Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘Restaurant’ Category

SWITCH in Tokyo, Japan by APOLLO Architects & Associates

Wednesday, April 2nd, 2014

Article source: APOLLO Architects & Associates

This is a rebuilding plan for a long-established eel restaurant that has been in business for 85 years in downtown Tokyo. Due to a full-scale road expansion plan, the owner was obliged to reduce the site area. The owner decided to welcome the 100 year anniversary of the restaurant in a renewed shop and planned an RC structured shop with residence.

Image Courtesy © APOLLO Architects & Associates

The Revolving TV Restaurant by Michael Jantzen

Wednesday, April 2nd, 2014

Article source: Michael Jantzen

About 35 years ago Michael Jantzen designed the concept for a windowless revolving restaurant that would replace its windows with large video screens. This was of course before the Internet, HDTV, etc. The basic idea was that instead of building a structure high enough to place a restaurant on top (in order to get a great view) he would mount real time video cameras onto the top of a tall support tower built into the center of the restaurant, which was to be constructed on the ground level. The real time view seen by the cameras on top of the tower would be sent down into the perimeter of the restaurant. The cameras would be slowly rotating so that the customers inside of the restaurant would feel as though the entire building was rotating.

Image Courtesy © Michael Jantzen

Zhongxun Times in CHINA by 10 DESIGN

Tuesday, April 1st, 2014

Article source: 10 DESIGN

On 13th September 2013, Zhongxun Group and 10 DESIGN jointly hosted a press conference in Chongqing to unveil the design for Zhongxun Times, which will be the first within the 800,000 sqm Danzishi CBD(also designed by 10 DESIGN) to be built by spring 2015.

This mixed use office and retail development sits centrally within the CBDis located on the banks of the Yangtze River.

Image Courtesy © 10 DESIGN

  • Architects: 10 DESIGN
  • Project: Zhongxun Times
  • Location: CHONGQING, CHINA
  • Client:  ZhongXun Group
  • Function: Office, Food & Beverage, Retail
  • Commencement Date: 2012
  • Completion Date: 2015
  • Design Company: 10 DESIGN
  • Designer: Gordon Affleck, Design Partner
  • Arch Design Team: Gordon Affleck, Ross Milne, Brian Fok, Jamie Webb, Ryan Leong, Nigel Height, Frisly Colop Morales, Jason Easter, Lukasz Wawrzenczyk, Colin Aston, Francisco Fajardo, Mike Kwok, Dan Narita, Caterina Choi, Laura RusconiClerici, Kevis Wong
  • CGI: Shane Dale, Jon Martin, Miguel Vicente, Yasser Salomon

Sea Fest Restaurant in Beijing, China by PRISM DESIGN

Thursday, March 20th, 2014

Article source: PRISM DESIGN

The Project place is Beijing Galaxy_Soho in China.

Client request is provide seafood in Restaurant, such as the deep sea.

Project began with this request.

Image Courtesy © TAMAKO SADA

  • Architects: PRISM DESIGN (TOMOHIRO KATSUKI, MASANORI KOBAYASHI and REIJI KOBAYASHI)
  • Project: Sea Fest Restaurant
  • Location: Beijing, China
  • Photography: TAMAKO SADA
  • Total floor area: 300 square meters (Kitchen 100 square meters)
  • Design period: Sep.2013 – Jen.2013
  • Construction period: Jan.2014 – Sep.2013
  • Construction: Shanghai Joint Design & Construction Co,.Ltd

PUNTO SURF in Jalisco, México by Elías Rizo Arquitectos

Thursday, March 13th, 2014

Article source: Elías Rizo Arquitectos

Located in a commercial area to the west of the city of Guadalajara, the project developed from the idea of creating a building with a removable metal frame capable of holding a machine with artificial waves for surfing, complemented by an architectural program consisting of bathroom dressing rooms, restaurant and administration which orbit around the main attraction.

Image Courtesy © Marcos García

  • Architects: Elías Rizo Arquitectos
  • Project: PUNTO SURF
  • Location: Jalisco, México
  • Photography: Marcos García
  • Collaborators: Jenny Mora, Paola Hernández, Alma Osnaya, Jenny Camarena, Gabriela Chávez, Roberto Contreras, Rigo González, Andrea Zúñiga, Daniela Valdez, Maripily Roel, Diana Reséndiz, Rodrigo Ortega.
  • Constructor: Ing. César Cervantes López
  • Iluminación: Construlita
  • Year finshed: 2013
  • Project area: 1216 m2

L’Arbre Blanc (The White Tree) in Montpellier, France by SOU FUJIMOTO ARCHITECTS

Thursday, March 13th, 2014

Article source: SOU FUJIMOTO ARCHITECTS

The multidisciplinary team includes Sou Fujimoto Architects, Nicolas Laisné Associés, Manal Rachdi Oxo Architects, engineer André Verdier, environmental engineering agency Franck Boutté Consultants, landscaping team Bassinet Turquin, designer Lumière Studio, and inspection firm Socotec and Casso et Associés. It was picked to design the 10,000 m² mixed-use tower to accommodate a housing programme, restaurant, art gallery, panoramic bar and offices.

Image Courtesy © SOU FUJIMOTO ARCHITECTS + NICOLAS LAISNE ASSOCIES + MANAL RACHDI OXO ARCHITECTS

  • Architects: SOU FUJIMOTO ARCHITECTS
  • Project: L’Arbre Blanc (The White Tree)
  • Location: Montpellier, France
  • Photography:  SOU FUJIMOTO ARCHITECTS, NICOLAS LAISNE ASSOCIES and MANAL RACHDI OXO ARCHITECTS
  • TYPE: Closed competition
  • ARCHITECT TEAMS: SOU FUJIMOTO ARCHITECTS + NICOLAS LAISNE ASSOCIES + MANAL RACHDI OXO ARCHITECTS
  • DEVELOPMENT: PROMEO PATRIMOINE: Gilbert Ganivenq, Cyrill Meynadier, EVOLIS PROMOTION: Francis Lamazère, Alain Gillet
  • SURFACE AREA: 10,225 m2
  • STATUS: Winner
  • STRUCTURAL ENGINEER: ANDRE VERDIER (Montpellier, France)
  • DESIGN AND ENVIRONMENTAL ENGINEERING: FRANK BOUTTÉ CONSULTANTS (Paris, France)
  • LANDSCAPING: BASSINET TURQUIN PAYSAGE (Paris, France)
  • LIGHTING DESIGNER: ODILE SOUDANT (Paris, France)
  • INSPECTIONS: SOCOTEC (Montpellier, France), CASSO & ASSOCIES (Paris, France)
  • PERSPECTIVE: RSI studio,  Manal Rachdi  Oxo architectes. Nicolas Laisné associés.

PUBLIC ART DEPOT MBVB in Rotterdam, Netherlands by MVRDV

Wednesday, March 12th, 2014

Article source:  MVRDV

Collection Building is an art depot open to the public. A public route zigzags through the building, from the lobby on the ground floor where a café can be found up to an exhibition space, sculpture garden and restaurant on the roof. On the way up the route passes along and through art depots and restoration workshops. In depots visible from the route, the exhibition can be changed on a daily basis by simply moving storage racks so each visit to the building can offer a unique experience. On three floors the route passes through exhibition spaces which will be programmed by Museum Boijmans Van Beuningen.

Image Courtesy © MVRDV – Antonio Coco

  • Architects: MVRDV
  • Project: PUBLIC ART DEPOT MBVB
  • Location: Rotterdam, Netherlands
  • Photography: MVRDV – Antonio Coco
  • Year: 2013
  • Client: Museum Boijmans Van Beuningen, De Verre Bergen Foundation, the City of Rotterdam
  • Program: 15.000m2 art depot with restoration facilities, exhibition spaces, offices, logistics, bar, restaurant, sculpture garden and private collectors facilities.
  • Budget: 50 million Euro
  • Design Team: Winy Maas, Jacob van Rijs, Nathalie de Vries with Fokke Moerel and Sanne van der Burgh, Marta Pozo Gil, Gerard Heerink, Elien Deceuninck, Saimon Gomez Idiakez, Nacho Velasco, Jason Slabbynck, Mariya Gyaurova.
  • Sustainability: BREEAM Excellent (goal)
  • Structure: PietersBouwtechniek
  • Cost engineering: IGG Consultants
  • Installations: DGMR Consultants
  • Legal Project: Richard Jan Roks, Kennedy Van Der Laan, Amsterdam, with Jan Knikker, Fokke Moerel

The Immersery in Melbourne, Australia by HASSELL

Wednesday, March 12th, 2014

Article source: HASSELL

A cloud-like structure suspended above a floating bar and open-kitchen restaurant on the banks of Melbourne’s Yarra River will form the spectacular centrepiece of the 2014 Melbourne Food and Wine Festival presented by Bank of Melbourne when it opens to the public today.

Image Courtesy © HASSELL

  • Architects: HASSELL
  • Project: The Immersery
  • Location: Melbourne, Australia

The new Red’s True Barbecue Restaurant & Bar in Manchester by Blacksheep.

Friday, March 7th, 2014

Article source: Blacksheep.

Blacksheep design and branding studio have recently revealed their latest design for the new Red’s True Barbecue restaurant and bar, which officially opened on the 13th of February in the heart of Manchester’s Albert Square. With the brand already proving a big hit in Leeds, owners James Douglas and Scott Munro approached Blacksheep to design a new restaurant and bar that would reflect the character of the Red’s experience, a concept drawn deep from the love of traditional American low n slow style barbecuing.

Image Courtesy © Blacksheep.

  • Architects: Blacksheep.
  • Project: The new Red’s True Barbecue Restaurant & Bar
  • Location: Manchester

W AUSTIN HOTEL + RESIDENCES with AUSTIN CITY LIMITS LIVE AT THE MOODY THEATER in Austin, Texas by Andersson-Wise Architects

Thursday, March 6th, 2014

Article source: Andersson-Wise Architects

Austin’s W Hotel and Residences complex is a new centerpiece for the city, occupying a prime location in the skyline framing Austin City Hall and Lady Bird Lake. Andersson-Wise Architects, of Austin, designed the building to make the most of the city’s natural environment, capturing prevailing breezes and controlling the intense sunlight to create a protectedyet open experience.

Image Courtesy © Andrew Pogue

  • Architects: Andersson-Wise Architects
  • Project: W AUSTIN HOTEL + RESIDENCES with AUSTIN CITY LIMITS LIVE AT THE MOODY THEATER
  • Location: Austin, Texas, U.S.A
  • Photography: Andrew Pogue, Art Gray, Jonathan Jackson, Tom McConnell
  • Software used: Vectorworks.
  • Design Team: Arthur Andersson, Chris Wise, Catherine Craig, Leland Ulmer, Christopher Sanders, Laura McQuary, Robin Bagley Logan
  • Architect of record: BOKA Powell – Dallas, TX Emily Hoffman
  • General contractor: Austin Building Company – Austin, TX, Kasey Delz
  • Other key contractors: Custom Sheet Metal: A. Zahner & Co., Curtain Wall + Glazing: Wincon Millwork: AMI
  • Structural Engineer: Thornton Tomasetti
  • Mep engineer: JJA, Inc.
  • Landscape architect: Talley Associates – Dallas, TX
  • Lighting consultant: Horton Lees Brogden Lighting Design
  • Sustainable design: Center for Maximum Potential Building Systems
  • Theater consultant: Theatre Consultants Collaborative
  • Venue interiors: Rios Clementi Hale Studios
  • Square footage: 1 million square feet
  • Site acreage: 1.8 acres
  • Building materials: cement composite panels (Swiss Pearl), aluminum + glass curtain wall system, metal plate wall panels
  • LEED rating: SILVER
  • Sustainable features: urban site, orientation to sun and prevailing breezes, utilizes City of, Austin chilled water system, high recycled content materials, low VOC, materials, high-performance glazing.
  • Floors: 37 story tower, 10 floors hotel, 21 floors residences, 3 floors podium 4 floors mechanical
GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley: Be Inspired Awards
xponential2017
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy