Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘School’ Category

Frederiksbjerg School in Aarhus, Denmark by Henning Larsen Architects and GPP Arkitekter

Thursday, December 8th, 2016

Article source: Henning Larsen Architects

The team at Henning Larsen Architects: Peer Teglgaard Jeppesen (Responsible Partner), Margrete Grøn (Project Manager), Anders Nielsen, Dorte Nielsen, Eva Bryzek, Eva Ravnborg, Henrik Jacobsen, Peter Munch, Vanda Oliveira, Vanja Scott, Zazia Wihlborg Bigom, Tobias Dræger, Kasper Christiansen, and Glenn Collett Poulsen Graphic design, wayfinding and signage: Bodil Nordstrøm (Lead Graphic Designer), Andreas Engelbreckt Bünger, and Sebastian Simonsen Energy and daylight calculations, material strategy: Jakob Strømann-Andersen, Anne Iversen, Martha Lewis, Erik Folke Holm-Hansson, and Micki Aaen Petersen.

Vision

Frederiksbjerg School is the first new-built school located in the center of Aarhus, the second largest city in Denmark, in approximately 100 years.

The new school, which also houses a daycare facility and a youth club, is built on the site of former school, Sct. Annagades School. For decades Sct. Annagades School was a well-established gathering place for the local community. This lead to a vision of the new school building supporting the old memoir.

Image Courtesy © Hufton+Crow

Image Courtesy © Hufton+Crow

  • Architects: Henning Larsen Architects and GPP Arkitekter
  • Project: Frederiksbjerg School
  • Location: Aarhus, Denmark
  • Photography: Hufton+Crow
  • Client: Aarhus City Council
  • Landscape Architect: Møller & Grønborg
  • Turnkey Contractor: Hoffmann
  • Engineers: Niras
  • Sustainability: Building Class 2020 (according to the Danish Building Regulations 2010)
  • Type of assignment: Competition
  • Gross floor area: 15,000 m2 = 161,500 ft2
  • Construction period: 2014 – 2016

(more…)

Nieuwdok NDSM in Amsterdam, The Netherlands by Moke Architecten

Thursday, December 8th, 2016

Article source: Moke Architecten

The site of NDSM Nieuwdok site is a former ship dock area at the waterfront of Amsterdam Noord in the Netherlands. The area is currently largely derelict and used by early adapters, like Greenpeace, Red Bull and MTV. The remaining monumental industrial buildings allocate small creative businesses and workshops, while new bars and hip festivals indicate the potential attraction of the area. They are signs of what is about to happen, as in the coming years the area will be transformed into a diverse urban area, with housing, office space, hotels and the like, all with a staggering density. Surrounded by the IJ River and some remaining docks, the water has a strong impact on the site and provides beautiful views.

Image Courtesy © Thijs Wolzak

Image Courtesy © Thijs Wolzak

  • Architects: Moke Architecten (Ludo Grooteman)
  • Project: Nieuwdok NDSM
  • Location: Amsterdam, The Netherlands
  • Photography: Thijs Wolzak
  • Program: School (ROC), launderette, 380 studios
  • Team: Hao Tran, Rik Lambers, Pascal Bemelmans
  • Client: Amsterdam Waterfront i.s.m. Biesterbos
  • Structural design: Diocon
  • Installations design: Viac
  • Environmental design: LBPSight
  • Construction firm: Kondor Wessels Amsterdam
  • Façade construction: Keers
  • Floor area:  School (ROC): 4.000 sqm, Student housing: 14.000 sqm
  • Year: 2013 – 2016

(more…)

Central School in Fontaines-sur-Saône, France by Atelier Didier Dalmas

Tuesday, November 29th, 2016

Article source: Atelier Didier Dalmas

Built on a area of 7962 square meters with strong slope, the school complex of Fontaines-sur-Saône knew how to take advantage of the site by fitting into the slope, offering school playgrounds to the South and assuring comfortable connections with urban public space.

The entrance of the establishment is designed by the joint between the two esplanades (top and bottom), underlined by low walls of retraining structure accompanying a generous staircase of main access. An elevator and a banister assisted the entrance.

Image Courtesy © Jérôme Ricolleau

Image Courtesy © Jérôme Ricolleau

  • Architects: Atelier Didier Dalmas
  • Project: Central School
  • Location: Fontaines-sur-Saône, France
  • Photography: Jérôme Ricolleau
  • Lead Architects: Didier Dalmas
  • Gross Built Area (square meters or square foot): 2700 square meters
  • Completion Year: 12/2015

(more…)

AOIZ Nedim Uysal Technical High School in İzmir, Turkey by M artı D Mimarlık

Wednesday, November 23rd, 2016

Article source: M artı D Mimarlık

NEW GENERATION EDUCATION “ FACTORY” – SOCIABILITY GENERATING NICHES

Technical and Industrial High School building is located on one of typical parcels of grid-planned İzmir Atatürk Organised Industrial Zone.  Rectangular, introverted boxes placed on rectangular parcels define settlement characteristic of organised industrial zone. Monotonuos character on third dimension is the result of introverted and uniform settlement of buildings located on a flat terrain. This industrial layout  provides an introverted and an isolated life. Modern education vision requires interactive and motivating interior spaces. However, social and dynamic experience can’t be provided in this zone.

Image Courtesy © ZM YASA Photography

Image Courtesy © ZM YASA Photography

  • Architects: M artı D Mimarlık
  • Project: AOIZ Nedim Uysal Technical High School
  • Location: IAOIZ, İzmir, Turkey
  • Photography: ZM YASA Photography
  • Architectural Design: Metin Kılıç, Dürrin Süer
  • Project Team: Merih Feza Yıldırım, Serdar Uslubaş,  Ali Can Helvacıoğlu, Damla Duru,   Gizem Yazıcı
  • Consultant: Deniz  Güner
  • Statical Project: Cemal Coşak, Mustafa Şahin
  • Mechanical Project: Ekrem Evren
  • Electrical Project: Namık Onmuş
  • Client: Izmir Atatürk Organized Industrial Zone Management
  • Construction Area: 13.697 m2
  • Project Date: 2012
  • Construction Date: 2014 – 2016

(more…)

Hakusui Nursery School in Chiba, Japan by Yamazaki Kentaro Design Workshop

Sunday, November 13th, 2016

Article source: Yamazaki Kentaro Design Workshop

This nursery school in Sakura, Chiba was planned to accommodate 60 pupils.

Seiyu-Kai, a local social welfare firm specializing in elderly care facilities approached us for this project. The overarching concept for this plan started with an idea: “a nursery school is a large house.”

Surrounded by mountains and forest, the southern area of the site rests on a gentle slope. Putting this topography to use, we designed the school room to resemble a large set of stairs.

Image Courtesy © Yamazaki Kentaro Design Workshop

Image Courtesy © Yamazaki Kentaro Design Workshop

  • Architects: Yamazaki Kentaro Design Workshop (Kentaro Yamazaki)
  • Project: Hakusui Nursery School
  • Location: Sakura-shi, Chiba, Japan
  • Structual design: ASD / Ryuji Tabata, Takayuki Tabata
  • Facility design: yamada machinery office / Hiroyuki Yamada
  • Graphic desing: SHUNPEI YOKOYAMA DESIGN OFFICE / Shunpei Yokoyama
  • Structure: Wooden
  • Story: 2F
  • Site Area: 1046.64 sqm
  • Floor Area: 530.28 sqm
  • Start of construction and completion: January 2014 – November 2014

(more…)

Pierced Box, Cerrillo De Maracena School in Granada, Spain by Elisavalero Arquitectura

Friday, November 11th, 2016

Article source: Elisavalero Arquitectura 

Cerrillo de Maracenas School is a 50-year-old parish school situated in a low-income outlying area of Granada, with nearly 250 students under 12.

The building was in need of a new flexible multipurpose space, and a second stairway for security reasons. Valero built a new space, linking with the existing building, to become the new west façade.

Image Courtesy © Fernando Alda

Image Courtesy © Fernando Alda

  • Architects: Elisavalero Arquitectura (Elisa Valero Ramos)
  • Project: Pierced Box, Cerrillo De Maracena School
  • Location: 135th Maracena Avenue, Granada, Spain
  • Photography: Fernando Alda
  • Client: Patronato San Juan de Ávila
  • Constructor: El Partal S.A.U.
  • Building surveyor: Isabel Álvarez
  • Collaborator: Leonardo Tapiz, architect
  • Cost: 81.750 €
  • Operated surface: 139,65 m2
  • Work: October 2014

(more…)

Primary School Doren A in Austria by Cukrowicz Nachbaur Architekten ZT GmbH

Tuesday, November 8th, 2016

Article source: Cukrowicz Nachbaur Architekten ZT GmbH

Doren’s primary school is located on a steep slope in the centre of the village, alongside the church, rectory and town hall. The building also houses a sports hall and preschool. The five storey concrete building explores themes of rotation and the overlaying of multiple layers in horizontal and vertical. A spatial game is created by the shifting orientations as one moves from layer to layer and floor to floor. The external layer of the walls acts structurally, complemented by floor-to-ceiling beams spanning within the building’s depth. One large opening in each beam allows horizontal circulation from layer to layer. The concrete primary structure is legible and tangible from both inside and outside the school building. All non-structural elements are finished in untreated, native Silver Fir. The timber has been worked differently depending on its purpose: the walls planed smooth, the floors finely sawn. The palette for the new school has been distilled to two materials, one structural and one non-structural: concrete and timber. The new public square in front of the school serves both as a playground during breaks and the centre of social and civic life in the village.

Image Courtesy © HP Schiess

Image Courtesy © HP Schiess

  • Architects: Cukrowicz Nachbaur Architekten ZT GmbH
  • Project: Primary School Doren A
  • Location: Doren, Austria
  • Photography: HP Schiess, Adolf Bereuter
  • Software used: Abis
  • Team: Andreas Cukrowicz, Anton Nachbaur-Sturm, Georg Bechter, Markus Cukrowicz
  • Client: Gemeinde Doren
  • Competition: 2001 1st Prize
  • Completion: 2003

(more…)

RACAGNI Primary School in Parma, Italy by Marlegno

Tuesday, November 1st, 2016

Article source: Marlegno

Racagni Primary School stands on three floors: the total net area of the ground floor is 2.326 square meters divided between classrooms, auditorium, facilities, the gym and administration offices. The first floor has a total net area of 1.491 square meters with six classrooms, labs for art, computer, science and music. The second floor, 1.030 square meters of net area, includes ten classrooms and service areas.

Image Courtesy © Marlegno

Image Courtesy © Marlegno

  • Architects: Marlegno (Angelo Luigi Marchetti)
  • Project: RACAGNI Primary School
  • Location: Parma, Italy 

(more…)

The 4th Gymnasium in Amsterdam, The Netherlands by Paul de Ruiter Architects

Tuesday, November 1st, 2016

Article source: Paul de Ruiter Architects 

In the first energy-neutral district of Amsterdam, the Houthavens, we designed the 4th Gymnasium. An energy-neutral secondary school that accommodates about 800 students. The school functions as the entrance of the new district. The Houthavens had an industrial role for years and will transform into a vibrant district with several islands in the upcoming years. A great variety of buildings and residents will take their place here. The 4th Gymnasium serves as a herald for the further developments of this area.

Image Courtesy © Sónia Arrepia

Image Courtesy © Sónia Arrepia

  • Architects: Paul de Ruiter Architects (Paul de Ruiter & Noud Paes, Richard Buijs, Lionel Nascimento Gomes, Raymond van Sabben, Marieke Sijm)
  • Project: The 4th Gymnasium
  • Location: Archangelweg 4, Amsterdam, The Netherlands
  • Photography: Sónia Arrepia
  • Software used: Rhino, Sketchup with a Sefaira update and AutoCAD
  • Client: City of Amsterdam
  • User: Esprit Scholengroep / The 4th Gymnasium
  • Project team: Bobby de Graaf, Laura van de Pol, Willem, Jan Landman
  • Engineer: Van Rossum
  • Installations: Ingenieursburo Linssen
  • Building physics: LBP sight
  • Construction costs: bbn adviseurs
  • Project management: PMB gemeente Amsterdam
  • Contractor: Dura Vermeer

(more…)

University of Queensland School of Architecture in Australia by m3architecture

Friday, October 28th, 2016

Article source: m3architecture 

m3architecture has designed stage one of the alterations and additions for the University of Queensland’s (UQ) Architecture School, set within the existing Zelman Cowen building.

Image Courtesy © Brett Boardman

Image Courtesy © Brett Boardman

  • Architects: m3architecture
  • Project: University of Queensland School of Architecture
  • Location: Queensland, Australia
  • Photography: Brett Boardman
  • Software used: Revit

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley: Be Inspired Awards
xponential2017
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy