Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘Rhino’ Category

Hyundai Motorstudio Goyang in Seoul, South Korea by DMAA

Thursday, May 11th, 2017

Article source: DMAA 

Hyundai’s “Modern Premium” strategy – the concern’s definition of quality encompassing technology, functionality, design, comfort and sustainability – formed the basis for an invited architectural competition to find a correspondingly comprehensive design concept, which could be simultaneously applied to all of Hyundai’s spatially very diverse locations.

Image Courtesy © Katsuhisa Kida

  • Architects: DMAA
  • Project: Hyundai Motorstudio Goyang
  • Location: Seoul, South Korea
  • Photography: Katsuhisa Kida and Raphael Olivier
  • Software used: Bentley Microstation, Rhino, Grasshopper, McNeel Rhino, Karamba3d.com for Grasshopper, Octopus for Grasshopper, Dlubal RStab & RFEM, Adobe Illustrator & InDesign, Nemetschek Allplan
  • Project team:Michael Lohmann, Diogo Teixeira, Christian Schrepfer, Gerhard Gölles, Win Man, Christian Groß, Florian Schafschetzy, Bogdan Hambasan, Toni Nachev
  • Managing Partner: Martin Josst
  • Project manager: Sebastian Brunke
  • Construction management: Hyundai Architects & Engineers Associates
  • Project controlling: Hyundai Architects & Engineers Associates
  • General contractor: Hyundai Engineering & Construction

(more…)

Micr-O in Hangzhou, China by Superimpose

Friday, April 21st, 2017

Article source: Superimpose

Inside the rural Tai Yang Valley, West of Hangzhou, the Sun Commune is a local initiative raising awareness of sustainable farming and promoting healthy living and outdoor activities for the increasing urbanization of China.

Within the sun commune, Superimpose Architecture Studio designed MICR-O to be a learning platform for city dwellers.

Image Courtesy © Marc Goodwin

  • Architects: Superimpose (Carolyn Leung, Ben de Lange, Ruben Bergambagt, Mika Woll)
  • Project: Micr-O
  • Location: Tai Yang Valley, Sun Commune, Lin’an, Hangzhou, China
  • Photography: Marc Goodwin
  • Software used: Rhino, Grasshopper and Bentley Microstation
  • Client: Sun Commune
  • Site Area: 2800 sqm
  • GFA: 243 sqm

(more…)

Ogden Centre in Durham, England by Studio Libeskind

Friday, March 31st, 2017

Article source: Studio Libeskind 

Durham University has opened its new £11.5 million Ogden Centre for Fundamental Physics designed by Studio Libeskind (New York). Durham University is one of the world’s leading institutions in cosmology and space science and it is hoped that the new Ogden Centre building will further cement this position. The new Centre will accommodate the rapid growth and academic success of Durham’s research into fundamental physics, enabling it to maintain its leading global position in the decades ahead.

Image Courtesy © Hufton+Crow

  • Architects: Studio Libeskind
  • Project: Ogden Centre
  • Location: Durham, England
  • Photography: Hufton+Crow
  • Software used: Autocad, Rhino
  • Owner: Durham University
  • Architect of Record: Garbers & James (London)
  • General Contractor: Interserve PLC
  • Structural engineer: ARUP (Newcastle)
  • Acoustical engineer: ARUP (Newcastle)
  • Electrical engineer: ARUP (Newcastle)

(more…)

Rock Creek House in Washington D.C. by NADAAA

Saturday, March 25th, 2017

Article source: NADAAA 

The Rock Creek House is an adaptive re-use project of a 1920’s brick structure that was originally composed of two floors, with a mechanical basement and attic. This adaptation leverages the robustness of the existing structure to capture the attic and basement to double the house’s size, while expanding its functions into the landscape.

Image Courtesy © John Horner

  • Architects: NADAAA
  • Project: Rock Creek House
  • Location: Washington D.C., USA
  • Photography: John Horner
  • Software used: Autocad, Rhino
  • Principals: Nader Tehrani; Katherine Faulkner, AIA
  • Project Manager: Harry Lowd
  • Project team: Sarah Dunbar, Remon Alberts, John Houser, Stephen Saude, Jonathan Palazzolo, Lisa Lostritto, Parke Macdowell, David Richmond, Dane Assmusen, Ghazal Abbasy-Asbagh,  Mehdi Alibakhshian, Sina Mesdaghi, Tom Beresford, Dan Gallagher
  • Structural Engineer: SGH
  • Mechanical Engineer: Allied Consulting Engineering

(more…)

Eiermuseum in Winden am See, Austria by gaupenraub+/-

Friday, March 24th, 2017

Article source: gaupenraub+/- 

The new building is developed more like an annex than as a singular object – its appearance is more linked to its place of location than to its function.

The existing vegetation at the site are only trees without any bushes so there is a horizontal level of about two meters free-view on the whole open-air-museum which we didn´t want to disturb with our work.

Finaly the clients received a showcase-extension on these groundfloor forming a new open public yard together with the existing buildings.

Image Courtesy © Patricia Weisskirchner

  • Architects: gaupenraub+/- (Alexander Hagner, Ulrike Schartner)
  • Project: Eiermuseum
  • Location: Gritsch Mühle 1, 7092 Winden am See, Austria
  • Photography: Patricia Weisskirchner, Abend Alexander, Anja Löffler, Birgit Dejaco, Aneta Klaus
  • Software used: Autocad und Rhino-3d
  • Client: Waltraud Bertoni, Wander Bertoni
  • Assistance: Anja Löffler
  • Structural Consultant: werkraum wien (DI Peter Bauer)
  • Site Area: 13.600 m²
  • Floor Area: 180 m²

(more…)

Saltholmsgade in Aarhus, Denmark by WE architecture and JWH arkitekter

Tuesday, March 14th, 2017

Article source: WE architecture

WE architecture have won a new social housing competition, consisting of 38 apartments, in Saltholmsgade, Aarhus. The proposal has been made in collaboration with the housing organization Ringgaarden and JWH Arkitekter.

The project interprets the traditional historical city houses along Hjortensgade as modern, social and green communities. Communal features are places on the roof-garden from where residents can have an overview of Aarhus.

Image Courtesy © WE architecture

  • Architects: WE architecture and JWH arkitekter
  • Project: Saltholmsgade
  • Location: Aarhus, Denmark
  • Software used: Rhino 3d, V-ray, Photoshop, Illustrator
  • Client: Ringgaarden (Aarhus Kommune)
  • Team: Marc Jay, Julie Schmidt-Nielsen, Barbara Drud Henningsen, Corrado Galasso, Àngels García, Alex Pavel, Alicja Szczęśniak, Josefine Rita Vain Hansen
  • Collaborator: JWH Arkitekter
  • Size: 3500 m2
  • Year: 2016

(more…)

ICE Krakow Convention Centre in Poland by Ingarden & Ewý Architects

Saturday, February 25th, 2017

Article source: Ingarden & Ewý Architects

ICE Kraków Congress Centre is a modern, world-class venue dedicated to culture – music, opera, ballet, theatre – and congresses. Designed at the highest standards of acoustics and mechanics. Besides the three main halls with 1915, 600, and 300 seats, the shell holds a multifunctional conference space of 550m2. ICE Kraków stands in the most prestigious location in Poland: opposite Wawel Castle, a location that influenced main design decisions. Hiding a multi-story foyer open to a panorama of Kraków, the Vistula embankment façade is spectacularly transparent. The outer shell combines glass, ceramics, and aluminium, with colours ceramic tiles reflecting those of the interior: red of the Auditorium Hall, graphite of Theatre Hall, white of the foyer, and the silvery aluminum used for the roof.

Image Courtesy © Krzysztof Ingarden

  • Architects: Ingarden & Ewý Architects
  • Project: ICE Krakow Convention Centre
  • Location: Krakow, Poland
  • Photography: Krzysztof Ingarden
  • Software used: Autocad and Rhino
  • Client: Krakow Municipal Office
  • Design consultant: Arata Isozaki & Associates (AIA)
  • Cooperating architects: KKM Kozień Architekci, K3 Architekci
  • Structural design: Project Service
  • HVAC: ARUP
  • Acoustics: ARUP Acoustics  – Ove Arup & Partners International Ltd, Raf Orlowski (chief consultant), Construction supervision and testing: Raf Orlowski,  Ramboll Acoustics
  • General contractor: Budimex SA and Ferrovial Agroman SA
  • Operator: Krakow Festival Office

(more…)

New station and City Hall in Växjö, Sweden by White Arkitekter

Wednesday, February 15th, 2017

Article source: White Arkitekter

With its proposal “Under one roof” White Arkitekter won the design competition for a new station and City Hall in the southern Swedish city of Växjö. As the motto suggests, the building gathers several functions in one volume and connects the city’s different parts. This new ‘living room’ is open, welcoming everyone from teenage girls and senior citizens to municipal employees and visitors. The building also creates a new silhouette in the city.

One of the entrances to Växjö’s new station and City Hall building, Image Courtesy © Tegmark

  • Architects: White Arkitekter
  • Project: New station and City Hall
  • Location: Växjö, Sweden
  • Photography: Tegmark
  • Software used: Rhino, Autocad

(more…)

“XTRA’s Herman Miller Shop-in-Shop” in Marina Square, Singapore by PRODUCE WORKSHOP

Wednesday, February 8th, 2017

Article source: PRODUCE WORKSHOP

The new Herman Miller Shop-in-Shop at XTRA’s new flagship store at Marina Square, Singapore, is a massive and intriguing structure.

Occupying a 20m long by 7m wide space, the continuous surface stretches across the entire site like a sail of tensile fabric, leading the viewer from the low 3m entrance to the lofty 8m glass curtain wall at the other end. And yet, this structure is made of plywood!

Image Courtesy © PRODUCE WORKSHOP & XTRA DESIGNS

  • Architects: PRODUCE WORKSHOP
  • Project: XTRA’s Herman Miller Shop-in-Shop
  • Location: 6 Raffles Boulevard, #02-48 Marina Square, Singapore 039594
  • Photography: Edward Hendricks, CI&A Photography
  • Software used: Rhino
  • Client: XTRA Designs
  • Project Lead: PRODUCE WORKSHOP
  • Lead Designer:  PAN Yicheng
  • Other Project Team Members: LOH Jian Hao, Jay; Don YAP; Stanley TAN; Daniel CHIA; CHUA Hong Zhi; Chantal TAN; TEO Xiao Wei
  • Acoustic Consultant and Supply of Invisible Speakers: AOE Pte Ltd
  • Project Construction Duration:  12 weeks
  • Total Floor Area (Sqm):  842 sqm
  • Project Completion:  October 2016

(more…)

The Paradise of Color in Beijing, China by Atelier Alter Inc.

Tuesday, January 31st, 2017

Article source: Atelier Alter Inc. 

No.12 Middle School is one of the best schools in Beijing. There is a strong need from the neighborhood to have the School incorporate kindergarten education in their curriculum. The kindergarten of the school strives for building the best school of the neighborhood, and the architecture of it reflects its ambition. On top of that, the architecture aims for shaping a unique character for the school while enlivening the area of the city.

Image Courtesy © Atelier Alter Inc.

  • Architects: Atelier Alter Inc.
  • Project: The Paradise of Color
  • Location: Fengtai, Beijing, China
  • Software used: Rhino
  • Client: Beijing No.12 Kindergarten
  • Chief Designer: Xiaojun Bu, Yingfan Zhang
  • Design Team: Xiaojun Bu, Yingfan Zhang, Dehu Du, Zhenwei Li
  • Cost: $864,000
  • Area: 4200 M2
  • Year: 2016

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy