Open side-bar Menu

Archive for the ‘Shop’ Category

Alexis in Bratislava, Slovakia by Martin Jancok and Ales Sedivec

Friday, January 27th, 2012

Article source: Martin Jancok

How can a small bookshop compete within a network of firmly established booksellers? What can it offer to customers? How can it draw attention? Our aim was to create a flexible space that would not only sell books but would also be capable of facilitating various collateral events such as projections, readings, minor concerts, workshops, etc. Two focal points of the bookshop are placed at both ends of the longitudinal space. A checkout is next to the entrance and a coffee bar is on the opposite side on an original elevated gallery.

Image Courtesy Aleš Šedivec

  • Architects: Martin Jancok and Ales Sedivec
  • Project: Alexis
  • Location: Bratislava, Slovakia
  • Type: Bookshop and coffee bar
  • Authors: Martin Jančok (Plural), Aleš Šedivec (Totalstudio)
  • Client: Ladon, s.r.o.
  • Structural engineering: Geostat
  • Carpenter: Treeman
  • Total floor area: 170m²


SnackBox in Times Square, New York by Aedifica

Sunday, January 15th, 2012

Article source: Aedifica

The SnackBox has found home in the heart of Times Square. Ædifica and MuvBox have been recently awarded 2 prizes at the Retail Design Institute’s International Store Design Competition 2011: the first in the Pop Up Store/Shop category, and the other in the Special Awards category. The 20-feet long container was selected among about 80 proposals by local restaurant owners and had to comply with New York City’s security departments in this high traffic area.


  • Architect: Aedifica
  • Name of Project: SnackBox
  • Location: Times Square, New York


Park Shops Adaptive Reuse in Raleigh, North Carolina by Clark Nexsen

Thursday, January 12th, 2012

Article source: Clark Nexsen

A three-story, 51,000-square-foot classroom and research building at North Carolina State University, with lecture halls, laboratories, advising offices, a television production studio, video editing suites, and an internet café. The L-shaped structure defines a new campus plaza. This project received a 2011 National AIA CAE Facility Design Merit Award.

Plaza view of exterior (Images Courtesy JWest Productions)

  • Architect: Clark Nexsen (formerly Pearce Brinkley Cease + Lee)
  • Project: Park Shops Adaptive Reuse
  • Location: Raleigh, North Carolina
  • Client: North Carolina State University
  • Project Team: Donna Francis, Don Kranbuehl, Clymer Cease, Irvin Pearce, Rob Harkey
  • Size: 51,000 SF
  • Completion: 2009
  • Photographs: JWest Productions
  • Software used: AutoCAD, Sketchup, and Revit


Fiu Fiu concept store in Warsaw, Poland by Mateusz Adamczyk & Marcin Kwietowicz

Sunday, November 20th, 2011

Article source: Mateusz Adamczyk

Young architects dream about designing and building big houses. However, the reality is quite the opposite – they work on small scale commissions. FiuFiu boutique is one of those petite spaces and its concept is based on yearning for making homes even of papermache.

Image Courtesy Jan Smaga

  • Architects: Mateusz Adamczyk & Marcin Kwietowicz
  • Project: Fiu Fiu concept store
  • Location: Koszykowa Street, Warsaw, Poland
  • Client: Fiu Fiu Concept Magdalena WoΠosz
  • Photography: Jan Smaga
  • Total floor area: 31 m2
  • Usable floor area: 28 m2
  • Volume: 105 m3
  • Design: 2011
  • Construction: 2011
  • Software used: AutoCAD and SketchUp Pro. Also a lot of paper models.


Mederu – Auto Repair Shop in Nigata, Japan by Daigo Ishii + Future-scape Architects

Monday, November 7th, 2011

Article source: Mederu – Auto Repair Shop

It locates in the suburb of Nigata City as one of the big cities in Japan. The factory is used by the factory staff and the users who like to repair and remodel car by oneself. In the suburb of Nigata City, many suburbian architectures appear. The majority is classified in ‘the commercial establishment with strong color and fanciful form’ and ‘the monotonous offices and warehouses which have no interest of design and is finished with grey or beige color’. We intended to design a new suburbian architecture that reflects the character of the suburb but was neither involved in the fancifulness competition nor was different from the monotonous office.

Exterior View (Image Courtesy K.Torimura)

  • Architects: Daigo Ishii + Future-scape Architects
  • Project: Mederu – Auto Repair Shop
  • Location: Nigata, Japan
  • Structural engineers: Oga Structural Design Office
  • Mechanical engineers: Mai Mechanical Design
  • Client: Three Eight Business
  • Use: Car Repair Factory


BOFFO Building Fashion in New York by Gage/Clemenceau Architects

Tuesday, November 1st, 2011

Article source: Gage/Clemenceau Architects

Gage / Clemenceau Architects is collaborating on the design and production of a temporary installation with Nicola Formichetti, Fashion Director for Lady Gaga, Creative Director for Mugler as well as fashion stylist to Uniqlo, MAC and V Magazine. This collaboration is intended to produce an installation that experimentally fuses ideas from both fashion and architecture into a new type of physical environment, accessible to the general public, for a two week period coinciding with Fashion Week in New York City, in September 2011.    The stakes for this particular installation are high– as it will be housing not only the latest in Formichetti’s work, but will also include several original ensambles he has designed for Lady Gaga who has worn them in her performances and various red-carpet events.

Nicola Formichetti Store (Boffo)

  • Architects: Gage/Clemenceau Architects
  • Project: BOFFO Building Fashion/ Nicola Formichetti Store
  • Location: New York, USA
  • Software used: AutoCAD, AutoCAD 3D, Maya, 3dS Max and Showcase


KOYO-ECO Renovation in Shiga Prefecture, Japan by Yosuke Ichii Architect

Wednesday, September 7th, 2011

Article source: Yosuke Ichii Architect

Renovation of the office stands in the rich forests of south-eastern region of the Shiga Prefecture. Originally the 1st floor shop for rent, 2nd floor was used as an office. That, the 1st floor was renovated as business discussion space with expansion of business.

Image Courtesy Takumi Ota

  • Architect: Yosuke Ichii Architect
  • Project: KOYO-ECO Renovation
  • Location: Shiga Prefecture, Japan
  • Principal use : office
  • Construction type : renovation
  • Principal use: office
  • Construction type: renovation
  • Photography : Takumi Ota


Mooi Store in Kensington, London by West Architecture designed using MicroStation

Thursday, August 11th, 2011

Article source: West Architecture

Mooi is a new clothing store in Kensington London, offering bohemian luxury for women. It aims to reclaim some of the local fashion heritage and individualism previously embodied in shops such as Kensington Market and Sign of the Times.

Internal Shot (Image Courtesy Edmund Sumner)


Optic Store in Olot, Spain by Cubus, Taller d’Arquitectura

Friday, July 22nd, 2011

Article source: Cubus, Taller d’Arquitectura

This project consists of an optic store in Olot (Girona, Catalunya) as refurbishment of an existing local. Although there was a very low budget (25,000) the idea of both the client and the architects was to propose an attractive look in comparison with the shops around.

Image Courtesy Ignasi Pujol

  • Architects: Cubus, Taller d’Arquitectura (David Pou & Estel Ortega, architects)
  • Project: Optic Store
  • Location: Olot, Girona (Catalunya, Spain)
  • Surface: 80m2
  • Completion: March 2011
  • Budget: 25000 Euro
  • Picture credits: Ignasi Pujol (, Estel Ortega


Matsu Flagship Store in Shanghai, China by EXH Design

Tuesday, July 19th, 2011

Article source: EXH Design

The Matsu Flagship Store is located on the noisy Zhaojiabang Road. To isolate the store from its buzzing environment, we aimed to make it “a store under the trees”. The façade is made of aluminum panels with Gingko leaf patterns. As the sun is gently filtered through the perforated façade and the leaf shadows are cast upon the floor, one feels as if he is wandering amongst the gingko trees. The leaf shapes cut from the aluminum panels were then embedded in the interior concrete floor, allowing people to revel in the romance of fallen leaves.

Image Courtesy Meng Studio

  • Architects: EXH Design
  • Project:Matsu Flagship Store
  • Location: Zhaojiabang Road, Shanghai China
  • Project Architects: Zhang Xi, Erich Diserens
  • Project Team: Liu Zhiyong, Lei Bao, Michael


GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley: Microstation Trial
TurboCAD pro : Start at $299 - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.

Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy