Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘School’ Category

Amatrice refectory in Italy by Stefano Boeri Architetti

Tuesday, April 18th, 2017

Article source: Stefano Boeri Architetti 

After a construction period of only 30 days, the new school refectory for Amatrice has been realized, thanks to the fundraising organized by Corriere della Sera and TgLa7 with the initiative “Un aiuto subito”. The school refectory, designed by Stefano Boeri Architetti, has been conceived as a multifunctional space for Amatrice’s children and it will become a gathering point for the local community, where people can meet, play and, maybe, stop for a while and look at the Sibillini Mountains, framed by the wide window in the main hall.

Image Courtesy © Francesco Mattuzzi

(more…)

Zalmplaat School Rotterdam in Netherlands by diederendirrix

Tuesday, April 18th, 2017

Article source: diederendirrix 

In the design of the new Zalmplaat School, the expressive and soft building volume is equipped with two floors with rounded corners, creating an all-round soft shape. Colourful letters and strips in combination with wavy movements of the frontage make a characteristic and expressive building; a school with a familiar yet personal and distinctive expression, recognisable for the children, teachers and neighbourhood.

Image Courtesy © diederendirrix

  • Architects: diederendirrix
  • Project: Zalmplaat School Rotterdam
  • Location: Rotterdam, Netherlands

(more…)

Giacomo Zanella Primary School in Villafranca (VR), Italy by GDA officina di architettura

Sunday, April 16th, 2017

Article source: GDA officina di architettura 

The project area is located in the outskirts of Villafranca and Verona, between the urban core and the agricultural land.

The more distinctive presence is  the “strada della Rizza” around which is structured the small village Rizza,  that’s  a quite busy output axis of Verona.

The new building is designed as a reconstruction and expansion of a previously existing one  lying parallel to the “strada della Rizza”  and looks like an inhabited wall that protects the school from the nearby road. For this reason, it present a 3,5m high basement in concrete without any window that look like an infrastructure’s construction.

Image Courtesy © Nicolo Galeazzi

  • Architects: GDA officina di architettura
  • Project: Giacomo Zanella Primary School
  • Location: Villafranca (VR), Italy
  • Photography: Nicolo Galeazzi
  • Architectural Design, Coordination, Construction Supervision: arch. Giulia de Appolonia
  • Infrastructure – Safety: Tesis srl/ Planex srl
  • Structural design: H&B srl/ ing.F. Palmieri
  • Costs: 2.200.000 €
  • Dimension: 2100 mq ( 1200m2 renovation  – 900m2 expansion)
  • Schedule: Project 2014-2015 – Construction 2014-2016

(more…)

G.Zanella Primary School Renovation and Extension in Villafranca ( VR), Italia by GDA officina di architettura

Thursday, April 13th, 2017

Article source: GDA officina di architettura 

The project area is located in the outskirts of Villafranca and Verona, between the urban core and the agricultural land.

The more distinctive presence is  the “strada della Rizza” around which is structured the small village Rizza,  that’s  a quite busy output axis of Verona.

The new building is designed as a reconstruction and expansion of a previously existing one  lying parallel to the “strada della Rizza”  and looks like an inhabited wall that protects the school from the nearby road. For this reason, it present a 3,5m high basement in concrete without any window that look like an infrastructure’s construction.

Image Courtesy © Nicolo Galeazzi

  • Architects: GDA officina di architettura
  • Project: G.Zanella Primary School Renovation
  • Location: Villafranca ( VR),  Italia
  • Photography: Nicolo Galeazzi
  • Client: Comune di Villafranca
  • Program: expansion, renovation and energy efficiency of school building
  • Dimension: 2100 mq ( 1200m2 renovation  – 900m2 expansion)
  • Costs: 2.200.000 €

(more…)

Roskilde Festival Folk High School in Denmark by MVRDV and COBE

Tuesday, April 11th, 2017

Article source: MVRDV 

The Danish folk high school is based on the Danish author and teacher N.F.S.Grundtvig (1872) idea of the folk high school – a school that in many ways differs from normal high schools, for example, the school has no curriculum and no exams, and both students and teachers are living at the school during a course. Further are the folk high schools often focused on creative and humanistic topics and the common life at the school. Roskilde Festival Folk High School is the first newly-established and built folk high school of its kind in Denmark in 45 years, based on the ideals of the Roskilde festival. The ideals and values are very much influenced by the volunteer engagement, the humanistic focus and creative power, that every year forms and characterise the event and the community of Roskilde festival.

The school is a first if its kind in Denmark and maintains its original industrial concrete factory shell , Image Courtesy © Christopher Malheiros Paris

  • Architects: MVRDV and COBE
  • Project: Roskilde Festival Folk High School
  • Location: Roskilde, Denmark
  • Photography: Christopher Malheiros Paris (more…)

Colégio dos plátanos in Sintra by murmuro

Wednesday, April 5th, 2017

Article source: murmuro

Colégio dos Plátanos is a school in Sintra which educates children from the age of 3 to 14; the project consists of the expansion and reorganization of the school. Having acquired a set of low quality buildings east of the existing school, the client intended to demolish them and expand the school complex eastwards, adding a series of new classrooms, complementary spaces and sport facilities. During the design phase the client changed course and decided to maintain the east buildings and commissioned a new construction of smaller scale, connecting the east and west buildings that had to be built in two phases, allowing for a reduced investment since our country was facing an economic crisis and on the verge of the troika intervention (IMF, EC, ECB). This decision also required the development of an intermediate structural solution and controlled demolitions in order not to interrupt the daily school operation; only with the conclusion of the second phase will the entire complex be fully articulated.

Northern facade overall view – phase 1, Image Courtesy © Pedro Nuno Pacheco

  • Architects: murmuro
  • Project: Colégio dos plátanos
  • Location: Sintra
  • Photography: Pedro Nuno Pacheco
  • Program: Education – Expansion
  • Size: 1850 m2
  • Client: Colégio dos Plátanos
  • Team: João Caldas, Rita Breda, Tiago Araújo, Pedro Rodrigues, Francisco Calheiros (architecture); Inês Oliveira (design); Pedro Pacheco (photograhy); TDP Engenharia (engeneering
  • Size: 1850 m2

(more…)

Newly Built Architecture School in Denmark by ADEPT

Sunday, April 2nd, 2017

Article source: ADEPT

Vargo Nielsen Palle, ADEPT, and Rolvung og Brøndsted Arkitekter in collaboration with engineering companies Tri-Consult and Steensen Varming have won the international competition for the first newly built architecture school in Denmark. They were in competition with BIG, Sanaa, and Lacaton & Vassal, among others. The jury cites the entry’s playful combination of flexible studio space, specific functions, and public spaces which together create a strong connection to Godsbanearealerne.

Image Courtesy © ADEPT

  • Architects: ADEPT
  • Project: Newly Built Architecture School
  • Location: Denmark

(more…)

Educational Park for Reconciliation in Antioquia, Colombia by Arq. Jaime Eduardo Cabal Mejía + Arq. Jorge Emilio Buitrago Gutiérrez

Tuesday, March 28th, 2017

Article source: Arq. Jaime Eduardo Cabal Mejía + Arq. Jorge Emilio Buitrago Gutiérrez

This project is located in San Pedro de Urabá, a small town that belongs to a region in the northwest side of Antioquia and is 425 km from the city of Medellín, the capital. This town has been scarred due to violets conflicts, at first, related to the illegal extraction of their natural resources, and then related to the creation of illegal armed groups unleashed a wave of violence, leaving thousands of victims.

Image Courtesy © Sergio Gómez

  • Architects: Arq. Jaime Eduardo Cabal Mejía + Arq. Jorge Emilio Buitrago Gutiérrez
  • Project: Educational Park for Reconciliation
  • Location: San Pedro de Urabá,  Antioquia, Colombia
  • Photography: Sergio Gómez
  • Software used: Autocad, SketchUp
  • Other Participants: Architect Teresa Tognetti Bottone, Arch. Carlos Andrés Palacio Mejía
  • Constructed area(m2): 775m2
  • Year: 2016

(more…)

Primary School Aarle-Rixtel in Laarbeek, Holland by architecten|en|en

Tuesday, March 21st, 2017

Article source: architecten|en|en

A school building is a special building in a little village, because almost all the inhabitants have spent an important part of their life there.

This means that, as an architect, you can give children something for the rest of their lives, because everbody remembers his or hers old school building.

“The building as an adventure” was therefor the starting point of the design.

Image Courtesy © BASE Photography

  • Architects: architecten|en|en
  • Project: Primary School Aarle-Rixtel
  • Location: Laarbeek, Holland
  • Photography: BASE Photography
  • Client: Municipality of Laarbeek
  • Gross Floor Area: 2585 m² (new) 430 m² (renovation)
  • Design: 2011
  • Year of Use: 2016

(more…)

Podgorje TimeShare Kindergarten and School in Slovenia by Arhitektura Jure Kotnik

Tuesday, March 14th, 2017

Article source: Arhitektura Jure Kotnik 

New TimeShare Kindergarten is located in the central area of small Slovenian village settlement Podgorje. The building is an extension of an existing school and hosts four playrooms and a classroom for first graders. The kindergarten’s special feature is its open plan approach with unified play space, which covers as much as 86% of the entire kindergarten and can be closed off if necessary. Children can move inside the kindergarten without restrictions, according to the so-called timeshare principle. Movement is even encouraged by a series of elements like sliding doors between playrooms, accordion doors of the central common room, and the road meandering between playrooms, which visually connects different spaces and invites children to follow it (walk, run, ride their kick scooter or bike). Even special road signs have been designed, encouraging children to mimic movements of a particular animal (butterfly, crab, lizard, etc.), and go either fast (cheetah) or slow (snail).

Image Courtesy © Janez Marolt Photography

  • Architects: Arhitektura Jure Kotnik (Jure Kotnik, Andrej Kotnik)
  • Project: Podgorje TimeShare Kindergarten and School
  • Location: Podgorje pri Slovenj Gradcu, Slovenia
  • Photography: Janez Marolt Photography
  • Client: City of Slovenj Gradec, Gozdno gospodarstvo Slovenj Gradec
  • Constructions: CBD, d.o.o, Dr. Bruno Dujić
  • HVAC: FIMA, d.o.o
  • Electrical installations: EPNS d.o.o, Danilo Smolar
  • Landscape design: Arhitektura Jure Kotnik, Lesoteka projektiva d.o.o.
  • Surveillance: Manja Podpečan
  • Client coordination: Natalija Knez
  • Energy efficiency: EUTRIP d.o.o.
  • Timber construction: Lesoteka hiše d.o.o.
  • Construction, and concrete works: Gradbeništvo Kuster, d.o.o.

(more…)

Bentley:YII2017
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2018 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise