Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘Rhino’ Category

OPEN SANDNES City Hall in Norway by KAMJZ

Wednesday, September 20th, 2017

Article source: KAMJZ

Enhancing Public Participation

The base for the design was the desire to create a free unrestricted access to knowledge and information, as well as a collaborative and cooperative management and decision making process with emphasis on the right to see the operations and activities of government at work. This supports government accountability and helps protect other necessary rights. The new City Hall of Sandnes would celebrate the concept of openness and transparency. Designed as a welcoming house which is as accessible as possible to it’s citizens and a building that lives up to the highest requirements for a modern, efficient and flexible office space. The volume required by the program would be adapted to the local urban conditions and modified to create connections with the surrounding area and bring the inhabitants closer to the city officials and their decision making process in the spirit of true participation. With all the office spaces continuously facing the streets a courtyard is created which would be the central area of the whole Havneparken masterplan. Walking and biking, crisscrossing from the streets, would be encouraged to reach the water promenade, creating a vibrant district for pedestrians and cyclists. The importance of the building in the area would be emphasized by it’s architectural exterior design where past tradition would be commemorated with a modern dynamic and universal outlook.

Image Courtesy © KAMJZ

  • Architects: KAMJZ 
  • Project: Open Sandnes City Hall
  • Location: Sandnes, Norway
  • Software used: Rhino, V-Ray, Photoshop, Illustrator, InDesign
  • Client: Sandnes Kommune
  • Team: Marco Bellotti, Łukasz Wenclewski, Yoshihiro Kaneko, Michał Polak, JinSol Kim, Yuliya Pidlubnyak, Artur Zakrzewski
  • Project Leader: Maciej Jakub Zawadzki
  • Year: 2015

(more…)

The Gatehouse Seoul, South Korea by Prime Architecture

Sunday, August 27th, 2017

Article source: Prime Architecture

The Gatehouse 

We have completed a ‘water well’ inspired building near Seoul, which is home to a family run Shabu-Shabu restaurant.

The form of the building was taken from a disused natural water well which was revealed on site.

The water well was further incorporated into the functionality, where it is used to provide water throughout the building, as well as irrigation for the restaurants micro-farm on site.

Image Courtesy © Byungchul Jeon

  • Architects: Prime Architecture
  • Project: The Gatehouse
  • Location: Seoul, South Korea
  • Photography: Byungchul Jeon 
  • Software used:  Autocad, Rhino, 3D modelling
  • Engineer: Dongyang Consulting Engineers

(more…)

ekies All senses resort redesign in Greece, Balkans by CTRLZAK Studio

Sunday, August 27th, 2017

Article source: CTRLZAK Studio 

TRLZAK studio was asked by ekies All senses resort to give a deeper meaning to the hotel’s identity. Inspired by Chalkidiki’s special ecosystem, where rounded stone volumes and pine trees are in direct contact with the sea, CTRLZAK studio developed creative solutions that underline nature’s presence and invite visitors to reflect on their relationship with it. The typical Mediterranean Pine tree (Pinus Pinea), which is found in the region, was the archetype of the project. Starting from the lower parts of the Pine tree, the roots are translated into various paths leading visitors gradually towards the sea shore and eventually branching inside the sea itself. Going higher up the tree-trunk, one finds the tinder fungus (Fomes fomentarius), an umbrella-shaped fungal species, that inspired us for the new shade coverings of the lounge area. The pine needles themselves become protagonists of the resort functioning as dividers and coverings taking the shape of articulate patterns that evolve in the restaurants, bar and in particular the Treehouse itself. Inside the tree’s branches though, there are also parasitic organisms such as the Pine Processionary (Thaumetopoea pityocampa) whose larvae form silk-like nests and constitute the inspiration for the ‘cocoon’ that wraps around the gourmet restaurant of the Treehouse. A seemingly negative connotation that creates yet a scenic setting hopefully making people reflect on their role within such a context while providing a unique gourmet experience, admiring the sea from within the tree’s embrace. The studio’s intention with the above metaphor and other related elements within the project is to underline, in a symbolic way, the transition of the visitor’s role from parasitic to symbiotic creating a harmonic relationship between humans and nature.

Image Courtesy © CTRLZAK Studio

  • Architects: CTRLZAK Studio
  • Project: ekies All senses resort redesign
  • Location: Greece, Balkans
  • Software used: Rhino, Autocad, Illustrator, Photoshop

(more…)

Ilôt Poste Weiss, ZAC Châteaucreux à ST-ETIENNE in France by ecdm Architectes

Sunday, August 13th, 2017

Article source: ecdm Architectes

Contribute to a new polarity in the landscape 

Located across from the St. Etienne station on the Esplanade de France, the influence of the intervention at the heart of the BIA Châteaucreux is a link between neighborhoods and horizon lines, a low point in the topography of St. Etienne in front of a preferred route to the city center. Combined with the scale of the project and the symbolic value of the program, This unique location gives the project a special status in the construction of the city. The project subscribes to the contemporary idea of the construction of the city that leads to the creation of rhythms, of multipurpose spaces contributing to the realization of a less linear environment, able to evolve and mutate. The goal is to embed the large commercial component of the neighbourhood in a more complex urban dynamic, made of interlocking assemblies essential to any large and vibrant city. Thus, the project offers an open floor plan, initiating continuity and affiliations, creating links between polarity and panoramas, hills and plains, lower and upper town.

Image Courtesy © ecdm Architectes

  • Architects: ecdm Architectes
  • Project: Ilôt Poste Weiss, ZAC Châteaucreux à ST-ETIENNE
  • Location: ST-ETIENNE, France
  • Software used: Autocad, SketchUp, Rhino, Adobe CS

(more…)

Tower of Power in Vienna, Austria by göbl architektur ZT GmbH

Wednesday, August 9th, 2017

Article source: göbl architektur ZT GmbH

The Tower of Power, located in the Vienna Brigittenau district, is a public charging station for electric vehicles. Operated by the Wien Energie electrical company, it was conceived to be a teaching and research facility as well. It was built by the students of the BFI Wien vocational training institute together with leading firms in the mobility industry. Using different charging systems, the station provides electricity for four cars and four e-bikes at a time.

Image Courtesy © Bruno Klomfar

  • Architects: göbl architektur ZT GmbH
  • Project: Tower of Power
  • Location: Innstraße 27-29, 1200 Vienna, Austria
  • Photography: Bruno Klomfar
  • Software used: Rhino
  • Design Team: Lukas Göbl, Andrés Espana, Oliver Ulrich, Alexander Enz
  • Project Partners bfi Wien: Johann Gettinger, Gerald Lippitsch, Wilfried Ranegger, Roman Striok
  • Structural Framework Planning: Bollinger + Grohmann Ingenieure
  • Electrical Planning: Sikom Essra GmbH
  • Building Client: bfi Wien
  • Operator: Wien Energie
  • Construction start: 2014
  • Completion: 2017

(more…)

Liberty Lounge in Seoul, Korea by Simplex Architecture

Sunday, August 6th, 2017

Article source: Simplex Architecture

The site is located in an alley, a few blocks away from Dosandae-ro – a busy boulevard in Seoul’s Gangnam district. The area used to be a low-rise residential district in the past, but now rapidly transforming into a commercial district full of shops and restaurants. The existing building had a simple rectangular structure with a courtyard in the middle, using concrete blocks and blackened steel as a major finish material. The main interest in designing the building was to keep the existing materiality, yet to make enough alteration to accommodate the new program. The concrete block wall on the north was maintained in order to preserve the original materiality of the building, and the blackened steel was mainly used for the newly built walls.

Image Courtesy © Kyungsub Shin

  • Architects: Simplex Architecture
  • Project: Liberty Lounge
  • Location: 653-4, Shinsa-dong, Gangnam-gu, Seoul, Korea
  • Photography: Kyungsub Shin and Young Kim
  • Software used: RhinoAutoCad
  • Design Principals: Greg Chung Whan Park and  Sanghun Song
  • Visualization/ 3D: VIZE
  • Space Branding & Design: KMGD
  • Landscape Architect: Studio 101
  • Structural Engineer: Tomi Structure

(more…)

Old Town Residence in Baku, Azerbaijan by ÜberRaum Architects

Wednesday, July 5th, 2017

Article source: ÜberRaum Architects 

ÜberRaum Architects designed a full refurbishment of this Old Town Residence.  Converted to a high-end private house, the design features luxury materials including marble, hardwoods and onyx.

The new rooftop extension forms a double height dining room, and opens panoramic views from the terrace and living spaces, across the Caspian Sea and old town roofscape.

Image Courtesy © ÜberRaum Architects

  • Architects: ÜberRaum Architects
  • Project: Old Town Residence
  • Location: Baku, Azerbaijan
  • Software used: Rhino, 3DS Max, Adobe Photoshop, Microstation
  • Structural Engineer: Fluid Structures, London
  • Visualisations: FUMO Studio, London, UK
  • Surveyors: Ganter Interior, Waldkirch, Germany
  • Construction cost: £4 million
  • Size: 800m2
  • Date of completion: Winter 2018 (projected)

(more…)

Porta Nuova Building Milano, Italy by piuarch

Sunday, June 18th, 2017

Article source: piuarch

Like some sort of sinuous, white wave, the Porta Nuova Building fits in with the master plan for the urban redevelopment of the old railway station in Porta Nuova, Milan, situat­ed between Corso Como, Garibaldi Station, the Isola neighbourhood and Piazza della Re­pubblica. This huge structure extends over a distance of 140 metres to create a structure covering a total of 16,500 m² designed for holding offices and shops. This powerful and, at the same time, lightweight, white coloured, glazed building serves a fundamental “urban purpose”: it hinges together the existing city and the latest dynamics triggered off by the entire Porta Nuova project, falling in line with the heights of the old buildings and embrac­ing the square that is set higher level than the surrounding roads.

Image Courtesy © Andrea Martiradonna

  • Architects: piuarch
  • Project: Porta Nuova Building
  • Location: Piazza Gae Aulenti, 20124 Milano (Mi), Italy
  • Photography: Andrea Martiradonna
  • Software used: Autocad, 3dS Max, Rhino
  • Team leader: Gianni Mollo
  • Piuarch team: Yusuke Aizawa, Erica Cazzaniga, Yuji Kobayashi, Andres Mahdjoubian, Hirotaka Oishi, Antonio Pisanò, Claudia Savastano
  • Architectural construction design: Tekne S.p.a.
  • Structural design: MSC Associati S.r.l.
  • M & E design: Ariatta Ingegneria dei sistemi S.r.l.
  • Lanscape design: Land S.r.l.

(more…)

Trefoil Glass House in Vermont by J.Roc Design

Tuesday, June 13th, 2017

Article source: J.Roc Design

The Trefoil House inherited a pre-existing three-sided hearth and partial foundation, located on a rural sloped site in Stowe, Vermont. The house was reimagined using the hearth as a structural and narrative generator: The house is built out from its triangular core as three squares joined at the corners. The three-sided hearth is used as a central program driver, producing a continuous trefoil circulation loop around the perimeter of each square and providing a central point of orientation while allowing for the house to spread into the landscape. Public spaces are enclosed in glass, while private spaces are shielded with sculpted louvers to differentiate the rotationally symmetric plan. A 150 foot long curtainwall wraps continuously around six sides of the house. The trefoil circulation allows for an unbroken perceptual experience of the pristine site, but critically also allows for an entirely wheelchair accessible upper level in order to accommodate the client’s elderly parents and an aging-in-place philosophy.

Image Courtesy ©  J.Roc Design

  • Architects: J.Roc Design
  • Project: Trefoil Glass House
  • Location: Vermont, USA
  • Software used: Rhino
  • Contractor: Cypress Woodworks
  • Structural Engineer: Harris Structural Engineering

(more…)

Changbaishan Ski Jumps in Jilin Province, China by GRAFT GmbH

Sunday, June 4th, 2017

Article source: GRAFT GmbH

After two decades of infrastructural and urban development, China is now also expanding rapidly in the tourism sector. To promote faster growth, the Chinese government declared several “tourism formation zones”. One of these is the area around the spectacular Changbai volcano in the province Jilin, adjoining the border to North Korea. The region is dominated by vast forests that extend as far as Siberia. The permafrost between November and April makes the area a potential tourist mecca for winter sports.

Image Courtesy © GRAFT GmbH

  • Architects: GRAFT GmbH
  • Project: Changbaishan Ski Jumps
  • Location: Wangtiane, Changbai Mountain, Jilin Province, China
  • Software used: Rhino, Grasshopper
  • Client: Zhonghong Investment Co. Ltd
  • GFA: 88,000 m²
  • Year: 2006

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise