Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘SketchUp’ Category

Den Travoo in Hoeilaart, Belgium by BOGDAN & VAN BROECK

Wednesday, March 4th, 2015

Article source: BOGDAN & VAN BROECK 

29 PRIVATE AND 12 SOCIAL DWELLINGS IN THE CENTRE OF HOEILAART | OPEN COMPETITION FOR PPP, ORGANISED BY THE MUNICIPALITY, 1ST PLACE

Image Courtesy © Frederik Vercruysse

Image Courtesy © Frederik Vercruysse

  • Architects: BOGDAN & VAN BROECK
  • Project: Den Travoo
  • Location: Borreweg 2-8 & Tuinendaal 5A, 1560 Hoeilaart, Belgium
  • Photography: Frederik Vercruysse, Artur Eranosian
  • Software used: Vectorworks, Sketchup, Rhino, Photoshop
  • Team: T. Boogaerts, H. Bosteels, L. Bown, M. Lefeber, M. Pocuch, T. Rigby, M. Steel, PPP – Gemeente Hoeilaart | and Van Roey Vastgoed
  • Structural engineer: STABO
  • Contractor:Groep Van Roey
  • Surface: 6.133 m² gross
  • Budget: 6.500.000,00 euro excl. vat and fees
  • Timing: Competition design 2010, Completion 2014
  • Status: Completed

(more…)

L-House in Canada by CCM2 architectes

Tuesday, February 24th, 2015

Article source: CCM2 architectes

Right beside a majestic birch stands the L-House. The summer cottage, which has the same utility as a principal residence, is perfect for the owners’ young family. There BHF1 is also a guesthouse right behind for guests’ privacy. On the first floor, the family living area is filled with great luminosity. On the second floor, a library, a large washroom, the bedrooms and two balconies provide the owner with a great view over the St.Joseph lake.

Image Courtesy © Stéphane Groleau

Image Courtesy © Stéphane Groleau

  • Architects: CCM2 architectes
  • Project: L-House
  • Location: Fossambeault-sur-le-Lac, Qc, Canada G3N 2B3
  • Photography: Stéphanie de la Ronde, Stéphane Groleau
  • Software used: SketchUp
  • Project manager: Mathieu Morel
  • Design team: Mathieu Morel, Dave Tremblay, Lydia Perron, Yan Grégoire
  • Client: Mathieu Morel
  • Contractor: Goscobec inc.
  • Project area: 1500 pi² / 140m²

(more…)

Carmelite Riverside in London, UK by Fletcher Priest Architects

Tuesday, February 24th, 2015

Article source: Fletcher Priest Architects

Fletcher Priest has revived 19th century Carmelite House, originally the headquarters of Lord Northcliffe’s publishing empire situated within the Conservation Area on Victoria Embankment, to transform it into the headquarters for contemporary publishing group Hachette UK.

Image Courtesy © Fletcher Priest Architects

Image Courtesy © Fletcher Priest Architects

  • Architects: Fletcher Priest Architects
  • Project: Carmelite Riverside
  • Location: London, UK
  • Software used: Autocad, Rhino, Sketch Up
  • Client: Quadrant Estates, Orion Capital Managers
  • Main Contractor: Morgan Sindall
  • Design Team: Ed Williams, Jonathan Hodge, Joseph Sweeney, Lucy Priest, Ricardo Duque, Christophe Barkalaya

(more…)

Konya City Stadium in TURKEY by Bahadır Kul Architects

Saturday, February 21st, 2015

Article source: Bahadır Kul Architects

Konya City Stadium is located on the north of the city, 9 km away from the city center on an area of 450,000 m2. A sports hall, swimming pool, veledrom and a concourse is also available on the site plan. The transportion is provided by the railway system, private vehicles and public transport. Konya City Stadium, is designed with an approach of harmonizing the cultural codes with contemporary structure.  The exterior of the structure is in white-green colors which symbolizes the city football team.

Image Courtesy © KetKolektif

Image Courtesy © KetKolektif

  • Architects: Bahadır Kul Architects
  • Project: Konya City Stadium
  • Location: Konya, TURKEY
  • Photography: KetKolektif
  • Software used: Autocad, Photshop and sketch up
  • Client: Konya Metropolitan Municipality
  • Projet Year: 2012
  • Construction period: 2013-2014
  • Capacity: 38.000 kişi
  • Site Area: 250.000 m2
  • Total Floor Area: 90.000 m2
  • Project Type: Spor

(more…)

LONE RANGER HOT DOG SHOP in Shanghai, China by LINEHOUSE

Saturday, February 21st, 2015

Article source: LINEHOUSE

LINEHOUSE was asked to create a new modern fast food identity for Lone Ranger; a hot dog shop, incorporating a wild west theme. Replacing the entire façade of the shop located at the waterfront of the Hangpu River, Shanghai, LINEHOUSE created a playful composition of white timber weatherboards, raw timber, and custom printed tiles featuring an arrowhead motif. The exterior is composed of opening doors and shutter panels, which when opened reveals the continuous tile pattern which wraps the counters and floors. The exterior counters seats 6 with a further 6 seats inside. The 4m high ceiling void is painted a bright yellow with a woven rope structure which creates an apparatus for the lights to hang from. 

Image Courtesy © Benoit Florencon

Image Courtesy © Benoit Florencon

  • Architects: LINEHOUSE
  • Project: LONE RANGER HOT DOG SHOP
  • Location: Shanghai, China
  • Photography: Benoit Florencon
  • Software used: Sketch up, AutoCAD 2015, Adobe Photoshop and Indesign, Microsoft Word and Excel
  • Year of completion: 2014
  • Area: 19sqm
  • Materials (all locally sourced or custom made): White washed timber weatherboarding, Rope, Raw timber, Custom made white matt tile with arrowhead motif, Powder coated black metal

(more…)

Mid-Town Triplex in Ontario, Canada by Studio JCI

Saturday, February 21st, 2015

Article source: Studio JCI

The Mid-Town Triplex is an example of urban intensification in an established Toronto neighborhood, providing the Clients with both a principle residence and high value income suites that add to the quality and variety of rental options in the city.  The triplex comprises a basement 1-bedroom unit, a ground floor two-bedroom unit, and a 2300sf, two-storey, 3-bedroom unit for the homeowners. The existing two-storey, brick structure is one of many similar houses in the neighborhood, with a pitched roof and raised front porch with steps.  Sensitivity to surrounding context is a key consideration in the design – existing brick is reused and restored while articulating the additions and incisions in the façade with clean, rectangular volumes.  This juxtaposition clearly highlights new from old while maintaining the cadence of the streetscape. At the ground level, a canopy integrates the separate entries to each unit, creating a singular address for the house. The Clients believe that the good design and quality finishes specified by the architect resulted in higher value – confirmed upon the quick rental of the rental suites above market appraisal.

Image Courtesy © Scott Norsworthy

Image Courtesy © Scott Norsworthy

  • Architects: Studio JCI
  • Project: Mid-Town Triplex
  • Location: Toronto, Ontario, Canada
  • Photography: Scott Norsworthy
  • Software used: SketchUp
  • Renovated Area: 356 m2
  • Addition Area: 100 m2
  • Year Completed: 2014
  • Collaborators:
    • Interior Design: Mason Studio
    • Structural Engineering: LMS Engineering
  • Products:

(more…)

A Modern Boathouse in Ontario, Canada by Weiss Architecture & Urbanism Limited

Friday, February 20th, 2015

Article source: v2com

Located on one of the many islands dotting The Archipelago in Georgian Bay, Ontario, this private boathouse and docking facility designed by Kevin Weiss of Weiss Architecture & Urbanism Limited exemplifies a quiet and precise modernism. Through careful form-making and the use of rustic materials, the project responds gently both to the natural and cultural context of the area, where historically built-form yields to the power of the landscape with its exposed and glacially carved granite and wind swept jack pines.

Image Courtesy © Arnaud Marthouret

Image Courtesy © Arnaud Marthouret

  • Architects: Weiss Architecture & Urbanism Limited
  • Project: A Modern Boathouse
  • Location: Ontario, Canada
  • Photography: Arnaud Marthouret
  • Software used: Autocad and Sketchup
  • Conceptual Design: Kevin Weiss, Maya Przybylski (weissbau inc.)
  • Contract Documentation: Kevin Weiss – Principal, Steve James (Larkin Architect Limited) Kevin Weiss – Principal, Sophie Tremblay, Tings Chak (Weiss Architecture & Urbanism Limited)
  • Structural Engineering: David Bowick, Matt Bowick (Blackwell Engineering)

(more…)

Juliette aux combles by L. McComber ltée

Friday, February 20th, 2015

Article source: L. McComber ltée 

Juliette aux combles – Transforming an attic into a bookcase – “Nothing is lost, nothing is created, everything is transformed.”

Subtraction
In approaching this project, we studied the composition of the existing building and identified multiple layers added to one another over time. These additions had compressed the living space since the original construction dating back to 1880. Inside the attic, we found that the current flat roof was built on top of a former sloped roof togetherreaching a thickness of over five feet which was mixed in with layers of tar. Through a subtraction process and by replacing the existing structure with new joists, we gained 5 feet of space, therefore making up a 13 foot height on the third floor. The space of the new master bedroom and artist studio gained in natural light with the integration of a ribbon window where the attic was.

Image Courtesy © L. McComber ltée

Image Courtesy © L. McComber ltée

(more…)

George Michael residence in Paphos, Cyprus by Vardastudio architects and designers

Tuesday, February 17th, 2015

Article source: Vardastudio architects and designers

The house is located in the midst of a banana plantation in Sea Caves area, near Paphos, Cyprus. The design team saw an opportunity to unleash the living spaces beyond the interior of the house and spill them among the banana trees. A set of exterior walls define the external spaces.

Image Courtesy © Creative Photo Room

Image Courtesy © Creative Photo Room

  • Architects: Vardastudio architects and designers
  • Project: George Michael residence
  • Location: SeaCaves – Paphos, Cyprus
  • Photography: CreativePhotoRoom
  • Software used: Autocad, Sketchup and Photoshop
  • Client: GeorgeMichael
  • Project status: Complete 2013

(more…)

Baita Italia in Jilin, China by SLOW Architects

Friday, February 13th, 2015

Article source: SLOW Architects

The Italian word “Baita” refers to a place that allows climbers to have a break and regain their strength. This café located in Vanke Lake Songhua Resort is appropriately denominated as “Baita Italia” due to its remarkable place at the right beginning of the town center of the resort facing the mountain and the ski tracks, and its role in the cultural communication between Vanke and Italy.

Image Courtesy © Zhou Ruogu

Image Courtesy © Zhou Ruogu

  • Architects: SLOW Architects
  • Project: Baita Italia
  • Location: Lake Songhua, Jilin
  • Photography: Zhou Ruogu
  • Software used: Autocad, Sketchup and Photoshop
  • GFA: approx. 500m2
  • Completion time: 2014.12

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy