Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘Restoration’ Category

Sunken Bath in Hackney, England by Studio 304 Ltd

Wednesday, May 16th, 2018

Article source: Studio 304 Ltd

This refurbishment and extension project in Hackney, adds a new kitchen, WC and sunken bath to an existing ground floor apartment. The project references early 20th century concrete installations and Japanese theories on aesthetics and materiality. The client requested a bath specifically designed for relaxation and warming which follows the principles of ritual bathing. The kitchen includes a bespoke copper worktop and backsplash, designed to develop a patina over time.

Image Courtesy © Studio 304 Ltd

  • Architects: Studio 304 Ltd
  • Project: Sunken Bath
  • Location: Hackney, England

(more…)

Extension and Alterations to a Private House in London, England by Tamir Addadi Architecture

Tuesday, May 15th, 2018

Article source: Tamir Addadi Architecture

The main aim of the project was to create a sense of unity between the back garden and the house, allowing nature to play a significant part in the daily activities of the family.

Image Courtesy © Tamir Addadi Architecture

(more…)

Abbey D’ardenne in Saint-Germain-la-Blanche-Herbe, France by OPUS 5 Architectes

Tuesday, May 15th, 2018

Article source: OPUS 5 Architectes

The Paris office of OPUS 5 is delivering the third and final phase of the rehabilitation of the Abbey d’Ardenne, in Normandy, France. To complete an investment project of over 25 years on this site, the former stables of this gothic abbey are now home to an exhibition gallery.

Image Courtesy © Luc Boegly

  • Architects: OPUS 5 Architectes
  • Project: Abbey D’ardenne
  • Location: Abbaye d’Ardenne, 14280 Saint-Germain-La-Blanche-Herbe, France
  • Photography: Luc Boegly
  • Client: Region of Normandy
  • Contractor: OPUS 5 Architectes (Bruno Decaris, Agnès Pontremoli)
  • Structural Engineering: Batiserf
  • Utilities Engineering: L. Choulet
  • Economist: Forgue

(more…)

Tree House in Amagansett, New York by STELLE LOMONT ROUHANI ARCHITECTS

Thursday, May 10th, 2018

Article source: STELLE LOMONT ROUHANI ARCHITECTS

An existing three story house perched in the trees was in dire need of repair. Breathtaking views from the roof deck made the decision to renovate rather than replace the structure an easy decision. An elevation horizontal addition is separated from the tower by the second story entrance, allowing each part to maintain it’s own identity. The space under the addition becomes the gateway to the pool and forest beyond.

Image Courtesy © Matthew Carbone

(more…)

An apartment by the sea in Sanremo, Italy by mag.MA architetture

Friday, May 4th, 2018

Article source: mag.MA architetture

The restoration of an old house attic in front of the sea becomes an opportunity to reconsider the entire living space. The common areas of the lounge-dining room on the first floor are extended to the upper floor. The use of a double volume space allows to amplify the entrance of natural light opening sea views and sky scenarios. Light permeates an essential interior. A space designed using surfaces and volumes. Volumes that identify functions, white and smooth surfaces that reflect and absorb reverberations of sky and sea. The staircase, made of iron and wood, is heavier at the bottom and dematerializes along the climb. Shapes and materials are reduced to the essentials. They waive any decorative function attracting the gaze on the fullness of the void. A void that is sometimes occupied by natural elements, such as a courtain of green leaves, or by evanescent figures projected on a bare wall.

Image Courtesy © Alberto Piovano

  • Architects: mag.MA architetture
  • Project: An apartment by the sea
  • Location: Sanremo, Italy
  • Photography: Alberto Piovano

(more…)

Restructuring Of The Richelieu Site in Paris, by Bruno Gaudin Architecte DPLG

Thursday, February 8th, 2018

Article source: Bruno Gaudin Architecte DPLG 

An architecture of distribution

Armed with the finalized assessment, it became clear that a major axis of the architectural part of the project would have to be a reorganization of the distribution. Thus, new principles of distribution had to be defined in coherence with the larger architectural ensembles that structure the geography of the site.

Installed over the centuries and according to need, the site counts some some thirty more or less discontinuous existing staircases. However, their important number did not indicate a genuine distributive space but rather a random organization in a succession of commissioned pieces, passing from one gallery to another, from a reserve to a reading room, with nothing in between; all the interstices having been filled up under the pressure of the constant requirements for additional surface areas.

Image Courtesy © Takuji Shimmura

  • Architects: Bruno Gaudin Architecte DPLG
  • Project: Restructuring Of The Richelieu Site
  • Location: 58 rue de Richelieu – Paris 75001
  • Photography: Takuji Shimmura, Marchand Meffre
  • Client: Ministry of Culture and Communication, Ministry of National Education – Higher learning – research and innovation
  • Delegated project management: Operator of patrimony and cultural real estate projects of (OPPIC)
  • Architects of Record: Atelier Bruno Gaudin & Virginie Brégal
  • Chief Project Architect: Raphaële Le Petit with Guillaume Céleste, Céline Becker and Nicolas Reculeau
  • Lighting engineer/designer: L’Observatoire 1 (Georges Berne with Emmanuelle Sebie)
  • Technical engineering firm: EGIS bâtiments

(more…)

House Cr in Caldas da Rainha, Portugal by Gonçalo Duarte Pacheco

Friday, October 27th, 2017

Article source: Gonçalo Duarte Pacheco

The project proposes the refurbishment of a house built in 1937. Located in the urban area of Caldas da Rainha, its origin is associated with the genesis of this whole urban area, which, at the beginning of the twentieth century, emerged in the west of the railway line that crosses the entire city.

Image Courtesy © Gonçalo Duarte Pacheco

  • Architects: Gonçalo Duarte Pacheco
  • Project: House Cr
  • Location: Bairro da Ponte, Caldas da Rainha, Portugal
  • Team: Luis Câmara Pestana
  • Structural Engineering: Eng. Mário Pacheco
  • Water and Sanitation: Eng. Mário Pacheco
  • Project: 2015-2016
  • Completion: 2017

(more…)

Hacienda San Antonio Chablé Restoration for Chablé Resort in Yucatan, Mexico by Central de Proyectos SCP

Wednesday, August 2nd, 2017

Article source: Central de Proyectos SCP 

The project to reactivate the old Hacienda San Antonio Chable for a new hotel comprises the restoration and adaptation of the ancient buildings that make up the main settlement of the hacienda, as well as the open spaces, squares and gardens surrounding them. The hacienda, whose first records obtained date from the year 1813, began as a corn and livestock farm, and later as an henequen fiber production site.

Image Courtesy © Eduardo Calvo Santisbón

  • Architects: Central de Proyectos SCP
  • Project: Hacienda San Antonio Chablé Restoration for Chablé Resort
  • Location: Choholá, Yucatan, Mexico
  • Photography: Eduardo Calvo Santisbón
  • Architects in charge: Arq. Ana Laura Puig Casares, Arq. Eduardo Calvo Santisbón, Engineer Luis Jorge Puig Espinosa
  • Decoration: Paulina Morán
  • Surface area: 50,000M2 (5 ha)
  • Year: 2015

(more…)

Aura Seguros in Barcelona, Spain by PICHARCHITECTS

Thursday, June 29th, 2017

Article source: PICHARCHITECTS 

This report is about the integral remodeling of Aura’s insurance company building, located in the urban center of Santa Coloma de Gramenet, inside the metropolitan area of Barcelona.

The project main objectives are the integral remodelling of the current building in order to update and revitalize its image from the street side view, make flexible, optimize and modernize the interior spaces, as so to adequate the building’s overall to its new needs and accessibility.

Image Courtesy © Simón García

  • Architects: PICHARCHITECTS
  • Project: Aura Seguros
  • Location: Santa Coloma De Gramenet, Barcelona, Spain
  • Photography: Simón García and Alberto Tallón
  • Software used: Revit
  • Main team: Felipe Pich-Aguilera, Teresa Batlle, Margherita Aricó, Jordi Camps, Jordi París, Pau Casaldaliga, Ute Müncheberg, Angel Sendarrubias
  • Specialists:
    • Structures: Angel Sendarrubias
    • Installations: RAC Arquitectura
    • Measuring, budget and executive management: Enric Vijande
  • Construction company: Calaf
  • Remodeling surface: 1194,07 m2
  • Construction ending: 2016

(more…)

Refurbishment of a penthouse in Madrid, Spain by Mariano Molina Iniesta

Tuesday, April 4th, 2017

Article source: Mariano Molina Iniesta 

When faced sometimes with the question “what kind of architecture are we up to?”, the most convincing answer is probably “the one that circumstances allow”. This is particularly true in the case of a refurbishment, in which preexistences, coupled with the program and the wishes of the client, leave little room for a purely speculative proposal.

Image Courtesy © ImagenSubliminal

  • Architects: Mariano Molina Iniesta
  • Project: Refurbishment of a penthouse
  • Location: Madrid, Spain
  • Photography: ImagenSubliminal
  • Collaborators: Belén Collado González
  • Builder: Comercial Illescas
  • Built area: 204,25 m2 (housing) + 124,04 m2 (terrace)
  • Construction: 2015-2016 (more…)
Kenesto: 30 day trial
Bentley: -Rail and Transit Video
AIA 2018
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2018 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise