Open side-bar Menu

Archive for the ‘Showroom’ Category

Decameron store in São Paulo, Brazil by studio mk27

Wednesday, August 24th, 2011

Article source: studio mk27

The showroom of the Decameron furniture store is located on a rented site in the furniture commercial alley in São Paulo. To make the quick and economic construction viable, the project worked with the premise of a light occupation of the lot, basically done with industrial elements, which could easily be assembled.

Front View (Images Courtesy Pedro vannucchi)

  • Architect: studio mk27 – marcio kogan
  • Project: Decameron store
  • Location: São Paulo, Brazil
  • Project: janeiro ,2010
  • Conclusion: janeiro ,2011
  • Photographer: Pedro vannucchi
  • Software used: AutoCAD, Vectorworks and 4D-Cinema

Side View (Images Courtesy Pedro vannucchi)

  • Site area: 540 m2
  • Built area: 250 m2
  • Co-architect: mariana simas
  • Interior design: diana radomysler, mariana simas
  • Collaborator: pedro tuma . Oswaldo pessano
  • Team: Beatriz meyer, Carolina Castroviejo, Eduardo chalabi, Eduardo glycerio, Eduardo gurian, Elisa friedmann, Gabriel kogan, Lair reis, Luciana antunes, Maria cristina motta, Renata furlanetto, Samanta cafardo, Suzana glogowki
  • Landscape: Renata tilli
  • Contractor: Terra gaia
  • Structure engineer: Pouguett engenharia e projetos
  • Visual identity: nó design

Perspective (Images Courtesy Pedro vannucchi)

The space was constructed through a mixed solution, with maritime transport containers and a specifically designed structure. Despite the spatial limitation imposed by the pre-determined dimension of the containers, the piece has impressive structural attributes that makes piling them possible. Two stories of containers form tunnels where products are displayed side by side.

Perspective (Images Courtesy Pedro vannucchi)

The ample span, necessary to show furniture in relation with each other, is constructed by a metallic structure. This space is closed, in front and in back, by double-height metal casements with alveolar polycarbonate. At the back of the lot, there is a patio filled with trees and a pebbled-ground. When both doors are simultaneously opened, the whole store becomes integrated with its urban context. At rush stressful hours, by opening only the back doors, the store becomes self-absorbed, ruled by the presence of the inner-garden.

Exterior View (Images Courtesy Pedro vannucchi)

On the back of the site is the office, closed by a glass wall that enables the designers to take part on the sales life. Two edges of the design process in contact through the inner patio as other opposing strengths also meet at this small project: The intensity of the urban life and a small nature retreat, the power of the containers and the lightness of the metallic structure and finally, the linearity of the tunnels and the cubic volume.

Images Courtesy Pedro vannucchi

Interior View (Images Courtesy Pedro vannucchi)

Images Courtesy Pedro vannucchi

Containers front View (Images Courtesy Pedro vannucchi)

Exterior View (Images Courtesy Pedro vannucchi)

Interior View (Images Courtesy Pedro vannucchi)

Exterior View (Images Courtesy Pedro vannucchi)

Interior View (Images Courtesy Pedro vannucchi)

Images Courtesy Pedro vannucchi

Interior View (Images Courtesy Pedro vannucchi)

Interior View (Images Courtesy Pedro vannucchi)

Mooi Store in Kensington, London by West Architecture designed using MicroStation

Thursday, August 11th, 2011

Article source: West Architecture

Mooi is a new clothing store in Kensington London, offering bohemian luxury for women. It aims to reclaim some of the local fashion heritage and individualism previously embodied in shops such as Kensington Market and Sign of the Times.

Internal Shot (Image Courtesy Edmund Sumner)


Optic Store in Olot, Spain by Cubus, Taller d’Arquitectura

Friday, July 22nd, 2011

Article source: Cubus, Taller d’Arquitectura

This project consists of an optic store in Olot (Girona, Catalunya) as refurbishment of an existing local. Although there was a very low budget (25,000) the idea of both the client and the architects was to propose an attractive look in comparison with the shops around.

Image Courtesy Ignasi Pujol

  • Architects: Cubus, Taller d’Arquitectura (David Pou & Estel Ortega, architects)
  • Project: Optic Store
  • Location: Olot, Girona (Catalunya, Spain)
  • Surface: 80m2
  • Completion: March 2011
  • Budget: 25000 Euro
  • Picture credits: Ignasi Pujol (, Estel Ortega


Matsu Flagship Store in Shanghai, China by EXH Design

Tuesday, July 19th, 2011

Article source: EXH Design

The Matsu Flagship Store is located on the noisy Zhaojiabang Road. To isolate the store from its buzzing environment, we aimed to make it “a store under the trees”. The façade is made of aluminum panels with Gingko leaf patterns. As the sun is gently filtered through the perforated façade and the leaf shadows are cast upon the floor, one feels as if he is wandering amongst the gingko trees. The leaf shapes cut from the aluminum panels were then embedded in the interior concrete floor, allowing people to revel in the romance of fallen leaves.

Image Courtesy Meng Studio

  • Architects: EXH Design
  • Project:Matsu Flagship Store
  • Location: Zhaojiabang Road, Shanghai China
  • Project Architects: Zhang Xi, Erich Diserens
  • Project Team: Liu Zhiyong, Lei Bao, Michael


iGuzzini Illuminazione España Headquarters in Barcelona, Spain by MiAS ARCHITECTS

Sunday, July 3rd, 2011

Article source: Josep Miàs – MiAS ARCHITECTS

Project description: Il Cielo iGuzzini does not belong to the ground on which it sits. Like a balloon, Leonidov’s aerostat, it will attempt to escape from this world, seeking a new sky.  It will describe the conditions of the light, natural and artificial, in its interior, it will refer to its origins, recognizing a geometric order, but above all it will want to speak to us of aspirations.

Moored to the ground, it belongs to this place, and to all other places.

Bird Eye View (Images Courtesy Adrià Goula)

  • Architect: Josep Miàs – MiAS ARCHITECTS
  • Project name: iGuzzini Illuminazione España Headquarters
  • Location: Sant Cugat del Vallès, Barcelona, Spain
  • Type: office building and showroom
  • Technical Architect: Carles Bou
  • Photographer: Adrià Goula


New Concept Stores for Jeweler Franchise Zlatarne Celje in Ljubljana, Slovenia by OFIS Arhitekti

Thursday, June 23rd, 2011

Article source: OFIS Arhitekti

The project involves the development of a new concept stores for company Zlatarne Celje. New design concept stands for 100 new jeweler stores of 3 types:
-high street flagship stores
-shopping centre shop points
-gold investment center points

Jewelery Shop Point

  • Architect: OFIS Arhitekti
  • Project: New Concept Stores for Jeweler Franchise Zlatarne Celje
  • Location: Ljubljana, Slovenia
  • Concept: 2010
  • Realization start: 2011
  • Design Team: Rok Oman, Spela Videcnik, Sergio Silva Santos, Kiki Marien, Katja Aljaz, Janez Martincic, Janja Del Linz


BMW Motor Munich in Barcelona, Spain by EQUIP Xavier Claramunt

Tuesday, June 21st, 2011

Article source: EQUIP Xavier Claramunt

It was proposed to intervene on existing industrial premises at the entrance to the city of Sabadell from the motorway in order to adapt it for use as headquarters of a high-end car dealer. The first stage of the work entailed the completion of the existing construction in order to occupy the entire available space; the second stage involved rearranging the resulting space, through the construction of an intermediate forging. The third one transforms the building into a true advertisement of itself through the iconic assimilation of the metallic protection barriers that extend along the edges of roads and motorways; in this way, the façade of the construction becomes a replica on a giant scale of this metallic profile of sinous section.

BMW Motor Munich (Image Courtesy Adrián Goula)

  • Architects: EQUIP Xavier Claramunt
  • Project: BMW Motor Munich
  • Location: C. Joan Costa i Deu 133-134, Sabadell (Barcelona)
  • Promoter/owner: Comercial Alari S.A.
  • Authors: EQUIP Xavier Claramunt, Martín Ezquerro, Miquel de Mas
  • Collaborators: Yago Haro, Marc Zaballa, Josep Piera, Pau Vidal, Ho-Sang, Anne-Sophie de Vargas


Puma House in Tokyo, Japan by Nendo Architect

Saturday, June 11th, 2011

Article source: Nendo Architect

The interior design for the new Puma House Tokyo, located in the city’s Aoyama design district. Puma House Tokyo combines Puma brand’s press room and event space into one space for the first time. Puma House Tokyo is a multipurpose space that can be used for exhibitions, events, fittings, product launches and other media events. It is also available for rentals.

Puma House

  • Architects: Nendo Architect
  • Project: Puma House
  • Location: Tokyo, Japan
  • Software used: Vectorworks


Placebo pharmacy in Glyfada, Greece by Konstantinos Labrinopoulos

Tuesday, June 7th, 2011

Article source: klab

The design process for this large (600m2) supralocal pharmacy forced us to shift our viewpoint and come up with a virtual building—a placebo pharmacy. The octagonal shape of the existing structure was re-formed into a cylinder in order to create a spiral which seeks to converse with the rapid motion on Vouliagmenis Avenue, the urban artery on which the building stands. The panels of the façade are perforated using Braille, which both alludes to the system’s use on pharmaceutical packaging and boosts visibility by allowing the light to find its way into the interior. The new facade also protects the interior while acting as a lure for passers-by. Inside, the product display mirrors the circular frontage, while a ramp up to the upper level extends the dynamism of the exterior spiral into the interior space.

Placebo Pharmacy

  • Architects: Konstantinos Labrinopoulos
  • Project: Placebo pharmacy
  • Location: Glyfada, Athens, Greece
  • Façade artistic implementation: Xara Marantidou
  • Design team: Enrique Ramirez, Mark Chapman, Kostis Anagnostakis
  • Images credit: P. Kokkinias


Nebula in Milan, Italy by Cecil Balmond

Sunday, June 5th, 2011

Article source: Cecil Balmond

Cecil Balmond was approached by Targetti + LouisPoulsen to create a semi-permanent design for the firm’s new showroom, Spazio Luce, in Milan.  According to Targetti + Louis Poulsen, Spazio Luce is a ‘light factory,’ promoting the ‘culture of light,’ exploring its interrelations with architecture, art, sociology, science and design.

Nebula (Image Courtesy Germano Borrelli)

  • Architects: Cecil Balmond
  • Project: Nebula
  • Location: Milan, Italy


GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299 - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.

Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy