Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘School’ Category

Urla Atatürk Primary School in İzmir, Turkey by Mert Uslu Architecture

Tuesday, May 23rd, 2017

Article source: Mert Uslu Architecture

The structure, which maintains its continuity in the linear architecture, is aimed to create a space open to the active use of students and teachers by means of the large courtyard formed in the south by leaning to the northern edge of the land. The climatic characteristics of Urla have been taken into consideration and applications for planting have been foreseen in the sections facing the south pavement. However, such a study of the south pavement by the practitioner has not yet been carried out. It was aimed to break the monotonous inside and outside on the whole of the design by creating the level differences between the buildings and thus a dynamic composition was captured in the building which is a school. The structure in the physical environment in which it stands out in pure geometrical form is exhibiting a naive temperament in Urla’s traditional heritage.

Image Courtesy © Mert Uslu Architecture

  • Architects: Mert Uslu Architecture
  • Project: Urla Atatürk Primary School
  • Location: İzmir, Turkey
  • Software used: ArchiCAD and 3dsmax
  • Architectural style: Modern
  • Construction Type: Concrete Construction
  • Gross External Area: 4550.00 M2
  • Building Height: 10.00 M
  • Number of Floors: 4
  • Year: 2017

(more…)

OLD SCHOOL REFURBISHMENT in Tréverien, France by Guinée*Potin Architectes

Friday, May 19th, 2017

Article source: Guinée*Potin Architectes 

The primary school of Treverien is in the center of the little town, in an old granit building. This typical building of the region is unfortunately far too small with the expansion of the town. Thus, an annexe was built against the original building and two prefabricated buildings were set into the playground to gain more room.

Image Courtesy © Guinée*Potin Architectes

  • Architects: Guinée*Potin Architectes
  • Project: OLD SCHOOL REFURBISHMENT
  • Location: 12 rue des Négociants / Tréverien / 35190 / France
  • Developper: Tréverien town
  • Security consultant: Qualiconsult
  • Construction value: 1 300 000 € (excl. taxes)

(more…)

Schoolgarden “De Buitenkans” in Roosendaal, The Netherlands by RO&AD Architecten

Sunday, May 14th, 2017

Article source: RO&AD Architecten 

A neighbourhood family had a redundant piece of land, and offered that to “Het Da Vinci College” , a school for animal care and gardening, with pupils who require additional support. They didn’t know where this would end, because there was a plot, lots of enthusiasm, involvement, from the school, neighbourhood and city council, but neither the skills, nor the money to realise the project. That’s where RO&AD architects stepped in. With help of the Province of Noord-Brabant, Visavis Landscape designers, who gave a small budget, they designed a plan which made it possible to be made by the teachers, the pupils, and the neighbourhood themselves. It is a 6 meters wide and 100 meters long timber structure, with relatively easy to make trusses, which are held together by nail plates. All rooms, like the classroom, animal room, greenhouses etc are placed in a row, without any room and money devouring things like halls or hallways. When Rini, a teacher at the school, saw this, he became so enthusiastic, that he offered to make the building himself. And that is what happened. He postponed his retirement for 2 years, and together with neighbours, students and lots of other people he started to work. Under the guidance of a contractor and the architects, he built the school, and the garden in 1 ½ year’s time. And it works! Neighbours are taking down their fences to get access to the school garden. They take care of the plants and the animals during the holidays, and the students finally have a place where they can be proud of to work on.

Image Courtesy © Katja Effting

  • Architects: RO&AD Architecten (Bergen op Zoom, Middelburg, The Netherlands)
  • Project: Schoolgarden “De Buitenkans”
  • Location: Roosendaal, The Netherlands
  • Photography: Katja Effting
  • Software used: Revit and Autocad
  • Design Team: Ad Kil, Ro Koster, Tamara Giesbers, Chris Bakens
  • Landscape design: Vis-a-Vis Woudrichem, The Netherlands
  • Structural Engineer: ABR Roosendaal, The Netherlands

(more…)

Rivers International School in Arnhem, The Netherlands by LIAG architecten en bouwadviseurs

Tuesday, May 2nd, 2017

Article source: LIAG architecten en bouwadviseurs 

The new building for the Rivers International School Arnhem, designed by LIAG, is situated in Arnhem on the south side of the Rhine river, next to the Arnhem South railway station Schuytgraaf. The Arnhem region is situated within the Netherlands close to the German border in a rural area where housing and public facilities are readily accessible. The River’s population represents over 45 nationalities. The caring atmosphere helps all the students to feel at home.

Image Courtesy © Ben Vulkers

(more…)

Murteira School Refurbishment in Cadaval, Portugal by NOZ Arquitectura

Sunday, April 30th, 2017

Article source: NOZ Arquitectura 

The project consisted in the refurbishment of the existing school building and extension with the construction of a new adjacent building to accommodate the new program.

The new building was designed with a remarkably modern language without however overlapping with the existing architecture.  The ground level of the extension building houses a classroom, teacher’s room,  sanitary facilities and kitchen. The upper floor has three of the new rooms, all with a direct exit to the exterior.

South Elevation, Image Courtesy © NOZ Arquitectura

  • Architects: NOZ Arquitectura
  • Project: Murteira School Refurbishment
  • Location: Cadaval, Portugal

(more…)

Casa de Magalhães Nursery School in Ponte de Lima , Portugal by Carvalho Araújo

Friday, April 21st, 2017

Article source: Carvalho Araújo

The ‘Casa de Magalhães Nursery School’ is located near the ‘Casa de Magalhães Home for the Elderly’, sharing some functionalities like public access, parking and a few services. The nursery school building arises from a volume displacement that is subtracted from the home for the elderly base building, allowing the creation of a courtyard and, at the same time, the new building for the children. Although both buildings take different languages, they share the same DNA, the same “skin”, which results in some common principles like privacy, security, intimacy and comfort. The initial volumetry of the set brings us to the cyclic process of life itself, as a metaphor of the aging process; from small to big, from simple to complex.

Image Courtesy © NUDO

  • Architects: Carvalho Araújo
  • Project: Casa de Magalhães Nursery School
  • Location: Lugar dos Carvalhos, S. Julião de Freixo, Ponte de Lima, Portugal
  • Photography: NUDO

(more…)

Óscar Romerocollege in Dendermonde, Belgium by De Jong Gortemaker Algra Architects

Thursday, April 20th, 2017

Article source: De Jong Gortemaker Algra Architects

The south side of the Óscar Romerocollege borders on the historical inner city of Dendermonde. The patchwork sequence of courtyards and streets is typical of this location. Two college buildings have already been built. A further two buildings – a tuition building and a sports complex – will be added and are intended to strengthen the school’s identity. We have extended this objective to include a connection to the historic centre. A connection that has been created by blending into the structure of the public spaces. The existing courtyards have been extended to include two new courtyards and a promenade. The four school buildings, each of which has its own individual appearance, create a powerful rhythm on the north side. This is where the main entrance is located. A covered path connects the existing and new buildings and takes the students past the different courtyards, each of which has its own function and identity.

Image Courtesy © De Jong Gortemaker Algra Architects

(more…)

Amatrice refectory in Italy by Stefano Boeri Architetti

Tuesday, April 18th, 2017

Article source: Stefano Boeri Architetti 

After a construction period of only 30 days, the new school refectory for Amatrice has been realized, thanks to the fundraising organized by Corriere della Sera and TgLa7 with the initiative “Un aiuto subito”. The school refectory, designed by Stefano Boeri Architetti, has been conceived as a multifunctional space for Amatrice’s children and it will become a gathering point for the local community, where people can meet, play and, maybe, stop for a while and look at the Sibillini Mountains, framed by the wide window in the main hall.

Image Courtesy © Francesco Mattuzzi

(more…)

Zalmplaat School Rotterdam in Netherlands by diederendirrix

Tuesday, April 18th, 2017

Article source: diederendirrix 

In the design of the new Zalmplaat School, the expressive and soft building volume is equipped with two floors with rounded corners, creating an all-round soft shape. Colourful letters and strips in combination with wavy movements of the frontage make a characteristic and expressive building; a school with a familiar yet personal and distinctive expression, recognisable for the children, teachers and neighbourhood.

Image Courtesy © diederendirrix

  • Architects: diederendirrix
  • Project: Zalmplaat School Rotterdam
  • Location: Rotterdam, Netherlands

(more…)

Giacomo Zanella Primary School in Villafranca (VR), Italy by GDA officina di architettura

Sunday, April 16th, 2017

Article source: GDA officina di architettura 

The project area is located in the outskirts of Villafranca and Verona, between the urban core and the agricultural land.

The more distinctive presence is  the “strada della Rizza” around which is structured the small village Rizza,  that’s  a quite busy output axis of Verona.

The new building is designed as a reconstruction and expansion of a previously existing one  lying parallel to the “strada della Rizza”  and looks like an inhabited wall that protects the school from the nearby road. For this reason, it present a 3,5m high basement in concrete without any window that look like an infrastructure’s construction.

Image Courtesy © Nicolo Galeazzi

  • Architects: GDA officina di architettura
  • Project: Giacomo Zanella Primary School
  • Location: Villafranca (VR), Italy
  • Photography: Nicolo Galeazzi
  • Architectural Design, Coordination, Construction Supervision: arch. Giulia de Appolonia
  • Infrastructure – Safety: Tesis srl/ Planex srl
  • Structural design: H&B srl/ ing.F. Palmieri
  • Costs: 2.200.000 €
  • Dimension: 2100 mq ( 1200m2 renovation  – 900m2 expansion)
  • Schedule: Project 2014-2015 – Construction 2014-2016

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy