Open side-bar Menu

Archive for the ‘School’ Category

The Ecole du Chêne in France by Pierre Vurpas et Associés Architectes

Friday, July 18th, 2014

Article source: Pierre Vurpas et Associés Architectes

The project is situated in the town of Fleurieux sur l’Arbresle, in the Rhône region of France, on a former wine-producing estate: The Domaine du Chêne. The undulating terrain, with its swathes of majestic trees, overlooks the Monts du Lyonnais hills and offers breathtaking views as well as an advantageous southern aspect. The chateau, formerly a bourgeois residence, takes centre stage at the very heart of the grounds.

Image Courtesy © Studio Erick SAILLET

Image Courtesy © Studio Erick SAILLET

  • Architects: Pierre Vurpas et Associés Architectes
  • Project: The Ecole du Chêne
  • Location: France
  • Photography: Studio Erick SAILLET
  • Project Management Assistance- Operations Supervisor: Amome Conseil
  • Project Management Assistance:  NP Conseil
  • Economist: Pierre VURPAS et Associés Architectes
  • Structural engineering: ADIS Ingéniérie
Image Courtesy © Studio Erick SAILLET

Image Courtesy © Studio Erick SAILLET

  • Fluid engineering: HELAIR Ingéniérie
  • Quality and Environment engineering: LI SUN Environnement
  • Building control: Alpes Controles
  • Health and Safety coordinator: Dekra
  • Cost of work: €3.5 million ex. VAT
  • Surface area: 3,030m2 of which 1,806m2 new build + 1,224m2 renovated
  • Delivery date: July 2013



Tuesday, July 15th, 2014

Article source: Pfp architekten bda

The new school of Piazza delle Erbe is part of the Urban Renewal Programme of Porta Soprana and San Donato in the historic center of Genoa. The school rises on the urban voids caused by the bombing which destroyed some monumental buildings and homes in the entire area between via di Porta Soprana and Mezzagalera alley. The new building is composed of several floors and will accommodate just under 500 children of the primary and secondary school. In the uppers floors are located the classrooms, whereas in the ground floor there are the secretariat, the canteen and a music room. The outdoor areas are obtained on the terrace, which opens on a breathtaking view of the city.

Image Courtesy © Anna Positano

Image Courtesy © Anna Positano

  • Architects: Pfp architekten bda
  • Photographers: Anna Positano, Andrea Bosio
  • Competition: 1996_1st prize
  • Beginning of construction: 2010
  • End of construction: 2014
  • Client: Comune di Genova
  • Surface: 7011 m2


Nuevo Continente Pre-school in Celaya, Mexico by Miguel Montor

Tuesday, July 15th, 2014

Article source: Miguel Montor

As a follow-up of the master renovation plan for the Nuevo Continente School, campus Queretaro, comes the opportunity for this new exercise which corresponds to the pre-school building.

It is one of the key pieces for the school’s image, since it is not only the pre-school building, but it is the piece through which people enter the complex. It is also the direct contact with the city, taking full dialogue with the urban strip, which, though shy, is already present all the way to this side of the city.

Image Courtesy © Moritz Bernoully - Onnis Luque

Image Courtesy © Moritz Bernoully – Onnis Luque

  • Architects: Miguel Montor
  • Project: Nuevo Continente Pre-school
  • Location: Celaya, Mexico
  • Photography: Moritz Bernoully – Onnis Luque
  • Promoter: Fabric – Lorenzo Farfán.
  • Structural Design: Juan José Larios.
  • Constructor: Juvencio Álvarez.
  • Landscape: Entorno – Hugo Sánchez y Tonatiuh Martínez.
  • Year: 2012.
  • Project area: 1700m²


Herningsholm Vocational School in Herning, Denmark by C.F. Møller Architects

Sunday, July 6th, 2014

Article source: C.F. Møller Architects

The new Herningsholm Vocational School asserts itself as an independent building in an existing campus cluster of educational buildings. The school is designed inside-out-with a focus on the creation of optimal learning and study environments-as well as outside-in, in relation to the surrounding context where welcoming urban spaces provide possibilities for outdoor work and teaching.

Image Courtesy © C.F. Møller Architects

Image Courtesy © C.F. Møller Architects

  • Architects: C.F. Møller Architects
  • Project: Herningsholm Vocational School
  • Location: Herning, Denmark
  • Client: Herningsholm Vocational School
  • Address: Herning, Denmark
  • Architect: C.F. Møller Architects
  • Landscape architect: C.F. Møller Landscape
  • Engineer: COWI
  • Year: 2014
  • Size: 4700 m2
  • Awards: 1st. prize in architectural competition, 2014


Gymnasium of the Toldy High School by Foldes Architects

Friday, June 6th, 2014

Article source: Foldes Architects

The time-honored brick building of the Toldy High School was built on the slope of the Castle Hill in 1859 in neo-gothic style. The neighboring plot was designated for the extension of the school with a gymnasium.

The new building consists of four functional units: gymnasium, lobby, changing rooms, medical wing.

Image Courtesy © Andrea Haider

Image Courtesy © Andrea Haider

  • Architects: Foldes Architects
  • Project: Gymnasium of the Toldy High School
  • Photography: Andrea Haider, Janos Szentivani



Saturday, May 31st, 2014

Article source: RIPOLLTIZON

The School Complex (provides primary and secondary school levels) is located in the outskirts of Binnisalem urban fabric. The plot is located along a suburban road named “Camí de Pedaç” on which the urban planning has concentrated a heterogeneous mix of typologies, including diverse row houses, detached blocks and urban facilities.

Image Courtesy ©  José Hevia

Image Courtesy © José Hevia

  • Architects: RIPOLLTIZON
  • Location: Mallorca, Spain
  • Photography: José Hevia
  • Architect In Charge: Pep Ripoll – Juan Miguel Tizón
  • Collaborators: Xisco Sevilla (architect)
  • Quantity Surveyor: Toni Arqué
  • IBISEC Collaborators: Juan Vanrell (architect IBISEC), José Juan Amengual (quantity surveyor IBISEC)
  • Structural Engineer: Jorge Martín
  • Building Services E: TIIS Ingeniería
  • Client: Institut d’Infraestructures i Serveis Educatius i Cultural (IBISEC)
  • Contractors: PROINOSA
  • Project Area: 3.166 sqm
  • Budget: 2.060.064 EUR
  • Start of Design: 2005
  • Year of Completion: 2011


THE ROMAIN ROLLAND ELEMENTARY SCHOOL in EPINAY, France by Babled Nouvet Reynaud Architectes

Thursday, May 29th, 2014

Article source: Babled Nouvet Reynaud Architectes

An Intervention Embedded in the Cityscape and the Landscape.

The project establishes a simple continuity with its surrounding context of urban renewal. Its construction completes a twofold environment whose variants are initiated on the site:

The Built Setting: At the north and east ends, the proposed extension—a volume on the second storey—is delicately articulated by a clear break with the existing structure. It is in synch with the align­ments initiated by the elementary school, and offers a noble facade towards the parkway which serves the institutions.

Image Courtesy ©  Babled Nouvet Reynaud Architectes

Image Courtesy © Babled Nouvet Reynaud Architectes



Wednesday, May 14th, 2014

Article source: TANK ARCHITECTES 

The school complex Buffon is the rehabilitation and extension of existing school equipment, dating from the seventies and combining nursery and elementary schools, respecting German label Passivhaus. The project redefined the new unit around a sweet and sensitive materiality favoring the use of wood and prefabrication. The project balances between opening towards the popular district around and Child Protection within the school. Spaces are requalified to offer a generous relationship outside.

Image Courtesy © Julien Lanoo

Image Courtesy © Julien Lanoo

  • Architects: TANK ARCHITECTES (Olivier Camus & Lydéric Veauvy)
  • Location: Roubaix, France
  • Photography: Julien Lanoo
  • Collaborating architect: Franck Landrot, TANK ARCHITECTES
  • Completion date: Delivered december 2011
  • Site area: 5 560 sqm
  • Construction area: 4 160 sqm
  • Cost: 9.5 M € HT
  • Materials of façade: wood


  • General contractor: Ramery Bâtiment

Engineering studies

  • Structure: Most
  • Engineering: Sodeg Ingénierie
  • Kitchens: Beha Legrand
  • Sustainable: dvlpt  Solener


Jockey Club Innovation Tower, The Hong Kong Polytechnic University in China by Zaha Hadid Architects

Tuesday, May 13th, 2014

Article source: Zaha Hadid Architects

The Jockey Club Innovation Tower (JCIT) is home to the Hong Kong Polytechnic University (PolyU) School of Design, and the Jockey Club Design Institute for Social Innovation. The 15-storey, 15,000 sq. m. tower accommodates more than 1,800 students and staff, with facilities for design education and innovation that include: design studios, labs and workshops, exhibition areas, multi-functional classrooms, lecture theatre and communal lounge.

Image Courtesy ©  Iwan Baan

Image Courtesy © Iwan Baan

  • Architects: Zaha Hadid Architects
  • Project: Jockey Club Innovation Tower, The Hong Kong Polytechnic University
  • Location: Hong Kong, China
  • Photography: Iwan Baan, Virgile Simon Bertrand, doublespace
  • Date: 2007 / 2014
  • Client: Hong Kong Polytechnic University.
  • Project Director: Woody K.T. Yao
  • Project Leader: Simon K.M. Yu
  • Project Team: Hinki Kong, Jinqi Huang, Bianca Cheung, Charles Kwan, Juan Liu, Junkai Jian, Zhenjiang Guo, Uli Blum, Long Jiang, Yang Jingwen, Bessie Tam, Koren Sin, Xu Hui, Tian Zhong.
  • Competition Team: Hinki Kwong, Melodie Leung, Long Jiang, Zhenjiang Guo, Yang Jingwen, Miron Mutyaba, Pavlos Xanthopoulus, Margarita Yordanova Valova.
  • Local Architect: AGC Design Ltd, (Hong Kong), AD+RG (Competion Stage)
  • Geotechnical / Structure / MEP / Façade Engineer: Ove Arup & Partners Hong Kong Ltd
  • Landscape: Team 73 Hong Kong Ltd
  • Acoustic: Westwood Hong & Associates Ltd
  • Quantity Surveyor: Rider Levett Bucknall Ltd.
  • Area/Size Net Occupied Floor Area: 15,000 sqm
  • Height: 78 meters
  • Capacity: 1800 students & staff
  • Program: School of Design and, Design Institute for Social Innovation
  • General Contractor: Shui On Construction Company Ltd., Hong Kong
  • Façade Contractor: YKK AP Facade Hong Kong LTD / Beijing Jangho Curtain Wall Co. Ltd.


Guiuan National High School in Philippines by MAT-TER Design + Build Studio

Tuesday, May 13th, 2014

Article source: MAT-TER Design + Build Studio

Topology of Resilience

On November 9, 2013 the devastating Typhoon Haiyan hit the Philippines, causing more than 5,000 deaths and destroying the homes and cities of millions. Natural disasters due to climate change have become extremely commonplace all over the world. We can’t do much to stop them, but as architects we can help design and build stronger and more resilient buildings to withstand them. As part of a Massive Open Online Course (MOOC) by OOAc in support of the Typhoon Haiyan victims, the objective of this project is to generate a design concept for a typhoon-resilient school to be implemented in the affected area of the Philippines, where sadly over 4,500 schools have been destroyed by the massive storm.

Image Courtesy © MAT-TER Design + Build Studio

Image Courtesy © MAT-TER Design + Build Studio

  • Architects: MAT-TER Design + Build Studio
  • Project: Guiuan National High School
  • Location: Guiuan, Philippines
  • Software used:  We used Rhino for the 3d modeling and line drawings, Adobe illustrator and Photoshop for the diagrams and graphics.
  • Year: 2014
  • Type: Educational/ Disaster Relief
  • Designers: Christin To, Hugo Martinez
  • Social and Feasibility Research/Development: Charles Dhinakaran, Javi Muriel Santurino


GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley: Microstation Trial
TurboCAD pro : Start at $299 - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.

Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy