Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘SketchUp’ Category

River View Service Station in Pudong, Shanghai by ZHOU Wei + ZHANG Bin / Atelier Z+

Wednesday, March 21st, 2018

Article source: ZHOU Wei + ZHANG Bin / Atelier Z+ 

“River Viewing Service Station” is a service station at Lujiazui northern riverside section on the eastern bank of the Project on “Connecting Both Sides of Huangpu River of Shanghai”, providing citizens with rest spaces and public toilets. The station is within a narrow levee-shaped green field defined by riverside running path and inner riding path. It is an extension of the access of an existing underground garage staircase. The site is more than two meters above the city roads with the northern riverside slightly higher than the southern side. In the neighborhood there are many old trees, forming a small forest. In order to balance an extremely short project schedule of only one month and our unremitting pursuit forquality and space experience and to give consideration to problems such as space constraint and control of garage roof structural weight, we adopted the steel and wood hybrid system mainly composed of laminated wood to make a rapid construction possible. With a high prefabricated rate, the site is basically adopting dry construction, which has little impact on the environment.

Image Courtesy © WU Qingshan

  • Architects: ZHANG Bin + ZHOU Wei / Atelier Z +
  • Project: River View Service Station
  • Location: Binjiang avenue, Pudong, Shanghai, China
  • Photography: WU Qingshan
  • Software used: Autocad, SketchUp, Adobe, InDesign, Photoshop
  • Client: Shanghai LuJiazui (Group) Co., Ltd.
  • Partner in Charge: ZHANG Bin, ZHOU Wei
  • Project Architect: LI Zina
  • Project Team: LIU Xiaoyu, ZHANG Jihao, XIE Zhaorong
  • Design Cooperation: Shanghai SKF Construction Co.,Ltd.
  • General Contractor: Shanghai Shunjie Construction (Group) Co., Ltd., Shanghai SKF Construction Co.,Ltd.

(more…)

Hus Nilsson in Söderhamn, Sweden by Tina Bergman Architect

Wednesday, March 21st, 2018

Article source: Tina Bergman Architect 

Architect’s View

HUS NILSSON is a summer house situated at the Norrfjärden bay in the archipelago of north Sweden, on a steep slope between the forest and the sea. Despite being on the east coast, the site is facing west. Buildings in the area are mainly summer houses, scattered along the coast line and accessed from behind by a net of private roads. The bay is lively with people fishing and bathing in the summer, and ice skating in the winter.

View through ‘outdoor room’ semi-external passage, Image Courtesy © Peter Guthrie

  • Architects: Tina Bergman Architect
  • Project: Hus Nilsson
  • Location: Söderhamn, Sweden
  • Photography: Peter Guthrie
  • Software used: Autocad, SketchUp, Adobe
  • Contractor: Byggbengt
  • Gross Area: 128m2
  • Year of Completion: 2017

(more…)

The Screen in Bierbeek, Belgium by DMOA architects

Sunday, March 11th, 2018

Article source: DMOA architects

A beautiful plot with endless views… but unfortunately next to a truckers company. How to make the most of these two contradictory influences? Our concept: we placed a narrow, long and tall house on the far right of the parcel. The property itself acts as a screen to cover up the unsightly, noisy neighbour on the right. The right side of the house has a blind facade, while the other side opens freely towards a large, sunny garden, where there is little evidence left of the fleet and accompanying roar. Or how everything falls into place by an atypical choice of implantation and volume.

Image Courtesy © Luc Roymans

  • Architects: DMOA architects
  • Project: The Screen
  • Location: Bierbeek, Belgium
  • Photography: Luc Roymans
  • Software used: Vectorworks, SketchUp
  • Lead Architects: Charlotte Gryspeerdt, Marleen Rosier, Benjamin Denef, Matthias Mattelaer
  • Engineering: Marcel Lavreysen
  • Site Area: 2683 m2
  • Floor Area: 440 m2 in 3 floors
  • Finished: In 2015

(more…)

Marie’s Wardrobe in London, England by TSURUTA ARCHITECTS

Friday, March 9th, 2018

Article source: TSURUTA ARCHITECTS

An impressive large staircase in a turn of the 20th century house made the circulation generous, light and airy, but its dominance compromised the entire layout. The challenge was to replace this once favoured staircase whilst enhancing this previous spacious quality.

Image Courtesy © Tim Crocker

  • Architects: TSURUTA ARCHITECTS
  • Project: Marie’s Wardrobe
  • Location: London, England
  • Photography: Tim Crocker
  • Software used: SketchUp

(more…)

Simply Measured Offices in Seattle, Washington by Best Practice Architecture & Design

Wednesday, March 7th, 2018

Article source: Best Practice Architecture & Design

Simply Measured, a Seattle-based marketing analytics company, sought to reinvent their existing work environment while satisfying their need to accommodate a growing development team and sales force. Located in the World Trade Center East Building along the waterfront in Seattle’s Belltown neighborhood. Recently named one of the “top 25 places to work in Seattle,” the client was interested in providing more informal, communal gathering spaces and work areas as well as traditional desk layouts to support their diverse staff. 

Image Courtesy © Mark Woods

  • Architects: Best Practice Architecture & Design
  • Project: Simply Measured Offices
  • Location: Seattle, Washington, USA
  • Photography: Mark Woods
  • Software used: Autocad, SketchUp
  • Contractor: JMS Construction
  • Building owner: Unico Properties
  • Size: 20,000 square feet

(more…)

Ensae Paristech Campus Paris-Saclay in France by CAB ARCHITECTES (CALORI AZIMI BOTINEAU)

Tuesday, February 27th, 2018

Article source: CAB ARCHITECTES (CALORI AZIMI BOTINEAU)

When we discovered the immense sky and the plateau devoid of physical constraints we sought to capture the landscape by a simple form and by an abstract architectural language.

The proximity of the site to the edge of the woodland led us intuitively to the primary material as it seemed necessary in this country-side site to place the building lightly on the ground. To achieve this we chose to define the project by a steel exoskeleton.

Image Courtesy © AldoAmoretti

  • Architects: CAB ARCHITECTES (CALORI AZIMI BOTINEAU)
  • Project: Ensae Paristech Campus Paris-Saclay
  • Location: ZAC du Quartier de l’Ecole Polytechnique, Palaiseau (91)
  • Photography: Aldo Amoretti, Olivier Rigal
  • Software used: Autocad, SketchUp, InDesign, Photoshop, and Word, Excel.
  • Client: Groupe des Ecoles Nationales d’Economie et de Statistique (GENES)
  • Lead Architects: Christophe Wilke
  • Project Director: Cécile Jalby
  • Landscape: MARTEL ET MICHEL paysage
  • Structure and civils: BATISERF BET Structure

(more…)

Alika Residential in Veracruz, Mexico by JRA Arquitectos

Sunday, February 25th, 2018

Article source: JRA Arquitectos 

Alika Residential is a new housing development located in northern Veracruz, which emerges as an exemplar complex, concerned about the welfare of the local community and the new ways of building urban developments, implementing modern technologies. Alika aims to provide the highest quality of life in the northern district, breaking the paradigm that currently exists on developments in this area; providing it with a neighborly living environment focused on the well-being of families today.

Image Courtesy © Santiamén

  • Architects: JRA Arquitectos
  • Project: Alika Residential
  • Location: Veracruz, Mexico
  • Photography: Santiamén
  • Software used: Autocad, SketchUp, Lumion, V-Ray
  • Contributors: 
    • Arq. Javier Antonio Ruiz Anitúa
    • JRA Project Department
  • Construction: Intra Desarrollos
  • Date: May 2015 

(more…)

Bitrix 24 office in Moscow, Russia by Simon Rastorguev

Wednesday, February 21st, 2018

Article source: Simon Rastorguev

A new office of IT-company Bitrix 24 opened in Moscow.

The task from the client wasAutodesk: to make the project of the office as quickly as possible – for 2 weeks. We had no more than 2 months to implement the project. It was also necessary to keep open ceilings with visible communications. All the rest of the interior was planned to be made as economically as possible – walls for painting, matte-glass partitions, carpet covering on the floors.

Image Courtesy © Simon Rastorguev

  • Architects: Simon Rastorguev
  • Project: Bitrix 24 office
  • Location: Golden Gate business center, Moscow, Russia
  • Software used: Autodesk, Autocad, SketchUp, 3dS Max, Photoshop
  • Project team: Simon Rastorguev (concept, chief architect), Artem Ter-Stepanyan, Victoria Kim
  • Client: Bitrix 24 company
  • Office area: 450 sq.m.
  • Construction management: Futurodesign CMD

(more…)

Pharmaceutical HQ in Moscow, Russia by Architects of Invention

Sunday, February 11th, 2018

Article source: Architects of Invention

The building is located on a very tight site, surrounded by residential blocks, a music school and nursery in Moscow’s historic city centre, off Arbat Street, the main, pedestrianised shopping street which runs for almost one kilometre through the city.

AI’s work involved the complete demolition of an existing 4-storey office block, replacing it with a new 7-storey office building with a single level underground car park and public space at the base of the building.

Image Courtesy © Theresa Simon & Partners

  • Architects: Architects of Invention
  • Project: Pharmaceutical HQ
  • Location: Moscow, Russia
  • Photography: Theresa Simon & Partners
  • Software used: Autocad, SketchUp
  • Lead London Team: Nikoloz Japaridze, Anton Khmelnitskiy, Max Mallein, Carmen Gallano, Magdalini Giannakidi, Petras Isora, Ivane Ksnelashvili, Daniel Lareau, Davit Tsanava
  • Moscow Executive Team: Michael Eichner, Nikita Tsymbal
  • Client: Insigma Development
  • Structural Engineer: Engenuiti, Fioravanti
  • M&E Engineer: Fioravanti
  • Main Contractor: Glaskek
  • Execution & Site Supervision: Architects of Invention
  • Construction Cost: $20 mil ($2,850/m2)
  • GIA (Gross Internal Area): 7,000 m²

(more…)

Curtain Cottage in Carlton North, Australia by Apparte Studio

Friday, February 9th, 2018

Article source: Apparte Studio

Passive energy design

The narrow house faces north and the front living area becomes flooded with sunlight, penetrating deep into the hallway.

The raised cathedral ceiling draws up much of the hot air during occasional hot summer periods, leaving the lower areas of the house cooler.

The existing house had good thermal properties to begin with. Most of both party walls are shared with a neighbour and there is good cross-flow ventilation to release heat when the front and rear doors are opened.

The large skylight over the dining area to the south saves hours of artificial lighting each day.

Image Courtesy © Christopher Alexander

  • Architects: Apparte Studio
  • Project: Curtain Cottage
  • Location: Carlton North, Australia
  • Photography: Daniel Aulsebrook, Christopher Alexander
  • Software used: Vectorworks, SketchUp
  • Site Area: 95m2
  • Floor Area: 60m2
  • Construction time: June 2012 – March 2017

(more…)

Canon: oce crystalPoint
Bentley: -YII 2018 Awards
AIA 2018
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2018 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise