Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘Shop’ Category

Transformation Stedelijk Museum Schiedam: MVRDV wraps interior of historical chapel in red shelves

Thursday, June 19th, 2014

Article source: MVRDV

MVRDV completed its transformation of the entrance of Stedelijk Museum Schiedam. The museum for modern art, which is housed in a historical building transformed its central neoclassical chapel into an entrance, shop and café area. The transformation adds a visually clear element, a red shelf which contains all new program and treats the historic structure respectfully. The 500m2 transformation started last year and was recently finalised.

Image Courtesy © Daria Scagliola & Stijn Brakkee

Image Courtesy © Daria Scagliola & Stijn Brakkee

  • Architects: MVRDV
  • Project: Transformation Stedelijk Museum Schiedam: MVRDV wraps interior of historical chapel in red shelves
  • Photography: Daria Scagliola & Stijn Brakkee

(more…)

Aesop Grand Front in Osaka, Japan by TORAFU ARCHITECTS

Sunday, June 15th, 2014

Article source: TORAFU ARCHITECTS

We performed the interior design for a store by Aesop, an Australian skin care brand, located in the Grand Front Osaka mall. With its 3.9m-high ceiling and 7meters square plane, the project area offers a simple space with a glass facade that stretches the whole frontage facing the promenade.

Image Courtesy © Takumi Ota

Image Courtesy © Takumi Ota

  • Architects: TORAFU ARCHITECTS
  • Project: Aesop Grand Front
  • Location: Osaka, Japan
  • Photography: Takumi Ota

(more…)

Higashihayashiguchi Dwelling with shop in Shiga, Japan by ALTS DESIGN OFFICE

Sunday, June 15th, 2014

Article source: ALTS DESIGN OFFICE

This plan is a project of the store combination house which is not seized with the established concept such as “the Japanese food stores such as cafe” in “dwelling, such as a shop”. Because we were the land where a site was built along former Tokaido of the Minakuchi inn which was the 50th post town of fifty-three stages of the Tokaido, the building did it with the placement plan that we prepared in neighboring cityscape and did first floor region with simple space constitution to assume a store, second floor region a house.

Image Courtesy © ALTS DESIGN OFFICE

Image Courtesy © ALTS DESIGN OFFICE

  • Architects: ALTS DESIGN OFFICE (Sumiou Mizumoto / Yoshitaka Kuga)
  • Project: Higashihayashiguchi Dwelling with shop
  • Location: Shiga, Japan
  • Construction: built of wood
  • Number of stories: 2
  • Gross area: 99.83 ㎡
  • Completed date: 2014.6

(more…)

Nagaoka City Hall “Aore” in Niigata, Japan by Kengo Kuma and Associates

Saturday, June 7th, 2014

Article source: Kengo Kuma and Associates

With the growth of cities and their scale, public buildings of 20th Century were likely to be driven away to the suburbs, often as isolated concrete boxes in parking lots. We wanted to reverse this flow with Nagaoka Aore. We moved the city hall back to the center of the town and revived a real “heart of town,” which is located in a walking distance from anywhere, working along with people’s everyday life.

Image Courtesy © Erieta Attali

Image Courtesy © Erieta Attali

  • Architects: Kengo Kuma and Associates
  • Project: Nagaoka City Hall “Aore”
  • Location: 1-4-10 Otedori, Nagaoka-shi, Niigata, Japan
  • Photography: Erieta Attali
  • Completed in: 2012. 3
  • Program: City hall, Assembly hall, Shops and Restaurants, Bank, Roofed plaza, Garage
  • Site Area: 12073.44 m2

(more…)

OMNIBUS CITY in Saltlake City by stpmj

Saturday, May 31st, 2014

Article source: stpmj 

By definition, an omnibus refers to a collection of stories made by a single narrator or several authors tied together by a single subject. It also pertains to a collection of objects at once. Along these lines, Omnibus City is a proposal that connects elements of downtown Salt Lake City that are already physically close, yet are experienced individually. Omnibus City strives to create a collection of experiences along three main corridors: Green, Culture (Main Street), and Retail. Acting as a catalyst of activity linking adjacent blocks to Main Street, these passageways are connected through a common design vocabulary of path, pattern, and phenomenon meant to permeate blocks 69 and 70 and guide visitors through its permutations.

Green Corridor / Children’s park, Image Courtesy ©  stpmj

Green Corridor / Children’s park, Image Courtesy © stpmj

  • Architects: stpmj
  • Project: OMNIBUS CITY
  • Location: Saltlake City, U.S.A
  • Project team: stpmj, Seung Teak Lee, Mi Jung Lim, Kyung Jae Yu, Young Whan Choi , Leah Park, Olivia Heung, Sam Weston, Suk Won Lee
  • Dimension: 600′ x 1200′
  • Budget: N/A

(more…)

Football Temple in Amsterdam, The Netherlands

Tuesday, May 20th, 2014

Article source: CLS LED

On May 1st 2014, a unique sports shop opened named Football Temple, which is located in the center of Amsterdam between ‘de Dam’ and the ‘Anne Frank huis’. The 500 square meter store is a football joy for every lover of football shirts, football shoes and all sorts of sportswear. This unique store is the place to be for every football fanatic.

Image Courtesy ©  CLS LED

Image Courtesy © CLS LED

  • Design FirmKUUB Architecten
  • Contractor: CLS LED
  • Project: Football Temple
  • Location: Amsterdam, The Netherlands

(more…)

FRENCH PAVILION EXPO MILANO 2015 in Milan,Italy by XTU architects

Friday, May 16th, 2014

Article source: XTU architects 

ARCHITECTURAL CONCEPT

A fertile market

If the world wanted to eat like the West, several planets would be needed…

Civilization will need to evolve: it must produce and consume differently !

Image Courtesy ©   XTU architects

Image Courtesy © XTU architects

  • Architects: XTU architects  (Anouk Legendre + Nicola Desmaziere, Studio Adeline Rispal)
  • Project: FRENCH PAVILION EXPO MILANO 2015
  • Location: Milan, Italy
  • Software used: Rhinoceros, 3ds Max and Grasshopper
  • Companies: C.M.C di Ravenna, Simonin
  • Project leader: Mathias Lukacs
  • Client: FranceAgriMer
  • Program: Cultural installation, exhibition areas, restaurants,  shops, VIP rooms.

Planning

  • Competition: january 2014
  • Contract: march 2014
  • Building:  september 2014
  • Delivery: april 2014
  • Building surface area: 3.532 m² shon / 3.286 m² usable
  • Site’s area: 3.500 m²
  • Costs: 14 m€ including taxes.

(more…)

Shop 02 in Amsterdam, Netherlands by i29 | interior architects

Thursday, May 1st, 2014

Article source: i29 | interior architects

Frame Publishers and Foam Photography Museum Amsterdam joined forces for a creative centre in the historic Felix Meritis building.

A new creative platform has opened its doors, enlivening the monumental Felix Meritis residence at 324 Keizersgracht in Amsterdam. The space will host numerous events and exhibitions organized by both Frame and Foam. Alongside the events, Frame Publishers has created two retail spaces  – designed by local outfit i29 – with a focus on fashion and design.

Image Courtesy © i29 | interior architects

Image Courtesy © i29 | interior architects

(more…)

Quality Chop Shop in Farringdon, London by Fraher Architects

Wednesday, April 16th, 2014

Article source: Fraher Architects

The shop sits next door to the Quality Chop House which has a reputation for excellent cooking and good quality ingredients. The Client approached us to consider design proposals for the refurbishment of the adjacent shop unit that had recently become available.

Image Courtesy © Jack Hobhouse

  • Architects: Fraher Architects
  • Project: Quality Chop Shop
  • Location: Farringdon, London
  • Photography: Jack Hobhouse
  • Joinery fabrication & installation: Fraher & Co
  • Client: Private Client

SunnyHills in Minami-Aoyama, Japan by Kengo Kuma & Associates

Thursday, March 20th, 2014

Article source: Kengo Kuma & Associates

This shop, specialized in selling pineapple cake (popular sweet in Taiwan), is in the shape of a bamboo basket. It is built on a joint system called “Jiigoku-Gumi,” traditional method used in Japanese wooden architecture (often observed in Shoji: vertical and cross pieces in the same width are entwined in each other to form a muntin grid).

Image Courtesy © Daici Ano

  • Architects: Kengo Kuma & Associates
  • Project: SunnyHills
  • Location: Minami-Aoyama, Japan
  • Photography: Daici Ano
  • Structure: Jun Sato Structural Engineering
  • Facilities: Kankyo Engineering
  • Construction: Satohide Corporation
  • Site Area: 175.69m2
  • Building Area: 102.36m2
  • Total Floor Area: 293.00m2
  • No. of Floors: BF1, 1F, 2F, RF
  • Structure: Reinforced Concrete Partially Timber
  • Construction Period: 2012.November〜2013.December
  • Primary use: Store (retail)
  • Client: Sunny Hills Japan
  • Design Team: Kengo Kuma, Kenji Miyahara, Hiroaki Akiyama, Yuteki Dozono, Masahiro Minami
  • Hvac: San-ei Setsubi Kogyo
  • Plumbing: San-ei Setsubi Kogyo
  • Electric: Kokko Systems
  • Building Coverage: 58.26% (maximum allowed: 60%)
  • Floor area ratio: 166.77% (maximum allowed: 281.60%)
GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley:YII2017
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise