Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘Residential’ Category

Raonjae in Cheongju, Korea by Kim Dong Hee

Monday, November 20th, 2017

Article source: Kim Dong Hee

“Raon” means “happy” in Korean. The site is located in a small village Chungwon. The town is between ridges of a mountain and a main attraction is the distinctive change of seasons with the leaves changing colors each season. In order to contain all the scenery surrounding the site, this house (Raonjae) is projected in four directions. Even though this house faces in four directions, it doesn’t have an excessive number of windows. This reflects the owner’s idea of privacy that there should be a hidden place to stay alone. At the porch along a white outer wall, there are white walls and stairs crossing the walls. There is a quiet room for the mother’s frequent guests after passing the porch. Facing the stairs, there is a deep kitchen on the left side, a bright living room on the right side, and a long deck is planned, which is a special feature of the house. Going up the stairs from the living room, there are two rooms for two sons and a small rooftop, and going up further, there is a bedroom and a bathroom for the married couple, and another rooftop. In order to satisfy the needs of the three generations in a single house, the space for one generation was clearly on the half-floor and the spaces do not interruptive each other, but are connected and have ambiguous relationships.

Image Courtesy © Yongsoon KIM

  • Architects: Kim Dong Hee
  • Project: Raonjae
  • Location: 133-1, Guseong-ri, Naesu-eup, Cheongwon-gu, Cheongju-si, Chungcheongbuk-do, Republic of Korea
  • Photography: Yongsoon KIM
  • Exterior finishing: stuc-o-flex
  • Building Coverage: 16.80%
  • Site Area: 622.00§³
  • Floor space index: 25.33%
  • Building Area: 104.52§³
  • Gross Floor Area: 157.55§³

(more…)

Shangping Village Regeneration – Shuikou Area in China by 3andwich Design

Monday, November 20th, 2017

Article source: 3andwich Design

Selected as one of the “historical and cultural villages” in Fujian Province, Shangping Village has been sustained by its agricultural tradition and Hakka culture. In Shangping, most of the villagers have the surname of Yang, who are the descendants of Captain Yang Zhen from Han Dynasty. Shangping Village has a complete rural feng shui pattern where two streams run around the village and gather at Shuikou area (the water gap, village entrance). There are many provincial-level cultural heritages such as the Tai Fu Tai Mansion, the Yang’s Ancestral Temple, Shezumiao Shrine, Zhaogongmiao Temple, etc. According to the legend, the great scholar Zhu Xi used to give lectures in Shangping and to leave with treasured calligraphy. Therefore, Shangping has a reputation for “literary village surrounded by water “.

The gallery pavilion, Image Courtesy © Jin Weiqi

  • Architects: 3andwich Design (He Wei)
  • Project: Shangping Village Regeneration – Shuikou Area
  • Location: Xiyuan Town, Jianning County, Sanming City, Fujian Province, China
  • Photography: Jin Weiqi, Ri Yue Lan Cao
  • Client: People’s Government of Xiyuan Township
  • Architectural Design Team: Zhao Zhuoran, Li Qiang, Chen Long, Chen Huangjie, Wang Lingzhe, Zhao Tong, Ye Yuxin, Song Ke
  • Lighting Design: Zhang Xin Studio, Tsinghua University School of Architecture
  • Lighting Design Team: Zhang Xin, Han Xiaowei, Zhou Xuanyu, Niu Bentian
  • Interior Construction Drawing: Hongshang Design
  • Building area: 2700 sqm
  • Period of Design: Aug 2016 – Nov 2016
  • Period of Construction: Nov 2016 – Present

(more…)

Pinnacle One Yonge in Toronto, Canada by Hariri Pontarini Architects

Monday, November 20th, 2017

Article source: v2com

Hariri Pontarini Architects (HPA) and Pinnacle International have unveiled their design for the over four million square-foot property at One Yonge. The design was led by Micheal De Cotiis, President and CEO of Pinnacle International and David Ponatrini, Founding Principal of HPA, who consider this project a successful demonstration of collaboration between the City, Waterfront Toronto, Developer, and Architect.

View Looking South-East, Image Courtesy © Hariri Pontarini Architects

(more…)

Sears Department Store in Memphis, Tennessee by DIALOG

Sunday, November 19th, 2017

Article source: v2com 

In the heart of Memphis, Tennessee is the awakened community of Crosstown. The genesis of this urban revival dates back to 1927, where a premier Sears retail store animated the community. At its height, this art-deco building housed 1,500 employees. Over time, shifting demographics and population depletion in Memphis’s urban core led to the store’s closure. As time passed, the 1.5 million sq ft building fell into disrepair. Some thought the building and community unsalvageable. Those some thought wrong. This is a story of the regeneration of an entire community-lost through strategic Urban Design by International Design firm, DIALOG.

Sears Crosstown is Reborn as Crosstown Concourse, Image Courtesy © Jamie Harmon

  • Architects: DIALOG
  • Project: Sears Department Store
  • Location: Memphis, Tennessee, United States
  • Photography: Jamie Harmon

(more…)

ENGEL House in Andělská Hora, Czech Republic by Vit Maslo and David Richard Chisholm

Sunday, November 19th, 2017

Article source: Vit Maslo and David Richard Chisholm 

In a small community in the Western region of the Czech Republic, not far from the spa town of Karlovy Vary, this villa was designed as a recreational house for an accomplished man, his family and friends.  The architect’s intention was essentially to assimilate the romantic context of this small village, posited just under the massive cliffs and ruins of a Gothic castle, where the town originated. Andelska Hora (originally in German Engelsburg), belongs to a protected area of the country, and sits above 600 meters in altitude.  The local climate, as one could expect, has dramatic extremes.

Image Courtesy © Jakub Skokan and Martin Tůma/ BoysPlayNice

  • Architects: Vit Maslo and David Richard Chisholm
  • Project: ENGEL House
  • Location: Andělská Hora, Czech Republic
  • Photography: Jakub Skokan and Martin Tůma/ BoysPlayNice. 
  • Collaborators: Dan Simpach, Gabriela Sekyrova
  • Realization:  CMCARCHITECTS, BAUSTAV a.s.
  • Interiors:  ALNUS
  • Project Size: 346 m2
  • Site Size: 2 163 m2
  • Completed: 2016-2017

(more…)

House By The Brahmaputra in Guwahati, India by STUDIO ADAPL

Sunday, November 19th, 2017

Article source: STUDIO ADAPL 

The location of site with its magnificent views of the Udaigiri hills & the mighty Brahamaputra river has played a major role in the designing of this house. The site is contoured, with the top most level perched upto the height of 7m from the approach road level. This height facilitated an unobstructed view of the river on the NW & the hills on the SE side. The land cutting for the ramp, servant’s quarter & the party hall has been used to fill the steep slope on the NW side resulting to a step terrace. This terrace is used by the lady of the house to enjoy her hobby of gardening. A cantilever deck juts out over this terrace. This deck is part of the outdoor space of the party hall that was carved out below the main house. The main bungalow is positioned on the flat portion of the topmost level of the contour.

Image Courtesy © STUDIO ADAPL

  • Architects: STUDIO ADAPL
  • Project: House By The Brahmaputra
  • Location: Guwahati, India

(more…)

Les sœurs (The Sisters) in La Malbaie, Canada by Anik Péloquin architecte

Friday, November 17th, 2017

Article source: Anik Péloquin architecte 

The owners purchased a small house on a secluded lakeside lot in La Malbaie. For its first three decades, the house was used as a hunting lodge, then it became the summer home for the Sisters of Charity. The urbanite owners lived there sporadically for six years to acclimate themselves to the natural setting and define their needs.

Image Courtesy © Anik Péloquin architecte

  • Architects: Anik Péloquin architecte
  • Project: Les sœurs (The Sisters)
  • Location: Malcom Frazer Blvd., La Malbaie, Quebec, Canada
  • Structural engineer: Donald Arseneault

(more…)

Aaron Florian Housing in Bucharest, Romania by ADN BA

Friday, November 17th, 2017

Article source: ADN BA

Aaron Florian Apartment Building, is an honest answer to a particular urban setting: an irregular plot, the closeness of the opposite building raising privacy issues, a blind wall to a difficult neighbour and an inflection of the street. All these produce an atypical configuration – a building with floors successively recessed, the upper floors providing more light to the narrow street and the exterior spaces directing the views along it.

Image Courtesy © Andrei Margescu

  • Architects: ADN BA
  • Project: Aaron Florian Housing
  • Location: Bucharest, Romania
  • Photography: Andrei Margescu  and Cosmin Drgaomir
  • Team Architect Project: Andrei Șerbescu, Adrian Untaru, Bogdan Brădățeanu, Valentina Țigâră, Carmen Petrea, Pavel Albu
  • Project manager: Raluca Răescu

(more…)

Grosvenor Square in Dublin, Ireland by SCULLION architects

Friday, November 17th, 2017

Article source: SCULLION architects 

The property is a three-storey terraced house on a fine Georgian Square.  The house is a Protected Structure (Listed) and occupied by a young family who use the lower ground floor as their primary living spaces rather the upper ground floor rooms, which would have originally been designed as the main reception rooms.  Houses of this type and era generally had servant’s quarters on the lower ground floor with the family living on the upper floors, raised away from the rear garden.  As a consequence, ceiling heights were generally lower. These lower ground floor rooms have become more coveted in modern times with the shift in domestic lifestyles towards a stronger relationship between living spaces and the garden than would have originally been the case when built in the late 19th Century.

Image Courtesy © Ste Murray

(more…)

House in Ourém, Portugal by Filipe Saraiva Arquitectos

Friday, November 17th, 2017

Article source: Filipe Saraiva Arquitectos

The house is located on a piece of land in Ourém, characterized by its rectangular configuration, with a descending slope in the south direction (next to the public road). The difference in height between the highest point and the lowest point is approximately 4.50m. It is a farmland with a natural landscape, facing south and overlooking the Castle of Ourém.

Image Courtesy © Joao Morgado – Architecture Photography

  • Architects: Filipe Saraiva Arquitectos
  • Project: House in Ourém
  • Location: Melroeira – Ourém, Portugal
  • Photography: Joao Morgado – Architecture Photography
  • Collaborators: Andreia Correia, Agnieszka Marques
  • Construction: Vigobloco
  • Construction Area: 410m2
  • Year of Project: 2015
  • Year of Construction: 2016

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley:YII2017
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise