, the studio with its view over the plain and access to daylight a constant motivation to create further artistic works.

Image Courtesy © Vera Subkus

  • Architects: Veech X Veech
  • Project: Artist Studio
  • Location: Hohe Wand, Lower Austria
  • Photography: Vera Subkus and Markus Rössle
  • Design Team: Stuart A. Veech, Mascha Veech – Kosmatschof, Peter Mitterer, Joao Passanha, Martin Krcha
  • Consultants: Peter Bauer / WerkraumWien Ingenieure
  • Building Area:
    • Net building area: 394 sqm
    • Site area: 3.620 sqm
  • Status: First phase completed 2011, Second phase completed 2016


AFS Lomas Country in Mexico by Vieyra Arquitectos

Sunday, July 2nd, 2017

Article source: Vieyra Arquitectos

AFS Lomas Country project is a Residence located in Lomas Country Golf Club, about 20 minutes away from Mexico City, which gives the project the best qualities of a great metropolis, as well as the open spaces of Mexico State and its suburbs.

Image Courtesy © Jaime Navarro

  • Architects: Vieyra Arquitectos
  • Project: AFS Lomas Country
  • Location: Mexico
  • Photography: Jaime Navarro
  • Interior design project: VIEYRA ARQUITECTOS, LORENA VIEYRA


GEYSIR – KV HEKLA in Stockholm, Sweden by C.F. Møller Architects

Sunday, July 2nd, 2017

Article source: C.F. Møller Architects

Geysir is a new and modern residential tower in Kista, north of Stockholm, which, with its central location, simultaneous will serve as the City’s new meeting place.

Geysir will, in terms of both expression and content, become a significant building that will unify residents of Kista and the surrounding urban districts.

Image Courtesy © C.F. Møller Architects

  • Architects: C.F. Møller Architects
  • Project: GEYSIR – KV HEKLA
  • Location: Stockholm, Sweden
  • Client: Aros Bostad and Vasakronan
  • Size: 15000 m² (13.000 housing and 2.000 m² retail)
  • Year: 2017


VMware Campus in Palo Alto, California by Form4 Architecture

Friday, June 30th, 2017

Article source: Form4 Architecture


The asymmetrical balance between nature and architecture is the supporting idea for Form4 Architecture’s design of VMware Campus, set in Palo Alto, CA, housing the cloud infrastructure and business mobility company’s headquarters. Encompassing 11 buildings and three parking structures for a total of more than 1.8 million square feet, the campus was designed to reject the confines of traditional office buildings, and capitalize on the serene setting in which it was built as a reflection of the company’s values. The architecture and design scheme take on its forms by revisiting the basic principles of urban design with a 21st-century twist. The project’s architecture of presence is discreet, but not timid. It sets a mechanism that allows for the flexibility of future growth, yet is fully realized in its architectural aspiration.

Image Courtesy © John Sutton

  • Architects: Form4 Architecture
  • Project: VMware Campus
  • Location: Palo Alto, California, USA
  • Photography: John Sutton
  • Design Principal: John Marx, AIA
  • Principal-in-Charge: Robert Giannini
  • Principal/Project Manager: James Tefend, AIA
  • Developer: Hines
  • Contractor: Swinerton Builders
  • Landscape Architect: PWP Landscape Architecture; Studio 5


Bentley: -YII 2018 Awards - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.

Internet Business Systems © 2018 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise