Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘Rhino’ Category

“XTRA’s Herman Miller Shop-in-Shop” in Marina Square, Singapore by PRODUCE WORKSHOP

Wednesday, February 8th, 2017

Article source: PRODUCE WORKSHOP

The new Herman Miller Shop-in-Shop at XTRA’s new flagship store at Marina Square, Singapore, is a massive and intriguing structure.

Occupying a 20m long by 7m wide space, the continuous surface stretches across the entire site like a sail of tensile fabric, leading the viewer from the low 3m entrance to the lofty 8m glass curtain wall at the other end. And yet, this structure is made of plywood!

Image Courtesy © PRODUCE WORKSHOP & XTRA DESIGNS

  • Architects: PRODUCE WORKSHOP
  • Project: XTRA’s Herman Miller Shop-in-Shop
  • Location: 6 Raffles Boulevard, #02-48 Marina Square, Singapore 039594
  • Photography: Edward Hendricks, CI&A Photography
  • Software used: Rhino
  • Client: XTRA Designs
  • Project Lead: PRODUCE WORKSHOP
  • Lead Designer:  PAN Yicheng
  • Other Project Team Members: LOH Jian Hao, Jay; Don YAP; Stanley TAN; Daniel CHIA; CHUA Hong Zhi; Chantal TAN; TEO Xiao Wei
  • Acoustic Consultant and Supply of Invisible Speakers: AOE Pte Ltd
  • Project Construction Duration:  12 weeks
  • Total Floor Area (Sqm):  842 sqm
  • Project Completion:  October 2016

(more…)

The Paradise of Color in Beijing, China by Atelier Alter Inc.

Tuesday, January 31st, 2017

Article source: Atelier Alter Inc. 

No.12 Middle School is one of the best schools in Beijing. There is a strong need from the neighborhood to have the School incorporate kindergarten education in their curriculum. The kindergarten of the school strives for building the best school of the neighborhood, and the architecture of it reflects its ambition. On top of that, the architecture aims for shaping a unique character for the school while enlivening the area of the city.

Image Courtesy © Atelier Alter Inc.

  • Architects: Atelier Alter Inc.
  • Project: The Paradise of Color
  • Location: Fengtai, Beijing, China
  • Software used: Rhino
  • Client: Beijing No.12 Kindergarten
  • Chief Designer: Xiaojun Bu, Yingfan Zhang
  • Design Team: Xiaojun Bu, Yingfan Zhang, Dehu Du, Zhenwei Li
  • Cost: $864,000
  • Area: 4200 M2
  • Year: 2016

(more…)

Public Swimming Pool (Aquatic Center) in Djedeida, Tunisia by Philippe Barriere Collective (PB+Co)

Wednesday, January 25th, 2017

Article source: v2com

The 1000m2 aquatic complex includes a swimming pool, a hamman, a health club, and an organic cafe. It is an attractive and easily accessible center dedicated to bathing, swimming, and exercising, with flexible hours. It is also a place to relax and socialize with friends, to meet for informal meals and healthy snacks, play, and sun bathe.

Ancillary sports amenities adjoin the aquatic complex and encourage diverse sport practices and games in the middle of the rural park (football and handball fields with tennis courts, jogging, strolling, basketball).

Pool solarium opening to the central park and botanical garden, Image Courtesy © Ezzine Abderrahmen

  • Architects: Philippe Barriere Collective (PB+Co)
  • Project: Public Swimming Pool (Aquatic Center)
  • Location: Domaine de la Colline aux Oliviers – City of Jedaida. Manouba Governorate – Tunisia
  • Graphic Artist: Ezzine Abderrahmen.
  • Engineering Software: RhinoVAULT – Designing funicular form in Rhinoceros (Block Research Group BRG).
  • Client: Tunisian Republic, Manouba Governorate, Delegation of Jedaida.
  • Team: Philippe Barriere Collective (PB+Co), Adnen Ben Tanfous (Associate Partner), Aboudou Azize, Olawolé Marcos, Vicky Tessier, Samir Issad, Yosri Boukadida, David Boisseau, Wael Ben Mansour.
  • Private Investor : Société de promotion immobilière, Le Mont Fleury Groupe Bayahi.
  • Engineer: Tarek Ghorbel, Structural Engineer, SOGEP Batiment, Tunisia.
  • Date: 2016 – present

(more…)

Liepāja Thermal Bath in Latvia by Steven Christensen Architecture

Tuesday, January 24th, 2017

Article source: v2com

Steven Christensen Architecture of Santa Monica, California has been named a winner in the first annual AAP American Architecture Prize, which recognizes the most outstanding architecture worldwide.

The design for Liepāja Thermal Bath and Hotel originates from a keen interest in the formal associations of the dome throughout architectural history, and more precisely, its role within the typology of the public bath.

South Elevation, Image Courtesy © Steven Christensen Architecture

  • Architects: Steven Christensen Architecture
  • Project: Liepāja Thermal Bath
  • Location: Liepāja, Latvia
  • Software used: Rhino, Vray, and Photoshop
  • Team: Steven Christensen (Principal), Devon Montminy, Cori Gunderson, Ingrid Lao
  • Status: Competition Entry

(more…)

Mahmud Qabadu Mosque in Djedeida, Tunisia by Philippe Barriere Collective (PB+Co)

Tuesday, January 24th, 2017

Article source: v2com

The mosque has been designed to become a religious and urban landmark playing a central role within the rural.

It is positioned at the center of the two-major axis of the urban development, joining the rural park with the main commercial artery and the two large urban pedestrian plazas (one with shops, the other without).

This privileged setting signifies unity and centrality, reflecting the role played by Islam in everyday life.

View from main street, Image Courtesy © Abderrahmen Ezzine

  • Architects: Philippe Barriere Collective (PB+Co)
  • Project: Mahmud Qabadu Mosque
  • Location: “La Colline aux Oliviers” – City of Jedaida , Tunisia
  • Graphic Designer: Abderrahmen Ezzine
  • Software used: RhinoVAULT – Designing funicular form in Rhinoceros (Block Research Group BRG)
  • Client: Tunisian Republic, Manouba Governorate, Delegation of Jedaida
  • Team: Philippe Barriere Collective (PB+Co), Adnen Ben Tanfous (Associate Partner), Samir Assad, Yosri Boukadida, Vicky Tessier, Lucie Riedweg, David Boisseau, Wael Ben Mansour
  • Private Investor: Société de promotion immobilière Le Mont Fleury Groupe Bayahi
  • Engineer: Tarek Ghorbel, Structural Engineer, SOGEP Batiment, Tunisia
  • Date: 2016-2017

(more…)

Ambient Tower Dubai- Thyssenkrupp by ZERAFA ARCHITECTURE STUDIO

Friday, January 20th, 2017

Article source: ZERAFA ARCHITECTURE STUDIO

Za’abeel Park has been designed to showcase Dubai’s status as a regional center for the development of high-technology and IT industries through a unique mix of educational and recreational facilities. The development of these facilities within a large scale garden-park setting has created a multi-faceted urban space within the city center for both residents and visitors alike. This urban idea is fundamental to the “new face of Dubai” and the future development of the city within an international context. Within this spirit, the proposed “Emblem” tower for Za’abeel Park should be expressive of the confluence of these regional ideas, energy, and culture which define the modern city with an underlying emotional reference to a more universal iconography.

Image Courtesy © ZERAFA ARCHITECTURE STUDIO

  • Architects: ZERAFA ARCHITECTURE STUDIO
  • Project: Ambient Tower Dubai- Thyssenkrupp
  • Location: Dubai, UAE
  • Software used: Autocad, Rhino, V-Ray
  • Client: Dubai Municipality
  • Joint Venture Architect: Gregory T Waugh, AIA
  • Design Team: Jason Zerafa, Joaquin Boldrini, , Pablo Zamorano, Luis E. Carmona, Katherine Moya.
  • Structural Consultant: Gilsanz Murray Steficek LLP.
  • Structural Design Team: Ramon Gilsanz, Jessica Mandrick
  • Mechanical Consultant: Consentini
  • Mechanical Design Team: Mike Maybaum, David Leo.
  • Size: 7238 sm.
  • Status: International Competition Proposal.

(more…)

Social Housing “Colline aux Oliviers” in Tunis, Tunisia by Philippe Barriere Collective (PB+Co)

Wednesday, January 18th, 2017

Article source: v2com

This semi-rural/semi-urban new alternative development of 30 hectares is located in the governorate of Manouba on a hill near the Medjerda river on the South West edge of Jedeida city limits. Its eco-friendly planning design preserves and utilizes an existing olive grove estate, by placing small individual pavilions for collective housing and service facilities within its 4 475 existing salvaged olive trees and by planting tall sized trees plus a wild botanical garden for more local bio-diversity.

Social Housing Unit with Cultural Center on the ground floor and on the roof top, Image Courtesy © Abderhrrahman Ezzine

Social Housing Unit with Cultural Center on the ground floor and on the roof top, Image Courtesy © Abderhrrahman Ezzine

  • Architects: Philippe Barriere Collective (PB+Co)
  • Project: Social Housing “Colline aux Oliviers”
  • Location: La colline aux Oliviers, City of Jedaida Governorat of Manouba, Tunis, Tunisia
  • Graphic Artist: Ezzine Abderrahmen
  • Engineering Software: RhinoVAULT – Designing funicular form in Rhinoceros (Block Research Group BRG)
  • Client: Tunisian republic, Governorat of Manouba, Delegation of Jedaida
  • Team: Philippe Barriere Collective (PB+Co), Adnen Ben Tanfous (Associate Partner), Vicky Tessier, Azza Mezghani, Aboudou Azize Olawolé Marcos, Ibrahim Tameur Abbassi, Tania Paula Garza, Lucie Riedweg, Yosri Boukadida, Wael Ben Mansour
  • Real estate development company: Le Mont Fleury Groupe Bayahi
  • Engineer: Tarek Ghorbel, Structural Engineer, SOGEP Batiment, Tunisia
  • Date: 2016-2017

(more…)

A/D/O in Greenpoint, Brooklyn by nARCHITECTS

Wednesday, January 18th, 2017

Article source: nARCHITECTS

A/D/O, the new design space in Greenpoint, Brooklyn founded by MINI, has completed construction, and will open to the public following the holiday season. Designed by Brooklyn based nARCHITECTS – the award-winning firm, founded by Principals Eric Bunge and Mimi Hoang, that was behind New York City’s first micro-unit building – A/D/O will provide a groundbreaking new kind of space for designers.

Image Courtesy © A/D/O & nARCHITECTS, by Matthew Carbone

Image Courtesy © A/D/O & nARCHITECTS, by Matthew Carbone

  • Architects: nARCHITECTS
  • Project: A/D/O
  • Location: Greenpoint, Brooklyn, New York, USA
  • Photography: Matthew Carbone
  • Software used: Rhino and Autocad
  • Design Team: Credits: Eric Bunge, Mimi Hoang (Principals); Ammr Vandal (Associate Principal), Amanda Morgan (Associate), Kyong Kim, Thomas Heltzel, David Mora, Daniel Katebini-Stengel, Gabrielle Marcoux, Jin Jin Chiu, Georgia Williams, Zach Walters, Brian Chen, Liwei Wang, Geraldine Vargas, Grisha Enikolopov
  • Structural Engineer: Simpson Gumpertz & Heger
  • MEP Engineer: OLA Consulting Engineers
  • Civil Engineer: AKRF
  • Lighting Designer: Lumen Architecture, PLLC
  • Additional Furnishings and Design Consulting: HUXHUX
  • Code Consultant: Jack Callahan Consulting
  • Kitchen Consultant: Jacobs Doland Beer
  • Construction Manager/General Contractor: Barrett Builders

(more…)

Light Box in Los Angeles, California by ANX / Aaron Neubert Architects, Inc.

Wednesday, January 18th, 2017

Article source: ANX / Aaron Neubert Architects, Inc. 

On a gritty stretch of Venice Boulevard in Los Angeles, the PSPMLA office sits on a previously vacant 2,500 sf infill commercial parcel. Dubbed the “Light Box” for its simple geometry slotted in acknowledgement of the natural solar conditions, the 2,200 sf office for a boutique property management firm discretely slips into the streetscape of tightly packed auto body shops, neon sign fabricators, digital printers, and various light commercial businesses. The design expands upon the urban texture of the street, while also carving out a bright, naturally illuminated respite for the office staff and their clientele.

Image Courtesy © Brian Thomas Jones

Image Courtesy © Brian Thomas Jones

  • Architects: ANX / Aaron Neubert Architects, Inc.
  • Project: Light Box
  • Location: Los Angeles, California, USA
  • Photography: Brian Thomas Jones
  • Software used: Rhino
  • Project Team: Aaron Neubert (Principal), David Chong (Project Architect), Jeremy Limsenben, Xiran Zhang
  • Structural Engineer: Gordon Polon Consulting Engineers
  • General Contractor: Bulson
  • Steel Fabrication: CWI/Fred Vasquez
  • Millwork Fabrication: Dan Taron and Bulson

(more…)

Addirriyah Contemporary Art Center in Saudi Arabia by Schiattarella Associati

Thursday, January 5th, 2017

Article source: Schiattarella Associati

The Rome-based architectural office Schiattarella Associati was awarded twice: “Concept Winner” at this year’s ICONIC AWARDS and Honorable Mention at the AAP 2016 for the Addiriyah Contemporary Art Center project in Saudi Arabia.

The ICONIC AWARDS, a design competition under the aegis of the German Design Council, are held annually to recognize outstanding architectural projects and design products. Amongst media partners in 2016 competition, Atrium, Dezeen, World-architets.com.

Image Courtesy © Schiattarella Associati

Image Courtesy © Schiattarella Associati

  • Architects: Schiattarella Associati
  • Project: Addirriyah Contemporary Art Center
  • Location: Addirriyah, Saudi Arabia
  • Software used: Autodesk Revit, Autocad and Rhino
  • Client: Arriyadh Development Authority
  • Year: 2015-2016

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley:YII2017
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise