Open side-bar Menu

Archive for the ‘Shop’ Category

Chan Chan Visitor Center in Trujillo, Peru by Utopus studio

Sunday, June 9th, 2013

Article source: Utopus studio

The visitors’ center serves as an entry and educational center for the archaeological site of Chan Chan, an ancient city that was once the capital of the Chimor Kingdom (4th to 11th century) that existed along the north coast of South America. The visitors’ center is located at the entrance of the Tschudi Palace, the only palace open to visitors among the other eight palaces of the ancient city of Chan Chan.

Image Courtesy © Utopus studio

  • Architects: Utopus studio
  • Project: Chan Chan
  • Location: Chan-Chan Ruins, Trujillo, Peru
  • Date: 1998
  • Client: National Institute of Culture (Instituto Nacional de Cultura)
  • Area: 625 sqm
  • Materials: adobe, wood, cane, earth, brick, gravel and ceramic
  • Program: ramps, courtyard, tickets booth, exhibition galleries, cafeteria, and shops
  • Software used: CAD and free hand drawings


Mauboussin Singapore Flagship store by omni//form, inc

Wednesday, May 29th, 2013

Article source: omni//form, inc

Mauboussin at Mandarin Galleries is the first store installation in Asia/Pacific of a new global brand design conceived by regis pean+omni//form. The new look reflects on the fashion sensibility and self-confidence of today’s female shopper by inviting her into a fairy tale dream of unexpected moments and the innovative use of luxury materials, textures and color:

Image courtesy omni//

  • Architects: omni//form, inc
  • Project: Mauboussin mandarin galleries
  • Location: Orchard Road, Singapore

E hyphen world gallery BonBon in Tokyo, Japan by LIN inc.

Saturday, May 25th, 2013

Article source: LIN inc.

InLaforet, the landmark of Harajuku, a new shop of the E hyphen world gallery has been opened, in which the world view of AMO, the top fashion model of Zipper magazine, is materialized as a shop. Things that are associated with the word bonbon. The shop’s sweet façade reminds us of a sweet shop with chocolate and vanilla scents, and colorful confectioneries.

Image Courtesy © Kozo Takayama 

  • Architects: LIN inc.
  • Project: E hyphen world gallery BonBon
  • Location: LaforetHarajuku, Tokyo, Japan
  • Photography: Kozo Takayama
  • Designer: Mayumi Suzuki
  • Area:  80m2
  • Completion year: 2013
  • Main Materials: marble stone floor in black and white color. Maple wood wall. Ribbed plate with acrylic paint. Decoration wall papers. 100% Silk original rug.

GLOBAL WORK in Kawasaki, Japan by LIN inc.

Saturday, May 25th, 2013

Article source LIN inc.

New concept store starting Autumn 2012 for a fashion label Global Work. Starting from reconsidering the brand’s running theme which is ‘American Casual’, we based our design on West Coast. Image of freedom, undisguised, openness, joy, peace, sunshine, breeze, which conjures up the image of West Coast together with images associated with Global Work brand such as smile, communion, oasis, natural, family, outdoor, safeness, analogue, brought us the concept of ‘crafting together a place to gather.’

Image Courtesy © Kozo Takayama

  • Architects: LIN inc.
  • Project: New Fashion Retail Stores – GLOBAL WORK
  • Location: Saiwai-ku, Kawasaki, Japan
  • Photography: Kozo Takayama
  • Designer: Atsushi Suzuki
  • Area:   285 m2
  • Completion year: 2012
  • Main Materials : mortar floor. wood floor. Blick wall. mortar wall. Western red cedar wood wall. structural plywood fixture. Galvanized steel pipe furniture.

Aesop Shibuya in Tokyo, Japan by TORAFU ARCHITECTS

Friday, May 10th, 2013


For Australian skin care brand Aesop, we planned the interior and exterior of the new store on Meiji Street in Shibuya. The store is located on the first floor of a three-storey building situated between two taller buildings; the space is long and slender – 2.6m in width, 7.8m in depth and 3.9m in maximum height. We aimed to work with these proportions to provide a welcoming and intimate space for communication with customers.

Image Courtesy © Takumi Ota

  • Project: Aesop Shibuya
  • Location: Shibuya, Tokyo, Japan
  • Photography: Takumi Ota
  • Principle use: SHOP
  • Production: Ishimaru
  • Facility design: ENDO-Lighting(Lightings)
  • Total floor area: 22.6m2
  • Design period: 2012.12-2013.03
  • Construction period: 2013.01-2013.03


Brownie in fukuoka, Japan by Uchida Architect Design Office

Sunday, April 21st, 2013

Article source: Uchida Architect Design Office

BROWNIE is a bakery shop and a house, located inside Aso Kuju National park where it is blessed with its rich nature. From the start of the design process, corresponding to the client’s bold belief on bread making using natural, organic, and non-addictive materials, “nature” was strongly intended in the design of this building.

Image Courtesy © Hiroyuki Kawano

  • Architects: Uchida Architect Design Office
  • Project: Brownie
  • Location: Kokonoe, fukuoka, Japan
  • Photography: Hiroyuki Kawano
  • Function : shop + house
  • Site area : 1654 ㎡
  • Building area : 148 ㎡
  • Total Floor Area : 131 ㎡
  • Stories: 1
  • Structure (materials): wooden structure
  • Finish: (exterior) cedar board
  • Finish: (interior) cedar board, plaster
  • Completed date: february 2010
  • Client: shinichi miyamoto
  • Constructional engineer: Hashimoto kensetsu
  • Software used: AutoCAD, VectorWorks, Adobe Illustrator, Adobe Photoshop.


Karuizawa Museum Coplex in Nagano-ken, Japan by Yasui Hideo Atelier

Wednesday, April 17th, 2013

Article source: Yasui Hideo Atelier

I was requested, after winning through the competition, to design a facility accompanied to the museum of Hiroshi SENJU, a world-famous Japanese painter/artist. Before I started the actual planning, I prioritized building my conceptual work first ( i.e. geometrical shape containing both traditional and modern forms ) in order to make my design coexist on the same site with the museum that had a curved form interpreting Karuizawa ’s nature in a elegant way.

Image Courtesy © Nacasa & Partners inc 

  • Architects: Yasui Hideo Atelier
  • Project: Karuizawa Museum Coplex
  • Location: Karuizawa, Nagano-ken, Japan
  • Photography: Nacasa & Partners inc
  • Program: Shop and Restaurant
  • Client: International Cultural College Foundation
  • Construction: Sasazawa Construction
  • Site Area: 8330.42sqm
  • Building Area: 331.60sqm
  • Total Floor Area: 423.51sqm
  • Structure: Steel Structure
  • Building Materials: Titanium, Glass
  • Design years: 2010,9 – 2011,2
  • Construction years: 2011,3 – 2011,9

NANBOYA shinsaibashi in Osaka, Japan by PROCESS5 DESIGN

Saturday, April 6th, 2013

Article source: PROCESS5 DESIGN

This is a plan for a specialist valuables for cash service boutique on the 2nd floor of a building facing the Shinsaibashisuji shopping centre in the business district of the merchant town of Osaka. Existing s valuables for cash service have the image of pawnshops and the current situation is that there is no choice but to compete with the purchasing prices of rival companies.

Image courtesy PROCESS5 DESIGN 

  • Architects: PROCESS5 DESIGN
  • Project: NANBOYA shinsaibashi
  • Location: Osaka, Japan
  • Design: PROCESS5 DESIGN Ikuma Yoshizawa, Noriaki Takeda, Tatsuya Horii
  • Contractor: TORENTA Co., Ltd.
  • Collaborator: Lighting Designer: DAIKO ELECTRIC Co., Ltd., Yoshihide Ueo
  • Construction type: Interior and exterior Renewal
  • Construction phase: 19 jun. 2012 ~ 28 jun.
  • Total cost of construction: 5.9million yen | include design fee

Joule’s Lab in Guadalajara, Mexico by deFORMA estudio creativo

Thursday, March 28th, 2013

Article source: deFORMA estudio creativo

The inspiration for this project was the typical American Drugstore, a place where it could be understood as a design store with a combination of a laboratory where this cleanses are made. The colors and the construction elements would give that language, clean white with glass wall in the Lab, black flooring with traditional mosaic from Guadalajara and brick walls for the whole store.

Image Courtesy deFORMA estudio creativo

  • Architects: deFORMA estudio creativo
  • Project: Joule’s Lab
  • Location: Eulogio Parra 2584, Guadalajara, 44657 Mexico
  • Type Commercial: Retail space
  • Building status: built in 2011
  • Number of stories: 1
  • Site size: 83 m2
  • Site type: urban
  • Software used: Autocad for plans, Sketchup with V-ray for renders and final touches with Photoshop


Platform Zero in Porto, Portugal by A2OFFICE

Sunday, March 17th, 2013

Article source: A2OFFICE

A small space with just over 20m ² was the site for the deployment of this kiosk in the Casa da Música Metro Station in the city of Porto, Portugal. This project was based on the idea of “pause”. Pause between commuting routes (home-work-home, home-school-home, etc.) where one color dominates: the yellow. As in the trilogy of chromatic lights os the semaphores, symbolizes a moment of pause, is among the movement and stopping.

Image Courtesy © Alexandra Marques 

  • Architects: A2OFFICE
  • Project: Platform Zero
  • Location: Casa da Música Metro Station, Porto, Portugal
  • Photography: Alexandra Marques
  • Architecture and Coordination: Alberto Dias Ribeiro
  • Year: 2012-13
  • Client: Plataforma Zero, Lda.
  • Construction: Retorvila Construções, Lda.
  • Software used: Autocad, Sketchup and Photoshop
GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley: YII 2016
TurboCAD pro : Start at $299 - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.

Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy