Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘Residential’ Category

Miryang Pool Villa in Gyeongsangnam-do, Korea by Moon Hoon

Wednesday, January 25th, 2017

Article source: Moon Hoon

Entering my office one morning, a young, lively client in hip-hop fashion proceeded to talk about the Roll House of MOONBALSSO in Miryang. His point was that the building seemed very unique as well as practical. Nevertheless, explaining that he has a favourite form, he showed me a residence with a pool designed by a German architect. I was concerned that he was strongly prejudiced in favor of a specific style that had captivated his heart. After viewing several design presentations, we finally found that the client had very limited tastes biased towards his favourite design. As everything has its end, we finally achieved internal integrity and balance in the design, after spending a lot of time and effort with the client, and eventually coming to an agreement.

Image Courtesy © Face Studio

  • Architects: Moon Hoon (MOONBALSSO)
  • Project: Miryang Pool Villa
  • Location: 492, Yongjeon-ri, Sannae-myeon, Miryang-si, Gyeongsangnam-do, Korea
  • Photography: facestudio
  • Client: Kim Jae Hyuk
  • Project team: Kim Jeonggu, Kim sookhee, Jo Jeongho, Park Jeonguk
  • Structure: RC
  • Building scope: bldg.A : F2, bldg.B : F1, bldg.C : F1, bldg.D : F1,
  • Parking: 5
  • Height: bldg.A : 6.7m, bldg.B : 3.3m, bldg.C : 3.2m, bldg.D : 3.2m,
  • Building to land ratio: 18.46%
  • Floor area ratio: 19.91%
  • Site area: 1245m²
  • Building area: 229.85²
  • Gross floor area: 247.96 m²

(more…)

STONE HOUSE BY THE SEA in Sardinia by Parisotto+Fomenton Architetti

Wednesday, January 25th, 2017

Article source: Parisotto+Fomenton Architetti

The house is located on the east coast of Sardinia, facing the islands of Tavolara and Molara.

The main objective of the projects (both the renovation of the existing part and the building of the new wing of a holiday house for a family) above all was to set a dialogue with the natural context, so peculiar and to remove everything that did not belong to the place. We, as architects, wanted to take the best out of traditional materials in a very contemporary way which is our recognizable mark.

Image Courtesy © Parisotto+Fomenton Architetti

  • Architects: Parisotto+Fomenton Architetti
  • Project: STONE HOUSE BY THE SEA
  • Location: Sardinia
  • Software used: Autocad
  • Materials: Sardinian filed stone – flamed, brushed granite – whitewash plaster – cedar solid wood
  • Area: 230sqm indoor – 380sqm terrace – 2600sqm garden
  • Year: 2009

(more…)

Alojamiento Rural en Casa Cueva in Córdoba, España by UMMO Estudio

Wednesday, January 25th, 2017

Article source: UMMO Estudio

The Cuevas del Pino estate sits in the foothills of Sierra Morena, in calcarenite stone terrain arranged in slightly sloping strata that gives rise to various geological formations native to the area, among which are the caves that traditionally have been used for farming and livestock.

Image Courtesy © Estudio Caja de luz

  • Architects: UMMO Estudio (Andrés Moreno · Manuel Murillo)
  • Project: Alojamiento Rural en Casa Cueva
  • Location: Villarrubia – Córdoba, España
  • PhotographyDavid Vico
  • Area: 104 (m2)
  • Year: 2012

(more…)

25 social housing units in Paris, France by Atelier Téqui Architectes

Wednesday, January 25th, 2017

Article source: METROPOLIS communication

This project is the implementation of an urban strategy based on continuity with the existing built environment. The program is contained within two buildings: the first facing the street, with ground floor + 4 floors, containing seventeen apartments; the second, at the back of the lot, contains an additional eight. The first building opens to the rue Nicolo through façade detached from the ground and creating a passageway toward the center of the city block and to the vertical circulations.

Image Courtesy © Sergio Grazia

 

  • Architects: Atelier Téqui Architectes
  • Project: 25 social housing units
  • Location: 16th arrondissement, Paris, France
  • Photography: Sergio Grazia
  • Client: Paris Habitat
  • Prime contractor: Atelier Téqui, architect; Incet, engineering firm; Artémise, landscape architecture
  • Surface area: 1,915 m² SHON (adjusted gross floor area) – 1,603 m² SHAB (gross floor area)
  • Cost: €3.7m excluding VAT
  • Calendar: Competition in 2012, delivered in 2016

(more…)

The LRF Apartment in Rio de Janeiro, Brazil by Paula Martins Arquitetura, Interiores e Detalhamento

Wednesday, January 25th, 2017

Article source: Paula Martins Arquitetura, Interiores e Detalhamento

This old four bedroom apartment has been completely remodelled according to the wishes of a family with two kids who enjoy entertaining friends in an informal atmosphere. To accomplish this family had one wall in the kitchen area demolished, and to make it easier to maintain covered most of the others in wallpaper. Wooden pieces of furniture in the living room provide an air of cosiness to the property, and the coffee table was specially made out of a unique wooden tree trunk, bringing some rusticity to the room. The wallpaper used in the kitchen, in a citric green stripe pattern, adds a nice contrast to the neutral colours in the other rooms. A mirror was placed on one of the walls in order to create the illusion of a bigger kitchen. Glass sliding doors add a sense of privacy when necessary.

Image Courtesy © Pablo Nicolas

(more…)

little_BIG house in Cleveland, Ohio by robert maschke ARCHITECTS

Tuesday, January 24th, 2017

Article source: robert maschke ARCHITECTS

The little_BIG house is located in Cleveland, Ohio’s historic Little Italy neighborhood, known for its rich culture and artisanal background. The husband and wife client, both industrial designers, commissioned the project to create a studio for their work and a home to raise a growing family. The residence is located on a dense and constrained urban street away from the idyllic neighborhood center. The site is narrow and bound by three “shot gun” homes to the North, a retaining wall to the East, and a multi story condominium to the South. A former open framed steel warehouse, now used as a covered surface parking structure, is to the west, obstructing views from the site. The imposition of these structures help to inform the design approach.

Image Courtesy © Brad Fienknopf

  • Architects: robert maschke ARCHITECTS
  • Project: little_BIG house
  • Location: Cleveland, Ohio, USA
  • Photography: Brad Fienknopf
  • Project Team: Robert Maschke, FAIA; Marc Manack, AIA;  Matt Lindsay, Associate AIA
  • Design Principal: Robert Maschke, FAIA
  • Project Architect: Robert Maschke, FAIA
  • Project Manager: Robert Maschke, FAIA
  • Structural Engineer: I.A. Lewin, P.E. and Associates
  • Contractor: Schirmer Construction Company
  • Constr. Manager: Robert Maschke Architects
  • Building Area: 5,475 sf
  • Project Dates: Completed 2016

(more…)

Hospice Villa Sclopis in Torino, Italy by architetto Michele De Lucchi S.r.l.

Tuesday, January 24th, 2017

Article source: architetto Michele De Lucchi S.r.l.

The eighteenth century villa owned by the Sclopis family, in Salerano Canavese, was used after World War 2 as an orphange, and later as a higher educational institute. The brief was to convert the complex into an assisted residence for terminal cancer and Alzheimer patients. The project restored the family villa and substituted the adjacent reinforced concrete volume with a new, steel-framed structure to accommodate a hospice. Internal floor heights were adapted to those of the older building, so as to eliminate differences of level and facilitate horizontal circulation. A centrally located stretcher-bearing lift integrates the vertical communications to provide quick service to all rooms. The complex was equipped with new heating, plumbing and electrical systems and medical gas supplies. The service units were re-allocated to the ground floor, the communal areas to the first, and the guest rooms to the upper levels. Wooden brise-soleils screen the glazed fronts of the hospice to soften light entering the rooms and to mitigate the impact of the new construction on the surrounding period architecture. The brise-soleil system is extended to the copper cladding of a neighbouring pavilion, internally reorganised to house the Alzheimer patients’ day centre.

Image Courtesy © Gabriele Basilico

  • Architects: architetto Michele De Lucchi S.r.l.
  • Project: Hospice Villa Sclopis
  • Location: Salerano, Torino, Italy
  • Photography: Gabriele Basilico
  • Client: Associazione Casainsieme
  • Project Team: Angelo Micheli (project leader), Paolo Fromage, Fabiola Minas, Claudio Venerucci, Silvia Suardi
  • Consultants: Triolet Costruzioni S.r.l, Ecogas Energia, S.A.L.F S.r.l (building contractors); arch. Antonio Perazzi (landscaping project); arch. Giovanna Codato (direction of work); Studio Sola (structural framework); Campeggi, De Padova, Produzione Privata, Artemide (furniture)
  • Area: 1.266 m2
  • Chronology: 2000-2007 design; 2007 completion

(more…)

The Acute House in Melbourne, Australia by OOF! Architecture

Tuesday, January 24th, 2017

Article source: OOF! Architecture 

Description

Acute House is the transformation of a ‘renovator’s nightmare’ into a compact 21st century family home. The severe limitations of a tiny, very triangular site and the demanding heritage context have resulted in a pointy new wedge of house that is designed to exploit its problems.

The original, and extremely decrepit, Victorian weatherboard cottage had become impossible to inhabit but was well loved by the neighbourhood as well as its new owners.

Image Courtesy © Nic Granleese

  • Architects: OOF! Architecture (Fooi-Ling Khoo)
  • Project: The Acute House
  • Location: Melbourne, Australia
  • Photography: Nic Granleese
  • Planning + Heritage: David Brand
  • Interior Design: OOF in collaboration with JPILD
  • Engineer: Mark Hodkinson Consulting Structural Engineers
  • Building Surveyor: Anthony Middling & Associates
  • Builder: Mitty & Price | Michael Briese (Builder/Director) Christian Klueter (Foreman)
  • External Cladding: Advanced Metal Cladding
  • Windows and Doors: Pickering Joinery
  • Joiner: TT Cabinets + Design
  • Steelwork: Redon Forge
  • Plumber: Innerline Plumbing
  • Electrician: Warner Electrical
  • Heating + AC: Marshall’s Heating & Air conditioning Pty Ltd
  • Concrete Polishing: Lumic

(more…)

Quarry House in Victoria, Australia by Hook Turn Architecture

Tuesday, January 24th, 2017

Article source: Hook Turn Architecture

Quarry House is a renovation and addition to an existing Victorian terrace in Brunswick East. The design takes its cues from the history of the local area, with particular reference to the brick and bluestone quarrying industries upon which Brunswick was founded. The built form is conceived of as two stacked boxes; the ground floor brick box and the upper storey bluestone box. The existing house was constructed almost entirely of brickwork and the ground floor addition remains faithful to this material. The upper floor recalls the local bluestone industry through a figurative representation of naturally occurring bluestone formations. These tessellated patterns are formed when basaltic lava flows cool to create bluestone, cracking and shearing in geometric arrangements. The upper storey is clad in folded zinc panels which recall columnar basalt, eroded at the rear facade to provide an arched, cave-like outline to the new master bedroom window.

Image Courtesy © Ben Tole

  • Architects: Hook Turn Architecture
  • Project: Quarry House
  • Location: Melbourne, Victoria, Australia
  • Photography: Ben Tole
  • Project size: 110 m2
  • Project Budget: $500000
  • Design time: 12 months
  • Construction time: 8 months
  • Completion date: Nov 2015

(more…)

Gordon’s Bay House in New South Wales, Australia by Madeleine Blanchfield Architects

Tuesday, January 24th, 2017

Article source: Madeleine Blanchfield Architects

This 6 bedroom home on the foreshore in Gordon’s Bay, Coogee was built for a young family.

It incorporates a north facing courtyard to bring light and air into the centre of the steep, east facing site.

The entry offers a vista from Gordon Avenue through the three storey stair void, across the 15m lap pool, and to the bay beyond.

Image Courtesy © Robert Walsh

  • Architects: Madeleine Blanchfield Architects
  • Project: Gordon’s Bay House
  • Location: Sydney, New South Wales , Australia
  • Photography: Felix Forrest (interiors) and Robert Walsh (exteriors)
  • Software used: Vectorworks and SketchUp

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley:YII2017
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise