Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘Stores’ Category

Virgin Megastore in California by MARK DZIEWULSKI ARCHITECT

Thursday, October 3rd, 2013

Article source: MARK DZIEWULSKI ARCHITECT

This project strives to provide a rigorous design for a building type that is sometimes overlooked by serious architectural investigation. It is the first purpose-built structure for the international music retailer, Virgin Records, who needed a strong identifiable architectural image to provide them with a clearly recognizable landmark within the existing urban context. The challenge was to provide them with the dramatic impact they needed whilst overcoming the limitations of a site with a very narrow frontage.

Image Courtesy © MARK DZIEWULSKI ARCHITECT

  • Architects: MARK DZIEWULSKI ARCHITECT
  • Project: Virgin Megastore
  • Location: California, U.SA
  • Photography: Mark Dziewulski
  • Program: A new building consisting of 22,000 sq.ft of retail space on two floors.
  • Objective: To provide a landmark building with a sense of destination and an identity that would exist at the larger scale of the city as whole.
  • Context: Adjacent to an existing retail center. A difficult site with very little frontage: narrow and deep. Dense commercial development along a high traffic arterial road.

Awards:   

  • Design Award from the chapter of the American Institute of Architects.
  • PacificCoastBuilders Design Award

Summary:

  • Dynamic and sculptural form creates a community landmark.
  • Evokes an appropriate sense of drama and public theater.
  • Language expresses structural solution.
  • Overcomes narrow site and projects identity.
  • Signage part of total composition.

HEADQUARTERS STORE in WROCŁAW, Poland by BudCud

Tuesday, September 24th, 2013

Article source: BudCud

Street-wear store is located on the ground floor of a historic tenement house in the city centre of Wroclaw (PL). Shape of an existing volume became a major inspiration and an impulse to design Headquarters Store as an abstract landscape. Arches and gates from steel pipes, filled with glass panels, reinterpret contours of existing barrel vaults and deform standard clothes hanger. Contour objects – together with simple white furniture from medium-density fiberboard – create additional subspaces inside a boutique.

Image Courtesy © JAROSŁAW CEBORSKI

  • Architects: BudCud
  • Project: HEADQUARTERS STORE
  • Location: WROCŁAW, Poland
  • Photography: JAROSŁAW CEBORSKI
  • DESIGN: 2013
  • CONSTRUCTION: 2013
  • CLIENT: ASPA
  • PROGRAM: BOUTIQUE, OFFICE
  • AREA: 90.5 m2
  • STATUS: COMPLETED
  • TEAM BUDCUD: MATEUSZ ADAMCZYK, AGATA WOŹNICZKA
  • Software used: AutoCAD, Rhinoceros, Adobe Photoshop and Adobe Illustrator

STUDIO V to design Empire Stores in New York City

Saturday, September 7th, 2013

Article source: STUDIO V Architecture

Brooklyn Bridge Park awarded the development and re-design of the historic Empire Stores to Midtown Equities, a leading real estate investment and development firm led by Brooklyn native and Chairman Joe Cayre and his two sons Jack and Michael. Midtown Equities selected STUDIO V Architecture, led by Jay Valgora, to create the architectural design for the adaptive re-use and addition to seven Civil War era buildings.

Image Courtesy © STUDIO V Architecture

  • Architects: STUDIO V Architecture
  • Project: STUDIO V to design Empire Stores
  • Location: New York City , U.S.A
  • Software used: Rhino with Maxwell and Vray

Mauboussin Singapore Flagship store by omni//form, inc

Wednesday, May 29th, 2013

Article source: omni//form, inc

Mauboussin at Mandarin Galleries is the first store installation in Asia/Pacific of a new global brand design conceived by regis pean+omni//form. The new look reflects on the fashion sensibility and self-confidence of today’s female shopper by inviting her into a fairy tale dream of unexpected moments and the innovative use of luxury materials, textures and color:

Image courtesy omni//form.inc

  • Architects: omni//form, inc
  • Project: Mauboussin mandarin galleries
  • Location: Orchard Road, Singapore

E hyphen world gallery BonBon in Tokyo, Japan by LIN inc.

Saturday, May 25th, 2013

Article source: LIN inc.

InLaforet, the landmark of Harajuku, a new shop of the E hyphen world gallery has been opened, in which the world view of AMO, the top fashion model of Zipper magazine, is materialized as a shop. Things that are associated with the word bonbon. The shop’s sweet façade reminds us of a sweet shop with chocolate and vanilla scents, and colorful confectioneries.

Image Courtesy © Kozo Takayama 

  • Architects: LIN inc.
  • Project: E hyphen world gallery BonBon
  • Location: LaforetHarajuku, Tokyo, Japan
  • Photography: Kozo Takayama
  • Designer: Mayumi Suzuki
  • Area:  80m2
  • Completion year: 2013
  • Main Materials: marble stone floor in black and white color. Maple wood wall. Ribbed plate with acrylic paint. Decoration wall papers. 100% Silk original rug.

Casa Palacio in Mexico City, Mexico by DIN interiorismo

Saturday, May 18th, 2013

Article source: DIN interiorismo

Interior design project coordination, consulting and installation for the first specialized store in furniture and residential accessories of Grupo El Palacio de Hierro. This project started with a commitment to provide a space where the most important is to experience an atmosphere where the lifestyle is the essence.

Image Courtesy DIN interiorismo 

  • Architects: DIN interiorismo
  • Project: Casa Palacio
  • Location: Mexico City, Mexico
  • Year: 2008

Aesop Shibuya in Tokyo, Japan by TORAFU ARCHITECTS

Friday, May 10th, 2013

Article source: TORAFU ARCHITECTS

For Australian skin care brand Aesop, we planned the interior and exterior of the new store on Meiji Street in Shibuya. The store is located on the first floor of a three-storey building situated between two taller buildings; the space is long and slender – 2.6m in width, 7.8m in depth and 3.9m in maximum height. We aimed to work with these proportions to provide a welcoming and intimate space for communication with customers.

Image Courtesy © Takumi Ota

  • Architects: TORAFU ARCHITECTS
  • Project: Aesop Shibuya
  • Location: Shibuya, Tokyo, Japan
  • Photography: Takumi Ota
  • Principle use: SHOP
  • Production: Ishimaru
  • Facility design: ENDO-Lighting(Lightings)
  • Total floor area: 22.6m2
  • Design period: 2012.12-2013.03
  • Construction period: 2013.01-2013.03

(more…)

Aesop Fillmore Street in San Francisco by NADAAA

Friday, March 8th, 2013

Article source: NADAAA

Housing various skin-care and health products of Aesop, the space of the store is narrow and deep; the shot-gun organization is laid out asymmetrically with products framed in recycled boxes randomly stacked on one wall, the entire depth of the space.
The opposing wall is clad in cork–pure, seamless and unfettered by any intricacy. Using the strict repetitive organization of the Aesop bottle– a leitmotif of the brand– the random stacking of boxes acts to downplay the regimented nature of the brand.

Image Courtesy © Juliana Sohn 

  • Architects: NADAAA
  • Project: Aesop Fillmore Street
  • Location: San Francisco, USA
  • Photography: Juliana Sohn
  • Principal in Charge: Dan Gallagher
  • Design Principals: Nader Tehrani, Katherine Faulkner
  • Project Manager: John Chow
  • Project Team: Jonathan Palazzolo, Parke MacDowell

Takeo Kikuchi Store in Shibuya, Tokyo by Jo Nagasaka/Schemata Architects

Thursday, January 10th, 2013

Article source: Jo Nagasaka/Schemata Architects

When we were commissioned to design this store, it was a year after the Great Tohoku Earthquake. From experiencing such great disaster we realized the importance of communication in communities, and began to question the present situation of retail stores that are typically glass-clad buildings with no operable windows, where no interaction between street and store would happen.

Image Courtesy © Nacása&Partners Inc

  • Architects: Jo Nagasaka/Schemata Architects
  • Project: Takeo Kikuchi Store in Shibuya
  • Location: Shibuya, Tokyo, Japan
  • Photography: Nacása&Partners Inc
  • Usage:Shop and Office
  • Building Design:Jo Nagasaka/Schemata Architects, Takenaka Corporation
  • Construction:Takenaka Corporation(building), NOMURA Co.,Ltd.(interior)
  • Design: So Hashizume(sign), SOLSO(planting)
  • Site Area: 248.22 m²
  • Building Area: 198.96 m²
  • Total floor area : 397.92 m²(1F+2F)
  • Floors:1F 2F
  • Structure:steel
  • Completion:11/2012

Dr. York Optical in California, USA by DCPP Arquitectos

Wednesday, December 12th, 2012

Article source: DCPP Arquitectos

The project is located in Los Angeles California, USA, The property is found at street level in a commercial area, on a street where there are mostly shops with a lot of traffic of cars and pedestrian. The main idea was to introduce some of that public space turning into the store in an extension of the street.

Image Courtesy DCPP Arquitectos

  • Architects: DCPP Arquitectos
  • Project: Dr. York optical
  • Location: Los Angeles, California, USA
  • Architects: DCPP Architects – Pablo Perez Palacios, Alfonso de la Concha Rojas
  • Area: 65 sqm
  • Year: 2012
Bentley: -YII 2018 Awards
AIA 2018
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2018 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise