Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘Studio’ Category

“The Room at Technicolor” in New York by Rafi Segal A+U

Saturday, December 13th, 2014

Article source: Rafi Segal A+U

The Room is a film finishing studio housed within Technicolor facilities in New York City. Servicing films, documentaries and television, the studio includes three separately operated editing suites, a shared reception area and meeting spaces. The design of The Room aimed to create a unique work environment tailored to the specific needs and working habits of its users, while enhancing both the aesthetic experience and the functional -technical performance of the studio.

Image Courtesy © Rafi Segal & Ben Murray

Image Courtesy © Rafi Segal & Ben Murray

  • Architects: Rafi Segal A+U
  • Project: The Room at Technicolor
  • Location: New York, US State
  • Photography: Kate Joyce
  • Client: Benjamin Murray, The Room, Inc.
  • Contractor: Re|Structure LLC
  • Project Manager: Bill Topazio (PostWorks)
  • Glasswork: Bold Glass and Metal Inc.
  • Area: 1400SF

(more…)

HOUSE AND STUDIO YC in Barcelona, Spain by Real Time Architecture

Wednesday, December 3rd, 2014

Article source: Real Time Architecture

The building is situated in the center of the plot, respecting the limits for construction and plot ratio.

The house rises as a single body. Its shape is influenced by physical and morphological conditions and by the program.

The initial idea of the project is to expand the building up inside the parcel and surrounding existing trees in order to preserve the maximum possible trees; later the shape was adapted to the program, to acquire the final setting.

Image Courtesy © Lorenzo Vecchia

Image Courtesy © Lorenzo Vecchia

  • Architects: Real Time Architecture
  • Project: HOUSE AND STUDIO YC
  • Location: Castellcir, Barcelona (Spain)
  • Photography: Lorenzo Vecchia Photography
  • Area: 290 m2
  • Completion Date: 2014
  • Interior Design: Santiago Parramón, RTA-Office
  • Site engineer: Juan Carlos Hernández

(more…)

Erskineville Studio in Sydney by Pivot Studio

Tuesday, November 25th, 2014

Article source: Pivot Studio

The project is for a secondary dwelling which will be used as an art studio and home office. The project is characterized by its high level external aesthetic detailing. A black glazed brick is chosen as the base building material with a cedar wall paneling system used as a secondary decorative cladding. The timber paneling is both decorative and functional with it being used as rotating timber shutters over the northern level 1 window which reveal splashes of colour and tone in a rotated position. The paneling arrangement acts as a ribbon, wrapping and shrouding the building whilst providing notions of flow and direction through its fluid and curvilinear arrangement and articulation.

Image Courtesy © Justin Alexander

Image Courtesy © Justin Alexander

  • Architects: Pivot Studio
  • Project: Erskineville Studio
  • Location: Erskineville, Sydney
  • Photography: Justin Alexander

(more…)

TAKAHASHI HIROKO OSHIAGE STUDIO in Tokyo, Japan by Jo Nagasaka/Schemata Architects

Friday, November 21st, 2014

Article source: Jo Nagasaka/Schemata Architects

We renovated the old steel building, originally used as a factory / office, into a workspace for an artist to use for the next several decades. In order to improve the building performance, we applied fireproof coating and structural reinforcement. The construction of the original building was based on the value of “quantity over quality.” As a result, you can see various gaps and distortions all over the building after 40 years, which are made even more clearly visible by newly applied coating and finishes. We intend to transform these gaps and distortions into unique spaces where one encounters unexpected experiences.

Image Courtesy © TAKAHASHI HIROKO INC.

Image Courtesy © TAKAHASHI HIROKO INC.

  • Architects: Jo Nagasaka/Schemata Architects
  • Project: TAKAHASHI HIROKO OSHIAGE STUDIO
  • Location: 4-11-2 Narihira Sumida Tokyo
  • Photography: Shiori Kawamoto
  • Software used: Vectorworks
  • Project team: Masami Nakata
  • Construction: Eiger(building・interior), E&Y(furniture), Kazumasa Higurashi(garden), Yoshiki Maeshiba(planting)
  • Site area: 219.21㎡
  • Building area: 140.85㎡
  • Total floor area: 324.10㎡
  • Floors: 3
  • Structure: steel
  • Completion: 09/2014

(more…)

Lotus & Bamboo Tea Room in China by Shanghai Minax Architects

Tuesday, October 28th, 2014

Article source: Shanghai Minax Architects

The Shanghai design studio MINAX has just finished a tearoom called Lotus & Bamboo Tea roomfor the 2014 China International Aquilaria Culture Exposition & living Space Exhibition.

Image Courtesy © Shanghai Minax Architects

Image Courtesy © Shanghai Minax Architects

(more…)

Bates Smart Studio in Sydney, Australia

Sunday, October 26th, 2014

Article source: Bates smart

Architects and interior designers are amongst the biggest supporters of lighting design. They have a clear understanding of how lighting can enhance a space they have created. They also appreciate the consequences of poor lighting.

And so it was when award winning lighting consultancy PointOfView was briefed by architects Bates Smart to light their new Sydney Studio located in a 1940’s built, art deco designed, former offices of the 20th Century Fox Film Corporation.

Image Courtesy © PointOfView

Image Courtesy © Bates smart

  • Architects: Bates smart
  • Project: Bates Smart Studio
  • Location: Sydney, Australia

(more…)

Stampsy & IO Studio in Moscow, Russia by Archiproba

Friday, October 17th, 2014

Article source: Archiproba

The Moscow office of IO and Stampsy is located in a hall that used to be an assembly room of the Komsomol Central Committee.

Image Courtesy © Olya Eichenbaum

Image Courtesy © Olya Eichenbaum

  • Architects: Archiproba
  • Project: Stampsy & IO Studio
  • Location: Moscow, Russia
  • Photography: Olya Eichenbaum
  • Architect In Charge: Tamara Muradova
  • Area: 400 sqm
  • Year: 2014

(more…)

Paul Epworth’s The Church Studios Complete Major WSDG Renovation

Thursday, October 9th, 2014

Article source: The Church Studios

LONDON: In the culmination of a nearly yearlong reconstruction project, multi-Platinum/Academy Award-winning producer Paul Epworth (Paul McCartney, Adele, Coldplay, U2, Lorde), has announced the completion of stage one of a massive renovation of The Church Recording Studio. Reconfiguring the legendary Studio 2 Live and Control Rooms, and creating a unique totally new Writing Room, engaged the design skills of the Walters-Storyk Design Group, and the studio installation/operational expertise of Miloco Builds.

Image Courtesy © Lucy Williams

Image Courtesy © Lucy Williams

  • Architects: The Church Studios
  • Project: Paul Epworth’s The Church Studios Complete Major WSDG Renovation
  • Location: London, England
  • Photography: Dirk Noy, Lucy Williams, Vicky Taylor

(more…)

LOISIR in Seoul, South Korea by Nordic Bros. Design Community

Tuesday, September 16th, 2014

Article source: Nordic Bros. Design Community

We are pleased to introduce the third cafe project of Nordic Bros. Design Community Loisir after dessert cafe Pied and Kafe Nordic in Itaewon and Hannam-dong.

Image Courtesy © Nordic Bros. Design Community

Image Courtesy © Nordic Bros. Design Community

  • Architects: Nordic Bros. Design Community
  • Project: LOISIR
  • Location: Seoul, South Korea
  • Constructor: Nordic Bros. Design Community / Seong-Won Park
  • Area: first floor 80 sqm, second floor 90 sqm + terrace 67 sqm
  • Completed: 2014. 08

(more…)

Architecture Studio in Barcelona , Spain by dom arquitectura

Thursday, September 4th, 2014

Article source: dom arquitectura

The place previously used as a store was completely isolated from the outside. The first action we take, is to open the interior space, both the street and the garden outside, so we designed a completely open iron carpentry without studs, continuous glass, providing natural light throughout the space. All the iron is dark graphite gray painted, the same of the interior furnishings. Across the glass surface is placed inside a dark gray screens, to control the space privacy.

Image Courtesy © Jordi Anguera

Image Courtesy © Jordi Anguera

  • Architects: dom arquitectura
  • Project: Architecture Studio in Barcelona
  • Location: Barcelona, Spain
  • Photography: Jordi Anguera
  • Interior Designer: Blanca Elorduy

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy