Open side-bar Menu

Archive for the ‘School’ Category

Lucie Aubrac school in Toulouse, France by Laurens&Loustau architectes

Tuesday, October 29th, 2013

Article source: Laurens&Loustau architectes

This very compact educational complex is made up of:

  • A nursery wich covers the entire plot as a base
  • A primary school, thin volume with an high ground floor
  • A punched roof in between with the trees, growing through the roof, wich connect both of the schoolyards.

Image Courtesy © Stéphane Chalmeau

  • Architects: Laurens&Loustau architectes
  • Project: Lucie Aubrac school
  • Location: Toulouse, France
  • Photography: Stéphane Chalmeau
  • Project Architects: Marc Laurens, Pierre Loustau
  • Design Team: Joanne Pouzenc, Laurent Didier
  • Area: 2425 sqm
  • Year: 2012
  • Project Management: OTCE Organisation
  • Construction: GBMP
  • Building Contractor: Ville de Toulouse

William R. Anton Elementary School in Los Angeles by Nadel Inc

Friday, October 25th, 2013

Article source: Metal Sales Manufacturing Corporation

Metal Sales Manufacturing Corporation, the premier nationwide provider of metal panels for the building and construction industry, provides 11,500 square feet of sleek custom T16-L horizontal and curved horizontal siding panels to William R. Anton Elementary School in Los Angeles, CA.

Image Courtesy © Metal Sales Manufacturing Corporation

  • Architects: Nadel Inc
  • Project: William R. Anton Elementary School
  • Location: Los Angeles, U.S.A

OUR LADY OF THE ROSARY PUBLIC SCHOOL in Torre-Pacheco, Spain by Martin Lejarraga Architect

Friday, October 11th, 2013

Article source: Martin Lejarraga Architect

The land on which the School sits is in a new area of strategic growth in the city, in an area with public educational and cultural infrastructures: a library, high school and sports facility.

The project arises from a unique comprehensive idea for dealing with the entire block by creating a new topography to act as a reference point in this expanding zone of Torre Pacheco; a new urban, cultural and leisure area for residents, where the public space – characterized by the folding terrain and the integration of diverse uses – contains and protects the buildings.

Arial view, Image Courtesy © David Frutos

  • Architects: Martin Lejarraga Architect
  • Location: Torre-Pacheco, Spain
  • Photography: David Frutos
  • CLIENT: Ayuntamiento de Torre Pacheco
  • START OF PLANNING: project, april 2005 – july 2005
  • COMPLETION: September 2010
  • PROJECT TEAM-collaborators- Office: Julian Lloret, Claudia Montoya, Ana Belén López, Mar Melgarejo (architects)
  • On site: Policarpo Sánchez (technical architecture)
  • General consultor: ACE Edificación (Mariano Alegría, José Ibeas, Pedro Ruiz)
  • GENERAL CONSTRUCTOR: Ferrovial-Agromán
  • BUILT-UP AREA: 4.652 m2
  • BUILDING COSTS: 4.325.543,19 €

Colegio Villa El Sol in El Bosque, Chile by GUBBINS ARQUITECTOS

Friday, September 27th, 2013


The project is located on a site with a special feature; it is 25 meters wide and 100 meters deep, which allows us to develop a 4-storey building occupying almost the entire ground surface. This gives the project a protagonist scale in the neighborhood.

The strategy to not “keep” the dimensions of the property (pre-existing length and width), was to organize the program of the school within a large regular volume, based on a double bay corridor, alternating classrooms and playgrounds in different levels and on both sides of the central circulation. This allowed us to open cross perspectives on the site, with views of the mountains and the sunset.


  • Project: Colegio Villa El Sol
  • Location: Santiago Metropolitan Region, Chile
  • Photography: Gubbins Arquitectos
  • Owner: Sociedad Educacional Colegio Villa el Sol S.A
  • Project Area: 3281.0 m2
  • Project Year: 2009
  • Collaborators: Arq. Bruno Giliberto, Arq. Nicolas Fones, Arq. Beatriz Marin
  • Site Area: 2925 m2
  • Materials: Masonry, concrete, glass
  • Software used: Autocad, Sketchup and Photoshop

NEW SCHOOL OF FINANCE & MANAGEMENT in Frankfurt, Germany by Henning Larsen Architects

Wednesday, September 18th, 2013

Article source: Henning Larsen Architects

The Frankfurt School of Finance & Management—a higher education institution situated in one of Europe’s leading financial capitals— has selected Henning Larsen Architects’ design proposal for a new school located in the heart of Frankfurt.

The central idea of Henning Larsen Architects’ vision convinced us. The campus conveys playfulness. With its central mall and various open spaces and terraces, it invites students, executives, faculty and staff as well as graduates and guests to stay”, explains Professor Dr. Udo Steffens, President of Frankfurt School of Finance & Management.

Image Courtesy © Henning Larsen Architects

New building at Albert Einstein High School in Bagnols sur Cèze BY NBJ architects

Friday, September 13th, 2013

Article source: NBJ architects

The overall restructuring of Albert Einstein High School, ends with the completion of the last building renovation developed by the architect agency NB (Elodie Nourrigat & Jacques Brion) associated with François Privat architects. The High School Albert Einstein, Brassens site, is a vast building of the 60’s. Built following a strict and repetitive pattern, it is composed of large linear buildings from 60 to 80 m length and large metallic workshops surrounded by large dilated and unattractive space. Site’s analysis shows several functional gaps. Today it is important to change establishment’s image by the way of idea and contemporary vision.

Image Courtesy © Paul KOZLOWSKI

  • Architects: NBJ architects
  • Project: New building at Albert Einstein High School
  • Location: Bagnols sur Cèze
  • Photography: Paul KOZLOWSKI
  • Client: Région Languedoc Roussillon
  • Assistant of the Client: Languedoc Roussillon Aménagement
  • Project area: 2300m² + landscaping
  • Cost: 4.2 Millions €
  • End date of the project: November 2012

Vittra School in Södermalm, Sweden by Rosan Bosch

Saturday, September 7th, 2013

Article source: Rosan Bosch

Crystal chandeliers, colorful caves and a library that opens like a treasure chest. Rosan Bosch Studio has transformed common areas at the Swedish school Vittra Södermalm into inspiring learning environments that break down the boundary between education and leisure.

Vittra Södermalm has 350 students and is located in a historic building in central Stockholm. The new design strives to support the school’s pedagogical methods and gives teachers and students the opportunity to work in different settings depending on the learning situation.

Image Courtesy © Kim Wendt

  • Architects: Rosan Bosch
  • Project: Vittra School
  • Location: Södermalm, Sweden
  • Photography: Kim Wendt
  • Client: Vittra AB
  • Project type: Interior design
  • Year: 2012

School in Hellerup, Denmark by Arkitema Architects

Tuesday, September 3rd, 2013

Article source: Arkitema Architects

As soon as you step into Hellerup School, you notice its very special atmosphere. Just inside the entrance lie lots of shoes – because both students and teachers change into indoor shoes when they arrive. This means that students can romp about on the floor for both play and learning.

The floor areas are not merely flat surfaces, but a modelled landscape with staircases, plateaux, balconies and bridges, where the children can sit, jump about, stand, move around.

Image Courtesy © Arkitema Architects

Lagere School Sint-Gillis in Belgium by LENS°ASS ARCHITECTEN

Sunday, September 1st, 2013



The streetscape shows a school building that takes up two building lots. This is reflected in the dual building design of the facade. The elongated windows accentuate the vertical rhythm of the street. The building integrates easily into the formal vocabulary of its surroundings.

Image Courtesy © Philippe van Gelooven

  • Project: Lagere School Sint-Gillis
  • Location: Belgium
  • Photography: Philippe van Gelooven
  • Surface: 1.035,80 m² bruto
  • Budget: 2.272.924,35€

Music and Art School in Saldus, Latvia by MADE arhitekti

Saturday, August 31st, 2013

Article source: MADE arhitekti

The building of Music and Art school comprises two schools working separately until now. The classrooms are placed on perimeter, while practicing halls and libraries in the middle of the building. Light courtyards are the result of the compact plan, providing a lot of daylight and
reflected light in the middle of the school, and at the same time being the space for both schools to interact. Green colour in interior marks the Music school, while the blue is for the Art school.

Image Courtesy © Ansis Starks

  • Architects: MADE arhitekti
  • Project: Saldus Music and Art School
  • Location: Saldus, Latvia
  • Photography: Ansis Starks
  • Client: Regional Municipality of Saldus
  • Project: 2007—2009
  • Construction: 2011—2013
  • Size: 4179 m2 (including courtyards 339 m2)
  • Graphic design: Zigmunds Lapsa
GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley: YII 2016
TurboCAD pro : Start at $299 - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.

Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy