Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘Rhino’ Category

Custore Pavilion in Warsaw, Poland by Anna Dobek + Mateusz Wojcicki

Saturday, May 11th, 2013

Article source: Anna Dobek + Mateusz Wojcicki

Custore is an experimental project of exhibition pavilion that explores the areas of parametric architecture, used for the commercial market. In this project we had to deal not only with the aesthetic issues of computer-generated sculptural forms, but also with practical problems associated with the execution of the project inside a commercial building, and – most importantly – with the real clash of artistic forms and commercial market guidelines.

Image courtesy Paulina Sasinowska, Anna Dobek, Mateusz Wojcicki 

  • Architects: Anna Dobek + Mateusz Wojcicki
  • Project: Custore Pavilion
  • Location: Złote Tarasy shopping centre , Warsaw, Poland 
  • Photography: Paulina Sasinowska (smileupyourself), Anna Dobek, Mateusz Wojcicki
  • Client: Circus Digitalis
  • Visualizations: Anna Dobek, Mateusz Wojcicki
  • Year of project/construction: 2012/2013 
  • Area: 19.8 m2
  • Software used:  Rhino 4 + Grasshopper + AutoCAD

Collider Activity Center in Sophia, Bulgaria by Tom Wiscombe Design

Saturday, May 11th, 2013

Article source: Tom Wiscombe Design

This design aspires to make Walltopia into a 21st brand center as well as a destination for sports and recreation. Our belief is that this cannot be achieved without re-thinking the status of building as a neutral container of active furnishings in favor of building as active and distinct. Successful contemporary brand centers create a new and unexpected world, something that exceeds a collection of wares.

Image courtesy Tom Wiscombe Design 

  • Architects: Tom Wiscombe Design
  • Project: Collider Activity Center
  • Location: Sophia, Bulgaria
  • Client: Walltopia Ltd.
  • Software used: Maya, Rhino, and ZBrush

The Slabs – Italian Pavilion Expo 2015 in Milan, Italy by MenoMenoPiu Architects + BE.ST Architect

Saturday, May 11th, 2013

Article source: MenoMenoPiu Architects + BE.ST Architect

Our proposal for the Italian Pavilion at the Milan 2015 Expo is a light cage where the technical innovation is embedded within the structure: revolutionary glass columns sustain traditional  slabs clad in marble. The building is simple and elegant in its structural system. Marble and glass are intertwined expressing the Italian architectural tradition of proportion and elegance.

Nature makes its way through the thin marble: tress are allowed to grow tall through holes in the slabs, recalling the central role of nature in a healthy feeding culture. These holes let the light from above reach the ground level where the covered plaza stands. The latter is trimmed by a thin water layer which creates small “islands” and a mirror-like surface. Water and shadow cool down the temperature of the plaza so offering a shelter from the sunny space before the circular pond at the end of the Cardo.

Image courtesy MenoMenoPiu Architects + BE.ST Architect 

  • Architects: MenoMenoPiu Architects + BE.ST Architect
  • Project: The Slabs – Italian Pavilion Expo 2015
  • Location: Milan, Italy
  • Project Team: MenoMenoPiu Architects – Rocco Valantines, Mario Emanuele Salini, Marco Lavit Nicora, Paolo Carignano, Alessandro Balducci
  • Project Team: BE.ST Architect – Stefano Belingardi Clusoni
  • Software used: 

    2d Autocad
    3d Rhinoceros
    Rendering 3ds max
    Post Production Photoshop

Udbetaling Danmark Holstebro in Hostrupsvej, denmark by CEBRA

Tuesday, May 7th, 2013

Article source: CEBRA

The new domicile for public authority Udbetaling Danmark (UDK) in Holstebro manages a series of vital social services, such as state pension and maternity pay, for the entire region of Midwestern Denmark. The building gathers employees from several municipalities in one new administration building, which has to handle and ensure a centralized and efficient service for the citizens.

Image Courtesy © Mikkel Frost

  • Architects: CEBRA
  • Project: Udbetaling Danmark Holstebro 
  • Location: Hostrupsvej, Holstebro, denmark
  • Photography: Mikkel Frost
  • Commission: Public
  • Type: Turn-key contract
  • Category: Office
  • Client: ATP Ejendommea/s
  • Year: 2011 – 2012, inaugurated October 1st 2012
  • Purpose: Office building and citizen service center
  • Size: 4.600 m²
  • Budget: DKK 77m/€ 10,32m excl. VAT
  • Prize: Competition 1st prize
  • Energy class: Low energy class standard 2015
  • Turn-key contractor: Sjælsø
  • Engineers: Orbicon, Bent Moesby

(more…)

Rising Cairo in Egypt by Stefan Al Architects

Wednesday, May 1st, 2013

Article source: Stefan Al Architects

Reviving the Vision

One hundred fifty years ago, Khedive Ismail imagined a progressive urban scheme for Cairo that brought the city to the forefront of the world. This projects attempts to revive his vision in a current way. It brings back the once exciting landscape of Azbakia Garden, including a lake, artificial hills, thousands of lights, and spaces for musical performances. A spectacular Opera House and a range of artistic spaces offer the city cultural delights. New transportation structures, underground parking, a tramway, and pleasant pedestrian spaces allow for convenient and efficient access. Finally, contemporary architecture and high-rises lend an image to the area that rivals with any world-class city.

Image Courtesy © Stefan Al and Tarek Abou-Zekry

  • Architects: Stefan Al Architects
  • Project: Rising Cairo
  • Location: Cairo, Egypt
  • Software used: Rhino

(more…)

Urban Collage in Champigny-sur-Marne, France by Maison Edouard François

Friday, April 26th, 2013

Article source: Maison Edouard François

At Champigny-sur-Marne, respect of the context and the refusal to interpret it led us to take a unique position. The site is a grand ensemble that was built in the 1970’s : a large zone of housing filled with towers and multi-story housing blocks near the old town center. The program asked for an urban renewal plan based on a new town center with shops and housing.

Image Courtesy © Paul Raftery

  • Architects: Maison Edouard François
  • Project: Urban Collage
  • Location: Champigny-sur-Marne, France
  • Photography: Paul Raftery
  • Software used: AutoCAD, Rhino, 3DS Max and Adobe Creative Suite

(more…)

Museum And Educational Center in Moscow, Russia by 3XN

Wednesday, April 24th, 2013

Article source: 3XN

The intent of the new Museum & Educational Centre (MEC) is to be a meaningful building beyond its iconic form.  Through both an internal and external architectural expression of flexibility, it recognizes that architecture shapes behavior.  In that regard, the new MEC is about connecting with people, while opening up the world of science, technology, innovation and Russia’s extraordinary achievements in these domains. As technology develops and we enter deeper into the 21st century, the convergence of Science and Art becomes even more relevant in our everyday interactions. Today’s society seeks ways that Science and Mathematics can be viewed as approachable disciplines, in order to understand the full potential of technology, and its applications in making our world a better place.  The new MEC will be a gateway to this world, challenging and evolving visitors’ perception of science and technology.

Image Courtesy 3XN

  • Architects: 3XN
  • Project: Museum And Educational Center
  • Location: Moscow, Russia
  • Local Architect: Asadov Architectural Studio
  • Engineer: BuroHappold
  • Software used: Rhino is the primary software for designing this project. In addition architects used Grasshopper which allows generative/parametric 3D-models for Rhino. During the sketch phase Autodesk 3ds Max was also used.

(more…)

The Upper Room in Washington, DC by Studio Twenty Seven Architecture

Tuesday, April 9th, 2013

Article source: Studio Twenty Seven Architecture

Located in the upper room of an ambiguous row house along a typical street within the anonymous grid of a Washington DC neighborhood, the aspiration is a micro-expression of modern space and life as spectacle. The program takes a 650 square foot floor space and designs a master bedroom suite including bed area, closet, reading nook, and bathroom. To do this, all interior walls were removed to free this turn-of-the-century home’s compartmentalized space.

Bedroom looking towards the bathroom : Image Courtesy © Hoachlander Davis Photography 

Pharmacophore in New York by Harrison Atelier

Saturday, April 6th, 2013

Article source: Harrison Atelier

For Pharmacophore: Architectural Placebo, a design-dance installation at the Storefront for Art and Architecture in New York in December 2011, Harrison Atelier (HAt) designed a pharmaceutical-cultural landscape which included a network of polyurethane inflatables lodged within a glazed and steel seating structure recalling both pharmaceutical company facade and medical waiting room. The audience sat within this framework, apposed to the back-lit glass and resting against the inflatables.

Image Courtesy Harrison Atelier: Performance photos

  • Architects: Harrison Atelier
  • Project: Pharmacophore
  • Location: New York
  • Commissioned by: Storefront for Art and Architecture, New York City
  • Date: Nov. 22−Dec. 8, 2011
  • Design: Seth and Ariane Harrison, Harrison Atelier (HAt)
  • Choreography: Silas Riener
  • Lighting: Aaron Copp and Nick Houfek
  • Music Composition and Performance: Loren Dempster
  • Performers: Rashaun Mitchell, Silas Riener, Jamie Scott and Melissa Toogood
  • Software used: Rhino, Maya and Maxwell for renders and fabrication drawings

(more…)

Villa B in Blankenheim, Germany by Schneider+Schumacher

Thursday, April 4th, 2013

Article source: Schneider+Schumacher

In 2010, an architectural and landscape limited competition was launched by the municipality of Blankenheim, together with the Regionale 2010 Agentur. It resulted in schneider+schumacher winning first prize with their finely judged answer to the competition brief. This asked for suggestions as to how the former Roman manor – the Villa Rustica – might once again be made visible to the public. Taking up this challenge as their point of departure, the architects have now enhanced the Eifel region with a decidedly sculptural, walk-in installation.

Image Courtesy © Joerg Hempel 

  • Architects: Schneider+Schumacher
  • Project: Villa B
  • Location: Blankenheim, Germany
  • Photography: Joerg Hempel
  • Competition stage: 2010
  • Planning stage: April 2011 – November 2011
  • Tender stage: September 2011
  • Construction to completion: November 2011 – July 2012
  • Client: Municipality of Blankenheim
  • Design: A
  • Design (free text): in collaboration with Landscape architects GTL
  • Project architects: Michael Schumacher, Nina Delius
  • Project manager: Nina Delius
  • Construction management: A, B
  • Project management advertiser: Udo Hanrieder
  • Team: Nina Delius, Stefanie Fischer, Udo Hanrieder, Qiang Xu
  • Gross floor area (BGF): 227,6 m² (Portikus)
  • Gross volume (BRI): ca. 1.250 m³
  • Site area: 19.680 m²
  • Software used: Rhino
GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy