Open side-bar Menu

Archive for the ‘School’ Category

Temporary School Gymnasium in Massa Finalese, Italy by MIDE architetti + Paolo Didonè

Saturday, May 10th, 2014

Article source: MIDE architetti + Paolo Didonè

Following the 2012 earthquake that struck Emilia Romagna a competition was announce to rebuild a destroyed school gymnasium in Massa Finalese.

The site, which is located in the north-east side of a school park, is the border between the urban area and the country side, suggesting the new building to be the new “connecting tool” between these two realities.

The main focus is to create a structure able to soften the urban/country “boundary” and to characterize the whole of the school park as well:

Image Courtesy © Alessandra Bello

Image Courtesy © Alessandra Bello

  • Architects: MIDE architetti + Paolo Didonè
  • Project: Temporary School Gymnasium
  • Location: Massa Finalese, Italy
  • Photography: Alessandra Bello
  • Structural Engineers: Beniamino Didonè – Bruno Gonzato
  • Latitude: 44°51’11.52″N
  • longitude: 11°12’56.35″E
  • Client: Regione Emilia-Romagna
  • Construction Safety Manager: Antonio D’Auria
  • General Contractor: Fiorese s.r.l.
  • Timeline: 02/2013 Competition
  • Gross area of the project: 1 725 m2
  • Cost: 1 366 270,31 €


Kannisto School in Vantaa, Finland by LINJA ARCHITECTS LTD.

Wednesday, May 7th, 2014


Kannisto School is the building for primary school, daycare centre, local community centre and local dental care. School is situated in the Marja-Vantaa area, which is the most significant new urban residential and business area to be emerged within the Helsinki Region. It will offer homes for some 30.000 inhabitants and 25.000 jobs in the future.



  • Project: Kannisto School
  • Location: Vantaa, Finland
  • Client: City of Vantaa
  • Software used: designed mainly with AutoCad. 3D modelling with SketchUp.



Tuesday, May 6th, 2014


Restoration of the “Los Reales de Almonte” Warehouse for use as a public library, and School of Arts (Music, Dance and Art). The project is centred on a warehouse registered as being of Cultural Interest.

It is situated in the “Culture City” in Almonte, next to the town’s new Theatre and enclosed within a public square.

Specifically, the library is located in a wine cellar, typical of the local area. The building is 78m long and 10,5m wide, with a total area of 821 m² The building is open on 3 sides.

Image Courtesy © Fernando Alda

Image Courtesy © Fernando Alda

  • Location: Almonte, Spain
  • Photography: Fernando Alda
  • Project year: 2004-2010
  • Client: Almonte Town Hall
  • Area: 1.725,00 m²
  • Budget: 828.214,10 €
  • Architect authors: Juan Pedro Donaire Barbero
  • Architect team: Jesús Núñez Bootello, Ignacio Núñez Bootello , Carmela Domínguez Asencio , Tibisay Cañas Fuentes , Beatriz Hacar Hernández , Juan Vega Espinar , David Rapado Moreno , Delia Pacheco Donaire , Pablo Baruc García Gómez.
  • Engineering: Javier Drake Canela , Guillermo Márquez Villanueva, Alfonso Buiza Camacho.


Corriente Alterna Visual Arts School in Miraflores, Lima, Peru by Barclay & Crousse

Saturday, May 3rd, 2014

Article source: Barclay & Crousse

The extension of the Visual Arts School of Lima supposes a challenge in different issues:

The relationship between old and new.  The actual building is an architectural landmark, a very good example of neo-colonial architecture of the 1930’s  The addition should be respectful of the existing building but we considered it should also be a testimony for XXIst century architecture in Lima.

Image Courtesy © Barclay & Crousse

Image Courtesy © Barclay & Crousse

  • Architects: Barclay & Crousse
  • Project: Corriente Alterna Visual Arts School
  • Location: Miraflores, Lima, Peru
  • Program: Extension of pedagogic facilities
  • Project schedule: October 2006 – Mars 2007
  • Construction schedule: may 2012 – December 2012
  • Project authors: Sandra Barclay and Jean Pierre Crousse
  • Structural Engineers: Zegarra-Yeckle
  • Fluids: Manuel Chamorro
  • Electricity and lighting: Diaz-Luy
  • Client: Inversiones Alternas
  • Contractor: EITAL S.A.
  • Construction cost: 550 000 US$
  • Site area: 1236 square meters
  • Project size: 2280 square meters


Krabbesholm Højskole in Skive, Denmark by Tham & Videgård Arkitekter

Tuesday, April 29th, 2014

Article source: Tham & Videgård Arkitekter

Skive, Denmark. Invited competition 2014, 1st prize.

Krabbesholm Højskole is located in Skive, Denmark and was founded in 1885. The school has an international direction with students of many nationalities and five main subjects: Fine Arts, Architecture, Graphic Design, Product Design and Photography. The main building is Krabbesholm’s mansion dating from 1565 which has two wings. The latest additions realised in the 2000`s are the Four Boxes Gallery by Japanese Atelier Bow‐Wow, and the new studio buildings by New York‐based MOS Architects.

Krabbesholm_1 Entr ¬g Ñrd_Tham _ Videg Ñrd (Large)

Image Courtesy © Tham & Videgård Arkitekter

  • Architects: Tham & Videgård Arkitekter
  • Project: Krabbesholm Højskole
  • Location: Skive, Denmark
  • Architects in Charge: Martin Videgård and Bolle Tham
  • Team: Jonas Tjäder, Mia Nygren, Tomasz Pawluś
  • Client: Krabbesholm Højskole, principal Kurt Finsten
  • Area: 550 sqm
  • Year: 2014


Marcel Sembat high school in Sottevillelès Rouen, France by archi5

Friday, April 11th, 2014

Article source: archi5

On an abandoned suburb, the project made waking up every day to attend school under an outstanding green-roofed structure as a child’s right.

The Marcel Sembat High School offers technical education about motors and vehicle mechanics. It demands vast spaces with high ceilings and large surfaces. It’s located in a declining industrial suburb of the port of Rouen, France.

Image Courtesy © Sergio Grazia, Thomas Jorion

  • Architects: archi5
  • Project: Marcel Sembat high school
  • Location: Sottevillelès Rouen, France
  • Photography: Sergio Grazia, Thomas Jorion
  • Software used: Autocad and Adobe Creative Suite
  • Client: Haute Normandie district.
  • Collaborators: B. Huidobro, IOSIS Ouest, SPEC, ABC Décibel
  • Steel structure contractor: Constructions Métalliques Charondière
  • Main contractor: Millery Colas
  • Surface: 12 764 m2
  • Cost: 35 320 318 Euros without taxes
  • Time-table: competition winner October 2005 – Completion 2011
  • Steel structure size: 83 x 141 m
  • Steel structure weight: 1000 tons

Ny-Krohnborg school in Rogagaten 9, 5055 Bergen by Arkitektgruppen CUBUS

Sunday, February 23rd, 2014

Article source: Arkitektgruppen CUBUS

The rehabilitated Ny- Krohnborg school and nursery is the beating heart in a renewed neighbourhood

From site study to urban renewal process

In 2005 the architects in Arkitektgruppen CUBUS AS was asked to present a proposal for the conversion of a wartime bunker in a run-down neighbourhood to a local sports arena.

Image Courtesy © Hundven-Clements Photography

  • Architects: Arkitektgruppen CUBUS
  • Project: Ny-Krohnborg school
  • Location: Rogagaten 9, 5055 Bergen
  • Photography: Hundven-Clements Photography
  • Opening date: august 2012
  • Client / property developer: Bergen Municipality
  • Consultant: Rambøll Norge
  • Project manager: Multiconsult AS
  • Site manager: Opak AS
  • Main contractor: Brødrene Ulveseth AS
  • Client contact: Sverre Færevåg (Bergen municipality)
  • New building: 3860m2.
  • Rehabilitated school building: 6400m2.
  • Outdoor area: 6300m2

COLLÈGE LUCIE AUBRAC in Tourcoing, France by Coldefy & Associés Architectes Ubranistes

Thursday, February 20th, 2014

Article source: Coldefy & Associés Architectes Ubranistes

Collège Lucie Aubrac is the first secondary school in the region to achieve the BBC label (Low Consumption Building). The project is located in the western part of the city of Tourcoing, in a primarily residential neighborhood along with some educational and social amenities. Due to its remarkable location at the edge of the city, along with its tranquil monumentality, the new school adds a new magnitude to the entry to the city. By opening up to two major axes, Industrial Boulevard and the street Fin de la guerre, the new building draws from the best of the natural conditions of the site.

Image Courtesy © Julien Lanoo

  • Architects: Coldefy & Associés Architectes Ubranistes
  • Location: Tourcoing, France
  • Photography: Julien Lanoo
  • Client : Conseil Général du Nord
  • Project area: 10,382 sqm
  • Year : 2013
  • Project manager : Laurence Ployaert
  • Structural Engineering : Bérim, Solener (HEQ)
  • Landscape Architect : Pergame
  • Interior designer : Anne-Sophie Motte
  • Economist : NP Ingénierie
  • Acoustician : Daniel Caucheteux
  • Construction company : Ramery

1.14 The Kite by C+S Architects

Wednesday, February 19th, 2014

Article source: C+S Architects

1.14 is a team, a group of educators, work to support families taking care of their children after the school hours and during holidays. 1.14 use a new pedagogical approach, which is different according to the age of the children: from 1 to 6 year old everything is worked out as a game.

Detail of the entrance, Image Courtesy © Alessandra Bello

  • Architects:  C+S Architects
  • Project: 1.14 The Kite
  • Photography: Alessandra Bello and Pietro Savorelli
  • Architecture and landscape: Carlo Cappai, Maria Alessandra Segantini, C+S Architects
  • C+S team: Davide Testi, Alessandro Pizzolato. Fabrizio Maiorana
  • Site supervision: Davide Testi
  • Structures: Toso Riccio Ingegneria
  • MEP: Luca Bovo, Nicola Pizzo
  • Security: Davide Testi
  • Management and budget control: Davide Testi
  • Client: Chiaramente srl
  • General contractor: Ager co srl

Rehabilitation of the Primary Educational Centre “San Julián” in Jaén, Spain by gabriel verd arquitectos

Wednesday, February 19th, 2014

Article source: gabriel verd arquitectos

The School of  San Julian is located in the town center of Marmolejo, has two old building of the years 70th and 60th built in a rectangular plot with an area of 8,741 m2. The works consisted in building a new Gymnasium and adapting the old centre to the new schools regulations.

Image Courtesy © gabriel verd arquitectos

  • Architects: gabriel verd arquitectos with Simone Salinas
  • Project: Rehabilitation of the Primary Educational Centre “San Julián”
  • Location: Jaén, Spain


  • 2008 August: competition
  • 2010 May: draft
  • 2011 June: end of work


  • Structures (structures): Santiago Bermejo Oroz
  • Technical Architects (Technical Architect): Eduardo Vázquez
  • Promoter: ISE Andalucía, Infrastructure and Educational Services , Ministry of Education of the Andalusian
  • Builder: JUBUCONSA
  • Total Built: (Built surface) 3,421 m²
  • Construction cost (cost): 1,859,945 Euros
GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley: Microstation Trial
TurboCAD pro : Start at $299 - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.

Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy