Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘Revit’ Category

The Yard at Mission Rock in California by OpenScope Studio

Wednesday, June 7th, 2017

Article source: OpenScope Studio

The Yard is an early activation project at future site of a large mixed-use development project for the San Francisco Giants. Outdoor spaces provide venues for activities ranging from a beer garden to movie nights and yoga, while the repurposed shipping containers hold a range of vendors including local retailers and foodservice providers.

Image Courtesy © OpenScope Studio

  • Architects: OpenScope Studio
  • Project: The Yard at Mission Rock
  • Location: AT&T Park Lot A San Francisco, California, USA
  • Project Size: 18,000 GSF
  • Software used: Autodesk Revit

(more…)

Norton Restaurant in Brasília, Brazil by BLOCO Arquitetos

Wednesday, May 31st, 2017

Article source: BLOCO Arquitetos

“The ceiling used to be decorative, a symbolic plane, a place invested with intense iconography. (…) Now, it has become an entire factory of equipment that enables us to exist, a space so deep that it begins to compete with the architecture. It is a domain over which architects have lost all control, a zone surrendered to other professions.” Rem Koolhaas, Venice Biennial. This restaurant is located on the rooftop of one of the newest unit of an international chain hotel located in the centre of Brasília. This is a type of space that is often impersonal, where standardized characteristics are kept throughout its units all over the world. In this project, we were interested in exploring the tension between characteristics that could be understood both as undefined and specific in a hotel building. Therefore, the project aimed to stress the differences between its two main surfaces: the floor and the ceiling. The floor is neutral and impersonal. The ceiling has a specific design with a clear iconographic reference.

Image Courtesy © Haruo Mikami

  • Architects: BLOCO Arquitetos
  • Project: Norton Restaurant
  • Location: Setor Hoteleiro Sul 6 Bloco D Hotel Meliá Brasil 21 – Brasilia, DF, 70297-400, Brasília-DF, Brazil
  • Photography: Haruo Mikami
  • Software used: SketchUp, V-Ray, Revit
  • Authors: Daniel Mangabeira, Henrique Coutinho and Matheus Seco Architect: Henrique Coutinho Team: Collaboration – Luciana Ribeiro and Gilherme Mahana
  • Other employees (engineers, clients, consultants, etc.):

    • Builder: Carvalho e Castro
    • Lightning spots: Dessine
    • Lightning project: BLOCO Architects
    • Floor, wall end ceiling coverings: Sebba
    • Woodwork: Sebba
    • Blinds: Finestri
    • Consulting: Jacques Bezençon
    • Landscape: Sérgio Borges
  • Total built area (m2): 550 m2
  • Year of completion: 2017

(more…)

Bosjes Chapel in Western Cape, South Africa by Steyn Studio

Tuesday, May 30th, 2017

Article source: Steyn Studio 

The new chapel, set within a vineyard in South Africa, is designed by South-African born Coetzee Steyn of London based Steyn Studio. Its serene sculptural form emulates the silhouette of surrounding mountain ranges, paying tribute to the historic Cape Dutch gables dotting the rural landscapes of the Western Cape. Constructed from a slim concrete cast shell, the roof supports itself as each undulation dramatically falls to meet the ground. Where each wave of the roof structure rises to a peak, expanses of glazing adjoined centrally by a crucifix adorn the façade.

Image Courtesy © Adam Letch

  • Architects: Steyn Studio
  • Project: Bosjes Chapel
  • Location: Bosjes Farm, Witzenberg District, Western Cape, South Africa
  • Photography: Adam Letch
  • Software used: Rhino, Revit, Autodesk Inventor
  • Project architect: TV3 Architects (South Africa)
  • Furniture Design: Liam Mooney Studio
  • Contractor: Longworth & Faul
  • Structural engineer: Henry Fagan & Partners
  • Mechanical & Electrical engineer: Solution Station
  • Quantity surveyor: De Leeuw
  • Planning consultant: Ron Brunings

(more…)

Adamant Querétaro in Mexico by MAYER HASBANI

Wednesday, May 24th, 2017

Article source: MAYER HASBANI

Adamant Queretaro emerges on the mountaintop of one of the most prestigious areas of the city. It takes advantage of the sinuous land and height to extend its proportions, until reaching the sky.

Image Courtesy © MAYER HASBANI

  • Architects: MAYER HASBANI
  • Project: Adamant Querétaro
  • Location: Querétaro, Mexico
  • Software used: Revit
  • Builder: Milk Investments
  • Developer: MAYER HASBANI SC
  • Structual Engineering: AG2M – Construcciones Ingeniería Innovación
  • Electrical: IOS – Integración Operación Sistemas
  • Finishes: Grupo DICO
  • Area: 21, 500 m2
  • Year: 2014 – 2017

(more…)

Webster Terrace in Nova Scotia, Canada by TEAL

Friday, May 19th, 2017

Article source: TEAL 

Webster Terrace was a distinguished modern movement house built in three stages. It had an open plan living/dining/kitchen with a distinctive sloped ceiling extending into a mono slope cantilevered roof.

Image Courtesy © Riley Smith

  • Architects: TEAL
  • Project: Webster Terrace
  • Location: Halifax, Nova Scotia, Canada
  • Photography:  Riley Smith Photographer
  • Software used: Revit, 3DS Max and Rhino
  • Other participants:

    • General Contractor: Special Projects Limited
    • Structural Engineer: Campbell Comeau Engineering
    • Subcontractor: JETCO Contracting Inc
  • Gross Built Area (square meters or square foot): 3800 SF
  • Completion Year: 2017

(more…)

Schoolgarden “De Buitenkans” in Roosendaal, The Netherlands by RO&AD Architecten

Sunday, May 14th, 2017

Article source: RO&AD Architecten 

A neighbourhood family had a redundant piece of land, and offered that to “Het Da Vinci College” , a school for animal care and gardening, with pupils who require additional support. They didn’t know where this would end, because there was a plot, lots of enthusiasm, involvement, from the school, neighbourhood and city council, but neither the skills, nor the money to realise the project. That’s where RO&AD architects stepped in. With help of the Province of Noord-Brabant, Visavis Landscape designers, who gave a small budget, they designed a plan which made it possible to be made by the teachers, the pupils, and the neighbourhood themselves. It is a 6 meters wide and 100 meters long timber structure, with relatively easy to make trusses, which are held together by nail plates. All rooms, like the classroom, animal room, greenhouses etc are placed in a row, without any room and money devouring things like halls or hallways. When Rini, a teacher at the school, saw this, he became so enthusiastic, that he offered to make the building himself. And that is what happened. He postponed his retirement for 2 years, and together with neighbours, students and lots of other people he started to work. Under the guidance of a contractor and the architects, he built the school, and the garden in 1 ½ year’s time. And it works! Neighbours are taking down their fences to get access to the school garden. They take care of the plants and the animals during the holidays, and the students finally have a place where they can be proud of to work on.

Image Courtesy © Katja Effting

  • Architects: RO&AD Architecten (Bergen op Zoom, Middelburg, The Netherlands)
  • Project: Schoolgarden “De Buitenkans”
  • Location: Roosendaal, The Netherlands
  • Photography: Katja Effting
  • Software used: Revit and Autocad
  • Design Team: Ad Kil, Ro Koster, Tamara Giesbers, Chris Bakens
  • Landscape design: Vis-a-Vis Woudrichem, The Netherlands
  • Structural Engineer: ABR Roosendaal, The Netherlands

(more…)

Plus-Energy Houses in Linköping, Sweden by Kjellgren Kaminsky Architecture AB

Thursday, May 11th, 2017

Article source: Kjellgren Kaminsky Architecture AB 

In Linköping’s new district Vallastaden, Kjellgren Kaminsky Architecture has built plus-energy houses with solar cells on the roof. The solution means that the houses produce more energy than needed and it is possible to sell the surplus to electricity companies.

Image Courtesy © Åke E:son Lindman

  • Architects: Kjellgren Kaminsky Architecture AB
  • Project: Plus-Energy Houses
  • Location: Vallastaden, Linköping, Sweden
  • Photography: Åke E:son Lindman
  • Software used: Autodesk, Revit
  • Client: Stångåstaden
  • Partners: NCC, Hanelko AB, Caverion, VML-Konsult
  • Sustainable: Plus energy houses
  • Team: Fredrik Kjellgren, Joakim Kaminsky, Jenny Nyström, Mikael Rehnmark
  • Status: Completed 2017

(more…)

Copine in Washington by Olson Kundig

Wednesday, May 3rd, 2017

Article source:  Olson Kundig

The design of Copine restaurant frames the open kitchen, offering guests a view into the artistry behind chef Shaun McCrain’s approach to contemporary American cuisine highlighted with classic French cooking techniques. Equal parts intimate and social, the space offers a scale of transparency throughout, allowing the food to take center stage.

Image Courtesy © Olson Kundig

  • Architects: Olson Kundig
  • Project: Copine
  • Location: Washington, USA
  • Software used: Revit, Newforma, SketchUp

(more…)

Public Library and Socio-Cultural Center in Aduanas, Spain by Singular Studio

Tuesday, April 25th, 2017

Article source: Singular Studio

This building, conceived with a hybrid use of Public Library and Socio-Cultural Center, is located in the seaside neighborhood of Javea, near the port. This is the reason why, after a process of architectural approach, it has been inspired by reasons related to the sea … metal facade vibrates, has three dimensions and simulates movement, such as sea surface. The facade treatment, as a light metal skin that envelops the whole volume, aims to boost its weightlessness without touching the ground plane. It is a large box or floating cage, a huge metal fishing net as those in the nearby port.

Image Courtesy © David Frutos

  • Architects: Singular Studio (J. Moragues, F. Nieto, R. Paternina)
  • Project: Public Library and Socio-Cultural Center
  • Location: Jávea (Alicante), Aduanas, Spain
  • Photography: David Frutos
  • Software used: Revit
  • Other participants: Laura Solbes, Sara Marí, Dionisio Henarejos, Laura MaríF
  • Surface: (m2) 1.132,29 m2 / 12.187,87 ft2
  • Year: 2014

(more…)

Two West KC & Two West LA in Kansas City by KEM STUDIO

Tuesday, April 25th, 2017

Article source: KEM STUDIO

The Two West space was as much about the design of the branding + communications company’s culture as it was the design of the space. Unexpected interaction with communal lounge and café spaces, oversized doors and large expanses of uninterrupted glazing make the company process visible to employees and client, increase collaborative work space and define the company culture through the design of the space. In the end, the space and architectural elements reinforce the companies brand and facilitates how they want their employees to work.

Image Courtesy © KEM STUDIO

  • Architects: KEM STUDIO
  • Project: Two West KC & Two West LA
  • Location: Kansas City, USA
  • Software used: Revit

(more…)

Bentley:YII2017
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2018 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise