Open side-bar Menu

Archive for the ‘Residential’ Category

House at Matsubara, Setagaya ward, Tokyo by atelier HAKO architects

Saturday, February 15th, 2014

Article source: atelier HAKO architects

This house sits at the tiny corner lot, while facing the tree-lined ginkgo.

Around this dwelling area of the small city block and the narrow road, the human scale that offers friendly atmosphere to the pedestrian from the old days is kept, also thanks to the tree-lined ginkgo.

Façade; exterior view from the opposite side of the corner, with the tree-lined ginkgo, photo © Shinsuke Kera/Urban Arts

  • Architects: atelier HAKO architects (Yukinobu Nanashima + Tomomi Sano)
  • Project: House at Matsubara
  • Location: Setagaya ward, Tokyo
  • Photography: Shinsuke Kera/Urban Arts
  • Completion: May 2011
  • Primary usage: private residence
  • Structure: wooden construction, three stories above ground
  • Clients: couple
  • Site area: 51.71 m2
  • Building area: 35.20 m2
  • Total floor area: 86.30 m2

Residential Building Zug Schleife in Switzerland by Valerio Olgiati

Friday, February 14th, 2014

Article source: VALERIO OLGIATI

Seen from a distance the floor plates projecting from the facade with their elliptical openings look like flying carpets with ornamental borders. For the residents these elliptical openings generate a sense of distance, since they prevent neighbours from seeing into each other’s apartments. At the same time the correspondence between each of these round forms and the individual apartments gives residents a feeling of living alone in a centre. The perception of space changes according to the point of view and the position of the sun.

Image Courtesy © Javier Miguel Verme

  • Architects: Valerio Olgiati
  • Project: Residential Building Zug Schleife
  • Location: Switzerland
  • Photography: Javier Miguel Verme
  • Competition: 1. prize, 2006
  • Client: Consortium ZugSchleife; Peikert-Immobilien AG and 4B Immobilien AG
  • Collaborators, Project team: Aldo Duelli (project manager office Olgiati), David Bellasi, Liviu Vasiu, Jonas Ulmer, Sara Wiedenbeck
  • Total Contractor: Toneatti AG and dima&partner AG
  • Structural Engineer: Patrick Gartmann, Conzett Bronzini Gartmann AG, Chur
  • Materials: red in-situ concrete, glass
  • Begin of planing: 2007
  • Begin of construction: july 2010
  • End of construction: april 2012
  • Volume: 65’300 m3 (SIA 416)
  • Area: 13`100 m2

RKM 740 in Düsseldorf Heerdt, Germany by J. Mayer H. Architects

Friday, February 14th, 2014

Article source: J. Mayer H. Architects

In direct proximity to the sweeping landscape of the Rheinaue and with a view of Düsseldorf’s city center, this high rise will shape the silhouette of the left bank of the Rhine, not only in terms of its architecture, but in terms of use as well.

Image Courtesy © J. Mayer H. Architects

  • Architects: J. Mayer H. Architects
  • Project: RKM 740
  • Location: Düsseldorf Heerdt, Germany
  • Software used: Maya, Rhino and ArchiCad
  • Project team: Andre Santer, Dr. Paul Angelier, Marta Ramirez Iglesias, Max Magorsky,
  • Function: Medical Services and Residential Building
  • (BGF) Total floor Area: aprox. 26.000 qm
  • Number of floors: 19
  • Height of the building: aprox. 70 m
  • Structure:  Concrete structure
  • Principal Exterior: Aluminum Elements
  • Principal interior material: concrete and plaster board, water based cooling system inside the concrete, no air-conditioning needed
  • Invited competition: 2012, 1st Prize
  • Project: 2013 – 2017
  • Completion: 2017
  • Client: Rheinblick Düsseldorf GmbH
  • Architect on Site: Höhler + Partner, Aachen, Germany


Tuesday, February 11th, 2014

Article source: LUIS PONS DESIGN LAB

The main purpose of the renovation was to establish a relationship with the surroundings that will integrate the sense of living in the tropics, taking advantage of the spaces in between the outside and inside and validating those as the desire tropical way of living.

Image Courtesy © Moris Moreno

  • Architects: LUIS PONS DESIGN LAB
  • Location: FL, U.S.A
  • Photography: Moris Moreno

House of Swallows in Portugal by Atelier – Nuno Ribeiro

Wednesday, February 5th, 2014

Article source: Atelier – Nuno Ribeiro

A space, history and breathtaking scenery. Transformed the past into the present, where time waiting the return of the swallows every year. Retrieve the years of neglect and a new story begins. Alicerçadas as ideas no local estudo do projecto nasceu, com muito para percorrer até um resultado final.

Image Courtesy © Atelier – Nuno Ribeiro

  • Architects: Atelier – Nuno Ribeiro
  • Project: House of Swallows
  • Location: Portugal
  • Software used: Sketchup
  • Project: Private Residence

CANTAGUA RESIDENCER in Zapallar, Chile by Raimundo Anguita

Tuesday, February 4th, 2014

Article source: Raimundo Anguita 

This project of the second housing places in a condominium near to the sea between forests of pines and a great distant sight to the ocean.

The owners, a large family, they entrusted a housing with a program that was allowing to invite many people comfortably.

Image Courtesy © oliver llaneza

  • Architects: Raimundo Anguita
  • Location: Zapallar, Chile
  • Photography: oliver llaneza
  • Design year: 2010
  • Construction year: 2010 to 2011
  • Structural engineer: Rene Lagos & Asociates
  • Mechanical engineer: Darco Micerda
  • General contractor: Daniel Alemparte
  • Structural system: Metal
  • Major materials: glass , wood
  • Site area: 1700 m2
  • Total floor area: 310 m2

Skyline Residence in Los Angeles, Ca by Belzberg Architects

Sunday, February 2nd, 2014

Article source: Belzberg Architects

Perched atop a ridgeline in the Hollywood Hills, the presence of the Skyline Residence represents an honest approach to creating an environmentally sensitive building without sacrificing beauty nor budget.  The pre-existing site presented a challenge in terms of constructability, the client presented the challenge of limited allowable expenses, and the architect was resilient to marginalize beauty and originality.  The requirements of an architecture to satisfy each of these constraints are found in that which is constant and continuous at a given site.

Image Courtesy © Benny Chan of Fotoworks

  • Architects: Belzberg Architects
  • Project: Skyline Residence
  • Location: Los Angeles, Ca,U.S.A
  • Photography: Benny Chan of Fotoworks
  • Year: 2007
  • Status: Built
  • Project Type: Residential
  • Construction Type: New
  • Size: 5,800 ft2
  • Client(s): Skyline, LLC
  • Principal: Hagy Belzberg
  • Design Team: Erik Sollom, Manish Desai
  • Construction Manager: Bill Bowen
  • Project Team: Barry Gartin, Brock DeSmit, Carina Bien-WIllner, Dan Rentsch, David Cheung, Eric Stimmel, Erin McCook, Ryan Thomas.
  • Structural Engineer: Dan Echeto
  • Landscape Architects: Nicholas Budd Dutton Architects
  • General Contractor: Belzberg Architects
  • Furniture: Elizabeth Paige Smith
  • Special Fabrication: Spectrum Oak

LOFTINESS HOUSE in Vila Nova de Cerveira, Portugal by Atelier – Nuno Ribeiro

Saturday, February 1st, 2014

Article source: Atelier – Nuno Ribeiro

A place where the landscape dominates and terraces form the terrain, mountain and farm land consolidation merge with the idea of this intervention. A modern architecture where white prevails along with granite, a drawing of simple shapes where readings were not forgotten the traditional architecture of the area. A silhouette marked by coverage throughout the run of the house as an electrocardiogram if it is, they form a record of changes and sensations generated by the various spaces inside expiring on glimpse of a landscape where time to along with our look.

Image Courtesy © Atelier – Nuno Ribeiro

  • Architects: Atelier – Nuno Ribeiro
  • Location: Vila Nova de Cerveira, Portugal
  • Project: Private Residence

Residence Rotterdam in Netherlands by KOLENIK Eco Chic Design

Thursday, January 30th, 2014

Article source: KOLENIK Eco Chic Design

What do you get when you are the owner of a sublime villa in Rotterdam and you give designer Robert Kolenik carte blanche to redesign your interior? Eco chic eye candy for extremely comfortable living.

Image Courtesy © Rene van Dongen

HORTON RESIDENCE in Sebastopol, California by Design Blitz

Thursday, January 30th, 2014

Article source: Design Blitz

The Horton Residence started o! as a simple, rectangular 500 sq ft addition to the owner’s existing 600 sq ft home in west Sebastopol, CA. Originally built in 1942 as a summer home for the family, the house now serves as the client’s primary residence. From the outset it was clear that this project had the potential to be something more than a simple addition, and that the whole house could be transformed into something very special. Among redwoods and in a stunning location adjacent to a seasonal creek, the project o!ered the opportunity to celebrate its setting and create a peaceful retreat for the owners.

Image Courtesy © Design Blitz

  • Architects: Design Blitz
  • Location: Sebastopol, California
  • Photography: Design Blitz
  • Software used: REVIT and Sketchup
  • Size: 1,100 SF
  • Completion: 2011
GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley: Microstation Trial
TurboCAD pro : Start at $299 - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.

Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy