Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘School’ Category

Chromatic Play in Mallorca, Spain by Juana Canet Arquitectos

Tuesday, June 12th, 2012

Article source: Juana Canet Arquitectos

The project responds to the idea of extending the school with a multipurpose room in an adjacent plot which should be connected internally and have an independent entrance from the street.

The plot is rectangular in a 4:1 proportion and the aim is to have a whole 7 meter span open space with natural light and crossed ventilation. In order to achieve that the façade will have to provide as much light as possible and skylights will need to be incorporated in the roofing and on top of the internal staircase. The multipurpose room will be connected in two different levels with the school, at ground level through an ascendant staircase and at roofing level through a descending ramp.

Chromatic Play

  • Architects: Juana Canet Arquitectos
  • Project: Chromatic Play
  • Location: Housing development in Bendinat, Mallorc, Spain
  • Type: Multipurpose classroom primary school
  • Team: Juana Canet arquitectos;
  • Client: Hermanos de la Sagrada Familia (SAFA)
  • Constractor: NACAM s.l.
  • Surface: 167,98 m2
  • Contract value: 208.198,20 €
  • Data: Completed September 2011
  • Software used: Autocad,3d max, Photoshop, Rhino

(more…)

IES Garrotxa in Olot, Girona by SVArquitectura

Sunday, June 10th, 2012

Article source: SVArquitectura

The general object is the refurbishment and extension of the Secondary School ‘Garrotxa’ and its department for job-training enclosing new units of classrooms and workshops for training courses. Finally a new sports hall with multipurpose-character for social events completes the complex.

Image Courtesy Beat Marugg

 

  • Architects: SVArquitectura
  • Project: Secondary School, Vocational Training Center ‘IES Garrotxa’
  • Location: Highway Riudaura, no. 110, Olot, La Garrotxa. Girona
  • Department or agency encarrega the project: INFRASTRUCTURE MANAGEMENT SA
  • Department or agency receiving the work: DEPARTMENT OF EDUCATION The Government of Catalonia
  • Owner of the land or building: CITY OF OLOT
  • Execution: 2007 – 2009
  • Author: SANTIAGO VIVES Sanfeliu

(more…)

Groupe Scolaire Lucie Aubrac in Allée de Bourgogne, Nanterre by Dietmar Feichtinger Architectes

Saturday, June 9th, 2012

Article source: Dietmar Feichtinger Architectes

The school is distinguished by its spatial organization and design of the facades of their surroundings. The free form differentiates the building from its environment of rigid social housing characterizing the area ‘Province de France’ in Nanterre. There is a relationship point of view (a view relation) with the Paris business district La Défense. The highly frequented, Route Nationale 314 runs west to the school building. The site was excavated and earth mound planted.

Groupe scolaire Lucie Aubrac

  • Architects: Dietmar Feichtinger Architectes
  • Project: Groupe Scolaire Lucie Aubrac
  • Location: Allée de Bourgogne, Nanterre
  • Client: Mairie de Nanterre
  • Project team leader: DI Katja Pargger
  • Team planning: Mathias Neveling, Anna Zottl, An Vranken, Markus Himmel, Jeanne Stern, Maria Joao Pita
  • Team Competition: DI Katja Pargger, chef de projet; Barbara Fellmann, DI Dorit Boehme, Petra Meisenbichler

(more…)

School Barvaux-Condroz in Belgium by LR Architectes

Friday, June 1st, 2012

Article source: LR Architectes

The existing school is located along the main road in the heart of a Belgian village called Barvaux-Condroz, The school is in direct dialogue with the church. It has a widely open view at the back and an open area on the east side of the plot.

The school expansion and renovation project includes the following:
– On the existing building, the south orientation of the rear façade opens on the playground and the landscape, whereas the north façade is relatively closed.
– The position of the entrance to the school is a fundamental question. The present location of the pedestrian crossing and the analysis of safe access to the car park for parents led us to exploit the free zone on the east gable.

Image Courtesy m. van coile

  • Architects: LR Architectes
  • Project: School Barvaux-Condroz
  • Location: Barvaux-Condroz, Belgium
  • Client: Local administration
  • Date: 2008-2011
  • Status: Built
  • Stability: bureau Delvaux
  • Technics: solyremi
  • Surface: 600 m²
  • Photo credit: m. van coile

 

(more…)

KIEM onderwijs met zorg in Dordrecht, The Netherlands by Mecanoo architecten

Wednesday, May 30th, 2012

Article source: Mecanoo architecten

The district of Sterrenburg is located on the south side of Dordrecht and was largely built during the 1960s and 1970s. It is a sizable district with 21,000 residents and a generous share of parks, gardens and other green areas; it is also very close to the historical natural conservancy areas on the ‘Island’ of Dordrecht. The new building for KIEM will be built on the northern edge of the area on the De Sitterstraat. The school’s joint name covers five separate branches of education, care and medical science. De Vlij is a ‘Mytyl’ school for children with a physical disability or multiple disabilities, the Blije Gaarde, a school for children with serious learning issues and the Dordtse Buitenschool for children with long-term illnesses.

Wooden stairs

  • Architects: Mecanoo architecten
  • Project: KIEM onderwijs met zorg
  • Location: Dordrecht, The Netherlands
  • Design: 2010-2011
  • Execution: 2011-2013
  • Client: SPON, Dordrecht
  • Project management: ICS Adviseurs, Amsterdam
  • Structural engineer: JVZ Raadgevend Ingenieursburo bv, Deventer
  • Mechanical engineer: DHV, Den Haag
  • Electrical engineer: DHV, Den Haag
  • Building costs consultant: Bremen Bouwadviseurs b.v., Rotterdam
  • Program: 5,322 m² school for separate branches of education (multiple disabilities, long-term illnesses and learning issues), care and medical science, including preschool and after-school activities and sports facilities.

(more…)

High School Classroom Building in Bogotá, Colombia by Daniel Bonilla Arquitectos

Thursday, May 24th, 2012

Article source: Daniel Bonilla Arquitectos

The High School building completes the group of classroom-buildings; therefore it resumes the usual typology of the existing buildings, a central open space and peripheral classrooms. It’s also chosen to use brick walls, the prevailing material in the school. The particular variation consists in developing a sinuous atrium with an internal garden. The exterior is defined by two closed sides facing the large green extensions, and by two glass facades with vertical sun shields where the classrooms operate.

Image Courtesy Rodrigo Dávila

  • Architects: Daniel Bonilla Arquitectos
  • Project: High School Classroom Building – Colegio Los Nogales
  • Location: Bogotá, Colombia
  • Client: Corporación colegio Los Nogales
  • Area: 2.286 m2
  • Date of construction: Noviembre 2009 – Agosto 2010
  • Photographer: Rodrigo Dávila
  • Design team: Daniel Bonilla, Andres Gutierrez , Melissa Betancourt, Juan Felipe Herrera, + Oficina de Proyectos Arquitectónicos /OPA

(more…)

Rafael Bordalo Pinheiro Secondary School in Caldas da Rainha, Portugal by SousaSantos

Sunday, May 6th, 2012

Article source: SousaSantos

The new building is rooted in the slope between the two sports fields of the school. In the south end of the building will be posicioned the public program, the library and the amphitheater enhancing the relationship of the school campus with the urban fabric of the city.

Night View (Images Courtesy João Morgado)

  • Architect: SousaSantos
  • Name of project: Rafael Bordalo Pinheiro Secondary School
  • Location: Caldas da Rainha, Portugal
  • Client: Parque Escolar
  • Built: 2008
  • Construction: 2010
  • Architecture: Jorge Sousa Santos, Bruno Ferraz, Patricia Costa, Ismael Prata, Sofia Oliveira, Vítor Ribeiro
  • Photographer: João Morgado

(more…)

Garden School in Beijing, China by OPEN Architecture

Saturday, May 5th, 2012

Article source: OPEN Architecture

If there is one thing that we have to put above all other issues for the 21st century, that is probably the vulnerability of nature. Ancient Chinese philosophy had always centered on the harmony between people and nature. In the decades to come, and amidst all the looming environmental crisis, it is urgent to bring the ancient philosophy back to the core of our education, and put it in the context of new challenges ahead. With this in mind, OPEN has designed a new kind of school system that provides a balanced and joyful learning environment integrated with farms and gardens.

Bird Eye

  • Architects:OPEN Architecture
  • Project: Garden School
  • Location: Changyang, Fangshan District, Beijing
  • Design Year: 2010 – 2012
  • Status: Architectural Design
  • Client: Vanke + Cofco
  • Program: 36-class Junior and Senior high school, classrooms, auditorium, gym, dining hall, dormitory and sport facilities
  • Building Area: 51,000 m²
  • Land Area: 45,332 m²
  • Local Design Institute: Beijing Institute of Architectural Design
  • Sustainaiblity Consultant: Tsinghua Building Energy Research Center

(more…)

Blouberg International School in Cape Town, South Africa by PLUSARQUITECTURA (Sergio Aguilar) & Luis Mira, architects

Sunday, April 29th, 2012

Article source: PLUSARQUITECTURA (Sergio Aguilar) & Luis Mira, architects

The Junior School building corresponds to the Phase 1 of the Blouberg International School in Cape Town. The site is located into a residential area towards the north side of the city centre, where the climate transits from the lush and rainy part of the city towards the drier Atlantic ocean’s west coast.

Street View (Images Courtesy Wieland Gleich)

  • Architects: PLUSARQUITECTURA (Sergio Aguilar) & Luis Mira, architects
  • Name of Project: Blouberg International School
  • Location: Blouberg, Cape Town, South Africa
  • Project Area: 900 sqm (building) – 2000 sqm (Civil works, entrance & walkways)
  • Completion: 2011
  • Photographs: Wieland Gleich
  • Software used: ArchiCAD

(more…)

morieres les Avignon in Montpellier, France by N+B Architectes

Thursday, April 26th, 2012

Article source: N+B Architectes

The Secondary School of Morières-lès-Avignon is part of the landscape around the city. It is located near the A7 motorway and is topped by a way station. It consists of different entities built for different scales and functions of the program. Thus, the topography of the place is preserved, the gradients are used to create breaks, places to live. This work of the ground allows the installation and organization of the different buildings and spaces. Each entity is part of the landscape.

Night View (Images Courtesy Paul kozlowski)

  • Architect: N+B Architectes
  • Name of Project: morieres les Avignon
  • Location: Montpellier, France
  • Project manager: Jacques BRION & Elodie NOURRIGAT (N+B architectes)
  • Client: Conseil Général du Vaucluse
  • Delegated client: Citadis

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley:Microstation License
xponential2017
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy