Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘Google’ Category

Freims Condesa in Mexico by ARQMOV Workshop

Thursday, June 30th, 2016

Article source: ARQMOV Workshop

The project involved the renovation of a house built in the 1920s, to transform it into the first restaurant specialized in serving waffle sandwiches in Mexico, along with a great variety of freshly brewed coffee made with the best extraction methods available.

Image Courtesy © Rafael Gamo

Image Courtesy © Rafael Gamo

  • Architects: ARQMOV Workshop
  • Project: Freims Condesa
  • Location: Colonia Condesa , Mexico City, Mexico
  • Photography: Rafael Gamo
  • Software used: Autocad, Photoshop, Sketchup
  • Living Area: 235 m²
  • Date: 2016

(more…)

Casa AVE in Lima, Peru by Martin Dulanto Arquitecto

Thursday, June 30th, 2016

Article source: Martin Dulanto Arquitecto

A white box, a habitat platform and the space generated between both elements, composes this project.

The box is separated from the base creating a large space open to the landscape. The white block contains the master bedroom, which runs through the whole front of the house, facing the sea, and the two guest bedrooms, located on the back of the lot. These three rooms are organized around a hall, which reaches the staircase, and also connects all three levels.

Image Courtesy © Juan Solano

Image Courtesy © Juan Solano

  • Architects: Martin Dulanto Arquitecto
  • Project: Casa AVE
  • Location: Cerro Azul, Lima, Peru
  • Photography: Juan Solano
  • Software used: AutoCad and Sketchup
  • Contributors: Miguel Gutierrez, Raul Montesinos, Emilio Jordan, Belen Desmaison
  • Structural Engineer:  Jorge Avendano
  • Production: Claudia Miraglia
  • Landscaping: Titi Laurie
  • Land area : 193.95 m2
  • Year built: 2014

(more…)

Hachi-Juu Hachi Shouten – EN in Ho Chi Minh City, Vietnam by Worklounge03-

Friday, June 24th, 2016

Article source: Worklounge03-

En means “flame” in Japanese. The restaurant is centered on the display cooking area in the kitchen. For this reason, we moved away from the traditional idea of a Japaness restaurant and revealed the kitchen and activity to the street. The design needed to be engaging because it is tucked away at the dead end of an alleyway in Ho Chi Minh’s Japanese area, Le Thanh Ton St..

Image Courtesy © Hiroyuki Oki

Image Courtesy © Hiroyuki Oki

  • Architects: Worklounge03-
  • Project: Hachi-Juu Hachi Shouten – EN
  • Location: Ho Chi Minh City, Vietnam
  • Photography: Hiroyuki Oki
  • Software used: SketchUp, AutoCad and Illustrator
  • Team: Hiroomi Takemori, Tim Middleton, Le Tuan Dat
  • Construction: Phuoc Chan Trading Construction Company Ltd
  • Area: 170sqm
  • Period: 2015.04-2015.05 [Design], 2015.05-2015.07 [Construction]

(more…)

Casa.Loures in Lisbon, Portugal by André Mesquita

Saturday, June 18th, 2016

Article source: André Mesquita

In an existing Loures villa was introduce three different dwelling areas. This areas were united morphologically and structurally through the treatment of void areas and zenithal windows.

The spatial organization was adapted to the existing typological structure giving rise to new spaces revealing the potential of pre-existing ones. These intervention lives of small subtleties, such as the variation of the different heights, zenithal windows and by small touches on the use of color.

Image Courtesy © André Mesquita

Image Courtesy © André Mesquita

  • Architects: André Mesquita
  • Project: Casa.Loures
  • Location: Rua Fria, Nº1. Loures, Lisbon, Portugal
  • Software used: Google Sketchup
  • Structural: Emidio Mendes
  • Electrical: Emidio Mendes
  • Civil: Emidio Mendes
  • Construction: Coutinho Ltd, Engimov S.A.
  • Site Area: 1500sqm.
  • Built-Up Area: 450 sqm
  • Start Date: September 2012
  • End Date: Feb 2015

(more…)

NOBIS – EFTERSLÆGTEN Sportscentre in Copenhagen, Denmark by LAUNGAARD ARKITEKTER

Saturday, June 18th, 2016

Article source: LAUNGAARD ARKITEKTER

The project was to construct an indoor sports arena in an already existing urban environment. The challenge was to find the right architectural connection and identity between the existing structures and the new building. The functions of the new building, its dance hall, gym and lecture halls were different from that of the existing buildings and finding the right balance became a key priority.  The new indoor arena is pressed into the landscape and solidly grounded in order to ensure that the structure is kept on the same horizontal level as the existing structures. Pockets of light and air have been constructed to underline the different levels and dimensions of the surrounding landscape and the creation of layers in the façade to the Northwest is constructed in order to connect the exterior with the interior of the building. NOBIS’ façade reveals an inner secret, an inner structure and a layered structure to form an arena that serve as the surrounding structure for the game on the pitch. The layered construction of the faced is made up of ‘translucent polycarbons and expanded metalthat has a shading effect. The choice of materials ensures that the light in the arena is always changing and somewhat diffuse. The arena has a uniformed façade that leaves a different visual impression depending on the amount of light both inside and outside. On the backside of the Northwest end of the façade the columns and beams are revealed. The Arena is a place made for ‘combat’ – for physical challenges and heated matches – set within raw and bare columns.

Image Courtesy © LAUNGAARD ARKITEKTER

Image Courtesy © LAUNGAARD ARKITEKTER

  • Architects: LAUNGAARD ARKITEKTER(Michael W. Laungaard)
  • Project: NOBIS – EFTERSLÆGTEN Sportscentre
  • Location: Copenhagen, Denmark
  • Software used: AutoCAD, Sketchup, hand drawing and physical models
  • Client: HF-Centre Efterslægten
  • Client Advisor: Nikolaj Thymark
  • Engineer: Kristian Rahbæk
  • Budget: 36 mio DKK
  • Area: 2200 m2
  • Year: 2011-2013
  • Status: Finalized

(more…)

Team Living House in Tokyo, Japan by Masatoshi Hirai Architects Atelier

Saturday, June 18th, 2016

Article source: Masatoshi Hirai Architects Atelier

This is a renovation project of an apartment in downtown Tokyo. The client said unintentionally that they want to spend a brilliant time together nowhere else but in their house. Then I thought, “Indeed”. I always find that houses around us are way too far from the reality of each family life and communities, and they all look alike. It seems as if there were no identity in family life, which is ridiculous.

Image Courtesy © Takumi Ota

Image Courtesy © Takumi Ota

  • Architects: Masatoshi Hirai Architects Atelier
  • Project: Team Living House
  • Location: Tokyo, Japan
  • Photography: Takumi Ota
  • Software used: Vectorworks and Skechup
  • Structure: Reinforced Concrete
  • Vertical Composition: On 5th floor
  • Contractors: Double,  Inoue Industries
  • Renovation Area: 94.28 m2

(more…)

Medlin Residence in Raleigh, North Carolina by in situ studio

Saturday, June 18th, 2016

Article source: in situ studio

Our clients wanted a four-bedroom house with large public spaces that would open onto a constrained suburban site near downtown Raleigh. The existing site was long north to south and sloped down to the street on the north side. A stream bisected the site near the street, and the associated floodplain precluded construction on the front half of the property. A dramatic slope at the rear of the site prevented locating the house far back on the property. Our response to these constraints was a compact, two-story “L” that creates an private outdoor space between the house and the hillside.

Image Courtesy © Richard Leo Johnson / Atlantic Archives

Image Courtesy © Richard Leo Johnson / Atlantic Archives

  • Architects: in situ studio
  • Project: Medlin Residence
  • Location: Raleigh, North Carolina, U.S.
  • Photography: Richard Leo Johnson / Atlantic Archives
  • Software used: PowerCADD, SketchUp and Renderings were done from SkecthUp using RenderIn and then Photoshopped
  • Area: 3,743 sqf
  • Year: 2015

(more…)

The Corbett Residence in Bahama, North Carolina by in situ studio

Friday, June 17th, 2016

Article source: in situ studio

The Corbett Residence is on a wooded site, down a winding drive. The drive is thin and meanders between trees to protect the house from view. The house is a low black box that strikes a line across the slope, mimicking the horizon. The house is at the edge of a hill, above a creek, and is oriented to admit light and views of the forest. At the east end of the house, the master bedroom looks out to a large red oak and fern glade. Our clients, who are restrained, contributed beautiful ideas and challenged us to express necessity.

Image Courtesy © Richard Leo Johnson/Atlantic Archives

Image Courtesy © Richard Leo Johnson/Atlantic Archives

  • Architects: in situ studio
  • Project: The Corbett Residence
  • Location: Bahama, North Carolina, USA
  • Photography: Richard Leo Johnson/Atlantic Archives
  • Software used: PowerCADD, SketchUp, Photoshop, RenderIn
  • Size: 1,560 sf
  • Year: 2015

(more…)

Casa P12 in Lima, Peru by Martin Dulanto Arquitecto

Saturday, June 11th, 2016

Article source: Martin Dulanto Arquitecto

This project takes part of a personal exploration where different blocks and the vacuum generated between them are the protagonists.

The volume was proposed as a large white box that has been excavated and within which appear different “buckets” with various materials (wood, exposed concrete, etc.).

Image Courtesy © Juan Solano

Image Courtesy © Juan Solano

  • Architects: Martin Dulanto Arquitecto
  • Project: Casa P12
  • Location: Cañete, Lima, Peru
  • Photography: Juan Solano
  • Software used: AutoCad and Sketchup
  • Contributors: Martha Leyva, Raúl Montesinos, Paola Hagei, Pierina Sanchez
  • Structures: Jorge Avendaño
  • Lighting: Lighting Solight (Solange Avila)
  • Landscaping: Landscaping ML (Marisa Larrain)
  • Construction: Taller 33
  • Land area: 205m2
  • Year built: 2012

(more…)

Villas On The Spanish Costa in Tarragona by White Houses Costa Dorada SL

Saturday, June 11th, 2016

Article source: White Houses Costa Dorada SL 

The wonderful light of the Mediterranean enters into this house through its large windows establishing a continuous source of dialogue with the outside.

The elementary colors and noble materials join hands in this project in an inspiring atmosphere.

Image Courtesy © EUGENI PONS

Image Courtesy © EUGENI PONS

  • Architects: White Houses Costa Dorada SL
  • Project: Villas On The Spanish Costa
  • Location: Tarragona, Spain
  • Photography: EUGENI PONS
  • Software used: SKETCHUP PRO 2016
  • Surface Areas:

    • Total covered Surface areas: 321 m2
    • Total terrace surface: 106 m2
    • Total Surface area: 427 m2
    • Total Plot surface: 400 m2

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy