Open side-bar Menu

Archive for the ‘Revit’ Category

303 Canyon in Boulder, Colorado by Arch11

Wednesday, February 20th, 2013

Article source: Arch11

In Boulder, Colo., three households recently moved into an Arch11-designed townhouse project built on a small lot in a funky light industrial area near Boulder’s downtown area. The project– a design/build collaboration between Arch11, a commercial and residential architecture firm with offices in Boulder and Denver, and Hammer well, a Boulder construction firm – was recently featured in The New York Times Home  section.

Image Courtesy © Raul Garcia 

  • Architects: Arch11
  • Project: 303 Canyon
  • Location: Boulder, Colorado, USA
  • Photography: Raul Garcia
  • Main construction materials: Steel panels with Galvalume finish., Cedar siding on a rain screen, Stucco
  • Any sustainable features of the design: Well- built/ well insulated, Xeric landscaping, Passive solar design orientation, FSC lumber, Minimixed land use
  • Any key products you specified for the project: Wolf sub-zero appliances, Spark-fire fireplaces, Flooring—polished concrete, Handmade Heath Tiles
  • Software used: Sketchup and Revit

The Constantia Kloof in Johannesburg, South Africa by Nico van der Meulen Architects

Wednesday, February 13th, 2013

Article source: Nico van der Meulen Architects

Following the trend of making alterations to and revamping existing houses, the owners of this home enlisted the expertise of Nico van der Meulen Architects for a modern upgrade. “They liked the current trend in our work towards a mix of steel construction and concrete framing,” explains Nico van der Meulen of Nico van der Meulen Architects.

Image Courtesy © Barend Roberts and Victoria Pilcher 

  • Architects: Nico van der Meulen Architects
  • Project: The Constantia Kloof
  • Location: Johannesburg, South Africa
  • Photography: Barend Roberts and Victoria Pilcher
  • Software used: Revit

Danks and Bourke in Sydney, Australia by Tony Owen Partners

Saturday, February 9th, 2013

Article source: Tony Owen Partners 

The new Danks & Bourke commercial building is a refurbishment of a 1960’s concrete furniture warehouse. It is located in the former industrial area of Danks Street, which has lately become a trendy hub for the designer commercial set. The triple-frontage building contains 5,000sqm of office space over two levels, a supermarket and specialty retail stores on the ground floor.

Image Courtesy Tony Owen Partners 

  • Architects: Tony Owen Partners 
  • Project: Danks and Bourke
  • Location: Danks Street, Sydney, Australia
  • Software used: Autocad, Revit, 3-D Studio Max, Maya and Rhino

Grundfos Dormitory in Aarhus, DK by CEBRA

Tuesday, February 5th, 2013

Article source: CEBRA

One of Grundfos Dormitory’s remarkable characteristics is providing student housings in the heart of Aarhus’ new harbour front development – that is, a low cost residential building on a very attractive site. Like many other industrial harbor fronts, the former container port of Aarhus is being transformed into a dynamic new neighborhood. Grundfos Dormitory is one of the first finished projects in the area that on completion will be home to 7,000 inhabitants and provide 12,000 workplaces. Its total site area amounts to 800,000 m2 making this development one of Europe’s largest harbor front city developments.

Image Courtesy Mikkel Frost

  • Architects: CEBRA
  • Project: Grundfos Dormitory
  • Location: Grethe Løchtes Gade, Aarhus, DK
  • Commission: Private
  • Type: Turnkey contract
  • Category: Residential
  • Client: Engineering College of Aarhus
  • Software used: AutoCAD, Revit, Rhinoceros, VRay for Rhinoceros, Adobe Photoshop and Illustrator

Charles Smith Wines Tasting Room & World Headquarters in Walla Walla, Washington by Olson Kundig Architects

Tuesday, February 5th, 2013

Article source: Olson Kundig Architects

Winemaker Charles Smith approached our firm to design a new tasting room and office space that would match his rock and roll style. His approach to wine is captured by his trademark phrase: “It’s just booze – drink it!” The design team, led by Tom Kundig, was inspired by Charles’s in-your-face attitude to create a raw space that highlights the original aesthetics of the building while inserting highly flexible pieces, including a large unit dubbed the Armadillo. The resulting space can transform from an office, tasting room and retail store into a dining and entertainment venue.

Image Courtesy Olson Kundig Architects

  • Architects: Olson Kundig Architects
  • Project: Charles Smith Wines Tasting Room & World Headquarters
  • Location: Walla Walla, Washington
  • Project Team: Tom Kundig, FAIA, design principal; Les Eerkes, AIA, project manager; Chris Gerrick, LEED AP, project architect 
  • Contractor: Schuchart Corporation 
  • Consultants: Spearhead (fabricator); Turner Exhibits (gizmo engineer); KL&A Structural Engineers (structural engineer)
  • Completed: 2011
  • Size: 5,000 SF
  • Software used: Revit and Photoshop

Image Courtesy Olson Kundig Architects

Charles Smith Wines is located in downtown Walla Walla in the former Johnson Auto Electric building, constructed in 1917. The shell of the building—with original brick walls, wood trusses and a concrete floor—received minor structural updates but was otherwise left raw. The team highlighted the automotive history of the building by replacing garage doors with two custom, hand-cranked pivot doors that completely open the space to the street and form an awning for outdoor seating.

Image Courtesy Olson Kundig Architects

The concept of the drive-thru was important in the development of the design. Elements of the design, like the prefabricated Armadillo are “parked” within the space; other elements transform as needed, including floating “rafts” that serve as a seating area/stage, tasting tables that dock together to form a dining table, and a sliding panel that can function as a video screen. Vehicles—including delivery vans or taco trucks for catering—can literally drive through the space.

Image Courtesy Olson Kundig Architects

The Armadillo is a 70 foot long shell, measuring 12 feet high by 20 feet wide. It contains a conference room and workspaces for 14 people, including a semi-enclosed office space for Charles Smith and an enclosed space for accounting. L-shaped steel panels slide along the side and top of the structure, alternately opening it up to views of the tasting room and natural light from above or shutting it down for security and privacy. The panels also serve as a backdrop for Charles Smith Wines’ strong graphics, and are lined with cork in the inside, serving as an impromptu pin-up area. The design team collaborated with fabricators from Spearhead to design the structure as well as the custom furniture within it. Pieces were fabricated offsite and quickly assembled within the building, cutting down on construction time.

Image Courtesy Olson Kundig Architects

Awards Received
2013 AIA National Honor Award for Interior Architecture
2012 AIA Seattle Honor Award
2012 IIDA Northern Pacific Chapter INaward, People’s Choice
2012 Washington Main Street Program Awards, Outstanding Design or Rehabilitation Project Award

Image Courtesy Olson Kundig Architects

Image Courtesy Olson Kundig Architects

Image Courtesy Olson Kundig Architects

Carbon-Neutral Energy Solutions (CNES) Laboratory in Atlanta, Georgia by Gilbane Building Company

Saturday, January 19th, 2013

Article source: Gilbane Building Company

Georgia Tech’s new Carbon-Neutral Energy Solutions (CNES) Laboratory develops technologies to reduce the earth’s carbon footprint. From design and construction to daily operation, the laboratory seeks to achieve carbon-neutral “net-zero site energy use” (defined as zero net energy consumption and zero carbon emissions annually) expressed simply, directly and honestly through a “no frills” design. The lab sets a new standard for sustainable design for buildings of its type by optimizing passive energy technologies, reducing electricity loads, and maximizing the use of renewable energy. It houses a variety of energy research programs requiring large-scale (high-bay) and intermediate-scale (mid-bay) capabilities.

Image Courtesy Gilbane Building Company

  • Designer/Builder : Gilbane Building Company
  • Architect: HDR
  • Project: Carbon-Neutral Energy Solutions (CNES) Laboratory
  • Location: Atlanta, Georgia, USA
  • Project Manager: Paul Stewart
  • Software used: Revit and Revit MEP


La Valentina Station in Sacramento, California by David Baker + Partners Architects

Friday, January 18th, 2013

Article source: David Baker + Partners Architects

For more than two decades, a high-crime light-rail station stopping at a toxic empty lot; now, a sustainable affordable family housing development and new gateway to downtown.

La Valentina Station brings 63-units of affordable rental housing for families to a previously desolate city site. The development bolsters the local sewer, electrical and storm-water infrastructure and brings compact, transit-oriented homes to the neglected area.

The entry plaza in the evening. Image: Bruce Damonte

  • Architects: David Baker + Partners Architects
  • Project: La Valentina Station
  • Location: Sacramento, California, USA
  • Developer: Domus Development
  • Landscape Architect: Garth Ruffner Landscape Architect
  • Landscape Consultant: Fletcher Studio
  • Contractor: Brown Construction
  • Software used: Revit


Novelis’ New Global Research & Technology Center in Kennesaw, Georgia by Lord, Aeck & Sargent (LAS)

Friday, January 11th, 2013

Article source: Lord, Aeck & Sargent (LAS)

Rolled aluminum and aluminum can recycling giant Novelis has a new Global Research & Technology Center whose design is intended to give customers a close look at the company’s world-class R&D, engineering and manufacturing expertise, drive collaboration with customers, and showcase innovative use of Novelis’ materials.

Lord, Aeck & Sargent designed a new public entry for the Novelis Global Research & Technology Center : Image Courtesy © Gregg Willett

  • Architects: Lord, Aeck & Sargent (LAS)
  • Project: Novelis’ New Global Research & Technology Center
  • Location: Kennesaw, Georgia, USA
  • Photography: Gregg Willett, Kelly Holtz
  • Software used: Drawn in 3D with Revit v 10. Google Sketch-up was used for conceptual entry renderings.
  • Project Team: 
    • Lord, Aeck & Sargent (Atlantaoffice) – architect
    • Lord, Aeck & Sargent (Atlantaoffice) and idea|span (Atlanta) – interior design
    • AHA Consulting Engineers (Atlantaoffice – MEP/FP engineer
    • KSi/Structural Engineers (Atlantaoffice) – structural engineer
    • DPR (Atlantaoffice) – construction manager

Mineirao Stadium in Belo Horizonte, Brazil

Friday, January 11th, 2013

Article source: WSDG

BELO HORIZONTE, BRAZIL: As soccer enthusiasm continues to sweep the globe, venerable stadiums are undergoing substantial upgrades to keep pace with 21st Century fan expectations.  Renato Cipriano, Partner/GM, Walters-Storyk Design Group/ Brazil, reports the WSDG international team has completed work on the Mineirão Stadium renovation and remains actively involved with a second major stadium renovation project in Belo Horizonte, and a third in Rio de Janeiro.

Image Courtesy WSDG

  • Acoustical consultants: WSDG
  • Architects: GPA&A
  • Project: Mineirao Stadium
  • Location: Belo Horizonte, Brazil
  • Photography: Alberto Andrich
  • Software used: 
    1. Architecture – Autodesk Revit
    2. Acoustics – CATT Acoustics

Freedom Square And Zdunski Market Place in Kutno, Poland by Mado Architekci

Saturday, January 5th, 2013

Article source: Mado Architekci

The aim of the contest was to select the best urban and architectural design for Plac Wolności (Freedom Square) and Rynek Zduński (Stove-Fitters’ Market Square) in Kutno. Such features as spatial development, functionality and practicability were taken into consideration.

Image Courtesy © Mado Architekci + Marcin Gierbienis

  • Architects: Mado Architekci
  • Project: Freedom Square And Zdunski Market Place
  • Location: Kutno, Poland
  • Photography: Mado Architekci + Marcin Gierbienis
  • Authors: Marcin Marchewka, Damian Poklewski-Koziell 
  • Team: Marcin Marchewka, Damian Poklewski-Koziell, Jakub Ludjan, Marcin Gierbienis 
  • Client: Town Council, Kutno 
  • Plot size:  22,390 sqm
  • Underground garage size: 4,560 sqm
  • Software used: AutoCAD Architecture 2011 and Autodesk Revit Architecture 2011
GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299 - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.

Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy