Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘SketchUp’ Category

Blue Bottle Coffee Nakameguro Café in Tokyo, Japan by Jo Nagasaka/ Schemata Architects

Tuesday, December 6th, 2016

Article source: Jo Nagasaka/ Schemata Architects 

It was such a great honor for me to design the renovation of my favorite building that I used to see every day. About nine years ago, we had co-established a shared office HAPPA across the street from the building and relocated our former office there; we employed to observe the neighborhood through the glass and this building was my most favorite among others on the street.

Image Courtesy © Takumi Ota

Image Courtesy © Takumi Ota

  • Architects: Jo Nagasaka/ Schemata Architects
  • Project: Blue Bottle Coffee Nakameguro Café
  • Location: 3-23-16 Nakameguro Meguro-ku, Tokyo, Japan
  • Photography: Takumi Ota
  • Software used: Vectorworks, SketchUp
  • Project team: Ryosuke Yamamoto, Yui Matsushita
  • Collaboration: SOUP DESIGN(sign), hoshizaki(kitchen), WHITELIGHT.Ltd(sound plan), 1lux(lighting plan), GRANSCAPE Inc.(plant plan)
  • Construction: TANK
  • Structure: Steel
  • Floor area: 3F_70.70m², 2F_150.23m², 1F_126.75m², B1F_49.64m², Total_397.32m²
  • Completon: 10/2016

(more…)

TERWAGNE – Champ des Mottes in La Hulpe, Belgium by FORMa*

Saturday, November 26th, 2016

Article source: FORMa* 

The building zone is situated at 5 meters distance of the lateral limits. On the street side, it’s aligned on the advanced parts of the houses on the west. Its depth is 15 meters. The Garden is oriented at the north-northeast.

Designed on the basis of the volumetric language and templates already present in the « Champ », the houses merge very well in the characteristic built environment of the « Champ des Mottes ».

Image Courtesy © Georges De Kinder

Image Courtesy © Georges De Kinder

(more…)

Cafe SAPOON SAPOON in Seoul, South Korea by Betwin Space Design

Thursday, November 10th, 2016

Article source: Betwin Space Design

“Two years for gathering energy of the earth with the sounds of water, wind and human footstep, and six years for looking after ginseng. Six-year-old Red Ginseng nourished by the devotion of KGC(Korea Ginseng Corporation) for eight years. ”Opened on the first floor of KT&G (Korea Tobacco & Ginseng Corporation) Tower last August, Café Sapoon Sapoon expresses the advertising copy of Cheong-Kwan-Jang implicatively. Sapoon Sapoon is a compound word of Saponin, main ingredient of red ginseng, and Spoon, a tool to deliver taste and nutriment of food. As Sapoon also means ‘a figure of light and careful step’ and ‘light and refreshing state of body and mind’ in pure Korean word, people can feel refreshing scenery with light beverage. Sapoon Sapoon is a casual space created by KGC in order to be free from the perception, ‘Red ginseng is nothing but health functional food’, while keeping credibility of company and its quality-first spirit. Betwin Space Design grafted traditional ideology of Cheong-Kwan-Jang on this café modernly.

Image Courtesy © Yong-joon Choi

Image Courtesy © Yong-joon Choi

  • Architects: Betwin Space Design
  • Project: Cafe SAPOON SAPOON
  • Location: Seoul, South Korea
  • Photography: Yong-joon Choi
  • Software used: Adobe photoshop & illustrator, Google sketch up, 3D max, Auto cad
  • Design Director: Jung-gon Kim, Hwan-woo Oh
  • Design Team: Sun Kim, Hye-jin Yang, Su-in Lee, Dae-hyun Lee
  • Client: KGC
  • Area café: 220.9 sqm + terrace 82.3 sqm
  • Completion: Aug, 2016

(more…)

ANI VILLAS in Anguilla, British West Indies by Lee H. Skolnick Architecture + Design Partnership

Friday, November 4th, 2016

Article source: Lee H. Skolnick Architecture + Design Partnership

Ani Villas, two modern luxury villas of 3,000-4,000 square feet each, reside on a 1 ½ acre plot that slopes up to a sheer, stone promontory, overlooking Little Bay to the west on Anguilla’s north coast.  They include soaring indoor-outdoor living spaces with breathtaking views of the sea and the sky.  Each villa has four bedrooms with a detached office/guest area, and site amenities include a tennis court, a viewing pavilion and a cliff-top pool and deck area.  The white, modern structures – a series of stacked rectangular layers, forming subtly ascending levels and varying sized balconies and infilled with glass – are like a beacon atop the cliff and position themselves within the tradition of tropical modern architecture.

Night-View, Image Courtesy © James Wilkins

Night-View, Image Courtesy © James Wilkins

(more…)

Eaton Mews North in London, England by Roselind Wilson Design

Friday, November 4th, 2016

Article source: Roselind Wilson Design

Eaton Mews North is a 1,700 square foot mews house located in Belgravia and arranged over four floors. Roselind Wilson Design was appointed as the interior architect to redevelop the structural interior layouts, furniture layouts and design of the kitchen, bathrooms and all interior finishes and details including doors, skirtings, joinery, architectural and decorative lighting, the staircase and all wall finishes. In keeping with the client’s brief to develop something that is unique, the look is undoubtedly layered with focus on textured fabrics and finishes and the striking use of battered and aged bronzes with bleached floors and textured timbers set against polished and honed marbles with exquisite veining and textured tiles with understated wall papers to create a subtle sense of glamour. The palette was very textural with bronzes, beiges, taupes and chocolates being the foundation colours with slight accents of green tones. The use of these tones allows for a calming sense of luxury with no brutal features that dominate the space.

Image Courtesy © Richard Waite

Image Courtesy © Richard Waite

 

  • Architects: Roselind Wilson Design
  • Project: Eaton Mews North
  • Location: Belgravia, London, England, United Kingdom
  • Photography: Richard Waite
  • Software used: CAD, SketchUp, PhotoShop
  • Area: 1700 square foot

(more…)

Belsize Park in North West London, England by Roselind Wilson Design

Thursday, November 3rd, 2016

Article source: Roselind Wilson Design

Roselind Wilson Design was appointed to carry out the design and complete refurbishment of this 2138 square foot duplex apartment in Belsize Park, North West London. As a blank canvas, the property already demonstrated a spectacular foundation from which to start; with its extraordinary high ceilings, curved walls and door to the Drawing Room, elaborate original cornicing and enormous windows flooding the rooms with light. This stunning backdrop coupled with the client’s international influences, allowed Roselind Wilson Design to produce a stunning architectural space; modern yet classic and with a focus on rich texture and ambient lighting. Through the use of raw and textured timbers, bronze, antiqued brass and copper, marbles and a monochromatic palette a truly beautiful and welcoming space was created for the client to call home.

Image Courtesy © Richard Waite

Image Courtesy © Richard Waite

 

  • Architects: Roselind Wilson Design
  • Project: Belsize Park
  • Location: North West London, England, UK
  • Photography: Richard Waite
  • Software used: CAD, SketchUp, PhotoShop
  • Area: 2138 square foot

(more…)

The 4th Gymnasium in Amsterdam, The Netherlands by Paul de Ruiter Architects

Tuesday, November 1st, 2016

Article source: Paul de Ruiter Architects 

In the first energy-neutral district of Amsterdam, the Houthavens, we designed the 4th Gymnasium. An energy-neutral secondary school that accommodates about 800 students. The school functions as the entrance of the new district. The Houthavens had an industrial role for years and will transform into a vibrant district with several islands in the upcoming years. A great variety of buildings and residents will take their place here. The 4th Gymnasium serves as a herald for the further developments of this area.

Image Courtesy © Sónia Arrepia

Image Courtesy © Sónia Arrepia

  • Architects: Paul de Ruiter Architects (Paul de Ruiter & Noud Paes, Richard Buijs, Lionel Nascimento Gomes, Raymond van Sabben, Marieke Sijm)
  • Project: The 4th Gymnasium
  • Location: Archangelweg 4, Amsterdam, The Netherlands
  • Photography: Sónia Arrepia
  • Software used: Rhino, Sketchup with a Sefaira update and AutoCAD
  • Client: City of Amsterdam
  • User: Esprit Scholengroep / The 4th Gymnasium
  • Project team: Bobby de Graaf, Laura van de Pol, Willem, Jan Landman
  • Engineer: Van Rossum
  • Installations: Ingenieursburo Linssen
  • Building physics: LBP sight
  • Construction costs: bbn adviseurs
  • Project management: PMB gemeente Amsterdam
  • Contractor: Dura Vermeer

(more…)

Elgtårn (Moose tower) in Espedalen, Norway by RAM Arkitektur AS

Saturday, October 29th, 2016

Article source: RAM Arkitektur AS

Espedalen is a valley situated in inland Norway to the east of Jotumheimen national park. The valley is home to the largest moose migration route in Europe. RAM Arkitektur was initially approached by the local community to suggest five architectural interventions in the region, with the aim of boosting tourism within the area. Momentum quickly built around and early sketch for a moose-viewing tower, with basic overnight accommodation for six people, located on public forestry land, and in the heart of the migration route.

Image Courtesy © Sam Hughes

Image Courtesy © Sam Hughes

  • Architects: RAM Arkitektur AS (Sam Hughes MNAL)
  • Project: Elgtårn (Moose tower)
  • Location: Espedalen, Norway
  • Photography: Sam Hughes
  • Software used: SketchUp and AutoCAD
  • Client: Ruten fjellstue and Dalseter Høyfjellshotell
  • Structural engineer: COWI AS
  • Fire consultant: COWI AS
  • Building firm: Skåbu tradisjonsbygg AS
  • Area: 26m2
  • Project year: 2015 – 16

(more…)

Between Land and Sky home in Beit Zayit, Israel by Joel Jospe – Architects

Wednesday, October 26th, 2016

Article source: Joel Jospe – Architects

When I first saw the lot, the steep slope overlooking the Jerusalem neighborhood of Ein Karem, I wanted to do one thing only – to keep walking forward, hover in the air above the canyon, quietly observing the landscape visible in every direction. This was the primary motivation during planning. I did not give up this desire, or the opportunity inherent in it, and have given it to the owners.

Image Courtesy © Joel Jospe - Architects

Image Courtesy © Joel Jospe – Architects

  • Architects: Joel Jospe – Architects
  • Project: Between Land and Sky home
  • Location: Beit Zayit, Israel
  • Software used: Autocad, 3d max + vray, SketchUp, Photoshop

(more…)

Monopol Warszawski Association in Warsaw, Poland by Manuttone

Sunday, October 23rd, 2016

Article source: Manuttone

In the center of Prague \”Koneser\” and revitalized the Warsaw Vodka Factory has a new office \”Stowarzyszenie Monopol Warszawski\”. In the heart of Old Prague in Warsaw, in the former Mint, a project combining tradition, history and art. For the design of reconstruction and interior design corresponds studio Manuttone Barbara Kowzan.

Image Courtesy © Marcin Grabowiecki

Image Courtesy © Marcin Grabowiecki

  • Architects: Manuttone
  • Project: Monopol Warszawski Association
  • Location: Warsaw, Poland
  • Photography: Marcin Grabowiecki
  • Software used: AutoCad, sketchup, photoshop, powerpoint
  • Client: Monopol Warszawski Association
  • Interior Architect: Barbara Kowzan
  • Total floor area: 150 m2

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy